miercuri, 21 septembrie 2011

Când Sile joacă

Titlul precedentei cronici a părut pentru mulţi o simplă glumă. Numai că după meciul de vineri 16.09.2011 s-a demonstrat încă odată că marile adevăruri se spun sub formă de glumă. Da, Sile a revenit în echipă şi pinguinii au reuşit să câştige după două înfrângeri consecutive, perioadă în care marele expelican se documenta asiduu luîndu-şi notiţe şi făcând poze în ţara campioanei mondiale la fotbal.
Aşadar echipele:
  • Pinguinii - Bebe, Stelică, Motanu, Gaby, Virgil, Mitică, Găbiţă şi evident Vasea ,
  • Pelicanii - Cătălin, CristyBiciclistu(CB), Traian, Şorţuleţ, ManuMakai(MM), Popicu şi DanCăpitanDePlai(DCDP) .
Aproape trei sferturi din timpul de joc, meciul s-a desfăşurat pe fondul unei lupte acerbe şi echilibrate pentru a se reuşi desprinderea şi bifarea unui succes. Pelicanii doreau să continuie seria victoriilor , iar pinguinii să evite catastrofa totală care începuse a se insinua, puţin câte puţin, odată cu venirea toamnei. De ambele părţi s-a făcut o mare risipă de energie şi, pe măsură ce timpul trecea, era foarte clar pentru toată lumea că cine vor marca primii (dacă cumva se întâmpla aşa ceva), aceia vor câştiga. După cum se desfăşurau ostilităţile, oricare dintre cele două echipe putea da lovitura. Şi lovitura a dat-o Găbiţă. La finalul unei faze care nu se anunţa cu nimic mai periculoasă decât multe altele care o precedaseră, consemnăm un gol rarisim, am putea spune...unic. La o centrare lungă şi înaltă, executată aproape paralel cu linia de fund, la circa 1m de aceasta şi cu punct terminus la circa 3-4m după poarta pelicană, talonat fiind de Şorţuleţ aflat între poartă şi el, Găbiţă loveşte mingea , D-zeu ştie cum, şi aceasta se duce fulgerător în vinclu, într-o arie liberă doar cât este mingea de mare, nici un mm2 în plus sau în minus, amuţindu-i pe toţi cei prezenţi. După căteva secunde bune, de zăpăceală generală, cu ţoţii au realizat că scorul devenise 1-0. Foarte curând după acest episod, vulpoiul Sile loveşte decisiv şi marchează pentru 2-0 cu o lovitură scurtă aplicată cu fruntea sau cu prelungirea acesteia (nu s-a putut consemna exact starea de fapt). Scorul final a fost de 3-0 , după ce elevul maestrului Sile a mai punctat încă o dată.
Rezultatul este exagerat, dar victoria credem totuşi că este meritată, ...chiar dacă alb-negrii au avut un jucător în plus pe toată durata întâlnirii. Simpla prezenţă în teren a lui Sile a însemnat pentru fiecare pinguin o infuzie de încredere şi un îndemn spre autodepăşire. În final le-a reuşit !

27 de comentarii:

  1. Ce mult îţi piere cheful
    De scris, când ai în plasă,
    Dar şi pe conştiinţă, goluri
    Ce-n pace nu te lasă...

    Plus că e normal ca după atâta timp să nu-şi mai aminteşti clar fazele. La primul gol, centrarea n-avea cum să fie paralelă cu linia porţii pentru că Bebe a centrat de la gară, dincolo de centrul terenului, lateral stânga. A fost chestie doar de poziţionare, n-am lovit mingea, am folosit forţa cu care venea. Bineînţeles, am avut şi noroc că s-a dus unde trebuia.
    Pe urmă, tot eu am dat şi golul doi, Cătălin a ieşit să-l blocheze pe Vasea, mingea a sărit la mine, singur în faţa porţii, rezultând astfel un gol în antiteză, unul dintre cele mai uşoare pe care l-am înscris în Agronomie (în dulcele stil clasic al lui Mitică! :).
    Scorul forfetar, sau de forfait, cum s-o numi, a fost închis de Vasea, cu capul, şi tot din centrarea lui Bebe, lucrul ăsta trebuia amintit, nu-i puţin lucru să fii coautor la două goluri înscrise cu capul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba pacalicilor, v-a batut Bebe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru Gabita: golul doi a fost in poarta, nu in antiteza, ca nu stie lumea despre ce e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bai Tavi mai bine dormeai in continuare si cind te trezeai il luai si pe Vasea si ne lasati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Avem din belsug loc de completari si comentarii la cronica, precum si la meciul propriu-zis. Aveti cuvantul....scris. Din pacate, timp pentru dormit si scris cronici nu prea mai exista pe cat ar merita fiecare din chestiunile respective .
    Desigur, lui Bebe i se cuvin toate laudele pentru ce face în general. Despre cele două centrari de gol ale sale nici nu vreau sa-mi mai amintesc. Ma iau durerile de cap, așa de perfecte au fost...dar nu pentru noi pelicanii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bebe, nu te lua dupa laudele dusmanilor!!Astia vor sa te adoarma, sa te aduca la stadiul de leguma,s-au prins ca nu mai au mult si insista. Nu te lasa si continua sa faci ce stii tu mai bine,adica nimic.Daca mai nimeresti una, poti iesi la pensie,sa le povestesti tu vecinilor de bloc ce tare ai fost,cum se bateau pentru tine la alcatuirea echipelor, chiar daca erai ultimul ales.Cu respect si consideratie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vitezistului

    Ce mult iti place jocul,
    Cu unii-ntr-un picior.
    Stii ca aici ti-e locul,
    Te crezi toreador.
    E greu cu cei ce stiu,
    Cu cei ce pot fugi,
    Simti cat esti de puriu
    Si nu te poti minti.

    RăspundețiȘtergere
  8. În mod normal, încercările literare mă distrează, chiar şi când nu sunt asumate. Dar să postezi sub numele altuia din grup, asta deja e altceva. O să mă interesez dacă a scris Stelică mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  9. m-a umplut de respect modul in care Tavi il perie pe nea Silica. o fi avand vreun interes sa-l ia inapoi, dar e cam complicat. se poate insa daca il ia la pachet si pe Mitica si ni-l da pe Popicu.

    RăspundețiȘtergere
  10. uitasem. felicitari lui Stelica pentru concurs!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ia uite, a dat drumul la ceapisti. daca vine miine si oratania de Mitica iar mi s-a stricat ziua.

    RăspundețiȘtergere
  12. motanu parior (pierzator...)22 sept. 2011, 22:02:00

    imparate, nici cu ziua nu cred ca te-as lua sa dai cu sapa.
    in alta ordine de idei, nasol microbul cu pariurile. am pierdut de doua ori mizand pe victoria Realului, dar asta nu e nimic. m-am uitat la bursaspor-besiktas, in ideea sa pariez.bursa a condus cu 1-0 cam de pe la inceput, cand a si ramas in 10. tot asteptam sa creasca cota pentru peste 0,5 goluri, cand, in min 80 e eliminat quaresma de la oaspeti si renunt. cand vin de la pishu, stupoare: au batut oaspetii cu 2-1, goluri in min 88 si 89. sa mai intelegi ceva...

    RăspundețiȘtergere
  13. Bravo, Stelica! Asa obiectivitate si talent mai zic si eu.Simteam eu ca Stelica are staif de artist.Astia credeau ca inginerii stiu doar sa socoteasca si nu le au cu gulguta.Le-ai tras-o, pehlivanule!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Raspuns celui care semneaza sub mai multe pseudonime dar il tradeaza stilu'. atat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Inteleg ca timpul e dramuit dar omisiunile si inexactitayile sunt generate si de faptul ca se scrie cronica tarziu. Eu aveam de facut niste comentarii si nu aveam la ce sa le fac.

    RăspundețiȘtergere
  16. BEBE FOR EVER GREEN peace or tea22 sept. 2011, 23:11:00

    Pt. "reporterul" cameleon. Mai bine sa nu joci nimic ca mine si sa "ari" terenul, decat sa joci ceva ce doar tu vezi-crezi si sa te crezi Messi (Luci).

    RăspundețiȘtergere
  17. Baieti, nu va mai certati! Tarlaua-i mare, iarba-i multa. Eventual, poate juca fiecare cu mingea lui.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Tavi: aş fi pus pariu că vei da titlul ăsta cronicii! Pentru următoarea s-ar putea să ai unul asemănător: Când joacă Gică...

    RăspundețiȘtergere
  19. Găbita,totul are o loGICA și eu tocmai pe asta mizez. Numai ca la urmatoarea cronica voi ar trebui sa preluati versiunea la titlu. Ramane de vazut contextul.
    Asadar salutam revenirea fiului ratacitor ...Gica.
    Cioc, Cioc! Domnul Balaur Paulica este asteptat la echipa. Oare a uitat de ea?

    RăspundețiȘtergere
  20. Mai lasati-ma cu Paul al vostru.Sa vina cind isi lasa nervii acasa.

    RăspundețiȘtergere
  21. Brigitte Bardot,ori aveai ori n-aveai,hotaraste-te!

    RăspundețiȘtergere
  22. Vine Gica Hagi?
    @Paulica, nu exista razbunare mai mare decat sa vii si sa-i bati la fotbal pe paratii astia. Faptul ca nu vii, le da lor satisfactie si tie iti faci un deserviciu. Pelicanii te asteapta.Pinguinii se roaga sa te tina ambatul.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ei, ce mai zici Balaure, nu are dreptate colegul speriat?

    RăspundețiȘtergere
  24. Tavi, iti recomand un titlu."GABITA DE CAND NU MAI JOACA?"

    RăspundețiȘtergere
  25. Mitica, imi trebuie doar contextul. Abia îl astept. Dar fi si tu prudent cu lucrurile astea.

    RăspundețiȘtergere
  26. Bă mitică, eu ştiu că tu nu eşti Mitică ăla care vrei tu să pari. Dar fii atent...

    S-ar putea să mă supăr rău. Nu că scrii tu de mine, nu mă şifonez atât de repede, mai ales că eşti şi pe dinafară. Dar măcar nu semna în numele altora. Ai bunul simţ şi rămâi anonim, că de fapt asta şi eşti. Altfel... o să instalez o chestie care o să dea în vileag IP-urile de unde postează fiecare. Ar fi păcat ca unii să se facă de căcat. Rimă involuntară dar binevenită.

    RăspundețiȘtergere
  27. Intotdeauna valorile au fost invidiate si neagreate de cei saraci cu duhul.
    L.

    RăspundețiȘtergere