sâmbătă, 27 august 2011

Pinguini, vindem kăpitan

Nu întotdeauna soarta marilor campioni este una fericită, iar echipele cărora le-au adus glorie şi titluri dau dovadă de lipsă de recunoştinţă la prima adiere de neputinţă. Aşa pare să se întâmple şi cu eternul căpitan Mitică, plecat, se pare, în concediu. Vechii săi coechipieri, în frunte cu mai tânărul Găbiţă, au demarat deja tratativele cu echipa adversă pentru transfer, negocierile fiind însă foarte dure. Pelicanii îl oferă la schimb pe Marinică Popicu, dar doresc în compensaţie un sac de mălai, unul de făină, o plasă de cartofi, două borcane de zacuscă, unul de gogonele şi altul de castraveţi muraţi, plus o găină, alta decât cele două implicate. Ecuaţia s-ar putea simplifica, dacă în tranzacţie ar intra şi transferul lui Silică înapoi la baştină, moment în care se renunţă la cartofi şi la gogonele, dar lucrurile sunt deocamdată neclare.
Despre meci, 5-2 pentru campioni, care se pare că deja şi-au sudat formula de joc: în poartă Zeul golurilor uşoare, fundaş lateral ratăcitor Bebe (în meci îşi schimbă partea ca să deruteze adversarii din ambele echipe, în viaţa de zi cu zi e însă superbăiat), ultimul om (!?!) Motanu, doi mijlocaşi de bandă centrală (!) Stelică şi Gabi, în atac Silică Luftulică şi Găbiţă. Acesta din urmă a părăsit vineri terenul în lacrimi, căci, după 35 de ani de carieră şi cam tot atâţia de degustat a reuşit să intre în selectul top al Golgeterilor 4+, alături de iluştrii săi predecesori Motanu şi Tavi.
Golurile, cornerele şi faulturile vi le vor prezenta băieţii de la departamentul tehnic, la fel şi echipele combatante, rămâne însă de reţinut "aroganţa" făcută de maeştri, care l-au cedat pe Tenisman la schimb cu Sudoru, mişcare genială, fie şi pentru simplul motiv că au echilibrat raportul consumului mediu de alcool pe echipă. Sau poate că nu, de aici şi rezultatul?

34 de comentarii:

  1. Tavi, în tine ne e speranţa, că indolentul ăsta n-a catadicsit nici măcar să transcrie echipa pelicanilor. Aşa s-ar fi lămurit şi pelicanul anonim ce-şi punea întrebarea acum două săptămâni "care ar fi fost scorul cu Mihai la pelicani?". Exact cum spuneam, pentru că n-a fost Mese, Mihai Tenismanu a trecut dincolo, dar când a venit Sudoru, Cătălin a intenţionat să ne returneze omul, dar am lăsat-o aşa tocmai ca să nu mă mai trezesc cu reproşuri pe blog. Şi uite aşa a intrat la noi Sudoru, pe care Motanu nici nu l-a pomenit! Aşa ceva nu s-a mai pomenit...

    RăspundețiȘtergere
  2. pelicanul anonim27 aug. 2011, 22:12:00

    Gabita si Motanu, doi laudarosi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Extraordinar!Aşa ceva nu mi s-a mai întâmplat! Acum 3 minute m-am aşezat la calculator chitit să scriu cronica, renunţând la un film f. bun. Şi ce văd? Cronica meciului. Ole! Repede, înapoi la film. Pe mâine, cu spaţii largi pentru comentarii. Motănele, băiatule....

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt anumiţi de(z)gustători care nu reuşesc să citească trei rânduri până la capăt. din păcate, de la ei moştenim şi norocul în dragoste, două meciuri pierdute în min.90+2, lorient-nancy şi valenciennes-bordo.

    btw, a debutat cu gol şi punct etoooooooooo!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Motanu: ... iar alţii nu scriu până la capăt! Sudoru e la şi alţii, dar echipa pelicanilor unde e? Şi uite ce zice lumea, să nu te mai lauzi atât cu 90+2, se putea şi mai bine. Chelsea a dat gol în 90+11!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-mi stric eu stilul cu toti veneticii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Până îşi identifică Tavi oamenii, vin cu o observaţie la aşezarea în teren. De data asta a contat, mult mai mult decât data trecută, că am deschis scorul. Cât ne-a ţinut vlaga, mijlocul a fost acoperit de cei de care zicea Motanu, dar şi de mine, după care Gabi şi Stelică s-au retras în apărare, iar eu "m-am retras" în atac! Practic n-am mai avut mijloc, orice minge recuperată era trimisă direct pe mine sau pe Vasea. De-aia zic, dacă apucaţi s-o daţi primii, Mihai rămânea pe spate şi ne cam mâncaţi. Am dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru Gabita. Inca o data iti spun ca succes ai numai cu pensionarii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Popică, tu eşti mă "goleadorul"? :)) Dacă nu mă înşel, s-ar putea ca pelicanii să fi avut 3 sau 4 oameni sub "preţul" psihologic de 30 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  10. Aşadar, echipele aliniate vineri 26.08.2011 :
    -Pinguinii-BetonLucian, Bebe, Motanelul, Gaby, Stelică, MihaiS, Găbiţă şi Vasea ,
    -Pelicanii-Cătă, Virgil, Şorţuleţ, Traian, Popicu, Robert-I, Robert-II(debutantul) şi MihaiT.
    Marcatori: Găbiţă-4, Vasea-1, repectiv MihaiT-2.
    Absenţe importante: Mitică la pinguini (CO)şi, vă rog reţineţi, Balaurul(absent nemotivat-indisciplină crasă), MeSe(deşi prezent nu a jucat, îl bifăm cu CO-fotbalul fiind MeSeria lui de bază, i s-a simţit mult lipsa) şi desigur Cristi (accidentat-are piciorul în ghips-îi dorim multă sănătate), toţi la pelicani.
    Prezenţe notabile: MihaiT, Robert-I, debutantul Robert-II(Cătă este cel care l-a promovat)care promite şi-l mai aşteptăm, toţi la pelicani şi în fine, cea mai notabilă ipostază, cea a lui MihaiS la pinguini .

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce putem consemna? Păi să începem cu autorul celor 4 goluri. Acum câteva etape, mai precis 52, Găbiţă era rebotezat Vitezistul, datorită stilului în care răbufnea pe teren, marcând 6 goluri consecutive. Aşa cum a intrat, aşa a şi ieşit din Clubul "+4". A stat preţ de vreo 2 minute, pănă a dat golul 5. N-a avut răbdare nici să-şi bea limonada, de frică să nu i se caleze motorul. Şi uite aşa a aşteptat săracul un an ca să-şi vadă visul cu ochii. Mi se şopteşte din culise că vineri a renunţat la vestitul slip mulat şi a purtat ceva mai apropiat de ţinuta admisă în Club, adică izmene largi de culoare alb-gălbui şi foarte probabil cu priză de aer verticală, pe faţadă (model Vigu-2010). Alături de el, la marcatori, mentorul său contemporan, adică Sile, care a dat şi el un gol şi i-a pasat elevului de vreo 3 ori pentru a puncta. Bine că scăpăm de ei vinerea viitoare. Pleacă amândoi în CO. Separat, desigur...

    RăspundețiȘtergere
  12. Deşi au jucat destul de bine chiar şi în această formulă de echipă eterogenă, pelicanilor le-a lipsit gramul de noroc de care orice mare team poate avea nevoie la un moment dat. Pănă la primul gol primit, pelicanii au avut două bare (Robert-I şi MihaiT), ocazia lui Popicu la o lovitura cu capul, cât şi 2 sau 3 respingeri extraordinare ale dlui Lucian, la torpilele trase de MihaiT. Noi atacam, iar ei marcau. Asta a fost aspectul general al jocului.
    Golurile lui MihaiT le asemui cu doi aşi. Primul gol a fost urmarea unui şut executat scurt, din alergare, în colţul lung, de lângă trei pinguini disperaţi de uşurinţa cu care se vedeau depăşiţi. Al doilea, un as pe serviciul doi, după ce prima minge câştigătoare fusese scoasă de pe linia porţii de ... Şorţuleţ, balonul revenind de aici la Mihai care desăvârşeşte în final faza.
    Fără a contrazice cele din comentariul precedent, credem că un candidat foarte important la "jucătorul meciului" este dl. BetonLucian. Frate, exasperant pinguinul asta. Se loveau ghiulelele de el precum gloanţele în beton. Nu aveau nici un efect. Săreau mingile respinse în toate părţile, numai unde trebuia nu ajungeau. Până şi Cătă a ieşit pe final în atac, doar, doar. Din păcate dl. BetonL a fost în CO. O să avem parte de el şi vineri.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tavi, bănuiesc că măcar de data asta n-o să mai spuneţi că n-aţi avut echipă! Nu s-a prea înţeles care e treaba cu golul 5. Posibil să te fi referit la al 5-lea al meciului. Şi vezi că Vasea nu mi-a pasat decât la un gol, cel cu bara, când era Virgil în poartă. În privinţa bermudelor albe, să ştii că erau ale lui Stelică! :))
    Săptămâna viitoare nu mă poate suplini nici Mihai Tenismanul, pleacă şi el în concediu, tot separat. Dar nu-i nimic, revine Mitică!

    RăspundețiȘtergere
  14. aoleu, am pus-o data viitoare. nu mi-e frică de lipsa unora, ci de revenirea altuia...

    RăspundețiȘtergere
  15. PelicanRaduTanase28 aug. 2011, 21:51:00

    Şefu, eu cred că dl. Găbiţă se simpte foarte bine la Club "+4" şi încă nu a plecat de acolo. Citeşte pe blog prin cristalul paharului. Şi dl Motănel a observat chestia asta. Chiar şi aşa, dansul e simpatic foc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dansul? Dansul e normal la vârsta mea... apropo, în curând o să trec la Club +40. Nu de grade.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mai sunt atât de multe alte cluburi în faţa celui de +40. Sunt sigur că ai să pe colinzi pe toate. Şi nu oricum! Fiecare are taine, farmec şi plăcerile lui. Trebuie doar să le găseşti!

    RăspundețiȘtergere
  18. Tavi,deja m-ai adormit!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ambelor echjpe le doresc "succesuri" pe perioada absentei mele.

    RăspundețiȘtergere
  20. De abia il astept pe Mitica sa o mai fure inca o data.Doua goluri vi le dau cu mina mea!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nessie, ti-am facut o poezie in avans.Asteptam doar momentul prielnic sa ti-o dedic.Nu mai am rabdare, asa ca, ia ascult-o :

    Ti-ai rupt, ce aveai tu mai bun,
    Loveai mingea ca din tun,
    Dar mai bine-ti spargeai capul,
    Ti-l inlocuiam cu altul
    Si ieseai chiar in castig.
    Iti dadeam un cap de pig.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mi-a placut remarca: „doua goluri vi le dau cu mana mea”.
    Razvine n-am inteles daca plocoanele pentru Mitik trebuie
    sa le primim sau sa le dam? Poti preciza ca e f. important,
    daca trebuie sa primim, trebuie sa NE RESEMNAM.

    RăspundețiȘtergere
  23. În fine, după un baraj epic pe sintetic, am rămas în prima ligă a competiţiei. Fără nici un Cătălin în echipă, deocamdată, cu un Mese rătăcitor care numai fundaş n-a jucat, am răzbit cu un 3-1 conturat abia pe final. Meciurile vor fi tot joi, deci vinerea va fi de refacere. Nu vă bucuraţi prea tare, e valabil şi pentru Mese.

    RăspundețiȘtergere
  24. baza catre Ronaldo31 aug. 2011, 21:39:00

    Cum, tati, i-ai fi dat propria ta capatana? nu te ploua intre urechi?

    RăspundețiȘtergere
  25. Gata, desteptarea !!! Maine este etapa!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce surpriza placuta !!! Ie, ie, ieee... E putin spus ca azi va halim. Lucii, la bere poti sa vii ? De fapt pentru o echipa in descompunere, 0-3 prin neprezentare, ar fi un scor excelent. Altfel nu vad decat de la 0-6 in sus.

    RăspundețiȘtergere
  27. Ce rău au ajuns pelicanii, se bucură că avem absenţe în echipă! :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Lucian, ma asteptam sa te determin sa revii asupra hotaratii tale. Fara tine in poarta nici un gol dat pinguinilor nu mai are acelasi farmec. Azi eu aveam pregatite pentru tine doua bobite d-alea lente, jucause, care sar peste bocanc si se duc pe langa genunchi. Ambele pe final de meci. Al doilea chiar in ultimul minut, ca de obicei, stii tu...

    RăspundețiȘtergere
  29. Ce ciudat? Vitezistu a scris. Sper sa plece in CO pana la pranz.

    RăspundețiȘtergere
  30. Există leptoape şi aifoane, coane! Stai liniştit, azi nu există risc de otită. ;)

    RăspundețiȘtergere
  31. Pelican (S.) mălai visează.

    RăspundețiȘtergere
  32. Și, Tavi, mai lasă vrăjeala de tip udmr-ist. Data trecută ați luat bătaie într-o formulă în care, la început, nu se punea nici măcar problema unui egal, așa că...

    RăspundețiȘtergere