sâmbătă, 7 mai 2011

Panseluţe, micşunele şi pământ de flori

Norocul vostru ca astazi m-ati prins intr-o pasa buna. Nu, n-a nascut soacra-mea, nici n-am castigat la Loto, iar de pariurile lui Nessie nici nu-mi vine sa ma ating. Chiar ma gandeam ca ar trebui emisa o hotarare guvernamentala pe plan local ca persoanele aflate sub influenta vaporilor etilici (dupa cum se vede, sunt foarte suav in exprimare...) sa nu aiba dreptul sa ia decizii intr-atat de importante cum ar fi alegerea meciurilor. Nu de altceva, dar gandirea in exces poate dauna grav sanatatii.

Probabil ca este vorba pur si simplu de venirea primaverii. Unii, ii cunoastem noi, s-ar gandi imediat la minijupuri, decolteuri, beri prelungite la terasa, altii, mai delicati, la aroma liliacului in floare, la adierea blanda a vantului, la fosnetul spicelor sau mirosul imbatator al mentei salbatice.

Salbatici au fost si pinguinii, care au jumulit a nu stiu cata oara cireada de pelicani nevinovati cu gandul si cu fapta. Filotimia campionilor s-a dus de mult, boemia la fel, si in locul lor s-a instalat un pragmatism feroce. Exceptionala gandire tactica a Motanului a dat o noua configuratie pe teren si un nou stil de joc, iar bietul pasaret marunt inca nu a gasit o cale de raspuns. Evident, una din mutarile castigatoare este reinregimentarea lui Nelu Armeanu, pe post de fundas central-stanga, in aria de actiune a meteoritului (ii spunem asa pentru CA CAde de mai multe ori decat se ridica!?!) Sile. Fin psiholog, Motanu si-a amintit de disputa dintre cei doi pentru favorurile bunicii lui Vigu, unde, inutil sa va mai spunem, meteoru' a ajuns pe locul doi, dar Nelu nu l-a iertat nici in ziua de azi. Rezultatul, un Sile redus la zero barat, singura sa actiune notabila fiind o deviere cu capul in bara, la o lejeritate in marcaj a stapanului sau. La fel, urcarea pe post de mijlocas a lui Stelica a tocat din fasa atacurile pelicane, unde cei doi oameni de combinatie, Catalin si cu Cristi, n-au avut libertate de miscare. Geniala a fost insa scoaterea din joc a celor doua maini moarte din echipa, Nessie si cu Mitica, primul inecandu-si amarul pe hectarul liber din dreapta, cel de-al doilea evoluand pe singurul post pe care poate da randament: pomanagiu de linia portii.

Istoria meciului este una frumoasa prin simplitatea ei: gugustiucii au presat, cu Prostanel si Sile pe post de varfuri, ajutati si de Sudor cu paharul gol (n-am gasit alta rima...). Pinguinii au raspuns cu mutarea lui Bebe mult pe flanc, incat fraieretii nu mai stiau unde e poarta, cu gimbuslucurile lui Somnorila, plecat, parerea noastra, la cules de fluturi si cu o autobara a lui Motanu, ghinionist si de aceasta data ca nu s-a lipit la gol. Golurile au venit insa pe contraatac, doua bucati Mitica si una Nessie, sut superbo-intamplator cu stangul in cros, bara-gol, lacrimi printre fazani. Din nou ghinion, la 3-0 pentru campioni, miorlaitul pelicanilor i-a facut pe megastari sa le puna capat suferintelor. Singurul lor regret este ca Nessie n-a reusit sa se invarteasca si el de-o bere, intrucat n-a gasit masura potrivita pentru sortuletul lui Paulica, dar timp mai este, oferta e inca valabila. Iata-i si pe competitori, in varianta Masters&Servants:

Pinguini: Luci, Bebe, Motanu, Nelu, Stelica, Gabi, Mitica, Nessie
Pelicani: Paulica, Mircea, Sortulet, Catalin, Prostanel, Cristi, Sile, Sudoru, Tudor (plecat mai devreme).

67 de comentarii:

  1. admiratorii vor fi anuntati din timp cand se deschide sesiunea de autografe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minijupe, bă neafemeiatule! Şi ca să fiu nessiemţit până la sfârşit, n-ai reţinut decât semiesenţialul. Golul meu a fost superb şi asta deloc întâmplător, iar la golurile lui Mitică am fost coautor, dacă nu chiar cantautor. La primul a fost şi meritul lui, a deviat cu capul la colţ din poziţie nu tocmai uşoară, în timp ce la al doilea a pus latul pe linia porţii, asta după ce mai ratase una cu poarta goală de la doi metri (pare-se,o distanţă cam mare pentru reglarea tirului său). Dacă tu n-ai putut, îl aştept pe Tavi să se laude cum mi-a scos alte trei goluri ca şi făcute.
    În încheiere, un anunţ umanitar: Popică, renunţă la a mai juca table cu mine! În lipsa unei ştiinţe a jocului pe măsură, pur şi simplu cotizezi. În situaţia asta, atârni la zar, iar oasele au şi ele limitele lor. Asta ar trebui s-o ştii tu mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Uitasem... 25 ani, deci nunta de argint - La mulţi ani, Vasea!

    RăspundețiȘtergere
  4. scoate-ti poza aia cu motanu cu bautura ca e mincinos

    RăspundețiȘtergere
  5. Gabita, in locul tau as tine ciocul mic, ca rar mi-a fost dat sa vad asa bulan.

    RăspundețiȘtergere
  6. @nea nicu: sper ca ai fost ieri la biserica. mare sarbatoare, ar trebui trecuta cu rosu in calendar. ai fi putut sa ma cinstesti...
    @P: ti-am spus sa nu te bagi cu ala micu', ca e logodit cu bulanu'.
    @sile: desteptarea, ca joaca steaua.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vorbeşte Motanu, alt pasionat de frecarea la rece a pulurilor! Păi dacă aveam aşa mare bulan, nu pierdeam un X la pauză în min... 45+2!!! Credeam că dacă pariez pe banii lui Mitică, împrumut şi bafta lui. La început chiar aşa a fost, dar văd că împrumutul a ajuns deja la scadenţă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tavi, pitpalacule, sa nu mai vii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Avem echipa, avem valoare
    Si nici in cot nu ne doare.

    Visez cu ochii deschisi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bebe, n-ai face tu mai bine sa te culci? Poate te trezesti pana vineri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bebe straluminatu' cu neon8 mai 2011, 22:15:00

    *** Brazvane, nazdravane cu toate ca esti dusmanul meu
    de moarte, sanchi, nu-ti pot contesta valoarea acestei
    cronici prin obiectivitate, savoare, si un stil de fin inte-
    lectual, ma intreb de unde?. Esti ca Paunescu, asta da
    comparatie, care una era in presa alta publica in carti.
    Tu una esti pe teren unde ii servesti gratuit cu carnita pe
    adversari, iar pe blog esti altul, perversule.
    *** Am castigat clar dar zic eu ca fara glorie in camp ne-au
    cam dominat mai ales in prima parte a jocului. Noi nu
    legam mai nimic si mizam, in afara de mine care sunt un
    fel de eminenta cenusie a echipei noastre, pe mingi
    la bubuiala, fara nici o tentativa de constructie elaborata
    a jocului.
    *** Cat despre pelicani nu mai va plangeti de injurii cand
    exista procedura de ejectare-catapultare, daca va com-
    placeti inseamna ca va place sado - maso ce sunteti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu poate ca ar fi bine sa ma culc.
    Dar daca citesti in continuare adnotarile mele
    pe marginea pe care le-am scris inaimte de a citi
    remarca ta vei vedea ca distihul a fost o capcana pentru gugustiuci. acum ce mia zici?

    RăspundețiȘtergere
  13. dupa marginea am uitat sa scriu: etapei

    RăspundețiȘtergere
  14. Apropo de afirmatiile tale de pe teren, Popy e o
    vorba pe care ti-a spus-o The Sudor la ultima
    infatisare "Cine zice ala e!"
    Apropo nu te mai semna doar cu initiala numelui
    ca sunt multe cuvinte neacademice care au aceeasi
    initiala, si s-ar putea ca unii sa profite.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am venit.
    Băi Popi, îţi scriu repede numele pentru că eşti, se pare, foarte neliniştit fără tătucu tău. Gata sunt aici.
    Pinguinii ăştia sensibili la sifon sunt aşa de caraghioşi. Cred că se tăvălesc de râs toţi pelicanii când văd cu ce bebeluşi dornici de afirmare au jucat. Cum comentează între ei ca să stabilească care a fost cel mai grozav, cel mai talentat, cel mai valoros, cel mai nu ştiu ce.
    Simple bule de sifon supra oxigenat. Nişte ciupalaci răsfăţaţi prea mult de noroc.
    -Cât te priveşte Popi, tu chiar mă îngrijorezi. Sper să nu fi răcit iar. Am înţeles că ai plecat piele de la nea Nicu. Nu uita, echipa are încă nevoie de tine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Băi Tavi, nu doar contabilii lucrează cu cifrele, aşa că fii şi tu mai inginer! Ia zi, nu cumva după astea patru victorii consecutive s-a echilibrat balanţa pe anul ăsta?

    RăspundețiȘtergere
  17. Tavi, atentie ca vin caldurile!Daca nu bagi urgent conservant gogosarilor fleoscaiti, nu va vad bine ( mai ales ca lui Catalin au inceput sa-i cedeze nevii - stim toti ca Mitica e ca musca de rahat, in fata bazaie si apoi da pe la spate, totusi intmplarea s-a intamplat imediat dupa ce Mitica a dat gol, asa ca...?).
    Adevarat, Motanu a fost imperial la unele faze!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  18. Din punct de vedere parioristic a fost un weekend antologic, cum n-am mai avut de ani de zile. Nu mai puţin de trei rezultate pierdute în secundele de prelungire, 45+1, 45+2, 90+...6!!! Sorry Mitică, ne oprim aici! Rămâne ce-am agonisit până acum, care nu-i de colea.

    RăspundețiȘtergere
  19. si-a dat seama si Somnorila ce fundas de superclasa are. mai bine mai tarziu...
    va dati seama ce noroc are ala micu' in dragoste, la asa ghinion la pariuri. nu stiu cum o fi la mine, acum ma inconjoara si Gabi, iar nenea ala din fata e tare de tot.

    ps: buna dimineata, domnu' Sile!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ma apuca durerea de cap cand vad cum se lauda intre ele panaramele astea si eu trebuie sa joc cu o chiftea cu sos , adica Tavi si cu nepotul lui Tutankamon, se stie el.

    RăspundețiȘtergere
  21. motanu nu e deloc respectuos cu Mitica, statuia de pe Agronomie.

    RăspundețiȘtergere
  22. Motane, nu te infoia prea tare, ca iar o comiti!Sa-mi aduci aminte sa-ti aduc o chifla ( vrei si chiftea?) vineri, ca iar ma trezesc ca mi-o arunci in poarta... Vezi ca vineri stau numai 1-2 goluri in poarta, ca mi-a recomandat doctorul sa mai ies sa mai altoiesc ceva gioale de gogosari (rasuflati/resapati), ca sa nu anchilozez de tot.
    Vasea, da-i lui P. ceva de cal-mare, ca sufera tare!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. Si mie imi place cum glumesc, uneori. De data asta am parut serios si convingator. Dorinta mea a fost sa va temperez putin extazul. Am reusit. Uraaa. A fost si un test de reactie in genul celui exersat de Gabita saptamana trecuta cu un simpatic personaj din ceata pelicanilor. Chiar si Gabita a reactionat frumos acum. Asa este, scorul general este perfect egal si, cu siguranta, pe langa busuiocul care v-a stat la tichie in ultima vreme, aveti si voi merite certe in aceasta statistica.
    Lucian, eu nu venisem cand s-a intamplat nu stiu ce faza intre M si C. Chiar nu vreau sa comentez, cu toate ca si tie ti s-a spus la finalul meciului ce a generat iesirea lui C.
    Bai Popi, ai racit la mansarda!

    RăspundețiȘtergere
  24. @Razvan:a jucat Steaua?!?parca a trecut un pricajit de "meteorit";recunosc si eu ca vineri,Razvan a jucat aproape perfect in rolul de dirijor al apararii pinguine;cred, din ce in ce mai mult, ca jocurile sunt facute,de o asa maniera,ca d-l Pisica zis si Motanu, sa castige la pariuri,iar daca nu el,atunci Gaby ... @Gabita:da,asta e,am mai ramas(vorba cantecului lui Dan Spataru)cu "amintirile noastre toate..." @nimeni:probabil ca "d-l"Popica a vrut sa spuna ca joaca(la valoarea lui incomensurabila...)cu "bunicul"lui Tutankamon.

    RăspundețiȘtergere
  25. Vasea, sa apuna steaua noastra?

    RăspundețiȘtergere
  26. Vreau sa va dau o veste trista.Gabi,cel cu driblingul a la C.Ronaldo, tipul care a fost adus la fotbal de Cristi Bleotu, a murit vineri intr-un accident de motocicleta. A jucat cateva luni in echipa lui Mitica. Era cam dezordonat in joc, dar fiind tanar (31 ani) era de preferat unuia mai puriu.Desi nu putem sa zicem ca facea poarte din familia noastra, a fost pentru scurt timp printre noi.D-zeu sa-l odihneasca !

    RăspundețiȘtergere
  27. ....Mare pacat... D-zeu sa-l odihneasca !

    RăspundețiȘtergere
  28. Aveţi mai jos un link cu băiatul de care zice Nicu. Eu nu mi-l amintesc, dar poate unii din voi şi-l vor aduce aminte...

    http://cupadefotbal.blogspot.com/2011/05/moment-de-reculegere-pentru-gabi.html

    RăspundețiȘtergere
  29. Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  30. Nicule, nu stiu daca te-ai facut bine, dar incearca sa vii si tu la teren. faci parte din vechea garnitura si presupun ca te-ai atasat de unii dintre noi, nu de alta, dar cei mai multi nu-si vad nici macar neamurile o data pe saptamana. ce apreciez eu in mod deosebit e ca prezenta e mai numeroasa fata de anii trecuti si se comunica mai mult, meritele fiind ale lui Gabita (cu blogul si pronosticurile), ale lui Paul cu nea Nicu si ale altora care sunt un fel de agenti de legatura. de aceea imi pare rau si de Chiftelaru.

    @Sile: oi fi tu printre favoritii mei, dar esti tolomac rau de tot. la ora 11:01 duminica dimineata deschide site-ul la "pronosticuri jucate", ia un creion si o hartie si copiaza pariurile cui vrei tu. dupa terminarea etapei vezi daca s-au modificat cumva, faci adunarile si vezi ce-ti iese, daca-ti iese ceva. pentru obraznicie, ai de dat doua randuri.
    ps: daca o sa fiu odata in dispozitie, iti arat cum, unde, daca si de ce se pune virgula intr-o fraza.

    RăspundețiȘtergere
  31. Asa-mi placi Brazvane!Ti-am zgandarit putin orgoliul si ai si sarit ca ars;acum,chiar ca sunt aproape convins ca o sa castigi concursul si ce-o sa mai consum(beau)de la tine...

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu realizez acum cine a fost Gabi,dar pacat ca a murit asa de tanar;Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

    RăspundețiȘtergere
  33. Vasea numai la bautura ti-e gandul! te rog eu, lasa-ne.

    RăspundețiȘtergere
  34. Bai Popi, cum te simti? Mai esti racit?

    RăspundețiȘtergere
  35. @Tavi:boala lui Popicu(care ne innebuneste in fiecare vineri)se numeste raceala?!? @Popicu:te-am lasat "fratele meu"...

    RăspundețiȘtergere
  36. Da, Popicu vă cam tratează cu răceală, în timp ce voi tânjiţi după o atmosferă caldă, tovărăşească.

    RăspundețiȘtergere
  37. PelicanRaduTanase10 mai 2011, 16:45:00

    Sefu, de la un timp dl Popi e mai mereu racit. Cand vine racit la teren, cand pleaca acasa si raceste pe drum. Ce sa fie?

    RăspundețiȘtergere
  38. La teren răceşte, iar la table să-răceşte! :))

    RăspundețiȘtergere
  39. bEBE bineintentionatul, dar ce folos,10 mai 2011, 20:10:00

    Racit e sinonim cu ratacit?

    RăspundețiȘtergere
  40. trebuie o gasca de papagali vopsiti ca sa aiba curajul sa atace un geniu!

    RăspundețiȘtergere
  41. iar Gabi cu tine joc oricand cu conditia sa te speli pe maini.

    RăspundețiȘtergere
  42. Unii muncesc de le sar capacele (vorba lui chiftelaru, un alt geniu pustiu in viata, am ajuns sa scriu mai mult decat citesc) si voi o fredonati in tangouri cu prostanacu'. mai bine ati pune de-o cheta, sa va fac rost vineri de vreme buna...

    RăspundețiȘtergere
  43. Dacă v-aduceţi aminte, acum 2 săptămâni, la cârciumă, stabilisem că Mitică va face parte din lotul lărgit pentru meciurile alea de joi seara. Măcar 5-10 minute, cât să decidă meciul. Desigur, cu spatele! Se anunţaseră şi alţi amatori pentru vizionare, urmată de degustare.

    RăspundețiȘtergere
  44. Mitica, fratele meu, du-te si ia-l si pe cocalarul de Motanu, sa va faceti amandoi de panarama. ar merge si galusca de Tavi, cu conditia sa-l uitati pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  45. Domnu' P, ar mai fi un loc în lojă, pe post de Gigi Becali...

    RăspundețiȘtergere
  46. Sortulet, dupa ce si-a recapatat identitatea11 mai 2011, 15:02:00

    Virgile, ce faci? Pe unde esti? De ce nu vii? Sarbatorile de Paste s-au terminat de mult.

    RăspundețiȘtergere
  47. dupa cum se exprima P(rostovanu'), cel puti la adresa lui Tavi, (conopida, gulie, galusca, fasole, compot) sunt doua variante. ori ii este tot timpul foame si atunci ar trebui trecut pe o cura de lactate proaspete, ori are oarece instincte canibalistice, si atunci, Tavi, pazea!
    Virgil are ceva probleme. am vorbit cu el, poate apare vineri. s-ar putea in schimb sa lipseasca nea Paulica.

    RăspundețiȘtergere
  48. E vegetarian motane si consuma pe sest numai laptic. Nu vezi, cum a iesit de sub scutul tatucului, cum a ajuns haplea pinguinilor, pe teren, la nea Nicu, pe blog. El a vrut-o. Ce sa-i fac.
    Apropo, Popi, trebuie sa te hotarasti. Ori fotbal, ori table. Altfel dai faliment in ambele directii. Ai timp de gandire pana vineri. Maine sunt plecat. Sa nu faci gafe prea mari, cupleaza acumulatorul si reculege-te. Mai sunt 1,5 zile pana la fapte.

    RăspundețiȘtergere
  49. Bebe redivivus11 mai 2011, 20:12:00

    Sper ca vineri sa-mi schimb porecla in renume.

    RăspundețiȘtergere
  50. Felicitari, dom' Sile! presimt ca vineri o sa-mi fie o sete...

    RăspundețiȘtergere
  51. Mitică e de serviciu, deci... nu serveşte!

    @Bebe: mai bine în prenume.

    RăspundețiȘtergere
  52. Lui Sile,
    Steaua noastră iar răsare,
    Dică este cel mai mare.
    Doar Popi rămâne fleţ,
    Rareori e şi isteţ.

    RăspundețiȘtergere
  53. Panseluţe, micşunele şi pământ de floricele - asta eşti tu, domnu' Motanu! Mi-ai trimis mail fără să ataseşzi fişierul, iar acum ai şi telefonul închis...

    RăspundețiȘtergere
  54. ala mic are un ghinion total. mai devreme se blocase si blogul.

    RăspundețiȘtergere
  55. si eu am incercat si nu mergea.

    RăspundețiȘtergere
  56. E plin de ghiorlani pe aici. Tavi, molusca ce esti poti sa ramai plecat, n-o sa-ti simt lipsa.

    RăspundețiȘtergere
  57. Bai pisicosenie dezblanita! Acu vazui si-mi sari-n ochi; de-acu-nainte scrii in cronica MESSI! S-a'nteles?!
    P. mai bine ar veni cu carandasu si carnetelu, sa ne faca la toti cate o poezie, live( ca demonstratie a tarentului lui de tarentat). Daca-mi face una laudativa( oda, psalm, imn, ceva), ii fac cinste. Ca la fotbal ... fsss...!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  58. Nessie, Nessie, Nessie,Nessie, Nessie, Nessie,Nessie, Nessie, Nessie,Nessie, Nessie, Nessie,Nessie, Nessie, Nessie,Nessie, Nessie, Nessie,Nessie, Nessie, Nessie,Nessie, Nessie, Nessie.....
    somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila,somnorila....

    RăspundețiȘtergere
  59. S-a blocat Brazvanu. Pelicani pazea ca vin!

    RăspundețiȘtergere
  60. Minune, şi-a revenit blogul. S-au pierdut nişte comentarii dar măcar nu mai rămânem nevorbiţi! :)

    RăspundețiȘtergere
  61. Ca să preced cronica, foarte inspirat un potenţial titlu imaginat la cârciumă: Scor 0-0, hattrick Mitică! :))

    RăspundețiȘtergere
  62. sefu' vostru se tireaza la munca, asa ca dati cu banu' cine scrie cronica.

    RăspundețiȘtergere
  63. Te bagi Gabita, da? Titlul il ai. Ce a fost mai greu s-a rezolvat.

    RăspundețiȘtergere
  64. Am uitat. Urmeaza Popi.

    RăspundețiȘtergere
  65. Tavi, nu mă bag la cronică, poate la altceva. În turneul de la Curtea de Argeş, Tenismanul a bătut favoritul 1 în semifinală (6-4, 7-6) şi mâine joacă finala cu favoritul 2. Deci şi adjunctul şefului pleacă la muncă! :) Sper să iasă un reportaj trăznet.

    RăspundețiȘtergere
  66. Bine. Bafta Tenismanului !

    RăspundețiȘtergere