miercuri, 25 mai 2011

Cei sapte pitici si Alba ca Zapada

Printr-o intamplare neelucidata pana in ziua de astazi, trenul personal de pe ruta Ciulnita-Faurei a trecut vineri prin halta Agronomiei. Cazul in sine n-ar fi demn de Stirile de la ora 5 daca n-ar fi insotit de o adevarata catastrofa ecologica: o turma de pelicani iesiti la iarba verde a fost decimata pana la unul, supravietuitorul retragandu-se la padure gungurind ceva de genul "babelor, mosilor, molustelor, aoleu, ce fraier sunt". Spre marele sau noroc, Gradina Zoologica din Caracal taman ce scosese la concurs un post liber de maimutoi impaiat, astfel incat respectivul va avea posibilitatea sa treaca pe o cura intensiva de banane, cu sau fara carne.
Despre meci, doar cate ceva, din amintiri: 7-1 pentru Cei mai Buni, distributii de genul zece la zece sau cam asa ceva (sunt asteptati numaratorii...), doua goluri superbe ale prietenului Silica, o ploaie temporara si o carciuma in incheiere.

PS: Fotbalul devine din ce in ce mai scump: sase sticle de vin lui Gigel pentru ca a iesit Steaua pe un parlit de loc 5 inaintea lui Dinamo, alte doua lui Animal Paulica tot din cauza Stelei, plus doua beri lui Mitica, pentru ca a iesit la concursul de pariuri inaintea aceluiasi balaur. Sa fie primite!

46 de comentarii:

  1. Cu alde Mitica, Somnorosu si Tavi nu am subiecte comune de discutie, dar de la altii poate aveam ceva pretentii. Dar ce poti sa-i ceri unui Motan talamb care a pierdut ca un fraier la concursul din revista! Bine ca il lauda pe lesinatul de Vasea, care s-a impiedicat si a dat gol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te inseli P, un subiect comun tot avem. Cum de ai putut rata asa ocazie la 0-0? Daca intra, altfel s-ar fi scris istoria (cronica). Acum inghitim in sec.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi Motane? Saptamana de miere s-a terminat. L.O. care spera sa castige cu ajutorul tau, te-a lepadat. Ai grija cu cine te aduni, sa nu ajungi sa-i semeni!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  4. Motane felicitari pentru locul patru de la pariuri, esti mare meserias. Nu stiu daca va urmaresc vineri, dar sper ca Gabi sa sara cu ceva dupa ce noroc porcesc a avut.

    RăspundețiȘtergere
  5. @RAZVAN:Hopa, ai revenit la baza si iata ca "SESAM" s-a deschis si a aparut de'ndata si cronicuta...;am apucat sa scriu ceva in spatiul de comentarii de la cronica anterioara(Sesam),te rog sa citesti.
    @POPICU:Te anunt ca "lesinatul de Vasea"te ignora totalmente.Se pare ca nu stii chestia cu "razbunarea e arma prostului".

    RăspundețiȘtergere
  6. acelasi impresar25 mai 2011, 14:18:00

    Motane, iti vand un pont. Pariaza ca ia Rapidul cupa si te scoti.

    RăspundețiȘtergere
  7. COPY-PASTE COMENTARIILOR DE LA POSTUL ANTERIOR, CARE AICI ÎŞI AU LOCUL:

    cãpitanu' spunea...
    A fost odatã un meci: 0-0 !
    E clar: a fost un accident ! Demonstratia a venit mai târziu.
    In loc de sfârsitul lumii (cum era prevãzut) a venit sfârsitul fotbalului deziuacincea pentru pelicani. (Mã refer mai mult la domnul Tavi si, în special, la poetul Popicã, care a fãcut greseala de a veni la teren când ar fi putut sã stea sã scrie o poezie sau sã vândã ceva susan la tarabã pentru a scoate un ban.)
    Baciul Miticã a condus grupul de pinguini spre victorie, cu lupul de mare Gicã si cu Speedy Gonzales care, dupã 2-3 goluri, începe spectacolul si joacã singur (minge sã-i dai), cu riscul de a ajunge în cârje.
    Sã nu uitãm de cele douã fiare din apãrare: Motanul Dãnilã si Marele Gabi.

    Pentru domnul Tavi, pe care îl respect, si poetul Popicã:
    Sportul face bine pentru sãnãtate, dar victoriile la fotbal sunt pentru Miticã, e clar!
    Popicule, apucã-te de cros, pentru cã acolo mai ai sansa sã ajungi undeva, pe locurile 3-4. Nu astept poezii (nu e cazul) sau replici murdare. Din partea mea e ultimul comentariu desi ar mai fi atâtea de spus…

    25 mai 2011, 08:02
    Lucian spunea...
    S-a asternut o liniste mormantala peste microfonul pelicanilor. As spune chiar, o liniste de bun simt. Ce sa mai spui dupa asa o evolutie. E clar, dupa ce finalizeaza Tantareanu spa-ul de la Corbeanca, pelicanii vor trebui internati de urgenta in acest centru ( cu toate ca unii ar avea mai bine loc la Balaceanca) si bagati in recuperare.
    Este adevarat Tavi, ca, la un moment dat, m-ai surprins cu o manevra antica: calul troian( a se citi-Motan). Trebuia sa-mi dau seama mai din timp, mai ales ca saptamana trecuta cei doi protagonisti - L.O. si Motanul au schimbat tot felul de dulcegarii in cel mai neaos stil gay: - osanale, pupaturi in diverse parti, etc. Dar tot nu ti-a folosit si nu te acuz prea tare; scopul scuza mijloacele... Dar, inca o data s-a dovedit ca echipa are mai multi combatanti si daca majoritatea pune osul la bataie, un mic blat n-are sanse.
    Probabil, tot din bun simt, pinguinii nu s-au afisat inca cu comentarii; de apreciat!
    Recuperati-l repede pe Catalin!
    L.

    25 mai 2011, 10:05
    Tavi spunea...
    Capitane, vad ca ai nerv si la scris. Intr-adevar, dupa etapa de vineri, noi pelicanii am facut ciocul mic de tot. Ajuta-i pe colegii tai pinguini, si cronicari de felul lor, cu un text scurt pe pagina principala a blogului. Acum cat esti in verva si pe val. Imagini de vineri probabil saptamana viitoare. Saptamana asta toti cronicarii sunt din pacate in mare criza de timp. Ce e drept, pe noi pelicanii nu ne prea dezavantajeza situatia asta.

    25 mai 2011, 10:05
    Tavi spunea...
    Scuze Luciane, m-am apucat de scris cand nu aveai postat textul. Linistea pinguinilor s-ar putea datora surprizei totale de a reusi un castig asa de mare in fata unei echipe superioare din toate punctele de vedere, dar care parcurge o perioada incarcata cu ghinioane. Nu le mai trec in revista, le stiti si voi. Se intoarce ea, roata norocului.

    25 mai 2011, 10:14
    Lucian spunea...
    Curat superioara, coane Tavica!
    L.

    25 mai 2011, 10:25
    VASEA spunea...
    Daca Motanu nu e(liber),nimic nu e!(ma refer la lipsa cronicii de la ultimul meci).
    @Gabita:m-ai privat de gloria castigarii ultimei etape din concursul de pronosticuri si in consecinta si de premiul adiacent care era destinat consumului colectiv la nea Nicu...,dar mai avem o speranta din partea lui Gabi.
    @Gabi:Sincere felicitari pt.succesul de la pronosticuri!

    25 mai 2011, 10:48

    RăspundețiȘtergere
  8. un cetatean cu 3 clase25 mai 2011, 14:46:00

    ia uite ce mult a scris dl gabita. si zice ca nu are timp , complet neserios .

    RăspundețiȘtergere
  9. Şi acum consideraţii proprii, pe sărite:

    - fără Cătălin, trebuie să-l reactivaţi pe Mese ca să mai echilibraţi, altfel veţi avea numai (semi)succesuri de conjunctură

    - s-a jucat 11 la 11, chiar meritau consemnate echipele, poate se încumetă cineva să le posteze, chiar şi în comentariu

    - interesant ar fi de ştiut şi cine a marcat. Oare Vasea, pe care vă promisesem că-l fac golgeter dacă e iarba tunsă, a dat 2 sau 3? Eu cred că am dat doar unul, Mitică... nu-mi amintesc! Restul Gică?!

    - pentru prima dată după mult timp a început ploaia în timpul meciului, dar s-a jucat şi a fost chiar mişto.

    - am primit de la Tavi pozele şi filmuleţele făcute de Cătă. Filmuleţele sunt inutilizabile pt site, fiind la rezoluţie mică, dar pozele sunt de-a dreptul panoramice. M-a distrat expresia feţelor în timpul jocului, suntem "spaima la femei", vorba pelicanului supravieţuitor :):)

    - a fost o fază tare de tot, prinsă în poze de Cătălin chiar la execuţii: cap cu boltă de la distanţă al lui Stelică, bară, reluare eu din foarfecă laterală... bară!

    - tot Cătălin m-a prins şi când schimbam amabilităţi cu Popică. După ce faţă am, bine că pozele n-au sonor! :) Poate facem o vizionare la cârciumă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce vizionar e cetăţeanul cu 3 clase, sigur e geniu şi între timp a făcut 4! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. acelasi cu 3 clase25 mai 2011, 14:55:00

    am gresit, e serios, sa am pardon. dl gabita a reactionat la scriptele lu mandea can teren.fulger ca tot a plooat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Aşa da, cetăţene! :)

    Aoleu, am uitat să-i răspund lui Vasea! Da, acum văd că dacă nu se întrerupea ultimul meci aveai mari şanse să fii integralist şi săcâştigi etapa. Dar ce să mai zici de Motanu, care în aceeaşi situaţie putea termina chiar pe 1 la general! Oricum, tu nu e cazul să pui la suflet, din moment ce în locul tău a câştigat etapa... Gică! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Bravo Gica,felicitari!Are dreptate Gabita,daca ai castigat tu,e ca si cum as fi castigat eu...si ne vedem la nea Nicu!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Echipa Pinguina: Somnorila, BEBE. Motanu’, Stelica, Stelica senior,
    Mitik, Gabi, Gabita, Gik, & Vasi cuirasatul. Il uitasem pe Great Korea,
    care a fost cireasa de pe tort...ul lui Cosbuc. N-am avut individualitati
    dar am fost ca un dig in fata mareei pelicanoale, daca imi e permisa
    comparatia. Daca pe atacantii nostri nu-i apuca la un moment dat o
    mila crestineasca scorul putea fi mai consistent. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  15. acelasi impresar25 mai 2011, 19:39:00

    Motane, tu locul unu il luai doar daca te avnasau intre timp.Si asa ai fost tinut in spinare, dar imi pare rau pentyru tine ca poate mritai maim mult.

    RăspundețiȘtergere
  16. the same again25 mai 2011, 20:15:00

    Un motan cam prostovan
    A jucat la pronosport
    Cand s=o punem de un chilohan
    Am aflat ca e cam tont.

    RăspundețiȘtergere
  17. bEBE bineintentionatul, dar ce folos25 mai 2011, 21:16:00

    Tov motan cu locul iv ai ajuns in guram lumii care
    e mult sub tine. Se bucura de esecul tau dar regreta chiolhanul sardanapalic ipotetic care s-ar fi putut declansa daca iti pastrai procentul mediu si in ultima etapa. poate alta data daca s-o mai ivi ocazia.




    si in ultima etapa

    RăspundețiȘtergere
  18. din auzite,am inteles ca a fost 8-1,asta pt golaveraj(spuse-le lui Tavi),care a ramas fara inspiratie,fara cuvinte,si cica .,.fara timp(oare?!!1?)

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonimule, ma lasi sa ma bucur de Steaua? Vezi ca scorul a fost 20-1. Esti multumit?

    RăspundețiȘtergere
  20. inca o sticla de vin cu care sunt dator la Paulica, desi cred ca el prefera sa fie invers. sper sa se fi terminat saptamana maro si sa incep sa mai si iau. cu concursul, fiecare isi plateste propriile prostii.

    sper sa fiu vineri in bucuresti sa i-o mai tragem lui Popiloi (@luci: de unde vine LO?). Vasea e sub protectia mea si anul asta vreau sa-l scot golgeter. bineinteles, mi-e mai usor daca joaca la gugustiuci...

    RăspundețiȘtergere
  21. citesc si constat ca sunt unii baieti care stiu cam multe. uita insa sa se si semneze...

    RăspundețiȘtergere
  22. o voce din popor26 mai 2011, 02:59:00

    11-11 pe terenul ala??? sigur a fost o turca sau leapsa pe ouate,asa ca scorul nici nu conteaza dle. Tavi

    RăspundețiȘtergere
  23. L.O. vine de la LO(A)O(Z)S(A)ER. In romaneste -loaza, in altele - looser.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  24. Motane poti sa-i spui lui Paul ca Barboianu era in ofssaid cand a marcat asa ca nu e valabil golul.

    RăspundețiȘtergere
  25. Bai Tavi,ciunga-n par, cu pathachine ca tine care dorm pe teren nu avem nici o sansa. Bine ca am scapat de Vasea, alt cazut in freza.
    E unul L pe aici care se baga in seama . Nu-l cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mazgaleste pe aici unu BACILU Mitica cu chilotii-n vine care ciordeste izmene de pe sarma. Ma doare capul cu cine pot sa joc!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Steaua sus rasare
    Ca o taina mare
    Steaua izbandeste
    Oli o paraseste...

    RăspundețiȘtergere
  28. -Sile, unde vrei sa joci maine?
    -Bai P, de ce ti se spune intaBULAtu? Vezi ca ti-am dat si elemente ajutatoare pentru un raspuns valabil.

    RăspundețiȘtergere
  29. @TAVI:joc unde este nevoie,nu sunt mofturos si nici nu pun conditii,cum fac altii...

    RăspundețiȘtergere
  30. Tavi, credeam că ne spui bancuri. Vasea joacă unde hotărăşte The Special Pop-One. Vezi că şi pe tine s-ar putea să te scoată din primul unsprezece. Dacă vom fi la număr, bineînţeles! ;)

    RăspundețiȘtergere
  31. Discuta intre ele panaramele. Dati-l pe Stelica saupe Motanu la noi si va facem taitei.

    RăspundețiȘtergere
  32. Sile, asa este cum spui tu, dar sa ai grija sa nu-ti uiti cetatenia. Vrajitoarele te cam ademenesc cu cuvinte placute auzului.
    Gabita, Popi n-o sa se desparta de mine nici intr-o 1000 de ani. Nu poate fara mine. Nu vezi cum ma striga si pe blog. Stie ca daca nu are dureri de cap...e bolnav. Iar el zice ca ii ofer din belsug asa ceva. De asta cred ca am totusi un locsor asigurat in echipa. Vai de capul meu!(sic)

    RăspundețiȘtergere
  33. Păi Stelică a mai jucat la voi. Ultima dată îmi amintesc că îl ţinea pe Gică. Dar scos din mediul lui natural nu are acelaşi randament. Voi sunteţi ca un fel de Steaua, iar Vasea un fel de Dayro: cum a plecat de la voi, cum a devenit golgeter! :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Oricum, daca Vasea va avea nesansa sa joace iar la pinguini e greu sa mai repete ce a facut vineri. A fost tratat cu caldura si sfiala colegiala si a profitat ca un profesionist adevarat. Acum este deja in colimatorul SPPului pelican. Ca de altfel si Capitanul, care de cand are cateva rafele favorabile la pupa, a inceput sa faca impresie artistica si pe blog.
    Maine, il vad pe Cristi coordonator-distribuitor la mijloc si in fata, pe postul lui Cata. Are material.

    RăspundețiȘtergere
  35. Tavi, îţi faci curaj singur. Cătă asigura şi spatele, spre deosebire de Cristi, care rămâne oricum o achiziţie bună pentru voi. Principalul vostru dezavantaj este că nu mai avem meci joi seară, deci mâine voi fi odihnit şi cu poftă de joc. Plus că înainte o să trec pe la Bookfest, sunteţi citiţi...

    RăspundețiȘtergere
  36. Voi riscati mai mult decat noi. In situatia data noi nu mai avem ce pierde. Daca se intampla sa nu castigati, sunteti mancati de Popi pe blog. Si nu numai de el. Va reducem timpii de lectura nu cu 15% ci la 15% din initial, datorita durerilor de cap si indispozitiei cronice generale. Nu? Nici nu vreau sa mi-l imaginez pe Capitan in atare postura. Popi, asta sa fie visul tau in noaptea asta. Ai grija.

    RăspundețiȘtergere
  37. lui Tavi le bell26 mai 2011, 19:54:00

    Bai budinca, ziceai ca n-ai timp de cronica dar arzi gazul pe blog. Ma voi ocupa personal de meciul tau de retragere.

    RăspundețiȘtergere
  38. Anonimule, e gazul tau, e gazul meu, ce gazele mele vrei?
    Totusi nenumitul are dreptate. Pentru arhiva si... fara complexe, iata echipa pelicana din 20.05.2011 :
    - Sortulet, Virgil, Traian, Balaurul, MihaiS, Mircea, Nicu, Popi, Cristi, LuciMessi si TVR-Tudor.
    Cel care a reusit sa-i perforeze pe pinguini cu un minunat gol este megastarul Popi din pasa prietenului Sortulet. E misto pinguinilor, nu? Ha, ha, ha. Un gol cat 10 pe care nu le-ti dat, cu toate ca ati fi putut.
    Gata, bate clopotul, s-a dat stingerea.

    RăspundețiȘtergere
  39. L-am convins şi pe Mitică să vină la Bookfest. S-ar putea să nu-l mai pot lua de acolo... :)

    RăspundețiȘtergere
  40. @Gabita: Daca se vand si carti de joc,l-ai facut fericit pe Mitica...

    RăspundețiȘtergere
  41. Mitica la Bookfest?! Sigur va sta la raioanele de carti pt.copii...si alea cu poze.

    RăspundețiȘtergere
  42. Mitica de la fatza locului27 mai 2011, 14:26:00

    Vasea, la cat am citit eu, am epuizat tot si acum imi permit sa aleg si carti de joc, cu popica in loc de popa si cu mine il loc de as.

    RăspundețiȘtergere
  43. Pt Cocoru: am gasit carti cu povesti, le-am ales pe alea cu poza ta.

    RăspundețiȘtergere
  44. sunt suparat, maine ma duc la munca si am auzit tot felul de prostii. cum Tavi e lenes, ramane pe duminica sau luni.

    ps: daca nu va bagati mintile in cap, va bat cu mana mea!!!

    RăspundețiȘtergere
  45. Puturosii,puturosii...

    RăspundețiȘtergere