luni, 30 mai 2011

Intre baie si bucatarie

Departe de a fi in postura de castigator, care de regula implica si un mic discurs impanat cu multumiri, tin sa-mi arat aprecierea (intr-o ordine aleatoare...) fata de cativa domni:
- Gabi, pentru priceperea de la concursul de pariuri, pentru locul ocupat, modestia dovedita si felul in care a onorat masa de milogi, pardon, admiratori...
-Gabita, pentru modul in care implicit a acceptat ca este, dupa mine, cel mai mare prostanac din sud-estul Europei.
-Paulica, pentru ca m-a recuperat,m-a depus la teren in timp util iar in week-end (pentru el, ca altii erau la munca) m-a tinut la curent cu meniul si licorile pe care le servea.

Pentru ca tot vorbeam de teren, am petrecut inca o vinere in care nu s-a intamplat nimic (bun) pentru cocostarcii parosi, zburataciti inca o data de marii campioni. Scorul, 8-3 daca mai am ceva tinere de minte, este prea bland pentru ceata de necuvantatoare, plecata din start cu cateva handicapuri majore: pierderea temporara a lui Catalin si cea (se pare ca si definitiva a golgeterului de linia portii Milito Cotcodac Vasile) si prezenta in echipa a celor doua foste staruri obosite, Mitica si Popicu, aflate, de altfel, in pragul retragerii. C-o fi cu tort si lumanari sau cu adio si-un praz verde, cred ca vom afla in saptamanile ce urmeaza. Cat despre echipe, numaratorii nostri de cornere vor avea bucuria sa le mentioneze pentru posteri(ORI)tate.


PS: Titlul articolului, fara vreo legatura aparenta cu textul de fata, a fost inspirat de remarca lui Lenevila, cum ca pe drumul intre cele doua locatii (Luci, asta e, folosim si noi cuvintele care suna bine...) ar produce ceva mai de calitate decat ceea ce am reusit noi saptamana trecuta.

46 de comentarii:

  1. Razvanele esti parolist si valabil, chiar daca tot din aduceri aminte cred ca scorul a fost doar 7-3. Ce inseamna asta? Inseamna ca in formula cu Mitica sef de orchestra pelicanii au fost de trei ori mai buni decat etapa precedenta (7-1).Daca pastram ratia, este posibil ca vinerea viitoare sa avem 7-9 pentru ghinionisti.
    Lenevila nu a fost ceea ce s-ar putea crede, dupa cum nici in clipa cand consemneaza aceste randuri nu este in consonanta (sic-cuvinte care suna bine) cu presupunerile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rectificare: la mulţumirea nr 2 - ghinionist!
    Confirmare: 8 goluri pinguine, dintre care eu 3

    RăspundețiȘtergere
  3. intr-o discutie intelectuala (cum altfel...) la carciuma, agarici gabita si-a marturisit fata de mitica intentia de a evolua, fie si pentru o singura data, la tristi. deja gabi, stelica si, in special, bebe dorm cu poza lui sub perna...

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar tu nu dormi deloc. Desigur, aştepţi să intri pe teren...

    RăspundețiȘtergere
  5. PelicanRaduTanase30 mai 2011, 22:18:00

    Sefu, cred că în versiunea originară, de la cârciumă, sensul dintre locaţiile din titlu era inversat şi se referea doar la produsul nostru, al pelicanilor.
    Am şi eu o propunere. Sa trecă la pinguini Virgil, Balaurul, Popi, Traian, Mircea, neaCorea, Cristi si dvs (Milito e deja acolo), iar la noi să vină dl.Somnorilă, Gaby, Stelică, Bebe, Motanu, Gigi, Mitică şi, e o idee excelentă, Vitezistul. Abia atunci cred ca vom produce ceva cu termen de garantie "a la longue", până la întoarcerea lui Cătălin, idolul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe Mitica l-ati prins intr-o pasa proasta: avea cauciucurile (resapate) dezumflate de tot. Si bandana a fost prea stransa, astfel ca parul lui bogat n-a mai fost irigat cu ce are el prin vene(o fi sange?).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am aflat ca patronu' Tavi nu si-a mai platit pelicanii de multa vreme. Vineri, cand L.O. ( care se semneaza si Marin Popicu) si-a revendicat drepturile de autor ( al mai multor defulari de ostracizat al soartei), patronu' a incercat, cu cativa pumni mai apasati sa-i corecteze gramatica schinguita a exprimarilor sale artistice. S-a dus dracu' democratia in tara asta ( si cand te gandesti ca niste fraieri si-au dat viata la revolutie, si pentru ce - sa ne bage toti pumnu'n gura!). Pai patroane, asa stimulezi tu emulatia creatoare a ciricletelui tau de baza? Cine ne mai umple de tot respectu pe teren?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe viitor, patronul Tavi, acest Copos agronomic al plaiului nostru (noi avem un singur plai - plai cu ...noi - Agronomia) va avea probleme serioase cu liga pelicanilor saltareti ( la care s-ar putea sa se adauge si cea a pinguinilor zburdalnici), daca continua sa subaprecieze eforturile inregimentatilor sai. D-aia n-au performante!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  9. un impresar grabit31 mai 2011, 10:36:00

    Vad ca motanu tolomac nu a trecut echipele. poate ma ajuta cineva si le scrie, ca am disponibili doi lei si as vrea vreo trei jucatori.

    RăspundețiȘtergere
  10. PelicanRaduTanase31 mai 2011, 11:28:00

    Sefu, dl Lucian vi le cam zice, misto. Auuu, mi-a scapat textul pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  11. acelasi impresar31 mai 2011, 12:17:00

    Domnule Tavi, stati linistit, masor avem asa ca nu sunteti in pericol de transfer.

    RăspundețiȘtergere
  12. O mana de ajutor;team-urile care s-au duelat vineri 27 mai 2011 au fost:Lucica,Bebe,Razvan,Stelica,Gabi,Gica,Gabita si cu voia dvs.,Vasea-pentru PINGUINI si Virgil,Paul,Tavi,Traian,Mitica,Corea,Cristi si Popica-pentru invinsi(pardon,pt.PELICANI.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vasea, ţinând cont că a fost şi Mitică printre ei, hai să nu-i numim învinşi, ci convinşi...

    RăspundețiȘtergere
  14. PelicaneRT, te cam ia gura pe dinainte in public si-ti dai cu parerea cam mult despre pelicani si seful tau. D-aia iti reduc salariul cu 25%, tot in public. Daca nu-ti convine esti liber sa te duci in redactia motanului. In locul tau, daca doreste, il aduc pe Lucian, dl Somnorila cum i-ai spus tu. Imi place de el. E singurul care ma apreciaza si ma vede patron.
    Datorii nu am la niciun pelican. Ultima polita, mica de altfel, am achitat-o vineri prin Sortulet.
    - Ai dreptate Gabita. Pe voi nu v-a numit invingatori, dar pe noi ne-a facut invinsi. Spunea Vasea nu de mult-"joc unde este nevoie,nu sunt mofturos si nici nu pun conditii". Perfect adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am o nelamurire L.O. vine de la La reina de Los Ongeles? O veste
    Datatoare de sperante ca s-ar pensiona Mitikk, parerea mea e ca ar
    trebui sa-l cinstim noi, nu el pe noi. Cu toate ca nu stiu ce ne-am face
    fara geni(ta)litatea lui Mes(s)iana in teren, fara robustetea fizica si
    psihica duse la superlativ, ma opresc aici ca incepe sa capete reflexe de
    panegiric combinat cu ferpar (ultima varianta din DEX). In alta ordine
    de idei eu il apreciez sincer ca a acceptat, calcandu-si pe suflet, sa
    joace la adversari, in conditiile in care ORICARE DINTRE NOI ar fi
    avut aceeasi soarta, poate influenta proportiile scorului. De urat as
    mai ura dar s-a cam intunecat si consider ca it’s enough.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vad ca dl. Vasea s-a grabit sa treaca echipele. A mirosit dansul ca era printre cei vizati cu transferul. Mai trebuie insa sa ma convinga.

    RăspundețiȘtergere
  17. Luciane, fara gluma, vrei sa ni te alaturi pentru redactarea de cronici? Ai toate atuurile pentru chestia asta. Ne putem suplinii intre noi, cei 2/3, mult mai bine. Se aduce astfel parfum, culoare si puncte de vedere noi, etc.

    RăspundețiȘtergere
  18. Intotdeauna este mai usor in tabara chibitilor. Sunt bine asa cum sunt si nu am alte aspiratii (de redactor,etc.).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnule Lucian, doriti sa fiti chibit, dar cu ciorapii cum stati?

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu inteleg intrebarea.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  21. Impresarul asta si-o fi platit fiscul? Noi acceptam oferte si conversatii doar cu persoane serioase.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu ştiţi vorba aia, chibiţul trebuie să tacă din gură şi să nu-i pută picioarele?!

    RăspundețiȘtergere
  23. Bine amice Lucian. Oricum ramai preferatul meu pentru vineri. Sper ca pelicanii sa-ti aduca vreo 8,9 bobite bine germinate pentru rasad in iastucul portii. Daca iti mai daruiesc si ai tai 2/3buc nu e nici un bai. Asa se face recolta buna.
    Am retinut chestia cu chibitul. N-am stiut-o.

    RăspundețiȘtergere
  24. bebe are dreptate si imi pare rau ca am uitat eu sa-l mentionez si pe mitica pentru ca a acceptat sa joace la flusturatici.
    luci, nu-ti fa probleme ca iti fac cadou ciorapii mei de la camp. i-am pus pe balcon la pastrare si cred ca sunt extra dupa trei zile de stat in adidasi. stangul e pentru reumatism, dreptul contra insectelor. daca esti cuminte, te rezolv si pentru potenta. la fel si pe sile.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu indeplinesc nici un deziderat de chibit pur sange dupa Gabita.

    RăspundețiȘtergere
  26. un adept al tratamentelor naturiste1 iun. 2011, 21:28:00

    mi s-au desfundat narile astupate de climatizare,asa de tare miroase motanu. daca mai stau putin pe blog poate o dau gata si pe soacra.

    RăspundețiȘtergere
  27. adeptule, iesi cu soacra pe interval ca ti-o rezolva expertul nostru sile. da' sa nu vii cu stangelica sau sora lui dreapta sau a lui ceasu'...

    @bebe: cica am terminat rebusul. vezi ca sunt greseli la pictograma. te-am sunat, dar era inchis.

    RăspundețiȘtergere
  28. PelicanRaduTanase2 iun. 2011, 09:26:00

    Sefu, raman la dvs. chiar daca mi-ati taiat din salariu. Daca merg la dl Motanu risc sa fiu chibit 100% si nu garantez cu ciorapii. Ma multumesc cu mobilul si bonurile de masa de la firma si cu transportul gratuit, pe baza de buletin, cu compania de taxi Pelicanul. Eu stiu ca dvs va dati dur dar nu e intotdeauna chiar asa. Si nu sunt multi asa de dedicati ca dvs teamului pelican.

    RăspundețiȘtergere
  29. E dedicat? Ca serverele? Atunci ieşim la interval cu o propunere de nerefuzat: la următorul meci Tavi la noi, Motanu la voi!

    RăspundețiȘtergere
  30. Pastrati-l pe Motanu, luati-l si pe Tavi definitiv si dati-l pe Stelica. E suficient.

    RăspundețiȘtergere
  31. Bai Pelicane, ce bine stii tu sa perii, sa intrii pe sub penajul sefului. Pentru sinceritate , si cand te-a luat gura pe dinaite si cand m-ai periat, iti maresc salariul cu 25%. E bine? In problema ciorapilor iti recomand metoda "Jeffrey Franks" si ajungi ca el - gaura-n pingica, ventilatie naturala la ciorap,inalt functionar la FMI (atentie, nu chibit). Si atunci o sa ma rog eu de tine sa nu maresti texele.
    Apropo, impresarul asta si-o fi platit impozitul, cum l-a intrebat Sortulet? Ca sa-i raspundem.
    Altfel, ce sa caut eu la pinguini, e ca si cum ai pune lupul de paza la oi. E clar ca o sa sutez din toate pozitiile in iastucul dlui Somnorila, pritenul meu. 12/13 suturi, 12/13 goluri daca nu ma lichideaza intre timp Bebe sau jupanu Gaby. Refuzam politicos oferta. Motanu la noi?, da,da,da! Sa vezi cronica atunci!

    RăspundețiȘtergere
  32. PelicanRaduTanase2 iun. 2011, 13:41:00

    E unic Sefu! Cine mai mareste salariile in ziua de azi! Cu pingica...e relativ. Pe dreptul am gaura de 2 ani si... tot la pelicani sunt.

    RăspundețiȘtergere
  33. mi-a facut gabiţă o vizită şi, ca băiat bun ce e, n-a venit cu mâna goală. am aburit-o însă şi am pierdut un tempo. o fi bine, o fi rău?

    nu discut cu impresarii şi nici cu leneşii. sile, capisci?

    RăspundețiȘtergere
  34. Capisci,capisci? sa ma lasi in pace!

    RăspundețiȘtergere
  35. Un pelican catre motan2 iun. 2011, 16:54:00

    Meteorologule programator, vezi cum ramane pentru maine problema, ca de trei zile ploaia incepe intre 4-5PM .

    RăspundețiȘtergere
  36. vocea lui nea nicu (prin motanu)2 iun. 2011, 17:28:00

    Avand in vedere ultimele evenimente, regulamentul de ordine interioara se modifica astfel, pana la o data ce urmeaza a fi precizata:
    1. despartirea se face in armonie, nu mai tarziu de orele 21:59 trecute fix
    2. sunt interzise cu desavarsire jocurile de noroc, cu exceptia fazanului.
    3. cei trei baieti sunt rugati ca, fie si pentru o perioada, sa-si gaseasca alta ocupatie vineri seara.

    fara suparare, am zis.

    RăspundețiȘtergere
  37. sunt printre noi unii tare urâcioşi...

    RăspundețiȘtergere
  38. cristi nea nicu are dreptate

    RăspundețiȘtergere
  39. ce sa inteleg cu cristi?

    RăspundețiȘtergere
  40. Amice Tavi, pentru ca boabele de care pomeneai sa germineze, trebuie asigurat un mediu lichid bogat in substante care sa le asigure viabilitatea : reteta solicitata este - bere irladeza Guinness de orice tip ( stout,ale,lager, draught), dar NEAPARAT de la gheata ( combate ulcerul). Reteta prevede cam 2/3 doze de boaba.
    Altfel, pun poarta pe cant si sa va vad atunci...
    Deci, astzai nu mai veniti cu mana in buzunar, sa nu ramaneti fara unghii.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  41. Coane Luciane, am inteles. O sa incercam, pe cat posibil, sa nu venim cu apa de ploaie la gheata (grindina). Oricum, de cele mai multe ori ai avut dreptate. In campania asta de primavara, am cules ce am semanat. Hai pa, ne vedem la gura portii.

    RăspundețiȘtergere
  42. Mai bine la Gura Portiţei!
    Mă îngrijorează Motanu, am nişte ponturi pentru el, dar are telefonul închis. Azi-noapte era destul de afectat, plus că nu era nici urmă de taxiuri pe stradă. Sper să nu-l fi încălţat câinii pe Motan!

    RăspundețiȘtergere
  43. nu sunt in forma, sa ziceti mersi ca v-am aranjat de vreme buna!

    RăspundețiȘtergere
  44. Vreme buna,vreme rea
    Fotbal,noi tot vom juca...

    RăspundețiȘtergere
  45. Stiu eu o marca foarte buna de bere pentru anumiti domni: Lagard.

    RăspundețiȘtergere