sâmbătă, 30 aprilie 2011

Paradoxul în jocul de fotbal

La finalul meciului de vineri 29.04.2011 toţi actorii au luat-o la fugă de pe teren. Era ora 18 şi începuse o aversă puternică de primavară, prognozată pentru Bucureşti în toate buletinele meteo. Nu mai conta, jocul care trebuia să aibă loc tocmai îşi epuizase ultima fază. Programarea ploii în zona Agronomiei, la ora fixată, reuşise. Autor, nu porcul lui Topor, ci Motanul învingător.

Ce se întamplase până atunci?

Vremea frumoasă din prima parte a zilei cât şi acumularile în greutate de după festinele culinare din ultima săptămână, au îndemnat pe mulţi să răspundă prezent la ora începerii partidei.

Asadar :

Pinguinii – Lucian, Motanu, Bebe, Stelică, Gabi, NeluBronson, Cocorul, Găbită, Mitică şi Gigel

Pelicanii – Chirurgul, Mircea, Balaurul, Traian, Popi, Cristy, Cătă, Milito, LuciMessi şi TVR-Tudor

Componenţa echipelor şi profilul de joc al fiecărui combatant au contribuit mai mult ca oricând la stabilirea liniei generale de joc precum şi a manierei de exprimare proprii fiecărui team. După cum se observă pinguinii au avut 7 jucatori defensivi, un mijlocaş (Mitica) şi doi atacanţi (cuplul Gi&Gă). Pinguinii au jucat cu 3, maxim 4 apărători (Chirurgul, Balaurul, Mircea si…Traian), restul fiind de la mijloc în sus. Un fel de Real-Barca în finala Cupei Spaniei(Regelui). Ce a rezultat de aici. Un joc frumos şi combinativ plus o dominare aproape continuă de partea pelicanilor şi ...o apărare supraglomerată şi betonată de partea pinguinilor, pigmentată cu rare ieşiri în atac sau pe contraatac. Ocazii cu nemiluita în dreptul pelicanilor, dar niciuna cu finalitate pe tabela de marcaj. Au fost momente în care pelicanii puteau să înscrie şi de 2 sau 3 ori în aceeaşi fază. Pe rând SuperCata, LuciMessi, TVR, Popi, Milito, Cristy au făcut ravagii prin combinaţii şi şuturi dar mingea pur şi simplu nu a vrut să intre în poartă, ori barele s-au opus. Nu este mai putin adevărat că şi cei minim 7 pinguini din apărare (toti din categoria malaci experimentaţi ), postaţi în faţa propriei porţi sau îngrămădiţi chiar în ea de tăvălugul pelican, au facut adevărate minuni. Piciore, şolduri, abdomene, piepţi, cefe, frunţi, feţe (din pacate sau din fericire, fără mâini) s-au opus continuu traiectoriilor de gol. Atunci când toate aceste componente pinguine erau bătute, apărea hazardul cu chip de noroc. Starea de asediu a continuat şi după plecarea VIP-ului de la TVR. În această situaţie, pelicanii au jucat aproape jumătate de meci cu un om mai puţin.

La poarta cealaltă au fost câteva ocazii importante, cele mai multe finalizate modest în raport de spaţiile avute la dispozitie şi cu circulaţia destul de bună a balonului pană în preajma porţii pelicane.

Si uite aşa timpul trecea şi 0-0 se profila. Numai că, pe final, la un atac pinguin, mingea ajunge în partea dreaptă, Găbiţă preia balonul în lateral aproape de linia de fund, reuşeşte să-l lipească de gazon şi, cu intentia de a centra, trimite mingea pe jos spre zona centrală din faţa porţii. Mircea, care era în poartă, închide bine colţul scurt, mingea în deplasarea ei ciupeşte puţin din teren şi, în loc să ajungă în gheata Chirurgului pentru a o respinge, ii sare acestuia în gleznă şi apoi se duce în poartă. Curat ghinion. 1-0 pentru Real. Nenumăraţii autogolghetări pinguini din luna lui april erau astfel răzbunaţi. Aşa se întâmplă când, din atâtea ocazii, nu fructifici nimic. E suficientă o singură eroare în apărare şi "ai păţit ruşinea". Ratările se răzbună. Echipa mai bună, cu un joc superior din multe puncte de vedere, termină confruntarea pentru a doua oară consecutiv fără victorie .

Norii, care în a doua parte a meciului se grupaseră deasupra terenului, încep să se scuture. Meciul era jucat şi ploaia, din ce în ce mai viguroasă, punea pe fugă toată asistenţa.

Ce ciudată această lună aprilie. Odată pentru că au fost 5 etape. Apoi, exceptând rezultatul meciului din 15.04 , în toate celălalte partide s-au consemnat scoruri opuse faptelor şi evenimentelor derulate în teren. Uneori fotbalul este aşa de paradoxal. Acesta este, iată, încă un motiv, din atâtea altele de altfel, pentru care fotbalul este iubit şi trezeşte pasiuni. Revanşa este singura dorinţă a pelicanilor . Aşadar, cu nerăbdare.... pe vinerea viitoare.

59 de comentarii:

  1. Mă aşteptam să câştigăm. Ca la pariuri simţeam. E o lege nescrisă despre situaţia asta. Când pariezi un meci care pare sigur şi totuşi îl pierzi, deşi echipa pe care mizaseşi merita să câştige, pui şi data viitoare pe ea, chiar dacă de data asta nu mai e favorită. În felul ăsta poţi profita de situaţiile pe invers care abundă în fotbal.
    Vineri noi am jucat pe contraatac, ceea ce ar fi trebuit să ne convină la maximum. Gică, Mitică şi cu mine am avut fiecare măcar două ocazii clare. Eu m-am simţit neputincios după meciul pe care l-am avut în seara de joi şi care ne-a consumat mai mult ca de obicei fiindcă s-a păstrat la intensitate maximă pe tot parcursul. Iar dacă mai adaug că am continuat până la 4 dimineaţa... Culmea este că şi în următoarele două săptămâni tot joi vom avea meciuri! Aţi văzut, aseară Real şi Barcelona au pierdut împreună în campionat, deci consumul fizic şi mental nu poate fi recuperat la comandă! Iar dacă mai adăugăm şi consumul celălalt...

    RăspundețiȘtergere
  2. Motanu sa inteleg ca e un fel de porc? Gabita, Barcelona si real au pierdut impreuna sau separat?

    RăspundețiȘtergere
  3. un reporter de scandal1 mai 2011, 21:26:00

    dle P azi aţi dat-o pe mici şi friptane la iarbă verde. Vă e poftă şi de un motan la grătar?

    RăspundețiȘtergere
  4. @P: cum vrea s-o ia fiecare, aici e tot aia, nu e ca la sex!
    @Tavi: mi-am adus aminte, se pare că ne-am adjudecat şi a doua lună de primăvară!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gâbiţă: paradoxal, aşa este.O să verific, dar la general cred că lucrurile sunt normale.
    Băi Popi, ce curios!, nu s-a bucurat niciun autogolgheter pinguin de reuşita chirurgului. Încă ceva. Nu intra în polemici cu intriganţii din presa de scandal.

    RăspundețiȘtergere
  6. @P: tavi e baiat cuminte si nu cred ca s-a gandit la prostii. intr-un fel, trebuie scuzat, acum studiaza manualul de zoologie si taman ce a aflat despre malaci.
    @gabita: daca si vineri te prezinti la fel ca saptamana trecuta te paste un transfer. degeaba ai pile la mitica
    @sile: a batut steaua. astept sa ma cinstesti!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Băiatu' ăsta cu poză de intelectual rasat, care a ieşit la agăţat pe bloguri, ne cunoaşte de undeva, e prieten cu fotbaliştii?

    RăspundețiȘtergere
  8. Tavi, scuze ca revin, dar o spun inca o data : mai sterge ecranul televizorului, ca ai pete multe. Unde ai vazut ,, joc frumos si combinativ,, ? Am stat atata timp in poarta si am avut multa liniste ( apropo Motane, unde-s pernele, vrei sa fac bataturi?) si tot ce am vazut a fost un ,, cascadorii rasului ,, pe viu.
    La borcanul tau de muraturi ( mai baga ceva conservant,ca au expirat, sa-ti dea Vasea niste gerovital, dar nu-l luati pe tot, mai dati si la unii dintre pinguini - mie primul) noi am venit cu chiftele cu chifle, nu d,alea americane , d,astea romanesti ( noroc ca au avut de la mama natura sare si piper) ,dar sleite bine ( eu sunt primul dintre ele/ei). Astfel, m-am bucurat de scene de balet, in care solistii cadeau din picioare ( se pare ca excesul de miel si produse bahice a fost hotarator), traseele erau haotice ( parca se incurcasera sarmele de troleibuz), lovituri cu stangu-n dreptul, la unii ( si invers la altii) singurul act manifest fiind cel vocal, cu vocalize,tremolouri,etc. la cel mai inalt nivel. Si daca pana si Vasea, care vine pregatit cu extraveral, si-a iesit din pepeni .... Au fost si scene de karate-kid ( dar kid,kidulet d-ala mic de tot), dar fara intentii ( la unii, la altii facand parte din dotari). Oricum eu sunt hotarat s-o dau pe nutret ( salate, rosii, etc.) si nu ma mai ating de miel ( vreau sa revin la cote standard rezonabile). Poate trece si astenia de primavara care ne-a lovit pe ( aproape ) toti fara mila. Importanta este , insa, prezenta!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  9. De 1 Mai Motanelu a inceput sa defileze vizual pe blog. El soarbe tacticos cafea Heineken din termosul de 0,5litri si lucreaza de zor la o analiza asupra evenimentelor din Champions League. Fin si talentat cronicar. Admiratoarele il pot contacta. E liber, cel putin vinerea dupa-amiaza.
    Luciane, toti luptam pentru "imagine". Uita-te la motan(glumesc desigur). Il stii pe Ilie Dobre cum comenteaza la radio. Crezi ca fiecare meci ascultat este finala CL. ID a rezistat zeci de ani si odata cu el si speranta noastra ca fotbalul romanesc va reajunge la ceea ce ne sugereaza ascultand comentariul lui.
    In rest muraturile noastre din atac au fost totusi "peste" muraturile voastre din aparare. Singura lor problema a fost ca nu au reusit sa va marcheze. Si nici voi nu ne-ati ajutat deloc. Doar gogosarul din apararea pelicana a marcat, dar nu unde trebuia. Pe ansamblu ati iesit bine. Asta e.
    Cred ca ai dreptate in privinta nutretului. Problema furajatului cu salatele si alte chestii usoare e valabila pentru toti, macar pentru o perioada.

    RăspundețiȘtergere
  10. motanu bea bere in poza si la mine nu face consumatie

    RăspundețiȘtergere
  11. Motanu nu e damă de consumaţie, nu te poţi baza pe ea! Iar berea o împrumutase de la Mitică, doar pentru poză.

    RăspundețiȘtergere
  12. BEBE FOR EVER GREEN peace or tea2 mai 2011, 20:03:00

    Pertinent si plin de savoare comentariu lui Lucky.
    Pe langa ca bungheste o leaca de fotbal teoretic,
    Din pozitia de ultim aparator are si o pana(o)rama
    aparte asupra jocului. In ceea ce ma priveste recu-
    nosc ca nu ma-m ridicat peste media engleza a e-
    chipei, si asta va rog sa ma credeti ca din cauza
    articulatiei LABEI piciorului pe care se pare ca am
    invatat cum s-o infas, mai putin strans, duminica cu
    metoda respectiva pe Titan am avut rezultate clar
    peste media din ultimul timp, in ambele locuri de
    etalare a talentului meu nativ, de la nastere, iesit
    din comun(a primitiva). Cu moralul stau bine sa vad
    cum ma voi exprima vineri in teren mai ales ca il
    tot amenint cam de mult pe Gabita cu revirimentul.
    Poate de data asta am gasit remediu. Pana la
    revedere va pup pe portofel. Apropo de pronostic
    am creat un conglomerat dupa locul 30, suntem
    vreo 4 in zona printre care marele, inegalabilul si
    neobositul (la spalat rufe cu masina) MITIKA RAMIAN

    RăspundețiȘtergere
  13. Băi, l-aţi văzut pe Messi? S-au dat doi fundaşi cap în cap ca să-l oprească, au reuşit, după care, până să se ridice ăia, el a revenit şi a recuperat-o! Câteodată chiar îmi aminteşte de mine, în tinereţe... :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Pusca si cureaua lata,
    Ce mai Messi-eram o data!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ehe, unii au fost chiar de mai multe ori! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. PelicanRaduTanase4 mai 2011, 10:14:00

    Sefu, Vitezistul nostru, are putin si din profilul si din talia lui Messi, la extraconsum nu prea seamana cu originalul. Cred ca nu gresesc, dar chestia asta nu ne deranjeaza prea mult, nu? Si mai e ceva. El nu joaca impreuna cu "Xavi" si "Ignesta". Aici pe Dambovita, cei doi joaca la pelicani. Cred ca banuiti, ma refer la domnii Vasea si Popi.
    -Era sa uit Sefu. Ce amorteala pe blog, probabil toata lumea se antreneaza puternic pentru meciul de vineri, debutul pe luna mai.

    RăspundețiȘtergere
  17. asemanarea dintre unii si messi e cam aceeasi dintre sharon stone si draga olteanu...
    sile, iar dormi?

    RăspundețiȘtergere
  18. @Razvan:ce bine dormeam,de ce mai trezit? Te cinstesc dupa ce Steaua bate si pe Rapid!?! @Tavi:poate se intoarce "paradoxul"...

    RăspundețiȘtergere
  19. Gabita, sa n-o iei razna, sa te crezi D-zeu.Sa ai impresia ca esti Messi, jucand impotriva unora mai batrani ca tine cu 15-20 ani nu-i prea grav.Ma intreb insa cum te simti cand joci cu cei de varsta ta, in cupadefotbal?

    RăspundețiȘtergere
  20. @Motanu (fără poză!?) - nici nu ştii câtă dreptate ai! Păi la ce talent are Draga Olteanu, se compară ea cu Sharon Stone?!

    @Popi: Rilax! La cupa aia joc cu unii mai tineri ca mine cu 15-20 de ani, capisci? Iar ":)" înseamnă că e de râs! Eşti cam încordat sau mi se pare mie? Lasă că o să te relaxezi vineri... ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Gabita, cat de curand iti vine randul la poezie...

    RăspundețiȘtergere
  22. Asa da PelicanRT, "the show must go on". S-a intors lumea de la antrenament.

    RăspundețiȘtergere
  23. se pare ca unii dintre noi ar fi cuprinsi de oarece fior liric la vederea Dragai Olteanu in Basic Instinct. ma rog, chestie de gusturi, dar idealul estetic al respectivilor il stiam a fi domnisoarele cu ochelari pana in 40 de kilograme si 70 de primaveri.
    cat despre postarea cu poza, exista bloguri mai elevate unde identificarea se face dupa contul google, si am vrut sa vad si eu cum este.

    ps: sile, dadu rapidu' gol! sau dormi?!?

    RăspundețiȘtergere
  24. @sile: uitasem. popicu s-a oferit sa te invete ceva fotbal, tavi un pic de maniere, iar umilu' subsemnat ceva gramatica. vineri vii cu doua pagini cu bastonase si una cu liniute si poate luna viitoare trecem la despartirea in silabe...

    RăspundețiȘtergere
  25. Iată, dacă Popică se ocupă cu săltăreţele tactile, Motanu le are cu silaba!

    RăspundețiȘtergere
  26. @Popică, ţi-a venit ţie mai repede:

    Luftul şi cu pasa lată*
    Ce fotbal juca odată,
    Dar acum vlaga lăsându-l
    Îmi ţine Popică rândul...

    *pasă lată = pasa cu latul ;)

    RăspundețiȘtergere
  27. Te crezi un mare fotbalist
    Si-ai vrea sa te numim Messi
    Eu te-as ruga sa nu fii trist,
    Dar pentru noi esti doar Nessie.

    RăspundețiȘtergere
  28. :))) Popică, a fost un test pavlovian, l-ai trecut neaşteptat de repede!
    Puteai să-l rimezi pe Messi şi cu Lassie, dar ţi-a ieşit mai bine cu Nessie, ai sugerat un monstru sacru! ;)

    RăspundețiȘtergere
  29. Popicu-Gabita: 2-1 la pauza, inca se mai joaca.

    RăspundețiȘtergere
  30. Recitesc dedicatia catre Gabita si constat unele imperfectiuni.Simtul meu artistic ma obliga sa fac unele ajustari.Varianta cosmetizata este:

    Te crezi un mare fotbalist
    Si-ai vrea sa-ti spunem Messi.
    Eu te-as ruga sa nu fii trist,
    Dar pentru noi esti Nessie.

    Nessie e o relicva preistorica,o iluzie faurita de scotieni in scopul de a atrage turisti,dar in niciun caz un monstru sacru.

    RăspundețiȘtergere
  31. @popicu: cat ai fi tu de tolomac (si esti, slava Domnului!), ai o urma de simt artistic. intr-adevar, in prima varianta nu ieseau siLabele (nu ale lui gabita, ca el de abia mai poate)...

    nu stiu ce sa ma fac cu sile. iar doarme!!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Bai gogosar expirat, iar ai luat-o pe aratura?
    Vezi ca fac aia cursuri pentru resapati la vulcanizarea din colt. Daca dai o bere Motanului, pun o pila sa-ti bage petice duble, ca fasai ingrozitor.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  33. Sile e nefericit, a pierdut Steaua. Nu stiu de ce nu se arata pe blog Rapidistul.

    RăspundețiȘtergere
  34. Vasea.nu sforai cand dormi,ca-ti zdrangane tablele din toate niturile!
    P.S. Adu pentru gogosar un extraveral, ceva, ca iar a intrat in fibrilatie de cand l-a lobotomizat Motanu.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  35. Vasea, ai pus-o, iar e Steaua la pronosticuri! ;)

    Popicu are probleme cu ritmul de când se ştie, să tot dea ediţii revizuite şi adăugite.

    RăspundețiȘtergere
  36. PelicanRaduTanase5 mai 2011, 11:06:00

    Sefu, pe domnul Lucian il mananca spinarea, ne ataca vedetele. Sa luam modelul lui Ivan Turbinca si sa-l scarmanam putin?

    RăspundețiȘtergere
  37. a trebuit sa vina taticu' vostru de pe camp ca sa va mai puneti in miscare pe blog. sile nu doarme, ba chiar m-a prins neatent si m-a pus sa-l cinstesc, asa ca s-ar putea sa nu vin maine.

    RăspundețiȘtergere
  38. potaie, iar erai ametit cand ai ales meciurile...
    nici nu ma uit la ele pana maine, imi ajunge ce-am vazut.

    RăspundețiȘtergere
  39. Mitica de la Tip-Top5 mai 2011, 13:51:00

    Miine jucam pe beton de beton. Veniti cu maturi si lopeti. Popicule, nu veni la locul crimei, ca-ti sar accesoriile metalice, se stie de unde, si nu mai poti scrie poezii. Cu toate astea, ramin prietenul tau!

    RăspundețiȘtergere
  40. ca in bancul cu John si Sir, a scris Mitica cu mana lui Gabita. uscheala de la carciuma, ca va parasc lui Gabi mare. daca miine (cred ca am aranjat deja pentru vreme buna) vine si Gigel impuscat intr-o aripa, iar o incurcam cu mormolocii.

    RăspundețiȘtergere
  41. primesc dezmintire de la Mitica, cum ca ar fi scris chiar cu manuta lui. vestea buna pentru chirurgu'&comp e ca ciumpalacii sunt de cel putin 3 ore la carciuma si la cate ii stiu eu nu cred ca au stat pe cico, iar ala mic mai are meci plus pileala si diseara. iar o sa vina ca mutulica...

    RăspundețiȘtergere
  42. Atentie,m-am trezit!Feriti-va, vine Nessie peste voi! @Tavi:ba dimpotriva,sunt "fericit" ca Steaua,probabil,nu va juca in Europa si in felul acesta,poate are mai mult timp si linistea necesara(ceea ce nu prea cred cu Jiji la timona)sa formeze o noua echipa... @Lucian:stai linistit batrane,la mine tablele sunt prinse in cuie de lemn ca sa nu rugineasca. @Gabita:merg pe 1 solist la Gazu-Steaua @Motanu:ba eu o sa "vin" maine,dar de la tine...

    RăspundețiȘtergere
  43. Montane, Mitică n-ar face cu mâna altuia nici despărţirea în silabă! Vestea bună e că meciul de diseară s-ar putea să se amâne pentru luni. Oricum, combat cu Tenismanu în cârciumă la Vaslui cu Poli.

    RăspundețiȘtergere
  44. Motanele, e adevarat?, s-a bagat Mitica? Nu pot sa cred! Ce intrare beton!, in alai de maturi si zanganit de lopeti. Bravo Jupane. La mai multe (intrari), daca esti chiar tu.
    Din nou Motanele, problema dificila cu vremea. Chestia e ca apa sa nu aiba miscare verticala (macar atat).Pe orizontala o deplasam noi cu Mitica in frunte(brigadier sef).
    Vasea, din pacate s-ar putea sa ai perfecta dreptate.
    Maine Lucian joaca la noi, sa ne apere de papagalii norocosi. Ii oferim pernute fine umplute cu puf de pinguin, evantai din pene de pelican si umbreluta pentru ploaie/soare.
    Pe Nessie, nu-l deranjam. Il lasam sa se cufunde incet, dar incet de tot in ape cat mai tari si limpezi ademenitoare. Parca sunt ceva semne inca de acum, "Montanele". Restul e pe noi...maine. Inteleg ca si Cata sare etapa din seara asta.

    RăspundețiȘtergere
  45. Tagi concluzii pripite, Tavi! Aia cu Montanu a fost voită, aşa îl mai alint eu de când mi-am propus să-l combin la un traseu luna asta. Iar Cătă nu sare nimic, se joacă!

    RăspundețiȘtergere
  46. Ma cuprinde o bucurie irepresibila ca a terminat
    Mitik cursurile de alfabetizare. Sunteti siguri ca
    nu va ascundeti altcineva sub umbrela inocentei
    lui. Ne simteam destul de bine dirijati si struniti de
    el pecale orala, dar acum daca o sa poata sa ne si
    scrie schemele tactice deja vom trece in alta era...
    comunista. Oricum eu ii sunt recunoscator pana la
    lacrimi, ca a facut el ditai efortul asta ca sa se apro-
    pie si mai mult de intelegerea si recunostinta noastra

    RăspundețiȘtergere
  47. va tot vad ca tot stati cu si labele in gura si mi-am adus aminte cum se reflecta sida in poezia lui Eminescu:

    Si daca ramuri bat in geam...

    RăspundețiȘtergere
  48. Gluma gluma dar propun sa-i batem maine daca or sta.

    RăspundețiȘtergere
  49. BEBE FOR EVER GREEN peace or tea5 mai 2011, 19:26:00

    V-am facut de ras deajuns asa ca ma retrag in intimitatea mea, introvertita: pronosticurile

    RăspundețiȘtergere
  50. DESTEPTAREA pentru toata lumea! Uitati-va ce frumos e afara. E mare motanu.
    Popi, la 12,30 sunam goarna mobilizarii si pregatirii atacului. Azi ii mancam.
    Felicitari pentru victoria de aseara a baietilor (Nessi, F16Cata, Tatucu,etc.)

    RăspundețiȘtergere
  51. Nessie, dormi? sa nu uiti sa aduci sufa si lacatul!

    RăspundețiȘtergere
  52. Tavi,eu sunt tot racit (de fapt , doctorul mi-a prescris sa ma tratez cu gogosari, dar nu expirati...), asa ca una din doua: - ori raman la pinguini si ma tratez cu gogosari si ciolane de pelicani, - ori vii cu o ,, batrana,, data-n clocot, dar s-ar putea sa ma imbat , asa ca nu stiu ce rezolvi...
    P. - leaga-ti cateaua, ca te iau in colimator!...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  53. As vrea sa nu uitati cine e Nessie , pinguinul - fotbalist!

    RăspundețiȘtergere
  54. PelicanRaduTanase6 mai 2011, 12:28:00

    Sefu, sa-i spunem domnului Lucian ca sanatatea e pe primul plan si poate juca la pinguini. Pentru relatii bune cu prietenii pelicani, 2-3 bobite lasate sa treaca printre bare,n-ar fi o problema prea mare, la cate suturi trag ai nostrii.
    Totusi, una batrana si in clocot...mamaaa.

    RăspundețiȘtergere
  55. SILE din Termopile6 mai 2011, 12:36:00

    PURCEAUA lui Motanu,iar a ghicit timpul(frumos)!!!

    RăspundețiȘtergere
  56. vasea, ai vrut sa spui purceaua lui motanu, sau purceaua de motanu?

    RăspundețiȘtergere
  57. o veste buna pentru agarici: ala mic a degustat pana la 2. popi, de atata lucru manual, ai inceput sa confunzi si sexele. bine, la tine stiu ca e incert...

    RăspundețiȘtergere