marți, 25 ianuarie 2011

Sub semnul incertitudinii

Etapa de vineri 21.01.2011 părea a fi una a revanşei pinguine. Totuşi altceva avea să deţină, zicem noi, capul de afiş al momentului. Dacă magiile şi trusourile fine date în dar de motanul meteorolog reuşiseră să înduplece vremea de afară, aceasta oferind la rândul ei nişte condiţii de joc excelente, vremurile în derulare aveau să aducă fiecăruia, de cum sosea la locul confruntării, o veste cel puţin îngrijorătoare. Terenurile de sport din Agronomie, pe care noi jucăm cred de aproape 15 ani, ne vor fi interzise de către noul patron sau administrator al acestora. Nu comentăm deocamdată, urmează săptămâna asta să aibă loc o discuţie cu acesta şi sperăm să se găsească o soluţie. Altfel fenomenul fotbaldeziua5a va primii o lovitură extrem de grea. Sperăm să avem parte de un interlocutor inteligent care să înţeleagă faptul că poate să-şi rezolve afacerea lui demnă de toată lauda (modernizare bază sportivă, probabil să o înscrie şi în circuite sportive oficiale, etc.) iar nouă, printr-o înţelegere onorabilă, să ne permită continuarea desfăşurării fenomenului, care până la urmă îi aduce şi lui un câştig şi, de ce nu, se poate constituii şi într-o formă de reclamă. Să avem răbdare.

Acum să purcedem pe firul evenimentelor fotbalistice. Echipele v-au fost prezentate de colegul Răzvan.

Aşadar dragii noştrii vinerea trecută s-au desfăşurat două etape în loc de una. De ce? Nu ştim nici noi, aşa a fost să fie spre ghinionul pinguinilor.

În primul meci pelicanii au aliniat o formaţie destul de subţire la capitolul "ştiinţă şi tehnică" doar Cătă, cu tot supertalentul său , TVRTudor(care a intrat mai târziu şi neîncălzit) şi juniorul Robert care promite, nu aveau cum să suplinească lipsa lui Eugen şi a MeSeriaşului. Acesta din urmă deşi a venit făcea vocalize narcisiste pe margine în loc să pună umărul la jocul de pe teren. Măcar tăcea şi tot era ceva. În schimb pinguinii au etalat echipa de bază în formă completă, la ea adăugându-se pentru paritate şi megastarul pelican Cocorul. În condiţiile astea victoria a fost destul de uşor de obţinut. Scorul de 5-0 este mult prea sever faţă de cele desfăşurate pe teren. Luci, de frică să nu încaseze goluri, a ferecat poarta şi a aruncat cheile încolo...departe... să nu le mai găsească vreun pelican, numai că din greşeală pe anoul respectiv erau şi încuietorile bolidului său pe patru roţi. Nu ştim cine l-a salvat la plecare, dar este cert că nici un şut advers nu a trecut de linia porţii lui, deşii au fost o mulţime.

După vreo 40min. răceala adevărată de care avea parte Balaurul a biruit şi medicii i-au recomandat să nu mai facă efort şi să părăsească terenul de joc. Disciplinat acesta iese şi sub protecţia călduroasă a cojocului îmblănit a rămas pe tuşă alături de vuvuzeaua MeSe care se încălzea continuând să vorbească singur. Cam în acelaşi timp TVRTudor pleacă la datoria publică şi în felul acesta părea că lucrurile se încheiaseră. Numai că lăcomia pinguină de a căştiga totul deodată şi de a se răzbuna până la loc comanda îi împinge la păcat şi fac greşeala fatală de a lansa la apă al doilea meci al etapei. Gigi a trecut la pelicani ca pedeapsă, au zis ei, că vezi Doamne a ratat foarte mult etapa trecută.

Oameni buni să vă spun pe scurt ce a urmat ca să aveţi timp să comentaţi. Băi tată s-a supărat Gigel, cum îl alită unii prieteni şi le-a predat alor lui lecţia aia cu titlul educativ "Eu v-am ridicat unde sunteţi, eu dau cu voi de pământ-nerecunoscătorilor!". Şi le-a dat 3 de le-a sunat lichidul (pelinul) în mansardă. Bietul Lucică credea în continuare că o poartă zăvorâtă şi cu cheile pierdute rezolvă problema pentru 10 meciuri. S-a înşelat amarnic. Prima a încasat-o pe fereastra de la dormitor (unde se şi afla când a făcut henţ), a doua pe oblonul deschis de la pivniţă care permitea ventilarea rezervelor de iarnă şi a treia, nici n-o să vă vină să credeţi, pe gaura cheii. Ultimul şut a fost atât de puternic încât mingea presată s-a alungit, s-a subţiat prin orificiul respectiv până a trecut dincolo (de linia porţii) după care şi-a recăpătat forma. Ăsta-i Gigi artileristu. Întrebaţi-ne pe noi câte redute ne-a demolat în decursul timpului cu precizia ghiulelelor lui . De altfel şi în primul meci punctase de două ori alături de Vitezist (2buc-unul foarte spectaculos, din mişcare, prin rotirea scurtă a umărului stâng-mai rar aşa ceva) şi Mitică (1buc-frumos şi el deşi nu ne mai amintim cum a fost). Şi ca totul să fie a la carte , Milito punctează en fanfare pentru 4-1 de la câţiva zeci de centimetrii de poarta făcută scrum de Gigel (marcase undeva în timp şi Vitezistu).

De la agonie la extaz a fost drumul pelicanilor. Pinguinii l-au parcurs în sens invers. Asta este concluzia sportivă a zilei de 21 ian.ac.

PS-Cu regret consemnăm (pentru a câta oară) că Popicu a picat examenul de joc şi ce e mai grav pentru el şi pe cel de limbaj. Probabil ăstea-i sunt limitele. Păcat, noi l-am îndrumat amical cât am putut.

14 comentarii:

  1. Tavi, mai bine-l ştergi pe-ăsta, ia vezi cum faci, poate îţi iese! Adică tu scrii mai mult despre un meci care a durat mai puţin de juma' de oră, decât despre meciul propriu-zis?! O să ajungeţi să vă lăudaţi că daţi mai multe goluri în pauză!
    În primul rând, cuvântul "lăcomie" l-ai scos din burtă, de unde altundeva?! De fapt a fost COMPASIUNE, pentru că pe Gică nu l-am dat noi, ci a consimţit el să treacă la voi. Prilej pentru Cătălin să iasă fresh din poartă, unde se odihnise aproape juma' de meci.
    Şi o flotare logică pentru tine: dacă era să conteze şi meciul al doilea, de ce n-am jucat în continuare, de la scorul de 5-0? Hai atunci să jucăm meciuri de câte un sfert de oră şi să le punem pe toate la socoteală!

    RăspundețiȘtergere
  2. superba descrierea golului lui Milito, ca si golul in sine, de altfel...

    RăspundețiȘtergere
  3. S-au decernat "Oscarurile"fotbalului italian pe 2010 si asa cum se previziona,Inter a luat majoritatea premiilor.Cine credeti ca fost cel mai bun fotbalist?Evident,Milito!QED.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deşi merita, Milito n-a fost nici măcar nominalizat la Balonul de Aur, dar oricum nu poate fi mai bun decât Sneijder.

    În altă ordine de idei, se pare că eu reţin mai mult ratările dintr-un meci, decât golurile, aşa că descrierea aia a lui Tavi, cu rotirea umărului, nu mi-a spus nimic, ba chiar mă gândeam că vrea să sugereze un henţ! :) A trebuit să vorbesc cu Motanu ca să-mi aduc aminte că era vorba de golul cu capul, din pasa lui Gabi. Pentru cunoscători, dar cunoscători de-ăia adevăraţi, pentru că nici Motanu nu-şi aminteşte, seamănă cu golul înscris Italiei de mexicanul Borghetti la CM 2002, doar că ăsta a fost dat de pe partea cealaltă. Noroc că s-a inventat youtube, daţi căutare după Borghetti şi Italy, pentru a vedea ce înseamnă torsiune în fotbal ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Discutiile despre cele doua scoruri de vineri nu prea isi au rostul... Cel mult, s-a demonstrat ca la portile astea de 30 de centimetri patrati ai nevoie de un atacant foarte bun, cu sut exact, care sa faca diferenta, si asta e doar Gica. In primul meci nu (cred ca) a dat gol, dar a facut multe faze periculoase... asa ca el a cam facut diferenta de fiecare data, nu restul echipei.

    RăspundețiȘtergere
  6. A dat vreo două, că altfel nu ies la socoteală.

    RăspundețiȘtergere
  7. @robert: te-ai hotarat, bre, cu pariul? sau si tu ai intrat in corul laudatorilor lui Gigel si nu-ti poti reveni din extaz...
    @milito: ne onorezi, bre, vineri?
    @tavi: cu tine am de discutat in particular.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da,evident ca va onorez,dar prin absenta!?!

    RăspundețiȘtergere
  9. @brazvan: scrisesem la celalalt post. Iau eu Franta si Spania si tu ramai cu nordicele. O apa si un vin. Gata cu discutia, ca pe restul nu cred ca-i intereseaza prea tare ca o sa-mi cumperi tu vin la nea nicu...

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabita: E ca-n bancul cu cadiul, ai și tu pe undeva dreptate, avem și noi dreptatea noastra. Iata unde nu ai dreptate:-compasiune pentru pelicani, vrei sa te cred?, - nu cronicarul a decis sa se joace doua meciuri, el doar a consemnat niste fapte, degeaba ma intrebi pe mine de ce nu s-a continuat de la 5-0, -Cand a stat in poarta Cata si "s-a odihnit" nu avea de unde sa stie ca vor fi doua meciuri(conjunctura ne-a ajutat, recunosc, dar se zice ca norocul ii ajuta pe aia mai buni)- Gigi a venit la noi ce e drept singur dar exista printre voi, mai mult sau mai putin tacit, un repros la adresa lui precum ca ar fi ratat mult in meciul de vinerea trecuta si el stia chestia asta, etc.
    Daca n-ar fi fost vorba de consemnat prezenta in echipa voastra a megastarului pelican Cocor, care a contribuit decisiv in primul meci la fortificarea apararirii, stergeam chiar acum partea mediana a articolului
    (acum stie baiatu si chestia asta).
    Razvan: merci pentru aprecieri, cand doresti putem discuta
    Milito: n-am inteles, nu poti venii vineri?

    RăspundețiȘtergere
  11. uite ce succes a avut tavi ca a ajuns sa fie republicat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma mananca sefu de blog daca mai am succesuri ca astea, mai Popi...

    RăspundețiȘtergere
  13. am auzit ca va mutati. adio pileala ieftina

    RăspundețiȘtergere
  14. Am uitat să vă zic o chestie, săptămâna asta, în premieră, Motanu e pe prima pagină! ;)

    RăspundețiȘtergere