marți, 11 ianuarie 2011

Întâia . . . pe anul în curs

Dragii mei am trecut şi în noul an. Pe rând, uşor uşor, ne-au părăsit sărbătorile, minivacanţele, bucatele şi băutura special pregătite şi rânduite pentru această perioadă de trecere între ani. Ne revenim la modul de viaţă şi la stările de fapt curente, fireşti..până la urmă.
Aşa s-a întâmplat şi vineri 07.01.2011, când fără nici un Ion printre noi s-a produs încă din debutul noului sezon al fenomenului de ziua5a şi prima victorie a pelicanilor. E atât de bine şi reconfortant că anul începe atât de natural, original şi fără surprize anapoda....semne bune anul are ...cum se spune în popor. Doamne ajută...cum ar zice un credincios. În fine, deci scor 2-1.
- Pelicanii-Balaurul, Şorţuleţ, Virgil şi cvartetul magic format din Cocorul cu ADNe de pelican, Cata(supersonicul F16, cu geometrie variabilă şi atac în picaj), MeSe-riasul şi evident luceafărul echipei Milito ,
- Pinguinii- Lucian, Stelică, Robert, Gigi, Mitică, completaţi de cuplul Stan şi Bran (tradus în româneşte Vitezistu şi Motanu alias Păstorel).
Nu forţăm prea multe comentarii, avem doar uvertura unui întreg sezon fotbalistic cum aminteam şi, e destul timp să ne amuzăm pe seama jingaşilor pinguini. Deja au frisoane, au şi mania persecuţiei, sunt agitaţi, se exprimă în versuri, fac reduceri, taie de pe liste, se împacă între ei cănd îşi amintesc de bătăiţa încasată împreună de la pelicani, ce mai ...e nasol. Noi credem că le-a lipsit tătucul, care încă mai bea ţuică fiartă şi se
uită la televizor, la filmul anului 2010 şi analizează unde s-a greşit totuşi pe 19Nov2010.

Pe scurt... Vineri am beneficiat de nişte condiţii de joc extraordinare (-5grade, fără pic de vânt, covor de zăpadă omogen şi nu prea gros pe terenul mare) şi o poftă de joc nemaipomenită cum bine sesiza Cocorul. Meciul a fost foarte disputat, echilibrat, cu ocazii multe de ambele părţi şi cu trei goluri splendide. Primul gol al anului l-a dat Stelică. O bijuterie. Lovitură de la circa 12-14m, pe spate, fară să cadă(Stelică) iar Mitică a ridicat fulgerător cortina (asta o zice el) şi balonul, mascat în primul moment, ajunge direct în vinclu. Golul de 1-1 a fost o capodoperă colectivă. Fără exagerare, ruleta de la Casa Vernescu ca să zic aşa. Pe o traiectorie aproape circulară mingea a parcurs cu viteza luminii traseul F16-MS-Luceafarul-MS-Gooool . Golul victoriei s-a înscris într-o atmosferă de zăpăceală completă a apărării pinguine cauzată de prezenţa în faţa porţii a cvartetului magic pelican care pompa energii scurte mingii printre beţele pinguinilor sacrificaţi în destrămata apărare. F16 finalizează cu un şut scurt şi plasat în dreapta neprotejatului Lucian(eroic totuşi pinguinul ăsta). La final o fază dubioasă, se pare că a fost un henţ pe linia porţii pelicane, nesemnalizat de arbitru, rămăne ca specialijtii să analizeze şi să decidă dacă scorul va fi 2-1 sau ....3-0 pentru pelicani datorită părăsirii terenului de către pinguini. În rest câteva intervenţii fenomenale în apărare ale lui Virgil, apoi Balaurul i-a învăţat lecţia englezească a plugului de dat zăpada, luându-i regulamentar în lama lui pe Gică şi Mitică. Gică a fost chiar uşor avariat la un picior, dar repet regulamentar. Robert bun, peste Stan şi Bran care nu au făcut nimic. Adică nu, au făcut totuşi figuraţie. Iar Şorţuleţ ce să mai zic, nu a facut chiar nimic, doar că simpla lui prezenţa în echipă i-a oţelit pe colegii lui de echipă şi a fost suficient. Dacă mai şi juca .... vai vai ce se întâmpla. Hai pa!
PS - Pentru că avem şi noi BranMotanŞiPăstorel (fără mişto la ŞiPăstorel) , nu mă pot stăpânii şi anexez cronicii ceva original, haios, culinar...de sezon, dar mai ales genial , în versuri scrise de ..... Păstorel Teodoreanu .

ODA SARMALEI
Cum s-ar defini sarmaua?
Vis înaripat al verzei ce-l avu cât a durat
somnul lung metamorfozic în butoiul de murat...
Potpuriu de porc şi vacă, simfonia tocăturii,
imn de laudă mâncării, înălţat în cerul gurii.
O cochetă care-şi scaldă trupu-n sos şi în smântană
şi se-nfăsoară în varză ca în valuri de cadână.
O abila diplomată ce-a-ncheiat o strânsă ligă
c-o bardacă de vin roşu şi-un ceaun de mămăligă.
Oponentă din principiu şi un straşnic adversar
pentru tot ce e dietă sau regim alimentar.
Un buchet de mirodenii, o frivolă parfumată
ce te-mbie cu mirosuri de slanina afumata.
Locatară principală ţine-n spaţiu tolerate,
perle de piper picante, boabe de orez umflate.
O prozaică'nnăscută, cum s-o prinzi în prozodie (apropo de prozodie motane)
că de când e lumea, porcul n-a citit o poezie.
Un aducător de sete, de bei vinul cu ocaua.
Iata-n cateva cuvinte, cum s-ar defini .. sarmaua !!!

21 de comentarii:

  1. Bine zicea Luci anul trecut, că Tavi bagă etnobotanice înainte de cronică! Bine, poate fi şi ca urmare a intoxicaţiei cu sarmale... Dacă eu n-am jucat nimic, înseamnă că tu ai făcut cronică de wrestling, fiindcă într-adevăr la trânte nu vă pot concura. Şi ca să nu închei fără s-o zic pe-a dreaptă, victoria voastră a fost una furată cu ajutorul veşnicului turbulent Mese, care a împiedicat executarea unui penalty legitim, punând punct meciului. E şi asta o stratagemă, chiar dacă de prost gust, fiindcă, la cât de sufocaţi eraţi, încă 10 minute vă erau fatale.

    RăspundețiȘtergere
  2. luceafaru-n izmene are el o vorba, banui eu, de dragoste: nerusinatule!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tin sa se consemneze urmatorul aspect: Acest blog este gratis, astfel ca va exista in Internet pe vecie. Drept urmare, si peste 10 generatii, urmasii lui Gabita vor putea citi nu doar ca amicii ii zic Stan, ci ca EU, fara talent, tehnica, rezistenta fizica, mobilitate, coordonare, orientare in teren, capacitate de a pasa, deposeda sau intercepta, am jucat mai bine decat el. Matei, te rog salveaza linkul.

    PS: Gabita, nu joc in izmene decat vara.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Robert: îţi face reclamă în stilul ălora de la Dacia în varianta olandeză?

    RăspundețiȘtergere
  5. Seamana destul de mult scenariul. Si eu inving (moral), imi iau izmenele si ma urc in masina. Aveti aici, pentru cine n-o stie: http://b365.realitatea.net/news/reclama-obscena-la-dacia-duster/

    RăspundețiȘtergere
  6. Tavi,remarcabil efortul tau de a scrie minunatele versuri ale lui Pastorel dedicate sarmalei.Referitor la meci,este adevarat ca triunghiul de pase(Cata-Vasea-Mese),finalizat cu gol, s-a inchis "rotund"intr'un cerc(deh!...o intamplare!?!).Cand ai scris "Luceafarul echipei",probabil ca fiind in preajma datei de 15 ian.,te-ai gandit la Luceafarul Eminescu...;te rog sa nu mai abuzezi de asemenea licente ca pe unii ii deranjeaza si asociaza luceafarul cu izmenele.

    RăspundețiȘtergere
  7. nicule, astia se gandeste numai la mancare

    RăspundețiȘtergere
  8. PelicanRaduTănase în declaraţia sa de la conferinţa de presă12 ian. 2011, 22:11:00

    Şefu s-a suparat pe echipa de zgomote de la pinguini care s-a legat de unele piese grele de la noi fară să aştepte o opinie asupra etapei. Puteau să scrie şi să comenteze apriorii orice dar sa ironizezi tu pe Milito, pe Balaur, pe Cocor, pe Şorţuleţ, pelicani cu fapte demne de istorie(va amintiti bunăoară data de 19Nov.2010), adevărate legende în viaţă, să-i faci pe toţi papagali când ştii că nu ai avut o etapă foarte bună, asta e peste putinţă de suportat. Si şefu a reacţionat, e crâncen la mânie când vine vorba de ai lui.

    Robert: Să ştii ca Stan este pe merit fotbalistul anului 2010, chiar dacă Bran, care se ocupă de regulă cu lucrurile astea, nu a oficializat încă premiul prin versuri cu dedicaţii cum numai el ştie să le facă .
    Te rog să comanzi salvarea şi acestei declaraţii.

    RăspundețiȘtergere
  9. sarmale din motan nu aveti?

    RăspundețiȘtergere
  10. S-au terminat, le-a mancat sefu pe toate, a dat și ceva vin rosu cu tanin, ca sa taie grasimea, sper sa nu-i cada greu la stomac...ca doar azi nu e vineri.

    RăspundețiȘtergere
  11. @o degustătoare: ar fi dezgustătoare! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. nicule, ala mic e iar indragostit

    RăspundețiȘtergere
  13. APEL CĂTRE MOTORIZAŢI!

    Pînă acum se vehicula ideea unui protest împotriva scumpirii benzinei prin nealimentarea în zilele de 17,18,19 ianuarie. Era ceva mai mult simbolic.
    Însă cineva a avut o idee care frizează eficienţa! :) Să alimentăm fiecare ca de obicei, dar niciodată de la Petrom, de exemplu! Se avansează şi o perioadă pentru acest lucru, dar cred că e inutil. Fiecare să aplice chestia asta de când află de ea! Astfel, după un timp, Petrom va fi nevoită să scadă preţul, iar atunci evident vom alimenta NUMAI de la Petrom!
    Deci nu este nevoie de interval de timp, vom ignora Petrom până când VA IEFTINI.
    Probabil că va fi nevoie de răbdare, va dura ceva până această idee se va propaga, apoi va dura până va începe să-i usture pe cei de la Petrom. Dar pe noi nu ne afectează cu nimic! Tot ce avem nevoie: CONSECVENŢĂ şi RĂBDARE!

    Hai, copy şi paste mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  14. @gabita: ideea a fost vehiculata si de mircea badea. parerea mea e ca ar trebui inceput cu o firma mai mica, ar rezista mai putin decat petrom
    @nea nicu: felicitari, am inteles ca o sa fi socru-mic
    @sile: maine ma cinstesti, altfel iar nu mai dai gol trei luni
    @tavi: sa vezi ce-ti DA tie stan si bran...

    RăspundețiȘtergere
  15. oleu, pe undeva s-a f...t un "i"...

    RăspundețiȘtergere
  16. Au, parca m-ar deranja ceva...

    RăspundețiȘtergere
  17. In atentia tinerelor sperante! Intrati pe linkul http://campionateminifotbal.ro/news_com.php?id=614 si citit ultimul comentariu de articol. Liderul campionatului face selectie!
    -----------------------------------------------
    Juventus Buftea

    Joi, 13 Ianuarie 2011 la 13:42

    Juventus Buftea cauta jucator de profil ofensiv pentru participarea in Liga de Minifotbal Ilfov Activ eFeM - Liga Bergenbier. Contact : 0727 893 150 .

    RăspundețiȘtergere
  18. De la noi îl propun pe Mitică, iar de la pelicani pe Popicu! Hai că sun eu, ca un impresar ce mă aflu...

    RăspundețiȘtergere
  19. Se pare că i-am măritat pe cei doi! Din start le-am zis celor de la Juve B că nu negociez separat pentru acest cuplu indestructibil, care bagă in boală orice adversar, coechipier etc...

    Le-am făcut următoarea prezentare:

    - Mitică: 25 de ani, viziune (cu vârsta evoluează la viziuni), dribling înşelător (adică nici nu-ţi dai seama că e dribling), pasă bună (când nu e în pasă proastă), şut prin surprindere (inclusiv pentru el)

    - Popicu: 28 de ani - vârsta optimă a performanţei, joc cu ambele picioare (şi ăla de lemn, şi ăla de fier), autoritate deplină în teren (nu are îndemnuri preferate, ci proferate!), demarcări pe culoare (de obicei culoare maro)

    Convinşi că au dat lovitura, cei de la Juve B mi-au oferit plase pentru porţi. Hai că am luat plasă!

    RăspundețiȘtergere
  20. se vede ca gabita a facut aritmetica la ff. le-a impartit specimenelor varsta la doi si le-a imnultit talentul cu patru.

    @tavi: vad ca nu te astamperi si simt ca te va parasi curajul pana maine. nu vii, esti nemotivat!

    RăspundețiȘtergere
  21. motane, ca tot vorbesti de aritmetica, ia zi cat face 2-1 de saptamana trecuta cu 2-1 de saptamana asta?

    RăspundețiȘtergere