sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Şoimul Gigel s-a trezit pe el

Plutea in aer mirosul dulce-amarui al razbunarii pinguine, iar tristii pelicani stiau ca norocul le este pe sfarsite. Cu mintea lor, nu foarte multa, au incercat sa dea acatiste de vreme rea, dar soarta nu iubeste pacalicii si, dupa lungi parlamentari, s-au vazut nevoiti sa-si arate penele la teren. Evident, cu plansetele de rigoare, Sile-sondoru' ca are prea multa treaba, Balaurul ca e racit la unul din capete (ba chiar m-a sunat, sa-mi spuna, ca in bancul cu iepurasul, sa nu ne bazam pe el), Sortulet de labuta cu Catalin (caruia i-a promis, cu lacrimi in ochi, doi pesti in plus din captura pe luna viitoare) iar Popicu cu un vocabular complet nou, bazat aproape exclusiv pe cuvinte ce incep cu consoanele lui preferate: f,m,p...
Inutil sa mai spunem ca micutii au invatat adunarea pana la 5 (fara rest...) cu o viteza demna de o cauza mai buna, dar conform naravului lor obisnuit, cum ajung sa li se indese cifra respctiva in halau, intra in fibrilatie si se cer afara, Asa a fost sa fie si acum, si numai marea milostivenie a pinguinilor i-a retinut pe plangaciosi. Marinimia avea insa sa-i coste pe campioni, pentru ca alegerea lor s-a dovedit neinspirata iar Gigel ostracizatu (cuvant greu, o sa se uite Liviu in DEX...) a facut meciul ultimelor trei sezoane. Intr-un fel ne bucuram pentru el, pentru ca taman ce Mitica se gandea sa nu-l mai convoace la echipa sau sa-i spuna ca ne-am schimbat ziua de joaca, insa nu se poate trece cu vederea si contributia negativa a lui Somnorila, pana nu demult un brav tata eroin de albine. Si spunem asta pentru ca e greu de crezut ca la experienta si greutatea sa sa uite trei din regulile de baza pentru "portarei":
-degetelele se tin intotdeauna in gura, ca sa nu fii tentat sa le pui pe mingiulica
-piciorusele se tin lipite si, din cand in cand, se si misca
-nu se iese la pascut la mijlocul terenului
Retinand jocul bramburit al Motanului, primitor-distribuitor de sortulete (doua perechi noi s-au gasit si pentru tanarul Robert) si, rusinea totala, golul inscris de Sile (evident, conform obiceiului, de la un metru de poarta goala...), iata-i pe figuranti:
Pinguini: Luci, Stelica, Motanu, Gabi, Gabita, Mitica, Cocoru, Gabita, Gigel
Pelicani: Tavi, Vasea, CataliN, Virgil, Popicu, Robert, Tudor, Paul.
Scorul, 5-0 in meciul principal, si 1-4 in "revansa", dupa ce Paul si Tudor au plecat la cules de musetel iar Gigel a fost donat la adversari.

PS: Avand in vedere faptul ca, in cele din urma, a cinstit masa, domnului Sile i se da dezlegare la gol. Totusi, nu mai mult de unul pe luna, sa nu se osteneasca mititelul...

26 de comentarii:

  1. Stai sa vezi ce o sa-ti dea tie Gigel!

    RăspundețiȘtergere
  2. iar au disparut scobitorile. va arat eu voua

    RăspundețiȘtergere
  3. motane,in primul rand du inapoi scobitorile,iar in al doilea rand sa vezi ce te obstacizez eu pe tine, si din agronomie,si din echipa(de la nea Nicu nu pot ca esti luat de suflet,dar pot aranja cu vecinul de peste drum)si dupa tarlaua ta de la Frumusani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Faptul că m-ai trecut de două ori în echipă arată că subconştientul tău e mai deştept decât tine! Când m-am dus la veceu, a trebuit să aştept puţin în capul scărilor ca să se elibereze, aşa că am putut auzi cum m-aţi făcut varză, în lipsă. Nu e nevoie să daţi verdicte în contumacie, ba chiar vă pot ajuta cu o autotcritică!

    RăspundețiȘtergere
  5. stau si ma minunez: vorbeste Gica!!!
    cat despre ala mic, banuiala ar fi ca a adormit pe unde zice ca a fost si a visat urat, discutia pomenita fiind una constructivo-amicala.

    RăspundețiȘtergere
  6. @gabita: uitasem. ca dovada de apreciere te las scris de doua ori...

    RăspundețiȘtergere
  7. Gata,avem dovada scrisa ca ati jucat cu un om in plus si ce e mai grav, l-ati clonat pe Gabita,ceea ce regulamentul nu permite;consecinta fireasca e ca ati pierdut meciul cu 0-3,la masa verde.D-le Razvan,Sile sondorul iti poate aplica un interviu in profunzime ca sa simti si tu ceva...

    RăspundețiȘtergere
  8. Băi Sile îţi dai seama ce ai descoperit? Dacă comisia de disciplina a federaţiei-chiar şi DNAul ar putea intra pe fir (clonările umane sunt interzise-nu ştiu exact la pinguini ce spune legea)- validează frauda, putem consemna că "a treia şi a patra ... pe anul în curs" (nu CURSul tău şi nici...a lui Găbiţă) le-au fost servite succesiv, dar împreună. Abia aştept rezultatul expertizei, poate se publică până marţi, să pot prelua material şi în cronica noastră a celor cinstiţi şi serioşi şi talentaţi şi până la urmă şi şi... şi cei mai deştepţi. Ole!Ole!

    RăspundețiȘtergere
  9. ops!!! oare ce se intampla? sa inteleg ca s-a facut o coalitie anti gabita? oare nu mai este dorit in echipa? si cand te gandesti ca fondatorul(parere personala)este mitica(pt ca de cand a venit gabita,mitica nu prea mai este pe teren,si vad ca pierde teren si la nea nicu) iar motanul(ca o ;tarfa; a blogului,spusele anonimului) le incaseaza pe toate.pe el gabita,cred ca-i place

    RăspundețiȘtergere
  10. ia uite, a terminat Gica clasa a patra, ca le bungheste cu scrisu.

    RăspundețiȘtergere
  11. pelican antrenat24 ian. 2011, 10:31:00

    nu cred c-a terminat-o, ultima data era coleg cu vanghelie!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragii mei, fotbalu-i arta,
    Nicidecum prilej de cearta.
    Fotbalul e bucurie,
    Desigur cel bun o stie.
    Fotbalul e suferinta,
    Pentru cei in neputinta.
    Cel netalentat se minte,
    Cand, dand cu picioru-n minge,
    Crede ca e fotbalist.
    Sarmanul e sufletist,
    Vrea, dar nu-i suficient.
    Fotbalul cere TALENT.
    Fotbalu-i pentru artisti
    Este dur, dar nu fiti tristi
    Fotbalul nu-i pentru toti.
    Daca vezi ca tu nu poti
    N-are rost sa mai insisti
    Fiindca-i superi pe artisti.

    RăspundețiȘtergere
  13. sa-i fi scris anonimu' lui dl. vasea? nu cred ca are curajul, fiindca domnia-sa a dat (pe vremuri...) proba de cascadorie la Animafilm. ce-i drept, a picat testul la proba fizica, impreuna cu tavi.
    salutam aparitia sub semnatura a lui gigel. parerea noastra, si intelegeti ce doriti, e ca scrie mai bine decat joaca...

    RăspundețiȘtergere
  14. motanu e pe cimp/ motanu bate cimpii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Prieteni, am o veste. PelicanRaduTănase a transmis de la sediul Comisiei de disciplină verdictul: ambele rezultate de vineri rămân valabile şi se omologhează ca atare. Motivaţia: notiţa cronicarului cu echipa pinguinilor era scrisă la finalul primului meci, iar detectorul de minciuni a confirmat că dublarea numelui s-a făcut numai din admiraţie faţă de împricinatul Găbiţă- imediat după terminare meciului doi nu s-a mai scris nimic deoarece, spun martorii, nici un pinguin nu s-a simţit prea bine până la plecarea lor de la dna Geta şi dl Nicu... atunci când era deja prea târziu pentru consemnări- nu au existat clone.
    Da, asta e ...fotbalu-i arta,
    Nicidecum prilej de cearta...
    cum bine a spus poetul anonim. Aşadar una ei şi una noi. Valabilă comisia asta !

    RăspundețiȘtergere
  16. O, tu, amator de fotbal mort,
    Frumoase-s sortuletele,
    Peste trening cu un şort
    Frumoase-s sortuletele.

    Dai cat poti de tare-n ea,
    Tare-tare, cat te tine!
    Toti speram, dar na belea,
    E dusa, nu mai vine...

    RăspundețiȘtergere
  17. @junior: n-aveam curaj sa te intreb pana acum, dar spune-mi si mie cum e cu "secunda 59 a minutului 59", ca orologiul meu a stat...

    RăspundețiȘtergere
  18. @brazvan: puteai sa ma intrebi si pana acum, nu sunt suparacios. Era a minutului 60, ai dreptate. Referitor la asa-zisele sortulete, revin cu ce ti-am zis si la teren. Se cheama ca i-o dai cuiva printre picioare cand vrei sa faci asta si o mai si prinzi pe partea ailalta, nu dintr-o contra. Cam asa: http://www.youtube.com/watch?v=rxJaJzKr3Pc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Tavi, îl ştii pe-ăla negru de respira greu? Era TASu', mă! Şi TASu' ăsta e peste toate comisiile existente acum şi în viitor. Iar TASu' a decis că se pune numai meciul al doilea! Aşa că bag-o pe-aia cu "a treia... pe etc", alege-ţi tu, nebunaticule! :)
    Mai mult, pentru viitor, ca să preîntâmpine evenimente precum scorul de maidan din primul meci, cum mijeşte un luat în freză pentru pelicani, intră câte unul de la noi la voi, până câştigaţi voi!

    RăspundețiȘtergere
  20. Găbita fii cu ochii în patru, se pare ca exista totusi o clona care umbla pe blog si bate campii in numele tau.

    RăspundețiȘtergere
  21. @robert: partial ai dreptate, la noi insa se fac cumva altfel delimitarile:
    -la categoria "extra" intra cele mentionate de tine, inclusiv unul dintre cele cu care te-am dotat!
    - la categoria "usoara" intra restul, provenite din centrari, pase, suturi, ricoseuri etc...

    Tavi poate sa-ti spuna mai multe, el e colectionar.

    in alta ordine de idei, daca vrei sa pariezi pe castigatoarea CM de handbal (un vin "select") ia-ti o echipa si vedem daca-mi convine.

    RăspundețiȘtergere
  22. @brazvan: ambele "urechi", daca le poti numi asa, s-au petrecut in aceeasi faza, dupa cum te si laudai atunci. Daca recapitulam regulile, unul "extra" trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa vrei, sa poti si sa prinzi mingea pe partea ailalta. Care a fost "extra" al tau? Primul? Daca da, de ce inca ne-am mai luptat pentru minge dupa aia? Al doilea? Daca da, in timp ce eram amandoi cu piciorul la minge, tu te-ai gandit sa mi-o dai printre picioare ca sa iesi elegant din situatie si nicidecum sa dai in ea oriunde si sa o urmaresti? Daca da, felicitari. Daca nu, e doar o intamplare regretabila.

    Eu merg pe Franta, iti las favoritele sa-ti alegi.

    RăspundețiȘtergere
  23. asa am vrut, e una din putinele mele placeri. ce-i drept, le si "iau" de m-a facut si Popicu snitel...
    daca vrei ca pariul sa se finalizeze oricum, iau eu nordicele si-ti las Spania. masa si dansul: o baterie la nea Nicu.

    RăspundețiȘtergere
  24. Luam fiecare cate doua, dar pe rand. Zi care e prima ta optiune, eu am luat Franta. E democratic, facem alegeri. Bine ca nu sunt 5 semifinaliste, sa vezi atunci ce scandal iesea...

    Masa e bateria, iar dansul - bulbucii din sticla de apa minerala.

    RăspundețiȘtergere
  25. iau Danemarca, imi place mai mult, de fapt si conduce la scor intr-un meci care nu stiu cat de "pe bune" e. as putea spune ca tu ai avut optiunea 1, imi lasi mie 2 si 3 (noi asa facem la fotbal, Mitica e ales primul, apoi celalalt il ia pe Gabita si inca unul...), dar daca nu vrei Spania, imi ramane mie.

    RăspundețiȘtergere
  26. Ok Razvan, ramane asa. Ia nordicele si raman eu cu Spania si Franta. Un vin si o apa, merge. Eu nu stiu de care beau acolo, ceva cu R... cred ca Recas, te lamureste Gica daca e.

    RăspundețiȘtergere