duminică, 12 decembrie 2010

Lejer, de iarna

La suferinta saptamanala pe care le-o aduce fotbalul, trebuie ca macar unii dintre pelicani au ceva noroc in dragoste. Sincer sa fiu, n-as putea spune care ar fi aceia, pentru ca majoritatea par evadati din desene animate, dar fiind prietenii mei mai slabi, nu pot decat sa le tin pumnii. Chiar si la teren, aproape ca m-am bucurat vazand ca l-au repatriat pe "migratorul" Mese, prezentandu-se cu garnitura de baza (Popicu pe post de legume), gata sa le ureze de bine pinguinilor molesiti de atatea si atatea victorii consecutive.
Ca de obicei insa, ghinionul micutilor s-a numit Mitica, kopitanul pinguin impresionand la lacrimi asistenta si obtinandu-l pe Eugen in echipa. Mare lucru n-a rezolvat, "cuirasatul" fiind de-a dreptul letargic, dar macar a fost la numar (adica omul in plus...) si gugustiucii au invatat rapid (si poate nemeritat) sa numere pana la patru. Nu a participat la recensamant, de aceasta data, delicata Tanti Paulina, aflata in acea perioada a lunii cand medicul recomanda repaus la pahar, iar interventia Politiei, prin demnul ei reprezentant RazvanP, s-a dovedit tardiva si, la spartul targului, plangaciosii au plecat cu vreo noua felinare indesate in traista, nelasand garantie decat pentru patru. Inutil sa spunem ca nu s-au mai ostenit sa onoreze masa la nea Nicu, trimitandu-l doar pe Vasea, pe post de spion. Din pacate pentru ei, acesta din urma a uitat scopul vizitei si, dupa ce-a combatut la greu cu cei mai g...ani (mi-e rusine sa o spun, dar acesta e adevarul) dintre pinguini, se pare a ca a vizitat frumusetile Bucurestiului noaptea, dand ture cu tramvaiul 41.
Pinguini: Luci, Razvan, Eugen, Gabi, Gabita, Mitica, Gigi
Pelicani: Tavi, CataliN, Vasea, Mese, Tudor, Popicu, RazvanP

ps: Se apropie anchetele de sfarsit de an. Stiu ca putini citesc, si mai putini se ostenesc sa scrie, dar daca aveti ceva de propus, in materie de meciuri, goluri, fapte, intamplari, eroi, eroine, va rugam sa o faceti. Va functiona si sectiunea de Autopropuneri, cu locuri rezervate pentru Mitica si Gabita...

16 comentarii:

  1. Propun pentru anchetele de sfarsit de an un Premiu pt.singurul meci filmat(partial),incheiat cu un scor neprevazut si cu un autor al celor doua goluri total nescontat.Musiu Razvan, n-o sa te iert pt.sticla pusa in geanta;am dat ture cu Loganul lui Gabita pe traseul lui 41,dar numai pe unde trebuia.

    RăspundețiȘtergere
  2. La scorurile de hochei înregistrate pe bitum se cam pierde bunul obicei de a mai descrie goluri sau faze, cronicarii scriind doar pentru propria glorie. Totuşi, nu se cade să nu-l remarci nici măcar pe Luci, pinguinul care a închis poarta! Una peste alta, s-a jucat frumos, păcat că m-am rupt la cvadriceps. Data viitoare s-ar putea să fac schimb de posturi cu Luci.
    Iar la cârciumă cred că ai cam exagerat cu şpriţu', fiindcă pe Vasea l-am dus eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. pelican confrate12 dec. 2010, 17:17:00

    @ARV: Mi se pare mie, sau cineva se lauda de unul singur?! O fi de la sticla lui motanu, sau n-a pus-o plina?

    RăspundețiȘtergere
  4. Doi fotbalisti, Vasea si Motanu! Gabita mai joaca cate ceva dar Mitica e panarama.

    RăspundețiȘtergere
  5. propun sa se declare sarbatori zilele in care bate Mitica

    RăspundețiȘtergere
  6. @gabita: cred ca mor de oftica pt. ca nu stiu sa joc la pariuri pe net. a fost aseara finala de snooker. se juca pana la 10 si cel cu care tineam conducea cu 9-5 dar simteam ca o sa piarda. cam cat putea fi cota pentru celalalt la victorie?
    @vasea: in legatura cu sticla nu ai de ce sa te superi, din contra. nea Nicu te-a trecut la categoria VIP-uri (bine, nu il inteleg...) si iti poti pastra sticlele consumate. ca sa nu uiti, m-a rugat sa ma ocup eu de chestia asta.
    @pelican confrate: nene, esti de-al meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. sa il lasati pe Sorin cu fotbalu, el vinerea se intilneste cu fete.

    RăspundețiȘtergere
  8. @răzvan: tu chiar crezi că eu ştiu cu ce se mănâncă snookerul?! E prea static pentru mine...

    @tanti geta: lăsaţi-l la fotbal, e mai sănătos. La fete îl pot suplini eu...

    RăspundețiȘtergere
  9. sambata si duminica doar.nu stie mama chiar totul

    RăspundețiȘtergere
  10. Pt.anchetele de sfarsit de an:propun categ."PAPAGALU' ANULUI"...Deschid masa cu primul nume care-mi vine in minte(intamplator,desigur)...MITICA !PS.La categ."MOTANU' ANULUI" il propun pe...PAUL.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Răzvan: uită de Oana Manea! Reţine aceste cuvinte... Cristina Neagu - fata noastră de aur!

    RăspundețiȘtergere
  12. @sorin: lasa ca o sun eu pe mami vineri si o rog sa te lase la fotbal
    @gabita: nu te banuiam amator de snooker. ma intereseaza pur si simplu corectitudinea urmatorului rationament: probabilitatea ca un jucator sa castige cinci partide (de table, snooker, remi, orice...) in conditiile in care ambii combatanti sunt cotati cam la fel este de 1:32, deci cota ar fi cam de 30. sa mor daca nu as fi pariat azi noapte, nu mult, un pol.
    ps: cristina neagu are platfus.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Răzvan: un pol e enorm, mai ales dacă e vorba de Pol Pot! Iar Cristina Neagu poate avea orice...

    RăspundețiȘtergere
  14. Gabi mare si cu Mitica intotdeauna incearca sa pacaleasca la echipe iar ceilalti cad de fraieri.

    RăspundețiȘtergere
  15. De data asta Mese a fost cel care l-a dat pe Eugen la noi, într-un mod atât de vehement încât nu l-am putut refuza nici noi, nici Eugen! :) Noi ne-am fi mulţumit şi cu Vasea...

    RăspundețiȘtergere
  16. Pupi fi relaxat, orice-ar face vanitosii pinguini nu pot sterge dezastrul incasat in noiembrie. Don't worry, be happy-cunosti melodia , decembrie e doar luna cadourilor. Le mai tragem una filmata la anu, cu rezumat la TVR-1 comentat de Tudor in tripla calitate marcator/invingator/realizator. Lor li se potriveste chestia aia "din victorie-n victorie spre infrangerea finala". Mai bine exprima-te pentru desemnarea meciului anului 2010. Hai ca nu e greu.

    RăspundețiȘtergere