luni, 27 decembrie 2010

Cinci purcelusi

Dezastru! Ghinionul i-a lovit din nou pe pelicani, de data aceasta chiar in Ajun de Sarbatori. Piesele lor grele au simtit ce urma sa se intample si nu s-au prezentat la locul faptei: Milito Sile negociaza in secret (crede el...) cu Motanu sa se faca pinguin, Sortulet serveste patria la Pitesti (Mitica, sa traiesti!) iar lui CataliN i s-a spus ca talentul si pregatirea sa nu sunt compatibile cu echipa.
Astfel, vineri la amiaza, altadata neinvinsa falanga pelicana s-a prezentat cu doar cinci zburatacei: Paulica (pelicanus caraghiosus), Virgil (pelicanus pelinus), Mese (pelicanus derbedeus), Tudor (pelicanus filfizonus) si Popicu (pelicanus gogomanus), de li s-a facut mila pinguinilor de ei si le-au oferit un om in plus. Soarta cea rea nu a tinut cu Gigel, transferat la papagali sub pseudonimul de pinguinus dolofanus, dar tot s-a ales si el cu ceva, cei de la Cartea Recordurilor oferindu-i in dar cinci kile de peste congelat, ca recompensa pentru cel mai durduliu pelican in viata: una suta saptesprezece kg. in viu.
Joaca a fost palpitanta: tristii au condus la inceput, dar pe masura ce au terminat benzina, campionii (nu si Mitica, prezent doar cu numele la meci...) au venit peste ei si i-au scufundat de vreo 9 ori, dintre care doar de vreo 5 gusterii au reusit sa si respire. Ca i-a innodat Gabita sau ca i-a lasat fara mingiuca Mihai-tenismanu n-ar fi mare tragedie, dar sa le dea gol Motanu, Somnorila sa apere cu spatele si Cocoru sa joace doar din freza, cu deviere, asta deja este rusine. Dar micutii sunt obisnuiti, unii ar zice ca le si place, drept pentru care ii invitam si joi, sa ne bucuram si noi.

21 de comentarii:

  1. a dat motanu gol? probabil cu coada.

    RăspundețiȘtergere
  2. Motane, mai ia-ţi cronica un pic la puricat. Foame nu ţi-a fost, că te-ai aprovizionat la timp cu porcării, dar ai scăpat nişte litere în plus. Poate adaugi şi echipele, măcar în comentariu. Ultima reprezentaţie rămâne pentru joi, da?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorine, vrei sa rupem urechile?
    @gabita: niste litere? la mine pare ok.
    cat despre echipe, se pot deduce din context, eventual cu pixu-n mana.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=FqdSce1J0Fg


    CE ZICI ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai vezi pe la denumirea latinească a lui Mese, că dincolo văd că ai corectat.
    Să deduc că Somnorilă ar fi Luci? Eu ştiam că tu ai apărat una cu fundul, aşa de bine că ai trimis-o în poartă...

    RăspundețiȘtergere
  6. @tanti Geta(si alti admiratori...):motanu a dat gol cu capul si cu CAP!RARISSIM!!!Pe o scara de la 1 la 10,dintre Pinguini,5 au fost pe plus.Al 6-lea,Mitica,probabil tinea de scara.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dan Cocoru: vezi că Mitică citeşte, dar el nu dă replica decât pe teren! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. pelicanus inteleptus28 dec. 2010, 20:24:00

    tot faceti voi misto de mitica, dar el va tine in spate de ani de zile.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu stiu cat o fi de adevarat, dar uite ce citesc pe o burtiera, ca fiind declaratia lui Chivu:"sper ca Lobont sa sa califice cu Roma din dubla cu Mircea Lucescu si Rat". induiosatoare grija pe care i-o poarta prietenului sau, ceea ce ma face sa-i adresez si eu un gand bun:"sper ca Chivu sa mai joace macar 10 meciuri inainte sa-si ia viteza de la Inter"

    @cocoru: multumesc, prietene, ai carnetul de admirator cu numarul 1. ma doare spatele de mor, dar sper sa ne vedem joi, la ultima lectie deschisa cu pelicanii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ne vedem joi, vorba cântecului. S-ar putea ca Mitică să se dea lovit, data trecută spunea că va fi la serviciu joi.
    Fix la un an distanţă, gsp o dă pe-aia cu Gojgaru! Ce zici, Motane, la anul or să scrie despre Vigu? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @gabita: nu o sa scrie direct despre Vigu, ci aia de la Cancan vor descoperi frumoasa poveste de dragoste dintre bunica lui Vigu si Vasea, Vasea va deveni celebru si n-o sa ne mai bage in seama, cum face de altfel si acum, de ma rog de el degeaba...

    RăspundețiȘtergere
  12. nu mai pomeniti de dl. Vasea si bunica lui Vigu, doamna era minora pe atunci si dinsul risca sa-l caute militia.

    RăspundețiȘtergere
  13. broscoi, deschide-ti telefonu' ca te cauta mitica. si asa e sucarit de ce-a citit pe blog si se face ca nu stia ca jucam maine. pana la urma cica aranjeaza sa vina si el. momentan se baga luci, virgil, eugen(cam fetita, ca-i zapada si-i dauneaza), paulica, posibil si vasea, daca scapa de sondaje si nu-l cauta militia.

    misiunea ta: mihai si tudor, ca la tac-tu mare nu cred ca ai curaj sa te bagi. raportezi maine pana in pranz!

    ps:@anti-motanu: bag seama ca sunteti gelos. nu este cazul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi-a fost blocat sim-ul de către ăştia de la Vodafone, probabil drept mulţumire că am cumpărat un iphone! Acum mă chinui să înţeleg ce se întâmplă, stau de aproape un sfert de oră pe *222 şi nici un operator nu mă bagă în seamă.
    Cu ocazia asta l-am pierdut şi pe Mihai Tenismanu cu care trebuia să beau azi un vin, dar dacă telefon nu e nimic nu e... Pentru mâine rămâne candidat sigur, poate îl aduc şi pe junele Robert, îl conving diseară la antrenament.

    RăspundețiȘtergere
  15. N-am nici un contact în telefon, n-am nici un contact în telefon, toate contactele să mă apeleze pe mine...

    RăspundețiȘtergere
  16. Număr caii când vor câinii! Până la urmă n-am rezistat, mi-am cumpărat paletă de ping-pong cu care să-l subordonez pe Chiftelaru. Poate ne băgăm mai mulţi, când vremea nu va permite fotbalul de ziua 5.

    RăspundețiȘtergere
  17. vine si gigel, care pare cam nervos, o simti ca joaca din nou la tristi. popicu l-a provocat pe mitica, asa intre capitani, care ia lingura de lemn...
    il cautam in continuare pe dl. cocoru, sa nu fie deja plecat in cantonament.

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga Razvan(era sa zic Mos Craciun!?!),poate negociem(ce?),dar nu in secret;daca vine azi Mese,ai grija cum reactioneaza,cred ca era mai bine sa lasi denumirea in latineasca initiala;despre povestea de dragoste stii tu ceva,dar a fost intre mine si Vigu(stai,nu interpreta gresit)pentru ca l-am indragit ca jucator la Steaua;din pacate nu pot veni nici astazi pentru ca am primit marfa berechet de imi e teama ca m-apuca Revelionul la serviciu.In rest,s-auzim numai de bine si un amical "La multi ani!"pentru toti cei implicati in fenomenul de ziua cincea.

    RăspundețiȘtergere
  19. rusine motanului ca rade de dl. Vasea. dar dl. Vasea lucreaza cumva la aprozar de a primit marfa?

    RăspundețiȘtergere
  20. acu plec sa vad care sunt adevaratii barbati si care sunt domnisoarele trimise de neveste la cumparaturi. am dubii cu eugen...
    @anti-motanu: ma cinstesti sa nu spun cine esti?

    RăspundețiȘtergere