marți, 14 decembrie 2010

Lejer, de iarnă . . .continuare

Orice s-ar spune sau s-ar scrie, decembrie rămâne o lună frumoasă. Nu neapărat la propriu,deşii nu ne-a dezamăgit până acum nici din punctul asta de vedere. Meteosensibilitatea motanului s-a dovedit extraordinară şi tot ce a anticipat s-a adeverit. Am avut parte de vreme bună în fiecare vineri, de combatanţi numeroşi,teren bun pe beton, dar cred că cel puţin acum două vineri se putea juca şi pe iarbă. Spun că e o lună frumoasă pentru că fiecare dintre noi simţim plăcerea lăuntrică firească a apropierii sărbătorilor de sfărşit de an,a onomasticilor,a colindelor,se fac cadouri, bilanţuri şi se pregătesc planurile pentru viitorul an. Nu prea e timpul şi de făcut performanţă. Pentru pelicani şi pentru marea majoritate a celor care înţeleg fenomenul "deziua5a" vârful de interes şi de maximă confruntare s-a consumat pe 19Nov (noi credem că este maxima anului) . Ce a urmat am rezumat în titlul precedentei mele cronici, iar meciurile din decembrie sunt în fapt acţiuni de relaxare, de mişcare, de sport şi sănătate. Lipseşte zvâcul adevăratei confruntări, el nu mai exisă, a fost epuizat luna trecută. Dragii noştrii pinguini mai încearcă să dreagă busuiocul sau să îngraşe omnivorul în ajun, dar nu mai ţine. Uitaţi-vă la comentariile lor. Sunt haioase, de multe ori subtile, ne face plăcere pe bune să le citim. Dar nici lor, cât de îndârjiţi ar fi, gândul le mai este la fotbal ci la fete, la fete handbaliste, la sticle golite, la snooker , ce să-i faci, la urma urmelor sunt şi ei pelicani ca şi noi. Ce s-o mai lungim, să lăsăm performanţa pentru la anu şi atunci mai vedem. Pentru mulţi dintre noi vinerea viitoare s-ar putea să fie ultima etapă pe anul ăsta. Hai să venim, să ne simţim bine şi să ne simţim ca fraţii ce suntem.

8 comentarii:

  1. Deci Tavi a rămas impresionat de meciul ăla filmat, când tracul debutului pe sticlă s-a făcut simţit mai mult la pinguini, ei fiind mai sensibili. Dar ţine cont că propunerea noastră era tot un meci când ne-aţi bătut voi, cu goluri mişto, întorsătură de scor etc. Ideea e că meciul ăla filmat n-a avut chiar toate ingredientele. Dacă nu era imortalizat, îşi mai amintea de el doar Vasea, pentru alea două goluri, şi eu pentru degetul bulit!
    Uite, dacă vrei un meci cu schepsis, de care îşi aduc aminte toţi protagoniştii, atunci ce zici de ăla de pe sintetic, când, cu toată floarea cea vestită pe teren, aţi avut 2-0 şi pe urmă... zi tu ce a urmat! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Meciul din 29.N.este o propunere,desigur. Argumente: - Exista o stare de confruntare sportiva fara precedent (venea dupa "lovitura mortala" a cuirasatului, inregistrarea lui a fost anuntata anticipat), teren de fotbal in adevaratul sens al cuvantului(nu bitum, nu sintetic,nu nisip pe plaja,nu zapada sau mocirla, nu masa lucioasa),golul 2=gol de generic, joc de angajament si deopotriva de spectaculos ,fara egal de tacticizat, oase rupte, participare numeroasa si selecta,etc.
    Meciul de 6-2 a fost frumos, dar el a iesit in evidenta prin prestatia excelenta a ..,zicem noi, poate ai alta propunere desigur, a...jucatorului anului (desi Milito poate creea surprize). E bine asa?
    Au fost multe meciuri frumoase si goluri senzationale. Poate si aici trebuiesc facute nominalizari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tavi draga,ai mancat un "NU"in cronica(deh,esti in Postul Craciunului si ti-o fi fost foame),dar bravo neicusorule!pt.opiniile matale despre fenomen;din ce imi dau eu seama optezi pt. deviza:libertate(de miscare),egalitate(la meciuri,la scoruri daca se poate),fraternitate(sa ne avem ca fratii).Ca sa nu mai fie discutii cu nominalizarile,hai mai bine sa dam premii(simbolice,evident)la toti jucatorii...

    RăspundețiȘtergere
  4. ARV: Finalul de text l-am scris destul de greu, imi vajaia capul de oboseala(nu-lipsa, simtim/simtim). Oricum,suveran al decernarii premiilor ramane Razvan.Restul sunt propuneri. Intotdeauna a fost inspirat si a oferit ceea ce i se potrivea fiecaruia cel mai bine. De la el nimeni nu a ramas nepremiat.
    Stie cineva ce se intampla cu Bebe?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ştiu care e treaba cu Bebe, probabil e pe undeva, pe pârtie, în schimb ştiu că Motanul nu mai are acces la net, deci acum e momentul să-l complimentaţi!
    Aţi văzut ce zăpadă s-a pus afară? Cred că unii dintre voi deja îşi pregătesc pungile... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Motanelul probabil delibereaza,s-a izolat, nu vrea sa fie influentat de vorbe seducatoare, de vraji si vrajeli.Am intrebat de Bebe pentru ca nu a venit de 3 saptamani, el de obicei anunta cand are probleme si in plus imi era partener de drum la intoarcere. Mai aflam si eu cate ceva din secretele pinguinilor. Maine sigur se joaca. De la distanta maurul deliberator si-a facut şi săptămâna asta datoria. Echipament obligatoriu: gume de iarnă la maşini şi încălţări, iar pelicanii promit pinguinului vitezist nişte lanţuri antideplasare cu stabilitate maximă tot pi loc, pi loc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Oricum o să joc cu frâna de picior "trasă". Cred că încep în poartă.

    RăspundețiȘtergere
  8. a-ti jucat pana la urma vineri? ca nu vad decat tacere.

    RăspundețiȘtergere