luni, 20 decembrie 2010

Cadouri mici pentru copii mai mari

Pentru ca aproape ce se termina anul fotbalistic, iar Tavi a reusit in sfarsit sa treaca in clasa a IV-a, Mamitza (intruchipata de Popicu), Tanti Mitza (protagonista tanti Paulina) si Mamare (ati ghicit, Vasea) s-au gandit sa-l recompenseze intrucatva pe micut. Cele trei stimate doamne (cam trecute, unele...) s-au inspirat dupa exemplul lui Gabita si i-au scris Zanei cele Bune, rugand-o fiecare sa-l rasplateasca pe copil cu cate ceva, dar cum talentul se terminase (ultimul care a mai apucat cate ceva fiind Gabita), pozele cu idolul sau Mitica asijderea (sunt multi proprietari de caini...) a mai ramas ca Motanu sa ii spuna o poveste.

Si ce poveste mai frumoasa poate fi decat aceea in care Sortuletul cel viteaz, calare pe un cal breaz (sa-i zicem Mese), a implantat sapte borcane de magiun in sosonii pinguinilor si aceasta in plina vara, de n-au avut papagalii cu ciuf unde sa se scufunde de rusine. Ca singura si unica contributie a lui Tavi a fost numaratul si tinutul minte al golurilor conteaza mai putin, din ziua aceea de 9 iunie 2006 a inceput sa-si poarte cu demnitate penele si ciocul.

Pinguni: Badescu, Luci, Stelica, Razvan, Paul, Mihai-sudoru, Mitica, Gabi, Gigi, Vasea
Pelicani: Traian, Bebe, Tavi, CatalinN, Nicu, Eugen, Rapidu, Mese, Virgil, Popicu

Revenind la oile noastre, ma scuzati, pelicani, vineri s-a consumat o feerie pe Insula Comorilor. Intr-un peisaj de basm, de data aceasta hibernal, protagonistii s-au intrecut in a cauta margele pe sub zapada, campionul la cazaturi-viteza fiind declarat Luci cel somnoros, ce ne-a privit mai mult de jos. Iata-i pe actorii lui 5-5:
Pinguini: Stelica, Razvan, Luci, Gabita, Mitica, Gigi
Pelicani: Paul, Popicu, Mese, Tavi, Virgil, Tudor

15 comentarii:

  1. Cam alambicată povestea aia din 2006, care (deduc, fiindcă n-am fost de faţă) ar trebui să fie a celei mai usturătoare înfrângeri din istoria... cui?! Că doar şoşonii se pun la pasiv, nu? Iar tu aşa ai scris, şoşonii pelicanilor!
    Revenind la pinguinii noştri, vineri a avut loc un meci mai mult unic decât rar, pentru că Mitică a recunoscut că n-a jucat nimic! Eu măcar m-am remarcat în poartă, unde m-a adus recidiva, doar Tavi reuşind să înscrie cu un şut superb de la circa 20 de centimetri!
    Hai, ne vedem mâine la ping-pong! Vă bat cu stânga...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. E tare, tare frumoasa povestea ta, desi mi-o spui dupa vreo 5 sau 6 saptamani.E bine si acum. Ma duc sa ma culc, o sa visez foaaarte frumos. Pe maine. Noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. uitai sa va spui ca absenta de la ultimele etape din decembrie atrage in mod automat excluderea de la premiile anului 2010. ramane deschisa sectiunea "papagalul anului", unde pana acum s-a inscris doar Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Motane,destul de intortochiata povestea ta,dar asta este,de unde nu e,nici Dzeu nu cere...Se pare ca a fost bine ca n-am fost vineri caci va stricam paritatea la alegeri;am inteles ca Tavi a dat doua babaroase care se socotesc in bilantul meu conform intelegerii cu el.Ne revedem anul viitor,dupa Sf.Ion;Sarbatori fericite!La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. e unul pe aici care obisnuieste sa nu raspunda la telefon sau sa dea, fie si la zile distanta, vreun bip gratuit. cum autobagatul in seama nu-i printre sporturile mele favorita, nu umblu dupa aprobare de butelie, iar bani cu imprumut mai debgraba dau decat sa iau, respectivul a zburat din agenda telefonica.
    @vasea: de tine ma ocup separat!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Răzvan - aşa, observ că te-ai corectat cu şoşonii! Vezi să nu-i uiţi azi acasă, că altfel o să joci ping-pong ca Darie a lu' Zaharia Stancu.
    Am făcut o încercare cu Mitică, dar cică are grafice la serviciu. În schimb, peste vreo oră îmi fac încălzirea cu Tenismanul, poate îl corup şi la ping-pong, că la fotbal abia aşteaptă să se afirme vineri!

    RăspundețiȘtergere
  7. cine o fi cel ce a zburat? motanu are ceva la cap.

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca lui motanu i se trage de la sorici

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda,mamare Milito,prin împuternicirea primita de la tine le-am servit pe rând în aceiaşi etapă de final celor doi condeieri pinguini, , câte o amintire,ca să nu se supere,adică pe direct câte o babaroasă. Ne revedem la anu,dar de comentat comentam în continuare, nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. sa nu va prind vineri pe aici

    RăspundețiȘtergere
  11. Primeste in inima speranta, in suflet iertare si iubire, pe buze dragoste, in ochi bunatate, intinde-ti mainile sa imbratise-zi icoana NASTERII DOMNULUI si vei afla FERICIREA CRACIUNULUI! Craciun fericit pentru toti cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  12. cin' sa fie miresica? Mamare era la revizie cu masina, Tavi functioneaza pe post Catalin Radu Tanase, Popicu nu stie atatea cuvinte, tanti Geta are un stil mai sec, Sorin era plecat cu nea Militzica, pe tanti Paulina o cam oboseste scrisul, Luci nu stie decat poante cu pensionari, lui Gigi ii scrie fi-su si ala era la scoala, Gabita se jura ca nu-i el, Chiftelaru e obosit de la pinpong, Cocoru probabil dormea la ora respectiva, io nu sunt in mod sigur. Sa fie Mitica, expertul nostru in domeniu? Si daca da, nu s-a curentat?

    RăspundețiȘtergere
  13. @tanti geta: va uitati cumva le serial de nu ne primiti vineri?

    RăspundețiȘtergere
  14. Oricum, mireasa are suflet bun. Eu il banui pe dl. Vasea.

    RăspundețiȘtergere