sâmbătă, 2 octombrie 2021

Octombrie debutează la jumate și va continua la fel

 Fix pe 1 octombrie și înainte de restricțiile valului 4 ca la teatru, ne-am strâns pe terenul din dreapta-spate (cum ar spune Vasea) nu mai puțin de... 19 jucători! Și atunci de ce ”la jumate”? Pentru că am început destul de târziu și n-am apucat să jucăm mai mult de juma de oră, după care am fost trimiși la cacealma pe terenul din față, care era ocupat. Eu personal (Găbiță) nu m-am supărat prea tare, eram după 2 ore de tenis pe terenurile învecinate, între care și un set împotriva polițiștilor (Răzvan Police + un coleg versus Gabi+Găbiță), pierdut de noi cu 6-4.

La întrerupere, echipa de 9 oameni conducea cu 3-0 pe cea de 10 oameni, în care mă aflam și eu, la pomană cu Vasea. N-am fost prea atent, rog pe alții să reconstituie echipele, știu că Gică a dat 2 din cele 3 goluri, iar eu o bară și o... pasă de bară! :)

Și de ce luna va continua ”la jumate”? Fiindcă una din restricțiile anunțate se referă la activitățile sportive în aer liber, care se vor putea desfășura cu maximum 10 participanți. Deci cu combatanții de vineri puteam ocupa două terenuri! Cu câți vom fi în viitor, de exemplu 16, putem face două miuțe pe două terenuri, 4 la 4. La alți bani, aviz amatorilor, dar și profesioniștilor!

 

ATENȚIE, later edit! N-o să-ți vină să crezi! Fără precedent! Asta schimbă tot!

f) organizarea și desfășurarea activităților recreative și sportive desfășurate în aer liber se poate realiza, doar în intervalul orar 5:00-24:00, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

24 de comentarii:

  1. ATENȚIUNE! S-a schimbat modificarea, nu mai continuă ”la jumate”, ci... la limită!

    – activitățile recreativ – sportive de grup, se pot desfășura în aer liber cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
    – au acces DOAR persoanele vaccinate complet sau trecute prin boală.

    Deci, ăia care știu eu că sunt vaccinați: eu, Gabi, Luci și... Bronson, care oricum nu vine la incidența asta. Ar mai fi Stelică, dar el nu mai joacă din alte motive.
    Iar trecut prin boală știu doar de Popică, dar nu mai țin minte acum cât timp, căci se pare că trebuie să se fi întâmplat în ultimele 180 de zile, adică ultimele 6 luni, iar el parcă a fost infectat la începutul anului.
    Mai avem alți vaccinați/vindecați?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasea, nu te încadrezi, am găsit referința exactă din ordonanță (o s-o adaug și în textul postării):

      f) organizarea și desfășurarea activităților recreative și sportive desfășurate în aer liber se poate realiza, doar în intervalul orar 5:00-24:00, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

      Ștergere
    2. Să convoc cățelul, papagalul și motanul ?

      Ștergere
  2. Gabita,mersi pentru rapiditatea de a scrie,mai putin despre acest juma de meci si mai mult despre avertismente,despre restrictiile care ne asteapta;asa si eu am trecut prin boala in noiembrie 2020.
    Echipele alese de Capitanu-Mitica si Ely au fost:
    EE.Luci,Virgil,Doru-Bete,Popica,Tudor,Gabitrei 1g,Ely, Cristi, Gica 2g.
    EM.Gaby,Tavi,Motanu,Bogdan,Mitica,Tolea,Salah,Andrei,Gabita,Vasea.
    Revenim si cu alte detalii.

    RăspundețiȘtergere
  3. B.

    - De regulă, spune profesorul, un nebun poate pune mai multe întrebări decît poate răspunde un om înţelept!

    - Păi nu e de mirare că pică ataţia la examenul dumneavoastră!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bancul zilei: Misterele tabloului intitulat ”Vasile la Praga”

    La o expozitie de pictura, un vizitator era profund indignat deoarece se afla in fata unui tablou intitulat "Vasile la Praga" in care era pictata o femeie care facea amor salbatic cu trei barbati deodata. Acesta se adreseaza custodelui:

    - Inteleg ca in pictura moderna tablourile poarta nume ciudate, dar la tabloul asta titlul este total aiurea. Ce treaba are cu Vasile?

    - Doamna din tablou este chiar sotia lui Vasile, explica custodele.

    - Pai si? Vasile unde e?

    - V-o spune titlul, este plecat la Praga.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa mai si radem...

    Tata,care e diferenta intre complet si terminat?
    -Fiule,daca cunosti femeia potrivita esti complet,daca o alegi pe cea gresita esti terminat...

    RăspundețiȘtergere
  6. Lasă că a căzut Facebooku, dar a căzut și whatsappu, ceea ce întrerupe brusc modul în care omenirea învățase să comunice.

    Nu zic de banalul nostru grup de whatsapp, dar s-a întrerupt comunicarea în corporații, ca să nu mai zic în politică, nu mai pot ăștia să facă strategii pro și anti Cîțu! :))

    Așa că hai înapoi la bătrânul blogul nostru, el a rămas aici chiar dacă noi l-am marginalizat. Totul bine, v-ați vaccinat? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, am bagat anti -Putin, 42 grade farenheit(asa se scrie?). De maine trec pe Jonsson@Jonsson, pruna adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vineri cand a fost inflatie de jucatori,19 plus Stelica,Mihai si China pe margine ca spectatori,din pacate s-a jucat doar 23 de minute,daca tinem seama ca mai erau 7 min.pana la pauza cand a venit antrenorul si ne-a invitat sa parasim terenul
    Gica a cam inceput sa ma copieze in modul de a da goluri...la cel de-al doilea mai mult s-a lovit mingea de el de unde a intrat in poarta derutandu-l pe Gaby-portarul.Se misca el mai greu,da instinctul de marcator nu l-a parasit.
    A dat gol si Gabitrei in stilul caracteristic cu un sut puternic,respins initial de Gaby,dar reluat cu alta torpila care s-a strecurat printre picioarele portarului.
    La fel ca Gabita si eu am dat o bara care trebuia sa fie gol,de unde mingea a revenit cu putere spre fata mea, instinctiv am ridicat mana facand hent in loc sa dau cu capul spre gol si o pasa cam ciudata pe care Gabita a reluat-o in bara,maximum pe care putea sa-l obtina.
    Echipa castigatoare a fost mai combinativa,noi urma sa ne "dezlantuim" in repriza a doua care din pacate n-a mai avut loc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, deci de la tine a venit mingea aia! Înseamnă că avem amândoi o bară și o pasă de bară! :))
      A fost o minge înaltă, la nivelul feței, chiar în dreptul barei. Nu era o opțiune să bag capul așa aproape de bară, așa că am sărit s-o împing cu talpa. Din bară mi-a vâjâit și mie pe lângă cap, nici n-aș fi avut timp să pun mâna.

      Ștergere
    2. Dar ce vreau să zic, cu puțin noroc, astea două bare erau goluri, sau măcar una din ele, și scorul ar fi arătat mai aproape de realitate.

      Ștergere
    3. Sile, in ultima fraza ai surprins esenta planului de joc aflat in derulare, plan pus la cale de echipa EM. In opinia mea vineri nimeni nu a castigat, nimeni nu a pierdut. Meciul a ramas neterminat, iar etapa e una care nu se pune. Totusi ramane ceva, naivitatea colectiva de a ne lua dupa un zvon, dupa o vorba venita de aiurea si nu de la Capitan. Toti stiam ca restul terenurilor sunt ocupate la acea ora si astfel am ratat si terminarea macar a primei reprize. Pana la urma singura chestie care isi pastreaza valabilitatea este ca inceputul partidei trebuie sa fie cat mai apropiat de ora inceperii programului nostru la teren. Ca la servici. Vineri meciul a inceput pe la 4-10. Si atunci? Am zis! Ole!

      Ștergere
    4. Ce-o sa fie vineri, greu de anticipat. Judecata mi-e tulbure. Simt o lupta interna intre dorinta si ratiune.

      Ștergere
  9. B.

    O blonda la un interviu este intrebata:

    - Cati soti ai avut?

    - Ai mei? Sau in general?

    RăspundețiȘtergere
  10. B.

    Doi ardeleni, blocați în lift. După 3 zile, unul dintre ei:

    - Mi se pare mie, sau ne mișcăm cam încet?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bk.:
    El:- Draga, unde e ceaiul?
    Ea:-Of,voi barbatii, niciodata nu gasiti nimic!Ceaiul e in sertarul cu medicamente, intr-o cutie de cacaco, pe care scrie sare.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu semnez condica.

    Doru

    RăspundețiȘtergere
  13. B.

    - Petre, unde-i sticla de palincă?

    - Ioi tu Marie, am dezinfectat o rană.

    - Ce fel de rană?

    - Sufletească.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pruna de Argeș9 oct. 2021, 13:12:00

    Voi ăștia cronicii beți-vă țuica liniștiți, mai ușor cu scrisurile.

    RăspundețiȘtergere
  15. B.

    La aniversarea a 20 de ani de la căsătorie, după ce Ion și Maria au sărbătorit, Ion iese pe balcon și începe să fumeze țigară după țigară:

    – Ce-ai pățit, Ioane?

    – Mai știi acum 20 de ani când ne-a prins taică-tu în mașină?

    – Da!

    – Mai știi că mi-a zis că, dacă nu te iau de nevastă. fac 20 de ani de închisoare?

    – Da!
    - Maine as fi iesit...

    RăspundețiȘtergere
  16. Voi trăiți cu senzația că fotbalul e un fel de poker, spui pas oricând ai chef, cacialmale cât cuprinde, nu, fotbalul nu se vinde, suntem fotbal toți chiar dacă ne-o trag nemții sau Găbeii, bașca că tot înșirați bancuri rasiste, antifemei sau chiar neveste, e posibil așa ceva, văd că cenzura e zero
    barat ! Văd că Țuicodor se dă cotit, nu are replică.
    Informațiile voastre au fost trunchiate, Belgia-Franța s-a jucat în Liga Națiunilor, un fel de ONU de pe vremea noastră, ciudat rău, preliminarii și ONU în același timp.
    Oricum, cățelul, pisica și papagalul au prestat OK. Unul dintre noi nu a vrut să plătească la sfârșit pretinzând după 80 de min. de joc că am fost doar 9, exclus Berceni, curtea este ocupată de hanbaliști.
    Vând tricou cu directiva C.E. inscripționată " Nevestele dăunează grav sănătății", licitația începe de la 500 eu ro. Voi ce faceți, vă feriți de fotbal, de țigară sau... altele, chiar nu percepeți pericolele (sau virușii căci sunt la modă acum) reale ? Papagalii or să vă bea toată țuica.

    RăspundețiȘtergere