sâmbătă, 19 septembrie 2020

Din nou un meci strans, disputat...

             ...cel putin pana la plecarea lui China; iarasi s-a jucat opt la opt, cu inca doi flacai pe margine veniti cu Gabitrei, pe acelasi teren ca saptamana trecuta, insa pe o temperatura propice fotbalului de circa 25 grade.

            Gabita si cu Ely au purces la alegeri, ultimul alegand primul.

            E1: Gaby, Ciprian, Bogdan, Hercule, Mitica, Andrei, Cristi-frizerul, Ely.

            E2: Gabitrei, Motanu, Tavi, Popica, China, Gabita, Sica, Vasea.

            Meciul a debutat cum nu se poate mai bine pentru E2, Vasea primeste o pasa in lateral stanga aproape de linia de corner, se pregateste sa centreze, dar il vede cu coada ochiului pe Gaby iesit din poarta si cu o lovire a mingii reusita,a la Del Piero trimite balonul cu dreptul in gol. Nu dupa mult timp, acelasi Vasea, cam din aceeasi pozitie, recentreaza cu capul in centrul careului la Sica care marcheaza tot cu capul si se face 2-0. Echipa adversa preseaza, suteaza, dar Gabitrei apara tot.Motanu are o discutie in contradictoriu cu Mitica, se enerveaza si suteaza mingea peste gard, moment in care Ely paraseste terenul, cu greu convingandu-l sa revina si sa continuam partida; pacat de acest episod.Cristi si Mitica marcheaza si egaleaza la 2. China da gol si E2 conduce din nou, insa abilul Mitica o mai baga o data in ate de pe linia portii, mai sa-l depaseasca pe Vasea la acest capitol. La 3-3 China paraseste terenul chemat la datorie si intra tanarul longilin Alex care n-a facut fata asteptarilor noastre. Prin plecarea lui China am pierdut controlul la mijlocul terenului, GABITA FIIND NEVOIT SA SE RETRAGA, SLABIND ATACUL,am mai rezistat pana la 5-5, insa forta fratilor sprijiniti de Hercule si-a spus cuvantul, Ely a driblat tot, dar a mai si pasat, scorul ajungand la 9-6 pentru E1.Pentru invinsi au mai marcat Tavi, Sica si Popica cu capul din pasa lui Vasea data tot cu capul, care a primit o pasa excelenta de la adversarul Mitica, tot cu capul, care a vrut sa degajeze in corner.De la invingatori au mai dat gol Hercule(2), Mitica, Andrei ,Ely.Aproape de final Gabitrei a iesit in camp, dar era prea tarziu, el a aparat f. bine, dar cred ca ar fi fost mai util in camp si eventual Popica in poarta.La un corner al E2, Mitica striga "gata", Gabitrei se enerveaza si meciul se termina, degeaba a incercat Mitica sa dreaga busuiocul, ca vezi doamne el a strgat gata in sensul ca era corner, bla bla bla.Pacat,se mai puteau juca cateva minute... Mitica are prostul obicei sa vorbeasca tot timpul si sa strige gol, aut, corner etc inainte ca faza sa se incheie. 

            Pe viitor nu este indicat ca Ely, fratii sai si Hercule sa fie in aceeasi echipa, potentialul lor se amplifica si nu este bine pentru echipa adversa, asta pentru echilibrul meciurilor, nu din alte considerente; cand de la inceput o echipa este mare favorita, de regula aceasta castiga. O remarca, nu cred ca a mai fost vreun meci in care Gabita sa nu marcheze niciun gol atunci cand a jucat in camp, este adevarat ca inca nu este refacut complet.


PS A fost pe la teren un nene de la Libertatea, am inteles, care a vorbit ceva cu Mitica-capitanul nostru si care vinerea viitoare vine sa faca un reportaj despre fenomenul fotbaldeziuacincea, cateva declaratii ale veteranilor...

20 de comentarii:

  1. B.

    Intr-un local, doi prieteni isi beau linistiti cafeaua cind sirena masinii pompierilor a inceput sa sune strident. Brusc, unul dintre cei doi se ridica si zice:
    Scuza-ma, dar datoria ma cheama.
    Bine, dar tu nu esti pompier voluntar!
    Eu nu, dar sotul Silviei, da!

    RăspundețiȘtergere
  2. Banc pt. veterani
    Al cui e meritul?

    Un barbat destul de batran ii zice tinerei cu care este in relatie:
    -Din in zi in zi ma simt tot mai bine, parca intineresc mereu.
    -Va cred, zice tanara, dar parerea mea este ca meritul e al meu, mosulica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vasea, ești prolific și pe teren, și pe ”hârtie”!

    Eu n-am avut nicio problemă fizică, cel puțin nu una care să-mi afecteze randamentul. Deci nu aici e explicația că n-am dat gol. M-am revanșat la pase de gol și centrări, căci aproape tot ce ai descris tu că ai primit erau de la mine. Pe lângă plecarea lui Chinezu, dar la 5-5, nu la 3-3, a mai fost un moment care a pecetluit soarta meciului, un șut al meu deviat de un fundaș direct pe portar, mingea a revenit în teren, contraatac și gol dincolo. Ca la handbal, în loc de egal, s-a mărit diferența la 2 goluri.

    Referitor la echipe, știu că Ely și Andrei ar trebui despărțiți, dar să zicem că îmi plac provocările. Totuși, n-ar fi trebuit ca Ely să aleagă primul la restul alegerilor, cred că și acolo s-a făcut diferența. Am făcut restul alegerilor la piatră, data viitoare* nu se mai întâmplă, dacă tot primește un favor, măcar să se simtă și să-l întoarcă.

    *data viitoare nu cred că vin, mă cheamă și pe mine datoria, deci n-o să mă tragă în poză la reportaj! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu aveam sentimentul ca plecarea lui Chinezu s-a produs mai tarziu, dar la berea de dupa tu ai zis la 3-3 sau mai bine zis asa am inteles eu, stii cum e, surdul nu le-aude, dar le potriveste...

      Ștergere
  4. Il mai ține minte cineva pe Cristi Zărescu ? A jucat cu noi prin anii 90,până să ne mutăm pe Agronomia.Venea cu câțiva colegi de liceu,erau in ultimul an.Arăta altfel, era bineînțeles mult mai slăbuț si nu anunța "ascensiunea" pe care a avut-o până mai ieri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru reportajul de vinerea viitoare ar trebui să ne pregătim din timp.
    In primul rând ar trebui contactati fostii participanti la fenomen,vorba lui Tavi,mai apropiati ca vârstă de noi si invitati la o miuță.
    Apoi trebuie pregatite discursurile si evitate formulările de tipul "noi iubim mișcarea ca grecul marea".Trebuie ceva mai soft,sa reiasă ca suntem "telectuali", chiar dacă unii nu par. Dacă nu vă iese, mă ofer să vă fac eu materialele să nu ne facem de rușine.
    Ăia de vă știți mai săraci cu duhul stați mai departe de microfon si lasati-i pe ceilalți să zică ce au de zis.
    Nu in ultimul rând ar trebui sa li se explice tinerilor să ia o pauză vinerea viitoare, că doar nu or veni ăia să vadă jucând niste copii cu bunicii lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. B.

    Un inspector de la Criminalistica da prin statie:
    - Comandante, am ajuns la locul faptei.
    - Si care e situatia?
    - O femeie si-a injunghiat sotul cu 12 lovituri de cutit, l-a impuscat in cap si i-a ars trupul.
    - Si care a fost explicatia ei pentru aceasta crima oribila?
    - Spune ca sotul a intrat incaltat in timp ce ea spala parchetul.
    - Ati reusit sa o arestati?
    - Asteptam sa se usuce parchetul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bk.:
    Gheo' si Ion, fiul, stau,pentru prima data in viata lor, in fata unei intrari la mall. Vine o venerabila doamna, in scaun mobil, usa se deschide, doamna intra si usa se inchide in urma ei. Dupa cateva momente, usa se deschide si iese o blonda superba.
    Gheo' catre Ion: -"Du-te repede si ada' pe mata".

    RăspundețiȘtergere
  8. Bk. scurt:
    -De ce , dintre toate instrumentele, ai ales pianul?
    -Pentru ca, de pe vioara, imi cadea tuica.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bk.:
    Un tip se urca, beat in pat, langa ea.Ea ii spune:-"Esti beat!"
    -"De unde stii, esti vizionara?"
    -"Nu, dar tu locuiesti in blocul de alaturi".

    RăspundețiȘtergere
  10. B.

    Traversind o strada, un moldovean este izbit de o masina, dar nu pateste nimic. Totusi, soferul ii da ceva banisori ca sa impace lucrurile. Incantat, moldoveanu il intreaba:
    - Veniti des pe aici?

    RăspundețiȘtergere
  11. Luand-o "pas cu pas", S. Halep castiga si Turneul de la Roma!
    Felicitari si continua in acest ritm!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bă,oameni buni, scularea ! Voi iesiti vinerea din casă si in rest,toată săptămâna, dormiți in post ? Sau sunteți deja morți si nu-mi dau eu seama ? L-ati lăsat singur pe Vasea si v-ați bagat in așternut.Bravo,n-am ce zice !

    RăspundețiȘtergere
  13. Vineri a fost un meci echilibrat GABITA, nu a facut o echipa slaba sa zic asa, s-a stricat echilibru dupa iesirea lui CHINEZU , SCORU ERA 5 LA 5 deci se juca . IN locul lui CHINEZU a intrat un pusti slabut s- a schimbat totul in rau pentru echipa adversa . Noi am cistigat dar am avut niste avantaje, a iesit CHINEZU, in poarta a intrat GABI 3 ,care a aparat bine dar era mai util in cimp, sa tina la ELY ,ANDREI iar in locul lui CHINEZU a intrat un pusti mortaciune vorba lui POPICU . Colac peste pupaza si GABITA a prins o zi mai slaba iar dupa iesirea lui CHINEZU ,chiar nu mai avea cu cine sa traga meciul .Stiti ca in multe meciuri el cara echipa dupa el isi creeaza singur ocazii de a marca .De laudat sunt cei 2 fotbalisti ANDREI , ELy impreuna sunt periculosi . Andrei de ceva timp joaca din ce in ce mai bine . Am auzit , sa nu ii mai lasam impreuna ,nu-i chiar asa au luat bataie si impreuna dar trebuie sa echilibrezi in partea adversa daca ai cu cine, se poate face un meci tare . Imi pare rau ca a iesit mai devreme GABI 3 din teren mai jucam un pic .Nu am vrut sa ies sa stric meciul, nu aveam de ce .Si chiar nu sunt unul care trage cu dintii de o victorie, sau sa nu iau bataie, am multe infringeri . A fost un accident NU UITATI CEVA ff IMPORTANT EXISTA O PRESIUNE CONSTANTA SA IESIM LA 16.30 .Problema este ca de multe ori copii nu au venit la 16.30 nici la 17 dar asta ee Inainte de meci cu 10 minute si antrenorul si IONUT ne- a zis ne- a repetat sa iesim la 16.30 fix . Eclar ca ei vor sa scape de noi , GABY a zis ca ar fi bine sa scapam si noi de ei in alta parte ,tot la presiunea asta se gindea si are dreptate . O Solutia clara exista, sa venim la ora 15 SA CISTIGAM TIMP ASA VA RAMINE LA ora 15 maxim SA FIM LA TEREN ,unde mai pui ca nu va mai fi cald , toti putem veni la 15 E CLAR . SE POATE. Vasea ai ceva dreptate, am multe obiceiuri bune dar am si unul prost si trebuie sa rezolv, nu uita ca nimeni nu i perfect nici macar eu .Ti am luat locul in echipa mea datorita genunchiului cu probleme , dar cred ca am fost util 3 goluri 2 assisturi am mai si ratat. Ti am dat si o pasa buna acolo am vrut sa arunc mingea in corner si nu am dat tare mai bine o dadeam in tribune … Ely ,are meritu ca nu s-a enervat si a jucat calm pentru echipa asta s- a vazut alfel nu cistigam .Pe ELY am reusit sa –l aduc in teren cind a vrut sa iasa mult mai devreme , chiar am mers dupa el era bine daca reuseam si cu GABI 3 dar degeaba . Nu cred ca trebuie sa fim chiar asa inraiti acolo. Nu trebuie sa primeze scorul neaparat ci miscarea . Cind nu avem unde juca suntem morti, dar acolo in teren mai gresim uneoeri chiar nasol, trebuie sa corectam asta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo,Mitica, poti foarte bine sa scrii cronica urmatoare.
      Ai dreptate, nici macar tu nu poti fi perfect, asta mi-a placut!

      Ștergere
  14. Mitică,să păstrezi distanța față de microfon vineri.Dai vina pe corona virus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minorul din oglindă25 sept. 2020, 00:25:00

      Fără rectorul Bronson cu reflexele și chiar plonjoanele lui uimitoare, plus caloriferul său portabil, fără minorul de 16 ani care nu s-ar putea abține să dea citate din Pulinho, drept pt. care va sta în umbră, fără Paul care probabil va bloca accesul celor din Drumul Taberei care nu au mașină, nu prea are ce reportaj fain sau interviuri cool să iasă, poate doar unul cu tentă de alegeri.

      Ștergere
  15. B.

    - Mai copile, se plange maica-ta ca vorbeste cu tine si tu n-o asculti.
    - Pai, sa vezi, taticule...
    - Lasa scuzele! Spune-mi cum reusesti sa faci asta!

    RăspundețiȘtergere
  16. B.

    Sotul vine neanuntat acasa, dintr-o delegatie. Intra in casa, cauta in sifonier, sub pat, in baie, nimeni. Se intoarce catre sotie si zice:
    - Ai imbatranit, femeie!

    RăspundețiȘtergere
  17. Dragii mei, meciul incepe la ora 15, asa ca va rog sa fiti la stadion la 14,45!

    RăspundețiȘtergere