sâmbătă, 8 februarie 2020

Pe un sfert de teren (by Găbiță)

Așa s-a jucat vineri, la porți mici-mici, pe singura porțiune deszăpezită de pe terenul din spate. Mai întâi 4 la 4, apoi 5 la 5.

E1: Bronson, Motanu, Găbiță, Băiatul de la noi + Tavi
E2: Luci, Gabi3, China, Mitică + Băiatul de la ei

Gabi3 a venit cu 2 băieți noi, dar pentru suprafața de teren pe care s-a jucat ar fi fost mai bine fără ei. 4 la 4 a fost ideal, apoi s-a aglomerat, iar ăia mai tehnici, adică adversarii, au făcut legea. Dintre băieții noi, amândoi tineri, la echipa mea l-am nimerit pe cel care, deși bătăios, știa mai puțin cu mingea. Până să sosească Tavi și Băiatul de la ei, le făcuserăm față, aveam 4-3, dar s-a terminat cu vreo 6 în față pentru ei! Dacă întârziații ar fi intrat invers, aveam meci. Așa, la E2 practic nu era jucător de câmp care să nu știe cu mingea peste medie. Totuși, noi am dat golurile mai frumoase, unul chiar după un lob cu capul peste Luci, urmărit și împins în poartă după ce mingea lovise transversala! Luci ne-a exasperat, știe că la o poartă atât de mică e de ajuns să stea nemișcat, dacă nu faci ceva deosebit nu-i dai gol. A fost și o fază de pomină, mi-a respins un prim șut la vreo 3 metri în sus, s-a rotit fără să știe unde e mingea, am urmărit și am trimis voleul prin spatele lui, dar chiar și așa n-a avut pe unde să treacă! :)

Una peste alta, zic că ne-a prins bine mișcarea (au fost și vreo două reprize de ninsoare deasă!), bine că am insistat pe lângă Căpitan, care voia să anuleze cu o zi înainte. A mai îmbătrânit și el, nu mai trage de noi ca pe vremuri...

14 comentarii:

  1. A fost un tratament anti coronavirus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie mentionat ca Gabita nu a avut cu cine sa combine, asa cum au facut Gabi3 si China.

    RăspundețiȘtergere
  3. B.

    La o sectie de politie este adusa o femeie care a trecut pe rosu. Politistul de serviciu incepe interogatoriul:

    - Numele?
    - Maria Ion.

    - Varsta?
    - 27 de ani.

    - Ocupatia?

    - Invatatoare.

    Politistul se ridica de la masa, zambeste fericit si ii spune ranjind:

    - Minunat! Am asteptat ocazia asta o viata intreaga. Acum va asezati pe scaunul acesta si scrieti de 5.000 de ori, cu o caligrafie perfecta: "Daca semaforul este rosu, trecerea este interzisa!".

    RăspundețiȘtergere
  4. Vineri ,chiar a fost un meci nesperat de misto ,avind in vedere conditiile meteo .S-a jucat pe metru patrat practic ,erau spatii mici porti de un metru cu portar ,fundas nu era usor sa marchezi . AM jucat si pe zapada si pe uscat era o combinatie . GabI3, a adus 2 pustii care au fost ok ca si comportament .S- a jucat frumos fara injuraturi ,batai ,crize etc ,etc deci se poate juca si asa.S- au dat peste 10 goluri la portile astea mici s-a pasat mult, ca nu aveai cum sa marchezi .Era portar si MOTANU ,era paznic acolo nu prea a urcat s-a luptat ceva a bagat si material, dar era greu ca trebuia sa tina la 2 sau chiar 3 oameni .Gabita , a luptat si el cit a putut dar la 5 la 5 nu mai ducea . Noi pasam cu 3 sau chiar 4 el cu un om cam atit . Tavi,MOTANU au stat mai mult aparare .Chinezu,a avut o vorba acu se vede cine stie sa joace pe metru patrat, si cam a asa a fost . Trebuia sa pasezi repede, sau din prima alfel pierdeai mingea nu era loc . Am intrat si pe zapada cam un metru, dar una peste alta nu a contat scorul s-a jucat frumos s-a baut si o bere,sper ca data viitoare va fi mai bine si terenul va fi curatat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Faptul ca vineri s-a jucat este o dovada ca inca exista acea flacara nebuna in sanul fenomenului, in special la nucleul celor cu mare vechime si care nu cunoaste oprelisti datorate vremii. A se vedea poza cronicii etapei din 02.02.2012. la a 100a etapa consecutiva, adica aproape 2ani de non-stop. Era viscol adevarat, erau si vreo 10-12 grade cu minus, era si mult-mult entuziasm. Trecut-au anii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Revenind in actualitate, argumentele ca in echipa E1 Gabita nu prea a avut cu cine sa combine si de aia asa si pe dincolo mi se par incomplete. Parerea mea este ca pana la intrarea mea si a tanarului de la ei Gabita a consumat multa energie, la fel pustiul care a jucat la noi. Asa se explica si faptul ca E1 conducea cu 4-3, cei „trei tehnici” de la E2 fiind si ei pe teren atunci. In formula de 5-5 avantajul nostru si echilibrul s-au mentinut mult timp si doar ghinionul la cateva faze construite minunat in doi sau trei, dar ratate cu ghinion de E1 sau anulate de Luci, dublate pe faza urmatoare cu goluri sigur norocoase in contul lor au dus la rasturnarea echilibrului . Ce e si mai important este ca incepand tot din aceasta perioada benzina lui Gabita (epuizat de efortul depus, cu rezultate pe tabela, desigur) si a junelui de la noi s-a epuizat. Si s-a cunoscut imediat. Nelutu, motanu si cu mine am tras cat am putut in aparare dar cei trei de la ei plus baiatul lor (nu stiu daca mai bun decat al nostru, dar sigur mai odihnit) au facut diferenta.
    Daca-l aveam pe grande Sile in echipa, alta era situatia , ole!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Tavi, numai eu mai lipseam din inghesuiala aia de pe un sfert de teren de minifotbal.

      Ștergere


  7. Bancul zilei: Dragoste de soție

    Soțul a venit seara acasă cam băut și cu hainele murdare de noroi. Dimineața, după ce s-a trezit, îi spune soției:
    – Mi-ai curățat pantalonii?
    – Curățat.
    – Dar vestonul?
    – Și vestonul.
    – Dar pantofii?
    – Dar ce, și-n pantofi aveai bani?

    RăspundețiȘtergere
  8. B. Ce este frauda?

    Un student la facultatea de drept are examen la oral
    Profesorul il intreaba:
    - Ce este frauda?
    Studentul:
    - Ceea ce incercati sa faceti dumneavoastra cu mine.
    Profesorul:
    - Explica-te
    Studentul:
    - Pai, conform Codului Penal "Comite frauda acela ce profita de ignoranta altuia pentru a-l prejudicia"

    RăspundețiȘtergere
  9. B.

    Bulă merge la medic.

    - Ce problemă te supără, Bulă?

    - Păi știți, de vreo două săptămâni tot visez găini care joacă fotbal și deja mă stresează. Aș vrea să scap de ele.

    - Ciudată chestie. Uite, îți prescriu niște somnifere care ar trebui să te facă să dormi lemn și să nici nu mai visezi. Poți începe să le iei de la noapte.

    - Dar are ceva dacă încep să le iau de mâine?

    - Păi de ce Bulă?

    - Păi știți, diseară e finala și n-aș vrea să o ratez.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bulă, la florărie... de Valentine's Day:

    - Bună ziua, mă scuzaţi, aveţi felicitări pe care să scrie... "Eşti unica mea iubire!"?

    - Da, sigur că avem! Mai ales azi...

    - Perfect! Atunci... vă rog frumos, daţi-mi şi mie cinci!

    RăspundețiȘtergere
  11. Vineri , am avut echipa n- am avut valoare vorba lui MM .Este rusinoasa infringerea ,tinind cont de echipele rezultate . Ne- a batut GABITA , nici el nu spera la inceputul meciului ca o sa- i fie asa usor. Scorul a fost 10 -6 sau 7 cam asa. La infringerea noastra a contat mult interventiile lui BRONSON , care poate fi numit eroul meciului . Primele 15 minute au cam decis meciul, noi am avut citeva ocazii bune dar am ratat, dupa care am luat noi 3 goluri usoare si gata s-a ajuns la un momentdat la scorul de 4-1 . Daca luam noi avans de citeva goluri cred ca era alt meci .Tactic am gresit nu am avut aparare ,MOTANU ,a ramas cam singur si nu a avut ce face .Popicu ,a urcat cind nu avea nici un rost , trebuia sa stea linga MOTANU , si era mult mai bine se vedea. Asa i- am ajutat pe adversari . Aveam pe CHINEZU, GABI 3, VASEA avansati erau destui .Noi ne- am pripit , grabit si una doua trageam la poarta cind puteam inca pasa . Am sutat mult pe linga poarta si in fundasi ,iar cind prindeam poarta nu intrau erau aparate . Ei au jucat cu 3 fundasi noi cu un unul fix sa zic asa. Sa nu mai zic ca de vreo 2 ori am fost prinsi pe cotraatac , pe niste pase gresite de la mijloc si a fost o formalitate pentru GABITA ,CRISTI SA MARCHEZE. De laudat este si CRISTI , care a prins o zi buna ,a alergat s- a demarcat bine ne a pierdut pe drum ,de fapt nici nu prea a fost tinut.
    DACA alta data, mai dadea cu mingea in gard, se pierdea in driblinguri acu chiar a fost alceva . Deci pe final e clar noi am prins o zi mai slaba GABITA , CRISTI au fost in bulan asta ee.Noi am jucat precum FCSB , deci se intimpla si la case mai mari . Acu vorba lui HAGI , o sa vedem o sa analizam ,o sa muncim mai mult si o sa cistigam .

    RăspundețiȘtergere