sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Lauda de sine-mi

Dedic această minunată victorie lui Silly Căbulan și specialistului Dostoievsky. Doar jucând împotriva lor am realizat cât de bun fotbalist sunt.

Așadar, vineri 15, aproape imediat după miercuri 13, deajuns însă pentru ca ghinionul să-l mai lovească o dată pe fiul neascultător Ely, devenit, încă o dată, pierzătorul de serviciu. Vremea, foarte bună, mai ales după ploile din deschiderea zilei, terenul, ușor îmbibat la una dintre porți, dar la limita superioară a acceptabilului, prezența bogată, partidă echilibrată ( a  CINCEA consecutivă care se termină la o diferență de UN  gol, semn că fotbalul practicat n-o avea el cine știe ce valoare, dar compensează prin suspans) , răsturnări de scor (2-0, 2-3, 4-3) , Cristi declarat persona non grata a partidei, ceea ce a și dus la un final precipitat, urmat de obișnuita șezătoare la iarbă verde și bere rece pentru bărbați și caldă pentru Bogdănel, încă suferind și el. Așadar, echipele:
Gepizii (4): Bețișor, Bogdănel, Răzvan, Stelică, Cristi, Andrei, Gabi3, Mitică, 1/2 Tavi
Avarii (3): Găbiță, Bebică, Gaby, Neluțu,  Virgil, Tudorică, Hercule, Ely, 1/2 Tavi
Gepizii au început în forță, au contat mai mult în atac și au lovit de două ori, relativ repede, au avut și ceva ocazii, nu foarte mari, de a duce scorul la 3-0, dar două inexactități și un penalti oferit cadou de nu spui cine a dus la întoarcerea scorului, imediat înainte de pauză.
A urmat o repriză pe contre, Avarii, cu om în minus, au optat doar pentru contraatac, s-au apărat supraaglomerat, dar au cedat de două ori, un gol aparținându-i chiar bravului Mitică, ocazie cu care s-a mai scos un meci. Din păcate, bucuria și emoția au fost într-atât de mari încât și-a pierdut apoi ghetuțele fermecate, așa că poate încercăm să-l ajutăm. Eu mai am un stângul de rezervă, poate găsește cineva pe acasă un bocăncel de fotbal mărimea 41, săi facem o bucurie Căpitanului.
Alt moment înduioșător a fost revederea dintre Bebică și Virgil, prilej de reînnodare a tradiției scăpatului săpunului, dar faptul zilei îl consider, cu toată modestia de care sunt capabil, dedicația oferită tânărului Ely, cu ocazia celor două goluri pe care subsemnatul le-a scos efectiv de pe linia porții. Dacă primul a fost o minge semi-leșinată, care se mișca agale spre colț, după un ricoșeu, al doilea a fost o intervenție la limită, pe centrul porții, dintr-un unghi cvasi-imposibil, după o execuție superbă a lui Ely cu călcâiul. Din fericire, fracțiunea de secundă mi-a fost suficientă să mă gândesc cum cei doi magiștri pomeniți (cu mult respect!) în preambul ar fi evitat poarta din postura de atacanți veritabili, am băgat șpițul ușor strâmb și-am reușit și eu!

13 comentarii:

  1. La cat de penibili au fost futbaliștii noștri aseară,puteau foarte bine să aibă loc în echipă Bebe,Bogdan, Motanu și cu Tavi.Găbiță, rezerva lui Vasea,Mitică din păcate iar n-a prins lotul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lauda de sine miroase a kk.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o postare de-a dvs. a trecut,cu greu, una a fost respinsă. poate între timp vă amintiți și cum vă cheamă, că anonim oricum rămâneți.

      Ștergere
  3. Din păcate pentru el, Ely n-a mai făcut diferența, dacă nu cumva a făcut-o în sens invers. Niciun șut ca alea multe din etapele precedente, iar la faza în care am luat golul 2, ăla la care s-a supărat Bronson de era să plece, s-a învârtit în cerc cu mingea în jurul lui Bronson, pentru ca apoi să i-o lase cu călcâiul!!! A fost ceva total inadecvat, de la cum a judecat o fază în preajma careului propriu, până la a-i reproșa tot lui Bronson că nu s-a prins de subtilitatea pasei! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vineri , desi am fost cam multi tot s- a jucat ceva fotbal . Ely, nu a mai fost in sut sa zic asa, a fost si aglomerat terenul . E cam greu sa-l bati pe ELY ,dar am reusit, pacat ca am oferit 2 cadouri practic prin gafele lui BOGDAN . Am avut noroc cu MOTANU , SI BETE ca ne au scos alfel nu mai cistigam . Ca alegeri echipe a existat un echilibru pentru ca GABITA ,a stat in poarta, alfel in cimp facea diferenta mai mult .Nasol a fost scandalul iscat de CRISTI ,cu HERCULE nu trebuie sa mai existe asa ceva nu are rost . Cristi s- a dat singur afara cu iesirile astea repetate. Chiar nu- l inteleg doar i s- a explicat sa stea linistit .
    Vineri ploua trebuie venit devreme in balon la 16.30 se termina programul nostru vin copii .Nu stiu e mai greu acolo sa ne lase pina la 17. E de vazut .Ar fi bine la 15.15 sa fim la teren .

    RăspundețiȘtergere
  5. Mitica, nu conteaza ca ploua vineri.Tu esti oricum apa de ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  6. vorbim vineri pe la prânz, dacă e cazul de mobilizare pentru venit la 3.15 cel târziu. exclus dostoievski.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hai sa va dau o veste buna.I-am dat de o bere și un cornet de seminte ăluia de nu le are nici cu mingea si a promis că ne lasă vineri si nu ne mai enervează cu prezența lui.Asa ca va fi bine.Daca se tine de cuvant, îi dau si pentru săptămâna următoare si ma ocup sa-i asigur cele necessre drsărbătorile de iarna, sa aiba si el ce baga-n gura.Nu va spun despre cine e vorba,veti vedea vineri cine lipseste.Va asigur ca va veti bucura.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru mâine El Capitano (deci nu Marinero) a aranjat o oră la balon Cora, de la 3 la 4. Deci veniți mai din timp, ca să începem fix la 3.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pana la urma cine vine si cine nu? Vad ca va este lene sa si scrieti!

    RăspundețiȘtergere