sâmbătă, 28 septembrie 2019

0-3, Miticus Interruptus

Iarna nu-i ca vara ( a cui vară?) și nici o vinere nu seamănă cu cea de dinainte. Dacă acu o săptămână, bravul Căpitan părăsea câmpul de bătălie triumfător pe un cal alb (gurile rele spun că era de fapt un măgar vopsit, care răspundea, din când în când, atunci când dorea, la numele Marin), ieri, zdrobit de durere, înfrânt și rușinat, a rămas să-și înece amarul și melancolia în țuica bravului Neluțu.
Mai rău, din hoarda de admiratori sălbatici ce-l venera până la sacrificiu, doar un biet oștean i-a rămas credincios, bravul Stelică, cel ce și-a pus încă o dată pieptul și fundul în fața gloanțelor ( a se citi mingilor) adverse, dar cu prea puțin folos. Și aceasta și pentru că marele conducător de oști și-a pierdut bagheta fermecată, cu care-l vrăjise  mai deunăzi pe Gaby cel Bătrân (denumirea am găsit-o într-o cronică mai veche), ajungând să accepte condițiile umilitoare impuse de mai vechiul său dușman: rătăcitorul Bebe om în plus la inamici, bașca terenul de bătălie cu fața-n soare, ambele nediscutabile. Norocul său, doar pe jumătate, e că supușii au amenințat cu revolta și la pauză dușmanului i s-a făcut milă, de s-au schimbat terenurile. Cu prea puțin folos, căci la faza imediat următoare Andrei cel Mic avansează nestingherit și prinde un șut sănătos în dreapta lui Luci cel Înțelept, de se face 1-0. Umilința supremă avea să vină peste două-trei minute, când Motanu Trădător recuperează o minge spre mijlocul terenului, face un un-doi cu Andrei, ajunge în unghi, față în față cu bravul Somnorilă și-l execută, finessse, la coțul scurt. Ultimul gol, cel ce avea să stingă lumina înainte de termen, nici c-a mai contat...
Așadar, beligeranții:
Comando Force: Nelu, Bebe, Răzvan, Gaby, Bogdan, Andrei, Specialistu
Armata a șasea : Lucică, Paulică, Bețișorică, Stelică, Mititică, Tăvică
Iar scorul l-am uitat.

PS: Dacă aș fi mai bandit decât sunt, aș cita din vorbele specialistului : "Ghinionul adversarilor e că Mitică a jucat la ei", dar nu sunt așa de rău și mă fac că n-am auzit. Remarc doar că autorul vorbelor de duh a fost mai bun ca de obicei, adică nu s-a luat vreun gol din cauza lui. E drept că nici nu s-a dat, deci îl putem considera un Zero curat.

(later edit, by Găbiță)
Jos labele de pe Babele!
Am încercat ceva, dar cred că alți combatanți de ziua 5 sunt mai îndreptățiți. :)

27 de comentarii:

  1. Iata un Motan fericit!
    Felicitari pentru golul"finesse"!
    Si totusi, golul trei cine l-a marcat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama ce-mi plac cronicile cu Mitica atunci cand,ca de obicei, ia bataie! Mai ca l-as cinsti pe autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. BANC!

    Era o camera la spitalul de boli mintale in care toti pacientii se faceau ca conduc, numai unul statea pe scaun.

    Directorul il da afara crezand ca s-a vindecat. Cum il scoate afara si el incepe sa conduca.

    - Pai, ce faci, ma?

    - Pai, cum doreai sa intorc tirul acolo?

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi pare rău că nu am filmat și revanșa (oricum nu s-ar fi întâmplat, eram apt de joc). Floare rară să fie exact aceleași echipe, cu excepția Tudor, adică exact cel care a dat golurile victoriei etapa trecută. În condițiile astea, Mitică ar fi trebuit să joace cu om în plus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cand colo a jucat cu doi oameni in minus!!

      Ștergere
  5. Steaua e numai una29 sept. 2019, 22:46:00

    Cu arbitrajul pe care il are CFR Cluj si Dinamo ar castiga campionatul.

    RăspundețiȘtergere
  6. -Cine e pe primul loc ?
    -Real Madrid, normal !!!
    -Dar barcagii ?
    -Vai mama lor !!! Piticul a imbatranit, nu-l mai tin picioarele, e gata.In doi ani merge în baston.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bulă, ați luat și voi UN SINGUR CAMPIONAT în unșpe ani și acu se umflară mușchii-n tine? nu-i vorbă, și prietenii tăi joacă foarte slab, fără messi sunt echipă de locul șase-opt

      Ștergere
  7. să nu uit. mitică, n-ai nimic să ne spui?

    RăspundețiȘtergere
  8. În mărinimia mea, îmi calc pe suflet si incerc sa-l luminez pe m(prescurtarea de la marla).
    Liga campionilor:Real 13, Barca 5
    La liga:Real 33,Barca 26
    Comentariile sunt de prisos,cifrele vorbesc de la sine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Alo, cenzura ! Păi ce facurati, si pe asta ati cenzurat-o.L-ati lasat pe m(atraguna) la butoane ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Vă uitați la Real? Ce goluri a la unul dintre noi a dat ăla de la Bruges! :)) Vă mai aduceți aminte golul ăla de la miuță, când a călcat pe minge și după aia a șutat de jos? Ăsta n-a apucat decât să-și pună o piedică ușoară, dar a fost suficient. Cât despre primul gol... marcă înregistrată! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. ciofli, dacă nu era var-u, ăl de nu place la proști, deja vă vedeam favoriți în europa league.

    ps: văz că mitică-i timid rău. îl întreb pe această cale dacă i-a plăcut și mai dorește o bucată.
    ps2: golul 3 , andrei, cu doi coautori, băeți fini.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mitica, fii atent la mine si incearca sa intelegi din prima,ca n-am mult timp de tine. Dea abia am ajuns la Monte Carlo din America si mai am niste intalniri de afaceri, plus revizia la avion.Asa ca vin la fotbal vineri direct de la aeroport, tu intre timp fa-ti echipa si lasami-i pe Luci, Bebe si Bogdan,plus ce s-o mai nimeri,oricum pierzi.Vezi ca-ti aduc cadou un set de batiste,sa nu le uzi chiar pe toate vineri.

    RăspundețiȘtergere

  13. Mitica, acum am aflat ca valetul si camerista s-au incurcat intre ei si trebuie sa-i dau afara pe amandoi. Ma gandisem la Motanu, dar sta foarte prost cu manierele si n-am timp sa-l mai educ, asa ca m-am gandit sa va fac oameni pe tine si pe Tavi,tu nu mai umbli aiurea prin tramvaie,el poate ajunge la timp la fotbal. vedeti ca pedichiura e proba eliminatorie, va las sa-mi faceti fiecare cate un picior,cine e mai talentat are salariul mai mare.Hai pa, ca ma asteapta oaspetii la hotel.

    RăspundețiȘtergere
  14. ăsta n-ar fi prost dacă n-ar fi tembel.

    RăspundețiȘtergere
  15. Miine se anunta ploaie ,la ora 14 vedem daca se poate juca sa ajungem dupa ora 15 pe teren . Daca nu avem studiu individual ,teoretic din manual de la pagina 20 . Unde nu intelegeti puteti sa l sunati pe SPECIALIST , sa va explice .Scuze am uitat, nu puteti ca i se face o interventie pe creier si nu poate vorbi, cred e nasol . Popicule, vad ca iara ai vise nocive pentru tine esti patron, faci afaceri cu TIRIAC,ai masini ,mai nou si avion .Ti am mai spus ca te nenorocesti cu asfel de vise . Realitatea conteaza, ce te faci cind te trezesti si vezi ca avionul tau personal este bancuta din parc . Nu tu hublou,stewardesa,aripi ,motor .Totusi o sa dai de 2 piloti adica cei 2 ciini care iti fura mereu mincarea . Adevarul ca ai aeroport in parc, ai si pomi e perfect poti sa mai visezi ca te urci in avion.
    Vezi ca tu nu poti sa te duci la frizer, manichiura ca trebuie sa mergi cu insotitor, si acte medicale. TU stii asta ,ca alfel alea nu se baga ca poti face depresie .Eu zic ca problema ta nu e ce fac altii, te inteleg e mare frustrarea . Mai important este cum te descurci tu de miine, ca vine ploia ,frigul nu tu lemne , caldura ,lumina gata cu vara cu boieria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bună replică, în special partea cu piloții. cred că te paște o cronică.

      Ștergere
  16. Vâşin si sky4 oct. 2019, 01:01:00

    Văd, aş putea spune chiar observ cu stupefacţie că nu mai există pic de respect faţă de nr. 10. La începutul meciului le-am propus un 0-0 prietenesc şi echitabil pt. toată lumea. Acest Luca, am putea spune chiar Matei al fotbalului sintetic a spus cu o demnitate exemplară : NU, luptăm până la capăt cu coatele, cu gura, cu cotoaiele, cu ce-om putea dar nu cedăm. La pauză, când s-au schimbat porţile, cineva i s-a adresat total inadecvat spunându-i lui Luca că vor încasa 5 goluri. Nr. 10 a spus " nu ne-aţi dat vreun gol cât am jucat cu soarele în faţă (cca 10 min) de unde ... să ne daţi acuma 5". I-am sărit în ajutor spunându-i că dacă au jucat cu soarele în faţă şi nu l-i s-au accentuat ridurile, cănd se vor întoarce cu spatele din propria lor dorinţă arzătoare, vor avea senzaţia că s-a înserat, că s-a făcut întuneric, nu vor mai vedea mingea, iar noi le-o vom trage cu drag din toate poziţiile. Cu stoicismul caracteristic a răspuns tare şi răspicat : "Luptăm până la capăt". Şi toate astea încă nu înseamnă nimic, la scorul de 0-3 a dat dovadă de un fler şi curaj fabulos şi a pus capăt jocului în cel mai pur stil diaconesc, motănesc, argentinian sau rusesc, salvându-şi astfel bravii oşteni de la noi pierderi pe câmpul de luptă umbrit. În momentul de faţă primim informaţii că nr. 10 poartă negocieri acerbe cu meteorologul de servici în scopul obţinerii unei ploi zdravene astăzi la ora meciului, ploaie care să-i ferească minunaţii oşteni de o nouă înfrângere glorioasă totuşi în felul ei. Cei care au citit titlul cronicii şi-au zis "clar, înfrângere la masa verde, bravii oşteni au fost nevoiţi să-l aştepte pe MP la aeroportul din parcul cu buci şi nu s-au mai putut prezenta la meci", au închis site-ul şi nu au mai citit restul bazaconiilor nerespectoase la adresa exemplarului nr. 10. Despre tramvaiul 14, şarpele cu clopoţei şi nr. 11 din echipa de polo a văilor stâncoase vom comenta altădată.
    Găbiţă, cred că ai vrut să scrii "jos labele de pe babe", sau ai scris Babele doar ca să rimeze cu labele. Oricum un " pune laba pe-o studentă" ar fi dat mult mai bine la alegători.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, in prima repriza am respectat o idee de joc;am inchis bine, nu ne-am expus, am blocat tot. In a 2-a, am gresit, ne-am lamentat, nu s-a jucat nimic.

      Ștergere
  17. Baieti, va dau o stire nu importanta operatia facuta lui RONALDO nu prea dat roade ,deci ramaine cu handicapul stiut .Nasol este ca azi noapte ploaia a inundat avionul personal.El acum doarme viseaza frumos va veni cu iahtul personal la teren .Sa vedem cind se va trezi, ce surpriza va avea cu apa pina la genuchi ii va trebui niste vasle sa iasa cu bancuta la strada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum or fi unii asa fraieri chiar de la prima ora?Precis s-au emotionat ca le-a pus Dumnezeu mana in cap si le face onoarea sa-i angajeze la El.

      Ștergere
  18. Vişin rain sky5 oct. 2019, 11:54:00

    Nu scrie nimeni cronica ? Negocierile purtate de Luca au avut succes ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Sa vedeti cum tac malc stelemistii, dupa ce i-a ajutat arbitrul!!

    RăspundețiȘtergere
  20. La asa fotbal,asa comentatori ! Să afirmi că asta a fost un meci bun înseamnă să nu te pricepi absolut deloc la fotbal.Suntem la ani lumina de ce se joacă în Europa.După ce vezi meciuri în l.c. ce se joacă la noi e tzurca.

    RăspundețiȘtergere