duminică, 23 decembrie 2018

S-a dus Căpitanul la munte, dar a venit și muntele peste Căpitan!

De câte ori s-a dat lovit Mitică la fotbal? Spre deloc. Dar de data asta ceva i-a pus capac. Vorba poetului, munții noștri aur poartă, noi ratăm șutul la poartă. Dar să nu anticipăm. În lipsa Căpitanului, afectat, 15 combatanți s-au strâns în balonul mic. S-au făcut alegeri piatră la piatră, eu (Găbiță) cu Gabi3, cu obișnuita CONVENȚIE: cel care alege al doilea rămâne cu omul în plus. Nu e ceva nou, deci n-ar trebui să mai existe lamentări în timpul meciului.

E1: Nelu Bronson, Gabi, Tavi, Mihai Tenismanu, puștiul Andrei, Găbiță, Vasea.
E2: Sică, Bebe, Motanu, Doru Bețe, Gabi3, Bogdan, Cristi FratElly, Popică.

În poartă la E2 a început Gabi3, apoi Sică, iar către sfârșit Popică. Sică a stat cel mai mult, cu destul succes. Despre meci, acesta poate fi rezumat aidoma celui anterior: E1 și-a făcut singură meciul greu, câștigând cu bulan la ultima fază!
Pe scurt, 3-0 cu multe alte ratări, apoi 3-3 cu două autogoluri, apoi 6-3 cu un autogol la schimb, 6-5, 7-5, 7-6. Incident cu tabela la golul de 6-4 al lui Motanu, aceasta a fost modificată de două ori, prima dată de mine, apoi de Bogdan. Nu credeam că trebuie să instituim funcția de responsabil de tabelă! :)
Într-un final tensionat, un șut îl lovește în mână pe Tavi, aceasta fiind pe lângă corp, genul de fază peste care se trece la mijlocul meciului. Nu și acum. Adversarii cereau vehement penalty, iar noi, la fel de vehement, cu Tavi în frunte, nu dădeam... În cele din urmă, într-un gest de bravare (nu de bravură!), dar simțindu-mă norocos, am zis să se execute penalty-ul ca ultimă fază, cu mine în poartă. A tras Sică, pe care l-am ghicit că dă plasat, așa că mi-am dat întâlnire cu mingea la bara din stânga, jos. Pam-Pam!
Cu mai multe amănunte vă aștept în comentarii, aveam alte planuri cu cronica asta... :)


CU FENOMENUL DE ZIUA 5 LA MUNTE!
(și la mare, la vară!)


Startul s-a dat tot în Agronomie...


Mic dejun la Sinaia: Stelică a cerut ceai, a primit acvariu!


La Gura Diham:
cu căciula aia buna,
cu alaindelon-ul de la naftalină
și cu bocancii de firmă,
Mitică nu știa ce va urma:
de la ”hai să urcăm și noi juma' de oră”,
s-a ajuns la ”nu mai avem mult până la cabană”!



 Urcușul: 0 grade Celsius,
nicio adiere de vânt,
aproape două ore prin zăpada afânată,
căzută de cu seară.


Diverși participanți la trafic


Hopa, urme de Bețe! :)


Ceva deosebit...


Iar când am ajuns pe platou, am primit asta...


și asta...


Așa am ajuns la Poiana Izvoarelor


Cabana ne-a întâmpinat foarte primitor...


... așa că a trebuit să ne chivernisim singuri!


Coborârea: -3 grade Celsius, aproape o oră


Ca băieții, la o bere binemeritată


Din nou la Sinaia, la o masă bogată,
asta după ciorbele de burtă și de văcuță


End of story la Bordo,
unde șoferul a simțit nevoia să bea si el o bere,
și unde am dat peste nelipsitul Tenisman.
N-am fost inspirați să facem o poză.

Începem înscrierile pentru la vară, la mare,
unde vom merge de miercuri până vineri,
astfel încât să ne întoarcem la timp pentru ”fenomen”.

16 comentarii:

  1. Despre goluri vă las pe fiecare, eu am reținut că am dat câte unul fiecărui portar, în timp ce despre Vasea s-a glumit la vestiar că l-am luat în echipă nu ca să dea goluri, ci ca să nu ne dea! Foarte bun puștiul Andrei: pe final, când toți eram obosiți (eu si semiaccidentat, posibil să stau în poartă data viitoare), ținea de minge în tușă, obținea auturi, iar se întorcea, adică făcea posesie, exact ce se impunea.

    RăspundețiȘtergere
  2. mare noroc că băiatu cu cronica avea ceva de spus și, mai ales, de arătat (multe dintre lucrurile frumoase "din fenomen" se leagă strict de el), că altfel picați la pana mea și era cu totul altă poiezie. spicuiesc, la întâmplare, printre idei:

    horzile de bașbuzuci au năvălit prin surprindere, mitică cel viteaz, bătrân și bolnav, cu bilet prin sindicat la olănești,trădătorul de neam și țară vasilică turcitu, aflat în acea perioadă nefastă a lunii, mai nevolnic chiar decât boier motanu...

    oricum, dacă mihăiță sinan-pașa (zis și calorifer, prietenii știu de ce...)se dezmeticește la timp și servește patria vineri, adio manțocăreală, el și cu găbiță în aceeași echipă. dacă sunt bărbați, să-i văd și adversari, că altfel e simplu să-și mai tragă câțiva străjeri de nădejde pe lângă ei și să-l lase pe bietul gabi3 să aleagă din restul de (cu voia dvs.) ciumeți.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am invins muntele ,invingeam si in AGRONOMIE ,dar un virus rebel m- a oprit din glorie . Dar asta l-a ajutata pe GABITA, sa cistige il felicit, dar cam greu zic la ce echipa a avut mai ales cu MIHAITA ,alaturi. Echipa lui GABY3 ,trebuie felicitata de la 3 -0 sa pierzi la asa un scor strins e ceva .Nici data trecuta nu a fost un meci usor si s-a terminat tot la limita .Dar asta e se intimpla la echipe mari dar la noi .Trebuie sa ne multumimm ca putem juca ,ca ne tinem de o joaca si de o bere .Nu cred ca o victorie este mai importanta decit treaba asta . Sunt prea multi care duc lipsa, de un program precum al nostru .

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa mergeți la munte, sa fie zăpada si sa nu schiati ??!! Sa inteleg ca asa o sa faceti si la vara,mergeți la mare si nu inotati ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Gluma din vestiar la adresa mea chiar mi-a placut spre deosebire de turcismele motanului.
    Dupa vizita la Spitalul Universitar de joi inaintea meciului de vineri la care medicul mi-a spus ca nu sunt probleme la valva, dar dupa Anul Nou imi va monta un dispozitiv sub piele care va inregistra impulsurile electrice ale inimii(cam asa ceva), am fost multumit ca am putut participa la intalnirea noastra de vinerea.
    Vorba lui Mitica:"sa ne multumim ca putem juca".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe unii îi roade invidia când alții, spre deosebire de ei,înzestrați și cu ceva talent, dau mai multe goluri ca ei.

      ps: cineva (una sau mai multe persoane) încearcă să posteze sub masca anonimatului. ar avea mult mai multe șanse, dacă și-ar alege măcar un pseudonim: prostovanul, mocofanul, invidiosul nedumerit...

      Ștergere
    2. Dimpotriva, pe cei inzestrati si cu ceva talent chiar ii admir, insa aici nu e cazul.

      Ștergere
  6. BANCUL ZILEI!
    Un cuplu merge la munte de Craciun:

    Ea: Iubitule, peisajul asta ma lasa muta.
    El: Perfect, punem cortul aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Craciun fericit si linistit alaturi de cei dragi tuturor participantilor la fenomenul fotbaldeziuacincea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Craciun fericit si cu multe " porcarii"!
    Doru

    RăspundețiȘtergere
  9. Crăciun fericit tuturor băieților!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dacă ați avut bani sa-l luati pe Mitica, sa-i dati de o ciorba, sa-i imprumutati si niste hainute, n-ati putut sa faceti un efort si sa-i faceti si motanului o bucurie ? Stiti ca n-a mai iesit din Bucale de nici el nu mai stie cand.Mai orgolios ca lautaru de Mitica,cotoiasul n-a îndrăznit să se autoinvite, dar ce mult si-ar fi dorit să fie si el cu voi.A se tine cont pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. marean nu prea-i nume de cotoiaș sfios, dar tu știi ce-ți dorești. băieții e răi, că se ferește de tine...

      Ștergere
  11. Cât timp a stat la căldurică (mai pune s-aducă jăratec și focul s-aud cum trosnește), Mitică a dat-o pe colinde culte, Te uită cum minge decembre, de-astea! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Toti baietii in afarade un Tarabagiu,au scris de sarbatori,pentru sarbatori. Va rog miine sa fim milostivi acu de sarbatori ,si sa ne gindim la oamenii strazii,la cei ce nu au un acoperis sau nu au ce pune pe masa asa ca sa.aduceti cite ceva pentru semenul nostru.ELa scris mosului sa i aduca un pat o patura dar a primit un scaunel atit.De Craciun ,a visat frmos avea sarmale,friptura tort ,etc,etc .Cind s- a trezit a dat de niste sarmale cu orez date de DnaFirea,un bidonas cu apa asa ca hai sa -l facem fericit de si nu merita.Acu de sarbatori ajuti si o javra ,un ciine etc etc.S-a cam ofticat ca nu l-am luat la munte, dar nu il primeam nici in portbagaj El stie asta.

    RăspundețiȘtergere
  13. BANCUL ZILEI!


    Se întâlnesc două femei măritate.

    – Ai o rochie frumoasă! De unde ai cumpărat-o?

    – De la cel mai scump magazin. Este penultimul răcnet!!!

    – De ce penultimul?!

    – Păi, ultimul va fi al soţului meu, când va vedea cât am dat pe ea!



    RăspundețiȘtergere