duminică, 16 decembrie 2018

Cronică de carte, mai puțin de meci (by Găbiță)

”Tot din grupul nostru, în măsura în care-i permitea timpul, făcea parte și Cornel Dinu. El, la acea dată, trebuia să ducă o viață sportivă, antrenamentele și cantonamentele ocupându-i majoritatea timpului. Dar odată scăpat de sub controlul antrenorilor și al clubului, ținea să recupereze timpul pierdut. Era un om de o rezistență și o energie ieșite din comun. Toți cei care au făcut ca el au eșuat în sport încă din primii ani, pe câtă vreme el s-a menținut ca prin minune, atâta vreme plasându-se nu o dată pe podiumul celui mai bun fotbalist al anului.”

Patru reprezentanți ai fenomenului (doar 4, alții au lipsit mai mult sau mai puțin motivat) i-au făcut o frumoasă surpriză celui de-al 5-lea, Tudor TVR, la lansarea cărții tatălui său, de la Teatrul Mic. Cartea este despre lumea teatrului, prin fragmentul de mai sus am făcut o apropiere boemă cu preocupările noastre de bază, fotbalul și degustarea.

în foaierul Teatrului Mic

la Biblioteca din Cișmigiu, în pauza meciului de handbal

Una peste alta, a fost o seară pe cinste (adică Tudor a făcut cinste cu vinul :) ), ne-am simțit bine, ne-am calificat la handbal, deși am pierdut cu Ungaria, iar despre carte pot să vă spun că sâmbătă am citit 150 de pagini, aproape jumătate, și merită, o recomand, mai ales că acoperă perioada tinereții multora dintre voi. Pe Virgil l-am trecut deja pe listă.
  
ATENȚIE! Următoarea acțiune extrafotbalistică are loc miercuri și are numele de cod O ZI LA SINAIA! Suntem tot patru combatanți, ușor alții, ne-am cuplat la o mașină, iar dacă mai sunt amatori, mai trebuie găsită o mașină. Aștept doritori. Revin cu poze.

* * *

Meciul de vineri, pe scurt.
S-a jucat în balonul mic.

Echipa A: Popică - Motanu, Stelică, Mihai Tenismanu, Tudor TVR, Bogdan, Găbiță, Sică
Echipa B: Gabi3 - Bebe, Bețe, Mitică, China, Adi Hercule, Cristi FratElly, Vasea

Gabi3 a venit cu gașcă mare, i-am propus să joace împreună cu condiția să aleg primul. Au fost două decizii dificile, dar cred că am ales bine, în interesul echipei. Mai întâi, trebuia să optez între Mitică și Motanu, am stat vreo două minute să mă gândesc și până la urmă am optat pentru echilibru pe spate, cu Motanu alături de Stelică. Apoi, deși zisesem că nu mai joc cu Popică, am trecut peste orgolii și l-am ales întrucât vineri nu a venit niciun portar tradițional, nici Bronson, nici Luci.

Practic, trebuia să câștigăm fără emoții, dar ne-am făcut singuri meciul greu. Sică a ratat inexplicabil din toate pozițiile ideale, dar a înscris de vreo trei ori de la distanță, cu bulan. Gabi3 a apărat exasperant de bine, ajunsesem să ne rugăm să iasă din poartă! Pe apărare am luat multe goluri ușoare, care i-au băgat în joc pe adversari. Popică n-a excelat, dar cu el în poartă echipa era echilibrată. Când a vrut afară, pe final, a trebuit să intru eu, că n-avea cine, ca să apărăm fragilul avantaj de un gol. Am luat și eu un gol de autor, exact ca Popică, băgându-mi mingea în poartă la un corner. Norocul nostru a fost Bogdan, aflat acolo un trebuia, adică pe linia porții, la o minge trimisă de Sică din lateral.
Scor final 9-8.

(aici vor urma poze cu escapada de la Sinaia)
Prea din scurt, la cronica următoare!

17 comentarii:

  1. Intr'adevar, i-am facut o surpriza placuta lui Tudor;de altfel ne-a prezentat ca grupul sau de la fotbal.
    Am rasfoit cartea si m-a frapat franchetea autorului, mai ales in ceea ce il priveste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai si cu Bancul Zilei!
    Un optimist incurabil avea doi prieteni care erau exasperati de puterea pe care o avea de a vedea mereu numai partea buna a oricarei situatii.

    Dornici sa ii arate ca nu are dreptate, ii pun la cale o farsa. Intr-o zi vine la bere numai unul dintre ei si ii spune optimistului:

    - Ai auzit ce necaz? Prietenul nostru si-a gasit sotia in pat cu altul si i-a impuscat pe amandoi, dupa care si-a tras un glont in cap!

    - Asta e! Da' se putea si mai rau!

    - Hai las-o incolo! Ce putea fi mai rau decat asta?

    - Pai, daca se intampla acum doua zile, eram si eu mort acum!

    RăspundețiȘtergere
  3. Home TeamLiverpoolAway TeamMan Utd

    Possession
    Home64%
    Away36%

    Shots
    Home36
    Away6

    Shots on Target
    Home11
    Away2

    Corners
    Home13
    Away2

    Fouls
    Home6
    Away 14

    36 de șuturi la poartă, frizerii lui mourinho să fie fericiți c-au scăpat doar cu 3 bucăți ei și vasilică c-o bere, din partea casei.

    două vorbe despre vineri: victorie oarecum meritată, cei mai buni mihăiță pașa și gabi3 buzescu, mențiune pentru bunică (voi reveni), subsemnatul subțire, mitică cel bătrân și cu-n țăran n-au avut material la ei și se prezintă-n toamnă...

    RăspundețiȘtergere
  4. Steaua e numai una18 dec. 2018, 12:30:00

    Ce mai Imparat e si Hagi de sta el tot timpul capra, sa-l bata CFR-ul, si mai face si pe suparatul!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Rau ai ajuns,Mitica, sa fie ales Motanu inaintea ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. după cum spuneam, n-am cu ce mă lăuda după meciul de vineri,am jucat mai degrabă primitiv și prost (ASTA CĂ TOT TOATĂ LUMEA ADMITE CÂND FACE MECIURI SLABE, n-ai loc de ei când recunosc...) dar nu mă consider vinovatul principal la golurile lui bunică, trăiască marele golgeter!
      de multe ori adversarii atacau în 4+1 sau chiar 5+1, iar noi trebuia să ne apărăm în trei fundași, stelică cu mine pe spate, mihai ușor în fața noastră. sică n-a servit deloc apărare, găbiță și tudor puțin, bogdan le știe pe ale lui. de bun simț, în condițiile date, portarul ar fi trebuit să acopere atunci măcar o rază de doi-trei metri în jurul porții, cam exact zona de acțiune a lu nea buzescu.
      cele două goluri ale lui buni au venit de la 1 metru de poartă, UNUL DUPĂ CE MINGEA A TRECUT PRIN PORTAR, IAR AL DOILEA DUPĂ CE TOT BUNI A FOST MAI RAPID CA PORTARUL, APROAPE DE CENTRUL PORȚII. ca să îl țin pe silică, în condițiile date, ar fi însemnat să intru în portar și să las centrul careului liber, bravo lui, că s-a descurcat, a plecat fericit și c-o bere la bord.

      ps: nea burvil, cu mine-ai dat-o la pace, dar poate o citi și mitică și nu te văz prea bine.

      Ștergere
    2. Multumim Marite m.pentru osanalele adresate marelui golgheter!

      Ștergere
    3. să crești mareși voios. ai și juma de bere de la sussemnatu, dacă ghicești anul zicerii:

      "In final, de remarcat bucuria jolly-jockerului (un fel de pacalici europenizat...) Vasea, proaspat posesor al unui sortulet crosetat nou, pe stanga, marca de colectie Motanu'. Si tanarul Liviu a mai fost servit de ceilalti pinguini, este insa usor necopt pentru a avea simtul estetic dezvoltat."

      Ștergere
  6. BANCUL ZILEI!
    Un barbat intreaba o doamna ce varsta are. Ea incearca un flirt si ii raspunde jucaus:

    - Ghiciti! Va pot spune doar ca fiica mea merge la gradinita...

    - Lucreaza ca educatoare?

    RăspundețiȘtergere
  7. Bancul ZILEI!
    Un cuplu mergea cu masina pe un drum de tara fara ca vreunul sa spuna un cuvant. O discutie anterioara se transformase in cearta si niciunul dintre ei nu voia sa se dea batut.

    Trecand prin dreptul unui grajd cu magari, capre si porci, sotul intreba sarcastic:

    - Neamuri de-ale tale?

    - Da, raspunse femeia, socri si cumnati!

    RăspundețiȘtergere
  8. Prietenul lui Mitica20 dec. 2018, 09:51:00

    L-am identificat pe bărbatul din bancul lui Vasea.E sigur Mitica.I-am recunoscut neamurile.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bai,omul strazii acolo in bancul luiVasea,erai tu cu baba aia cu care stai in chirie pe 30 euro,fara apa si curent.Vezi ca de miine iara ninge,trebuie sa te muti in canal.Vad ca iara nu dormi bine, si esti frustrat si te gindesti la Mitica,e bine.ca pe linga problemele tale grele mai vin si eu mai ai putin .

    RăspundețiȘtergere
  10. BANCUL ZILEI!
    Sotul vine nervos acasa, tranteste usa si striga:

    - Nenorocito! Stiu tot, absolut tot!

    Calma, sotia ii raspunde:

    - Te lauzi, ca de obicei. Ia, spune-mi, in ce an s-a nascut Stefan cel Mare?

    RăspundețiȘtergere
  11. Vom avea probleme astăzi cu organizarea...

    RăspundețiȘtergere
  12. Steaua e numai una21 dec. 2018, 11:03:00

    Tare am impresia ca pe puricosi ii asteapta la anul Rapidul. Catelusi, culcati-va devreme, ca sa obisnuiti cu matineul!!

    RăspundețiȘtergere