sâmbătă, 22 septembrie 2018

Blendamed Mucho

Ai câștigat, continuă, ai pierdut, perseverază și poate soarele va străluci dimineața și pe banca ta. Și nu-i exemplu mai concludent decât povestea lui Blendi, un băiat orfan de talent,  ajuns însă învingător. Dar să pornim cu începutul și cu două vești.
Cea rea este că ne tot foim și începem foarte târziu, deocamdată nu-i vreo problemă nici cu terenul, nici cu lumina, dar ora se va schimba, ziua se tot micșorează, copiii vor reveni la treabă și noi, probabil, la tronsonul orar de iarnă, mult mai strict. Vestea cea bună, pentru marea majoritate, este prezența. Cu toate absențele, motivate sau nu, ale veteranilor, numărul de practicanți din perioada de vară a fost mult peste cel din anii trecuți și nu sunt motive să cred că va scădea în viitorul apropiat. Atenție, totuși, pentru unii dintre vechii combatanți, Vasilică și Lucișor, care s-au cam autoeliminat din lot, prin program de voie și viață nesportivă, motiv pentru care probabil vor apela la vechile lor cunoștințe, să le facă și lor  rost de-un locșor, măcar pe banca de rezerve. Să vedem cât de convingătoare pot fi argumentele lichide ale domniilor lor.
Cei absenți cu ale lor, iată cum au fost distribuiți cei prezenți:
Ulii: Nelu - Virgil, Răzvan1, Ciprian - GabiIII, Blendi - Găbiță3, Sică2
Porumbeii: Gaby - Bebe, Bețișor - Bogdan, Hercule, Mitică - Ely3, Tudorică1
Despre meci, câteva cuvinte. Alegeri la piatră, Ely cu Găbiță, ușor debalansate, dispută echilibrată, răsturnări de scor, ratări multe, mai ales pentru ulii, care au pornit practic de la 0-1, au întors scorul la pauză, 2-1, s-au dus în 5-2, au rezistat cu greu la 5-4, pentru ca practic ultima acțiune să aducă golul lui Găbiță de 6-4 și deschiderea drumului spre bere. Dintre remarcați, Neluțu, în ciuda cadoului oferit adversarilor și pentru care-mi cer scuze că l-am muștruluit și, o să râdeți (de el, presupun) Blendi. În ciuda începutului obișnuit, pafarist și vocal, și-a revenit pe parcurs, acoperind cu brio partea stângă a apărării, cu multe deposedări și intercepții, pe o mare zonă de teren. Nu știm cât o să-l țin pasa bună pe fraierete, mai ales  că-i a doua partidă la rând în care "ratează" titlul de Găina meciului. Să-l mai  vedem.
Și ceilalți coechipieri au prins zile bune. Gabi3 a fost omul de sacrificiu la Ely, sfârșind prin a-l scoate pe copil din mână, Virgil și Ciprian au apărat zonele de acces lateral, amândoi jucât simplu și decis, cum se cere unui fundaș. Găbiță, în nota sa obișnuită, ceea ce nu ne împiedică să-l lăudăm din nou pentru meciul fabulos de vinerea trecută și ajungem la Sică, primadona echipei. Evidențiat în prima parte doar prin travaliu zero și câteva lansări pe contraatac ale adversarilor, a reușit să se scoată după pauză, prin două goluri, unul de vârf autentic, gen Siliboa și altul cu un lob superb, din afara careului, care, cel puțin pentru o săptîmână, l-a spălat de păcate.
Dincolo, Ely cu bunele și cu relele sale, restul băieților participând mai puțin la joc, ceea ce ne-a făcut să ne gândim ca pe viitor să facem ceva să-l adoptăm și pe Mitică la învingători, ca să nu mai plece mititelul trist acasă.





Apropo de mititel și de Blendi, dacă facem un exercițiu imaginar și transferăm între ele perucile celor doi, imaginea de sus spune tot despre experiențele lor de ieri.







Later edit: Mai jos e un nene care cam are dreptate. Felicitări, Ovidiu Ionescu, pentru argintul european la tenis de masă.




35 de comentarii:

  1. Steaua e numai una22 sept. 2018, 12:07:00

    Victorie mare pentru pechinezi aseara la Iasi,n-au mai luat decat un gol?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nistor asta nu-i ala de la Pandurii ce s-a facut de ris spunind ca Steaua n-a avut alte ocazii decit alea sase goluri luat de la Keseru?

      Ștergere
    2. ba da. https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/genial-keseru-a-facut-show-dar-nistor-va-ramane-in-istorie-declaratie-fabuloasa-dupa-steaua-pandurii-6-0-13099024

      chiar îmi pare rău de bratu, echipa nu juca chiar urât și l-a făcut țăranu ăsta la buzunare. dincolo, la steluța lu silică, din echipa de atunci a mai rămas în lot doar filip.

      Ștergere
  2. Multumesc Motanului pentru "laudele"aduse subsemnatului in prima parte a cronicii.
    Hai si cu un banculet.
    Doi prieteni vorbeau:

    - Cum e, ma, sa fii insurat?

    - Super tare, ma simt de parca as avea iarasi 16 ani!

    - Adica?

    - Fumez in toaleta, beau pe ascuns...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa revenim la oile noastre(Mitica,Pisică,etc).Miorlaita a scapat de rusine pentru ca s-a gudurat pe lângă mine s-o iau in echipa mea.Spaima femeilor n-a avut noroc si s-a văzut,a plecat iar cu coada intre picioare si toată săptămâna vorbeste singur pe străzi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca un BANC!
    Un ardelean merge ingandurat prin parc, cand, la un moment dat, vede pe banca un batranel cu un caine langa el.

    - Bade, cainele dumitale musca?

    - Dar cum pacatele mele sa muste? Bineinteles ca nu musca!

    Ardeleanu da sa treaca prin fata bancii cand, cainele se repede la el si il musca foarte tare.

    Acesta se intoarce catre batranel si ii spune cu glas stins:

    - Mai omule, parca ai zis ca nu musca.




    - Dar asta nu-i cainele meu

    RăspundețiȘtergere
  5. Au fost echipe competitive, dar Ely a greșit că nu s-a acoperit la portar, practic Gabi și Doru n-au jucat deloc împreună în câmp.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce patrioti sinteti voi?Castiga odata la saizeci de ani un roman o medalie la tenis de masa si voi nimic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, am adăugat o poză chiar în finalul postării, cine-o citi peste ani să dea direct de băiat. cred că un argint european la tenis de masă e la nivelul unei finale de europa league. cei mai buni sunt asiaticii, dar nici cu câștigătorul, neamțul boll, numărul 3 în lume, fost chiar nr.1, nu mi-e rușine.

      Ștergere
  7. Steaua e numai una24 sept. 2018, 15:21:00

    Saracii de ei, auzi nascuti sa urasca Steaua!!
    https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/foto-atacuri-homofobe-si-limbaj-vulgar-suporterii-au-facut-scandal-in-timpul-prezentarii-lui-claudiu-niculescu-la-dinamo-548965.html

    RăspundețiȘtergere
  8. văz că tot sare gardu p-aci un păcălici închipuit, care deranjează cetățenii doritori de liniște. bietul de el, se mai autotintitulează și deștept, deși starea respectivă i-e străină și atunci când se scoală, la ce vise erotice ratate trăiește.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca nu-mi mariti contractul, trec la wcsb, si-l iau si pe nistor, sa faca declaratii (fabuloase) de presa.
    Vasea, scoal' de te culca.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vreau sa-i transmit cotoiului maidanez ca intr-adevar eu sunt un păcălici inchipuit iar el e un pacalici adevarat.Aici are dreptate.Cat despre deșteptaciune, ce sa zic,la el poate fi o stare la care da nu ajunga niciodata, la mine insa e o calitate permanenta.

    RăspundețiȘtergere
  11. BANCUL ZILEI.
    Un avion ce efectueaza o cursa transatlantica traverseaza o zona cu turbulente ceva mai accentuate, iar cei aflati la bord sunt afectati.

    Una dintre stewardese intervine imediat:

    - De ce strigati? De ce sunteti nervosi? In regula, v-a scuturat de cateva ori... A fost un gol de aer obisnuit. O zona cu turbulente... Se mai intampla... Gata, gata, ne linistim. Totul e bine? V-ati calmat? Bine, domnilor piloti, acum merg sa linistesc si pasagerii!

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. vă vom prezenta o selecţie cu zece dintre cele mai inspirate bancuri care au în prim-plan studenţii.







    1. Un student nu tocmai frumuşel încearcă să agaţe o colegă:

    – Dragă, ce căutai aseară în visul meu?
    – Probabil ieşirea!

    2. Examen de admitere într-un institut:
    – Tinere, de ce ai hotărât să dai la facultatea noastră?
    – Nu pune întrebări idioate, tată!

    3. Studenţii se pregătesc să plece în vacanţă. De două zile în cămine se spală numai borcane!

    4. Mama îi scrie un mesaj fiului:
    – Cum a decurs examenul? Anunţă-mă urgent!
    Fiul student îi răspunde:
    – Examenul a decurs excelent, profesorul a fost în extaz. M-a rugat să-l repet şi la toamnă.

    5. Doi studenţi:
    – De ce eşti supărat?
    – Le-am scris părinţilor să îmi trimită bani să îmi cumpăr cărţile pentru sesiune iar ei mi-au cumpărat toate cărţile neceasre şi mi le-au trimis pachet.

    6. Înainte ca studentul să înceapă să răspundă, profesorul se adresează acestuia:
    – La examen este exact ca la teatru. Dumneavoastră, domnule student, sunteţi actorul… iar eu spectatorul.
    – Minunat! exclamă studentul, numai să chem sufleorul.

    7. -De ce înjură studenţii de la Teologie mai bine decât toţi ceilalţi?
    -Pentru că ei ştiu toţi sfinţii!

    8. La examen. Profesorul către student:
    – De ce eşti aşa nervos? Ţi-e frică de întrebarile mele?
    – Nu, dom’ profesor; mi-e frică de răspunsurile mele!

    9. Un poliţist zelos care patrula în jurul campusului studenţesc opreşte un student care tocmai se întorcea de la o petrecere, pentru a-i verifica actele:
    – Aşa… văd că nu lucrăm…
    – Aşa este.
    – Înseamnă că trândăvim pe banii statului…
    – Exact, trândăvim.
    – Se pare că suntem studenţi?
    – Ei, cu asta nu pot fi de acord! Student sunt numai eu!

    10. La o restanţă toti studenţii aşteptau în amfiteatru şi, la un moment dat, intră profesorul…
    – Întrebare de nota 10: cum mă cheamă?
    … Linişte…
    – Întrebare de nota 5: la ce materie daţi azi restanţa ?
    … Linişte…
    Se aude o voce de undeva din spate:
    – Scârba vrea să ne pice!

    RăspundețiȘtergere
  14. E greu de ucis GABITA , mai ales cind face alegeri e bun si nu e prima data cind ii iese . Vineri a avut o echipa superioara noua .ELY ,in schimb este opusul oricui ca inspiratie la alegeri ,si se intimpla mai mereu. Am asteptat 30 minute o vedeta , care chiar a fost, si –a etalat aerele de vedeta .Noi nu stim nimic suntem praf ,e prost ca vine ,nu stie de ce mai vine etc ,etc . Cred ca a uitatat ca nu joaca cu pustii sai . Este fotbalist are clasa dar nu se face asa cu noi . Cred ca a jucat 70 la suta cu HERCULE ,si 30 la suta cu restu . Eu cu TUDOR, am fost spectatori la multe faze, in care el a facut ce stie mai bine sa dribleze tot .Daca el juca pentru echipa mai combinativ, sa se foloseasca si de restul echipei chiar daca noi mai greseam era mai usor si pentru el . Nu vreau sa-l scot vinovat neaparat pe el pentru meci, dar a lasat de dorit comportamentul fata de noi toti . Chiar si asa meciul se putea termina, cu o diferenta mica de un gol dar am mai jucat un pic si asta e . Adevarul este ca ma asteptam la o diferenta mai mare de scor . Ei avut atac,aparare , portar.Noi in aparare am fost mai slabuti GABY ,BETE nu au avut sustinere cum a avut MOTANU . Una peste alta daca ELY ,nu se complica in niste driblinguri prelungite era alt meci, poate mai jucam si noi ceva, astia care venim sa- l incurcam pe ELY .

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu trebuie sa fi geniu ca sa vezi ca echipele unde Popescu e capitan castiga iar cele cu Mitica pierd lamentabil.

    RăspundețiȘtergere
  16. Lamentabil e capul tau in rest cu fotbalul nu ai treaba.

    RăspundețiȘtergere
  17. Doar Halep ce e mai slaba ca Dinamo..

    RăspundețiȘtergere
  18. mare dreptate ai, mitică, în mintea lui bietu gherțoi face echipele, e cel mai bun de pe teren, are firmă, secretară, palat, servitori, amantă. era să uit, mai nou e și bancher, noaptea-n cișmigiu.

    păcat că nu mai am convenția de anul trecut cu vasilică: el bea când bate simona, io, când învinge steluța.

    RăspundețiȘtergere
  19. Niciun comentariu despre Luca Modric si nu sunt surprins. Dacă castiga trofeul un atacant apăreau si aici comentarii asa însă e mai greu de apreciat jocul unui mijlocaș.Iti trebuie acel ceva care lipseste majorității celor care se uita la fotbal.Jocul unui mijlocaș nu e spectaculos comparativ cu al unui atacant.De aceea copiii vor toti sa se faca înaintași si de obicei cei mai pricajiti sunt trimisi la aparare.Nu vreau sa minimalizez meritele atacantilor de clasa,dar e nedrept sa bagatelizam rolul unui mijlocaș valoros.Modric e si eficient si spectaculos.Jocul lui încântă ochiul dar pentru a vedea nu-i suficient sa te uiti trebuie sa te si pricepi.Alegerea sa e dovada ca cei care l-au votat se pricep la fotbal, nu ca saracul Puscas.

    RăspundețiȘtergere
  20. Unui anonim fara valoare:

    Cand vorbești cu mine adreseaza-te cu dumneavoastră daca vrei sa-ti raspund

    RăspundețiȘtergere
  21. cit crezi ca le mai ia la astia sa se prinda ca suntem una si aceeasi persoana?

    RăspundețiȘtergere
  22. ce formalist a devenit domnu blendi, o fi absolvit între timp școala de balet și bune maniere.
    eram convins că benzema sau fostu său coleg ronaldo o să mă ia la mișto după penibilitatea de meci al barcei de aseară. s-a întâmplat însă să se facă și gelații de bășcălie, vorba lu chiftelaru, nici nu știi ce-i mai rușinos: să te bată ultima clasată sau s-o furi cu 3-0.

    RăspundețiȘtergere
  23. mai tare m-a supărat c-a furat-o liverpul acasă, de la chelsea, având 1-0 în minutul 80, bară la 1-1 și apoi gol fabulos luat de la hazard.

    https://www.youtube.com/watch?v=gjCLV9wUB_o

    iar programul fraierilor e în continuare sinistru: chelsea în deplasare în campionat, napoli în deplasare, în CL, city în campionat, după ce săptămâna trecută jucară cu psg.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pe unde o umbla golgheterul Tavi?Iar s-a apucat de pus muraturi?

    RăspundețiȘtergere
  25. Hai cu un BANC!
    Finalul unui interviu de angajare intr-o companie de stat:

    - Si acum, daca aveti cumva vreo intrebare despre firma noastra...

    - Pai... m-ar interesa sa stiu cam cati oameni lucreaza in compania dumneavoastra.

    - In general, cam un sfert. Cei care nu sunt rude cu sefii!

    RăspundețiȘtergere
  26. Cu Tavi m-am lamurit,e la coada la conopida, dar ce-o fi cu Mitica, l-a luat militia sau iar s-a ratacit cu tramvaiul?

    RăspundețiȘtergere
  27. Aia de la gsp spun ca Halep va avea probleme la Beijing inca din turul doi. Ce bine ca ultimele trei turnee n-a avut asa probleme, ca a plecat acasa din turul unu!!

    RăspundețiȘtergere