luni, 14 mai 2018

Două meciuri pline (by Găbiță)

Cred că este cea mai grea cronică, două meciuri, patru echipe, multe goluri, iar în teren nu mi-am pus problema să le țin minte fiindcă nu-mi propusesem să fac eu cronica, din pricina unui weekend foarte aglomerat (de-aia am scris abia luni dimineață). După meciuri, se va vedea de ce, n-am mai avut încotro.

MECIUL 1

Eram gata să-i dăm bătaie fără alegeri, cu ”Mitică, fă-ți echipa!”, când Gabi3 a anunțat telefonic că ajunge și el într-un sfert de oră. Ca să nu stăm degeaba, am zis să dăm drumul la una mică, pe criterii ”geografice”, adică ăștia din terenul ăsta versus ăia din terenul ăla. Gabi a propus, Mitică a acceptat și de aici i s-a tras:

Echipa Est: Gabi, Bebe, Paul, Popică, Matei2, Găbiță
Echipa Vest: Luci, Motanu/Tavi, Doru Bețe, Bogdan, Mitică, Vasea

În primul rând, trebuie spus că meciul s-a întins pe durata a 35-40 de minute, abia atunci, când devenise clar că Gabi3 (care nu mai răspundea la telefon) fie nu mai ajungea, fie ajungea prea târziu, s-a trecut la alte echipe, alcătuite pe principiul enunțat mai sus. Dar toate la timpul lor...
Scorul a fost deschis de estici, după o fază curioasă, care a început cu o centrare a mea din corner pentru Matei2 și s-a sfârșit cu o centrare a lui Matei2 pentru mine (de pe aceeași parte!) - lovitură puternică de cap de la marginea careului, gol. Aici s-a făcut schimbare Motanu/Tavi (apărut între timp), fără ca nimeni să-și imagineze că se va termina și vinerea fotbalistică a Motanului!
Scorul a fost 5-1 sau 5-2, fără să mă bag prea mult în detalii, prea se amestecă în memoria mea golurile din cele două meciuri. Ca succesiune, a fost 2-0, 2-1, 3-1, 4 sau 5-1, poate 5-2. De la Est au marcat Popică, Matei2 și eu, iar de la Vest - sigur Vasea. Țin minte că momentele mai încinse au fost pe la 2 sau 3-1, când Gabi ne-a ținut în joc cu două parade de top. Apoi s-a făcut schimbare de portar, a trecut Paul în poartă, unde a rămas inclusiv în...

...MECIUL 2

Cum spuneam, la un moment dat ne-am oprit și Mitică a făcut alegeri pentru el și implicit pentru mine. Din păcate, Motanu era prea supărat că deja pierduse jumătate din ziua de fotbal, astfel că a ales să rămână pe margine. Au rezultat următoarele formule:

Echipa aleasă: Luci, Gabi, Bețe, Mitică, Matei2, Vasea
Echipa rămasă: PAUL, BEBE, Tavi, Bogdan, POPICĂ, GĂBIȚĂ

Cei trecuți cu majuscule sunt dublu învingători, asta ca să nu mai existe suspans! :)
Dar jocul a fost întortocheat și deci pe muchie, când s-au anunțat ultimele 7 minute scorul fiind egal, 5-5. Până atunci fuseseră două perioade diferite, cu noi în față la 2-3 goluri, apoi cu o perioadă de goluri blitz, unul după altul, reușită de adversari. Până la 5-5 înscriseseră Matei2, Mitică, Gabi x 2 și Vasea (golul egalizator, când în poartă trecuse Tavi), iar de la noi Popică, Tavi (la o combinație cu Bogdan) și eu.
Perioada ultimelor minute merită ceva mai multă atenție:
- adversarii erau pe val, eu eram realmente epuizat, cu sânge în gheată pentru că jucasem fără ciorapi
- ziceam mersi pentru un egal, chiar am sperat că se va termina așa când au intrat copiii pe teren, însă doar l-au traversat pentru a ajunge la cel învecinat
- inspirată intrarea lui Tavi în poartă, ne-a ținut în joc cu câteva intervenții sigure
- Bebe a fost în vână în ambele meciuri, reușind să-i încurce pe adversari când le era lumea mai dragă; mai mult, ne-a salvat la 5-5 când a reușit să blocheze în tușă o pasă ”printre” a lui Mitică, pe care Matei2 o aștepta singur în fața porții!
-  pe acest fond, în plină dominare adversă, reușesc 3 goluri pe același tipic: recuperare-contraatac-gol! O recuperare am făcut-o chiar eu la marginea careului propriu, ducându-mă apoi în dribling până în poartă, pe celelalte le-au reușit Bogdan și Popică, finalizate de la marginea careului cu șuturi pe jos în cele două colțuri.
Cam așa s-a scris istoria vinerea trecută, iar eu a trebuit să o consemnez pentru că eram singurul dintre cronicari cu două victorii! :)

26 de comentarii:

  1. Completare: Gabi3 a ajuns în cele din urmă pe la jumătatea meciului 2, dar nici măcar el nu și-a mai pus problema să joace, ar fi trebuit făcute iar echipe, noi jucaserăm deja peste o oră, iar energia era și ea la cote scăzute.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau ca nu a fost in teren Motanu cand am egalat la 5 pentru ca ar fi fost sanse mari sa incheiem meciul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cam atunci am apărut și eu, era fără douăzeci. dacă vroiați să plecați prieteni, puteați și fără mine.

      tuchel antrenor la psg. cred că-i o afacere bună.

      Ștergere
  3. Mai, Ioane, zic astia la televizor ca la voi, la Miercurea Ciuc, is noaptea -35 grade. Cum naiba rezistati voi acolo?

    - Da' de unde, mai, Gheo!? Uite, termometrul meu imi arata -20.

    - Pai, si astia de la meteo de ce-or fi zis ca-s -35?

    - Aaa, poate afara....

    RăspundețiȘtergere
  4. Săracul Gigi, cum credea el ca-l face mielusel pe Ali Baba.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intr-o alimentara, un domn intreaba vanzatoarea:

    - Nu va suparati, aveti cumva branza Roquefort?

    - Branza roquefort? Nu cred, ce-i aia?

    - E branza cu mucegai, o specialitate...

    -Ah, nu avem branza roquefort, dar avem mezeluri roquefort, paine roquefort, legume roquefort si daca mai caut in magazie poate mai gasesc si altele roquefort

    RăspundețiȘtergere
  6. am avut treabă prin zonă și-am văzut din nou vila lui marinuș, pozată nu demult de bețișor. se pare că fraieretele e respectat în cartier, strada numindu-se av. popa marin. și totuși, avocat nu poa să fie, cu patru clase nu te face nici grefier. să fie aviator? mai degrabă aerian. aș merge totuși pe avorton.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vineri am inscris cate un gol in fiecare meci, asa cum reiese si din cronica. La primul, la un atac al echipei Vest, mingea a cazut pe bara si eu am reluat-o in poarta cu capul, profitand de faptul ca Gaby-portarul a fost derutat de traiectoria balonului, iar la al doilea am primit o pasa de la dom profesor-Doru si am deviat mingea in gol,Tavi fiind surprins total.In rest, am evoluat slab, pierzand cateva mingi incercand sa dau mai degraba pase in loc sa trag la poarta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Un sofer circula cu 200 km/h pe autostrada. Vede girofarul unei masini de politie si accelereaza.

    Observa ca nu poate scapa de politist, asa ca trage pe dreapta.

    Politistul ii spune ca a avut o zi grea, dar i-a placut urmarirea, asa ca sa-i spuna o scuza buna si il va lasa sa plece.

    Barbatul: Acum trei saptamani sotia mea a fugit cu un politist. Cand te-am vazut in spate, am crezut ca vrei sa mi-o aduci inapoi...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mare pacat ca Irina Begu n-a batut-o pe A.Kerber deoarece azi a fost mai buna, ratand o mare sansa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca Vasea se lauda cu golurile lui,hai sa ne laudam.La scorul de 2-5 am plecat la atac si am dat 2 goluri de kinograma.La primul gol am primit o pasa de la Matei in marginea careului si am sutat direct in paianjen.Al doilea gol a fost mai ciudad,sutand de la mare distanta cu efect si fara vreo reactie din partea portarului advers.A urmat golul lui Vasea la o balba a portarului advers si s-a facut 5-5.Meciul a fost relansat,dar Gabita a decis finalul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa Gaby,foarte bine ai facut ca ai scris,voiam s-o fac eu, primul tau gol a fost superb.

      Ștergere
  11. Da, în perioada în care Gabi a jucat în atac, am luat gol după gol, i-am și zis că n-am înțeles de ce s-a retras. Totuși, cred că a contat și faptul că am făcut schimbare de portar. Tavi a luat doar golul lui Vasea, din apropiere, în schimb în apărare ne-am ales cu un fundaș fix, Paul. Pe final ne-am apărat aglomerat, cu toată echipa, și am marcat precum Chelsea într-un meci cu Barcelona, acum câțiva ani. Dacă vă amintiți, Torres a dat atunci gol, ce-a fost și ce-a ajuns! Aseară a intrat în minutele de prelungire, atât a considerat Simeone că merită.

    RăspundețiȘtergere
  12. La cum se prezintă situația acum, vineri stau în poartă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Oierul a ajuns sa stea la mina lui Hagi, merge iar la tas daca nu iese bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una17 mai 2018, 11:09:00

      Ce ai mai linge tu mana oierului, pentru un pumn de parale!! Te pomenesti ca esti ruda cu adevaratul cap de Porc, gretosul care se ia si de morti
      https://www.dcnews.ro/radu-banciu-dupa-decesul-lui-cristian-opescu-oamenii-mi-se-vor-urca-in-cap_592221.html

      Ștergere
  14. Am inceput s-o agreez pe J.Ostapenko de cand joaca dublu cu cu S.Cirstea si castiga.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mâine, Nadal-Fognini, să sperăm că nu se suprapune. Deși, acum o săptămână, eliminarea lui Nadal s-a suprapus! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Sper miine sa-l bat pe GABITA ,cu echipa pe care o sa o fac.Data trecuta a venit chitit sa cistige, chiar a luptat dar l -am ajutat si noi prin niste greseli .

    RăspundețiȘtergere
  17. IN meciul 2 ca asta era de jucat, s- a vazut lipsa MOTANULUI .

    RăspundețiȘtergere
  18. Am venit chitit să joc, ca de obicei. Azi rămâne cum am stabilit, stau în poartă.

    RăspundețiȘtergere
  19. Intr-o vara torida, doi amici stau in barca la pescuit cu lansetele in apa, beau bere si fumeaza niste trabucuri.

    Deodata, unul dintre ei se opreste si zice din senin:

    - Auzi ma, cred ca divortez de nevasta-mea, nu mi-a mai vorbit de o saptamana!

    - Baa, eu zic sa te mai gandesti, femeie buna ca asta e mai greu de gasit!

    RăspundețiȘtergere
  20. Cum s-a aranjat finala C.m. din'98.
    https://m.digisport.ro/fotbal/fotbal-international/michel-platini-a-dezvaluit-una-dintre-cele-mai-mari-manevre-din-istoria-fotbalului-448794

    RăspundețiȘtergere
  21. S Cirstea si J.Ostapenko in semifinale la Roma.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu ma uit la "bagaboanta" de Halep vs Garcia. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu pe atunci nici nu știai că urma să te naști, vasilică era sătul de fotbal și eu de gagici...

      Ștergere