sâmbătă, 19 mai 2018

Amintiri

Vineri, 17 mai, orele 15:30 trecute bine de fix, teren bun, cu găurele, vreme excelentă, prezență sublimă, partidă anostă, egal (1-1) meritat, pentru amănunte consultați enciclopedia Vasilică, ediția revizuită și nerevăzută. Puteți contribui cu câte o bere la fondul păcii, că băiatul are datorii lichide.


                                                              *        *      *

Iar dacă tot vorbim despre fotbal, unii dintre noi (Cocoru; Vasiluș, Găbiță, plus sussemnatul) vizionând în sistem șezătoare, cu întrebări, răspunsuri și comentarii retrospective despre campionate mondiale de mult trecute, cred că merită să ne amintim una dintre cele mai echipe naționale ever. Părerea mea e că Italia, campioana mondială din  1982, se califică cu brio. Priviți doar jucătorii:


1 P Dino Zoff (c) 28 februarie 1942 (40 de ani)
Italia Juventus
2 F Franco Baresi 8 mai 1960 (22 de ani)
Italia Milan
3 F Giuseppe Bergomi 22 decembrie 1963 (18 ani)
Italia Internazionale
4 F Antonio Cabrini 8 octombrie 1957 (24 de ani)
Italia Juventus
5 F Fulvio Collovati 9 mai 1957 (25 de ani)
Italia Milan
6 F Claudio Gentile 27 septembrie 1953 (28 de ani)
Italia Juventus
7 F Gaetano Scirea 25 mai 1953 (29 de ani)
Italia Juventus
8 F Pietro Vierchowod 6 aprilie 1959 (23 de ani)
Italia Fiorentina
9 M Giancarlo Antognoni 1 aprilie 1954 (28 de ani)
Italia Fiorentina
10 M Giuseppe Dossena 2 mai 1958 (24 de ani)
Italia Torino
11 M Giampiero Marini 25 februarie 1951 (31 de ani)
Italia Internazionale
12 P Ivano Bordon 13 aprilie 1951 (31 de ani)
Italia Internazionale
13 M Gabriele Oriali 25 noiembrie 1952 (29 de ani)
Italia Internazionale
14 M Marco Tardelli 24 septembrie 1954 (27 de ani)
Italia Juventus
15 M Franco Causio 1 februarie 1949 (33 de ani)
Italia Udinese
16 M Bruno Conti 13 martie 1955 (27 de ani)
Italia Roma
17 A Daniele Massaro 23 mai 1961 (21 de ani)
Italia Fiorentina
18 A Alessandro Altobelli 28 noiembrie 1955 (26 de ani)
Italia Internazionale
19 A Francesco Graziani 16 decembrie 1952 (29 de ani)
Italia Fiorentina
20 A Paolo Rossi 23 septembrie 1956 (25 de ani)
Italia Juventus
21 A Franco Selvaggi 15 mai 1953 (29 de ani)
Italia Cagliari
22 P Giovanni Galli 29 aprilie 1958 (24 de ani)
Italia Fiorentina

Zoff a fost uriaș, chiar dacă anecdotica reține mai mult cine l-a retras de la echipa națională. După retragere a antrenat Juve, Lazio, chiar și echipa națională și cred c-a cochetat și cu președinția lui Lazio. Gentile, Scirea, Collovati și Cabrini se pot compara cu oricare linie de apărători. Primul era "durul de serviciu"( Maradona poate depune mărturie...) și el antrenor la Italia under 21, regretatul Scirea era cerebralul, Collovati cel mai elegant, Cabrini, ajuns între timp antrenorul naționale feminine (post pe care am înțeles că și l-ar dori și Bogdan) tehnic și foarte combativ. Baresi, o perioadă antrenor la Milan primavera,Vierchowod, ajuns și el antrenor la Honved și Bergomi, despre care mulți au impresia că s-au născut de când lumea, mari jucători și ei, erau prea tineri pentru a conta.
Extrem de tehnic și fără "rupătorul" tradițional a fost mijlocul echipei, în general în formula Antognoni, playboy-ul Florenței, Tardelli, ajuns și el antrenor, adjunct la naționala Irlandei (cea lăsată acasă de mâna lui Thierry Henry)și Bruno Conti, legat indisolubil de Roma și aflat în tribună la meciurile de Champions, alături de Totti. Oriali a fost mai mult pe post de mâna a patra, intrând pe post de plombă, iar Causio, zis și Baronul (Dan Cocoru susține că e de origini nobile), una dintre slăbiciunile lui Bearzot și rămas din de altfel foarte buna echipă din 1978, a prins echipa doar în finalul finalei, ca un fel de recompensă.
În atac, Graziani, și el ajuns antrenor, dar la echipe de mai mică anvergură și Altobelli, venit la lot printre ultimii, au făcut o parte din munca brută pentru perla echipei, Paolo Rossi, unul dintre cei mai buni jucători ai mondialului argentinian, și el recuperat pentru națională cu chiu cu vai, după scandalul Totonero.
Startul în grupe a fost submediocru, cu trei egaluri, un singur gol dat și calificare la golaveraj, dar când bați Argentina, Brazilia și Germania, cam toate trei într-un mod entuziasmant, se numește că-ți meriți succesul. Dovadă că lumea te ține minte și după aproape patruzeci de ani.

PS: Dacă omul e liber să aibă păreri, o altă echipă ilustră, de data asta la nivel de club, e Ajaxul de la mijlocul deceniului zece, i-am și scris lui Găbiță în Pronostic despre ea. În mod clar alte echipe au ajuns să fie mai galonate, dar din câte țin minte prea puține au avut atâția jucători de super-clasă, începând cu Van der Saar și terminând cu junele Kluivert.

PPS: Și acum sunt câțiva băieți pe la campioana Spaniei care n-ar fi prins pe atunci la Ajax  nici lotul de 22.
Azi,22 mai 2018, COMPLETARE cronica.
Enciclopedia nerevazuta de VASILICA adauga:
     Echipa "nesimtita"(adica prea buna):
          Gabita,Motanu, Gaby,Paul, Matei2, Mitica, Tudor, Vasea.
     Echipa "ce-a mai ramas":
          Luci, Bebe, Virgil, Bete, Bogdan, Popica, Tavi, Ely(briliantul).

                                           Din ciclul"Dacă doriți să revedeți":





40 de comentarii:

  1. Amintiri, amintiri,frumoase amintiri!
    De Maradona 1986 ce putem zice, mana lui Dumnezeu, driblingul diabolic de jumatate de teren soldat cu gol, butoiasul atomic,oricum, mare jucator, desi era bondoc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana apar informatii despre echipele "dezechilibrate" va ofer un scurt banc.
    Sotia gaseste caseta cu filmarea de la nunta aruncata in cosul de gunoi:

    "Ce naiba-i asta?".

    "Ce sa fie...", raspunde sotul. "E un documentar despre un tanar care si-a ruinat viata!".

    RăspundețiȘtergere
  4. fiecare mondial are momentele sale de reamintit pe termen lung. cel din 86 l-a consacrat pe maradona, în formă fizică excepțională și pus pe treabă. cele două goluri din meciul cu anglia au intrat în istorie, chiar dacă la capitole diferite. pe cel cu mâna l-aș arăta tuturor dobitocilor, englezi sau din vitan, întrebându-i dacă le place. al doilea e operă pură, chiar dacă și messi a dat unul cvasi-asemănător, acu vreo zece ani. rămân danezii, cu echipă chiar mai bună decât cea ce va fi campioană europeană, platini, penaltiurile din franța-brazilia, cu igna arbitru și golul rezultat din spatele portarului, beckenbauer antrenor, nemții la a doua finală pierdută la rând.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot arsenalul de tertipuri folosit de Sharapova n-a fost suficient sa castge in fata Simonei,dar cu o adversara mai slaba de inger ar fi reusit.
    Hai Simona!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vasea,un specialist în tenis , atat a inteles din meciul Halep-Sharapova, ca rusoaica s-a folosit de tertipuri.Vasea,stai jos,sa vii maine cu taica-tu tuns.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ion si Maria s-au certat. El ii spune nervos sotiei:

    -Ma, Marie ma, eu vreau sa divortam!

    -Nu, Ioane, nu. Vaduva m-ai luat, vaduva ma lasi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nelu-Bronson,cum decurge tratamentul?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nelu-Bronson,cum decurge tratamentul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vorbit cu Nelu, nu prea i-a convenit că i-am luat locul în poartă, a zis că el nu primea golul ăla la ultima fază! :) Vineri e pe teren.

      Ștergere
  10. Ce finală între Nadal și Zverev! Acum e întreruptă din cauza ploii, ceea ce s-ar putea să fie cu noroc pentru Rafa, era condus cu 3-1 în decisiv.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum, că ne-am liniștit cu fotbalul de nișă, să ne întoarcem la cel care contează, adică la ziua5! :)
    Eu am folosit la teren termenul de echipă ”nesimțită”, în sensul nesimțit de bună. S-a jucat 8-8, Mitică vs. Ely, cu Mitică luând tot ce mișcă, inclusiv Tudor și Matei2 pe faza ofensivă. Chiar și Doru Bețe era la Mitică, dar s-a dus singur dincolo, că era prea de tot.
    Să zicem că eram eu în locul lui Ely și eram atât de nebun încât să-i zic lui Mitică ”fă-ți toată echipa”, având în vedere lumea prezentă: poate în vremurile bune aș fi avut o mică șansă fiindcă în poarta adversă n-aș mai fi fost eu! Dar dacă era Gabi3 în poartă, mai mergeam pe ideea de a-l lăsa pe Mitică la butoane? No way.
    Practic, Ely n-avea nicio șansă să câștige și nici n-a câștigat. E drept, nici n-a pierdut, deși se poate spune că a fost norocos, egalând la ultima fază. Dar Tavi a dat două bare, iar eu am salvat de câteva ori din poziții unu-la-unu, inclusiv în fața lui Ely, plus multe alte faze rezolvate de apărare. Deci Ely&Comp puteau să dea lejer cel puțin două goluri. Dar noi de ce n-am dat măcar 4? Îi las pe cei responsabili să se explice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi incepe prin a imi exprima intai opinia despre joc per total si apoi voi comenta si propria-mi evolutie.
      Echipele fiind numeroase, a rezultat un joc destul de incalcit ce necesita preluari scurte si pase, respectiv suturi rapide.
      In ceea ce priveste evolutia mea: am avut un rol la golul marcat de Vasea, deoarece am deviat catre Vasea centrarea lui Mitica pentru ca cel anterior mentionat sa devieze decisiv in plasa; am incercat sa pun presiune tot meciul pe Ely, constient fiind ca daca reusesc sa ii sctric lui jocul, va fi bine pentru echipa mea(lucru punctat si de Motan inca din primul minut:"Matei, il vezi pe Ely, da?)"; am facut multa risipa de energie, fapt ce mi-a cauzat la capitolul luciditate in fata portii(3 din cele 4 suturi ale mele find trase exact in Luci, doar unul fiind bine plasat); am preferat mai mult sa ofer pase colegilor din atac respectiv Mitica si Tudor dar nici acestia nu s-au dovedit mai inspirati la finalizare.

      Ștergere
  12. DA am avut o echipa, CEA MAI BUNA POSIBILA ,si portar dar degeaba s-a ratat mult . Nu prea s-a jucat mare fotbal am fost un pic inghesuiti . S-au remarcat 2 oameni ELY ,care a demonstrat din nou ca poate juca singur impotriva tuturor ,si portaru GABITA . Referitor la joc noi am abuzat de suturi la poarta ,nu am construit mai mult ,nu am pasat mai mult .Si eu si TUDOR ,AM TRAS MULTE SUTURI LA POARTA chiar am abuzat, nu am prins cadrul porti, nu stiu nu au vrut sa intre si gata, m-am cam ofticat .Cind s -au dat pase bune s-a ratat grav , cind am mai prins poarta ,cam putine a aparat LUCI. Deci la general am ratat citeva ocazii monumentale se stie . SCORUL TREBUIA SA FIE UN 3-1 cam asa . TUDOR A AVUT 2 OCAZII BUNE de a marca , a scapat singur cu LUCI ,dar a dat afara .
    VASEA , CU SIMONICA TA e greu sa stai, un meci intreg sa o vezi iti trebuie calmante . Nu VREAU S-O CRITIC PREA MULT ,TOTUSI SA IEI 6-O si sa nu prea ai raspuns e NASOL .Si tu si eu tot 6-0 luam poate GABITA ,lua un ghem . Nu cred ca o sa cistige vreun mare premiu important , are niste limite nu trece . Ai vazut ZVEREV ,a avut raspuns in meciul cu NADAL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteai să pui și tu un emoticon la faza cu ghemul, să știe lumea că e pamflet. Mai degrabă cu ghemul m-aș descurca folosind andrelele decât racheta! :)

      Ștergere
  13. Nicolae Dica apare in fata jurnalistilor dupa ce echipa pe care o pregateste, FCSB, pierde un meci amical cu o echipa din divizia a treia din Albania.

    - Sa stiti ca am facut un meci bun, pot spune ca am jucat ca Real Madrid!

    In sala, jurnalistii se uita unii la altii pana cand unul isi face curaj si il intreaba:

    - Cum ati jucat ca Real Madrid cand v-a batut o echipa din liga a treia albaneza?

    Dica se uita la el si ii raspunde:

    - Pai, Real Madrid nu are tot 11 jucatori in teren?

    RăspundețiȘtergere
  14. Va spuneam, atunci când sanitarul jiji aduna la stâna sa toate mortaciunile din campionat, ca treaba-i clara si stiam cine va câștiga asta de-i zicem noi liga intai.Nu inteleg de ce a trebuit să treacă atâtea luni sa se constate ceea ce eu știam demult.Si va mai mirați că ma consider foarte destept.Sper ca de acum veți fi mai atenti la spusele mele.Cu înțelegere, DESTEPTUL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. frumos, deștept și bogat, iar pe deasupra și un sportiv excepțional. din stirpea aleasă a lui ingemar stenmark, mirobolantul lingemar popescu!!!

      ps: momental se urcă berili pe mine, asta e, le beau cu tristețe și poate sâmbătă mai și dau înapoi din ele.

      Ștergere
    2. Iar am uitat, s-au făcut 4, nu?

      Ștergere
  15. Constat cu tristete si ingrijorare ca pe blog sint permise atacuri la persoana.Administratorul doarme sau a luat spaga??

    RăspundețiȘtergere
  16. Uitati-va la finalul cronicii unde am postat componenta echipelor.
    Vasea a deschis scorul in primul sfert al meciului si Ely l-a inchis la ultima faza cu un sut aproape imparabil. Scor final 1-1! Despre ce persoana e vorba?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. marinuș???

      oricum, mulțumesc pentru colaborare, vineri cred că testez din berile tale și-l las pe găbiță să se odihnească. asta până-i vine și nota de plată de la biroul de obiecte pierdite, pentru găsit, păstrat și dublu transportat.

      Ștergere
  17. cum să ne tot dăm lebede-n porumb, ca mare fotbal ce avem, când nu există vreo găină de-a noastră în stare să prindă, de exemplu, un loc în echipa spaniei:


    Here is our selected XI from the players La Roja are happy to do without. We also managed to put a strong bench together.

    Goalkeeper - Sergio Asenjo (Villarreal)
    Right-back - Sergi Roberto (Barcelona)
    Centre-back - Marc Bartra (Real Betis)
    Centre-back - Javi Martinez (Bayern Munich)
    Left-back – Marcos Alonso (Chelsea)
    Midfielder – Ander Herrera (Manchester United)
    Midfielder - Cesc Fabregas (Chelsea)
    Midfielder - Dani Parejo (Valencia)
    Right-wing – Jose Callejon (Napoli)
    Left-wing – Vitolo (Atletico Madrid)
    Striker – Alvaro Morata (Chelsea)

    Substitutes: Sergio Rico (Sevilla), Hector Bellerin (Arsenal), Inigo Martinez (Athletic Bilbao), Juan Mata (Manchester United), Luis Alberto (Lazio), Pedro (Chelsea), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao)

    mai rău, e echipa spaniei care stă acasă, la tembelizor... iar unul care ar fi meritat cu prisosință o excursie în rusia e marcos alonso.

    RăspundețiȘtergere
  18. Motane, cred că vineri îți trimit două beri prin Mitică. Deci rucsacul va rămâne la tine încă două etape, că de 1 iunie plec la munte cu școala lui fii-miu. Sau poate îl ia Mitică, negociez și cu el. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vine si tovarasa invatatoare? Sau pleaca cu colegii lui Mitica dintr-a patra?

      Ștergere
  19. Iar se da motanul destept,dar el da-n gropi.Face pe cunoscătorul,bla,bla,bla si daca citesti ce spunea el acum câteva luni te iei cu mâinile de cap.Din pacate pentru el toti il cunosc si nu mai vor nici macar sa-i răspundă, a se traduce: nu mai vor sa-l bage-n seama.El o realiza drama ?

    RăspundețiȘtergere
  20. Inteleptule, desteptule, atoatestiutorule, ne poti spune si noua,muritorilor de rand, ce se va intampla sambata in finala CL,dar inainte, nu dupa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de meci se prezinta echipele la teren.

      Ștergere
  21. V-am spus încă de la început ca REAL va câștiga cl.De cate ori vreti sa repet ? Eu nu-s pisica sa fac pariu înaintea ultimei etape,
    când știa si tata Leana cine va câștiga campionatul intern de fasbol.Alta intrebare,vorba profesorului lui motanel.

    RăspundețiȘtergere
  22. Observ ca cotoiul a început să se ia după mine.N-ar fi nimic,face si el un ban din pariuri,pe baza ponturilor pe care le aude de la mine.Supararea e ca nu recunoaște si le vinde ca fiind ale lui.Avand in vedere ca scum e in criza financiara cum a fost de când il stiu,ii permit sa traga cu urechea la ce spun eu, poate asa se redreseaza, iar eu fac o faptă bună pe care Cel de sus o contabilizează in dreptul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-ai impresionat la lacrimi. cred că o să mă gândesc la tine, atunci când voi doborî din multele beri care se tot urcă pe mine, câștigate din pariuri puse pe țigănușii tăi și împotriva stelei. dacă ești cuminte, te las să te uiți.

      da și dacă pierdeți sâmbătă, să vezi ce ciomege servești pe spinare!

      Ștergere
  23. Steaua e numai una24 mai 2018, 11:59:00

    Habar nu aveti. S-a hotarat de la FIFA ca echipa cu cele mai multe puncte la sfarsit va fi declarata campioana. Inca un meci castigat si doar Dinamo Bucuresti!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Ups, he did it again... :))
    "In varsta de 72 de ani, Nastase umbla pe strazi in jurul orei 4.30. Oprit de o briada rutiera pentru un control de rutina, el a fost observat ca fiind sub influenta alcoolului. Rugat sa sufle in etilotest, Nasty a refuzat si s-a certat cu politistii.

    Avand o atitudine recalcitranta si nesupunandu-se procedurilor legale, a fost incatusat si dus cu forta la Institutul National de Medicina Legala (INML) pentru a i se preleva sange in vederea efectuarii testului de alcoolemie. Chiar si la INML Nastase a refuzat sa fie testat si, de aceea, a fost dus mai departe la Politie unde s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare mostre biologice.

    El a parasit sediul Politiei Udriste in jurul orei 7 dimineata.

    Nastase a mai fost prins o data conducand sub influenta alcoolului, in 2011, cand se afla la volan cu o concentratie de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. La avea vreme s-a ales cu permisul expirat."

    RăspundețiȘtergere
  25. Merci, Matei2, tocmai ma pregateam sa scriu eu, dar nu pot sa te refuz daca te oferi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deoarece, se pare ca sunt printre primii dintre cei care au ajuns acasa, si intrucat prognoza meteo a Pasarii Colibri, stiti voi- 'ploaia care va veni, le va potopi pe toate,etc..", s-a adeverit intrutotul, modificand ritmul bucolicei mele vieti, iata-ma in fata ecranului (am reusit sa smulg tastatura din mainile acaparatoare ale sotiei) pregatit sa va prezint ce a inregistrat camera mea de luat vederi(de ce s-o zice asa, canda ea imi da mie vederi si vedenii...?).
      Deci,conform graficului acestei zile, trebuia sa ma prezint azi pentru a pune niste cartofi pe Agronomie. Astfel, in jurul orei 14,45, a aparut si Bebe, care, ulterior s-a dovedit ca venise tot pentru asta. Dupa, junele Virgil, care s-a mirat cateva zeci de minute de baletul militienilor de pe terenul mare ( care are acum si ceas(!!!) electronic), s.a. Pana la urma, mai mult cu vai decat cu chiu, s-au stans 11 intamplatori, dispusi sa se bucure (unii) de minunata vreme(vorba lui Virgil) la 31 grade meteo. Conform celor stabilite , a trebuit sa ocupam terenul astfel:
      E,1 : Bronson, Bogdan, Paul, Miticu, Popicu,(virgula)
      E,2: Virgil ( care a insistat sa stea in poarta, deoarece suferise o intindere, cand a vrut sa impresioneze o bucatareasa de bucataria , regala, facand un spagat cu spatele - n-a precizat al cui), Motan, Bebe, eu, care datorita latimii, trebuia sa ocup o parte din teren, Vasea si Matei(nu stiu ce numar, ca n-avea decat dortmund, si nu stiu ce-i aia).
      La scorul de 1-0 (Vasea, sustinea chiar 2-0, deoarece, conform federatiei mondiale de squash, dupa ce mingea a ricosat din poarta, Bronson a degajat la el, si el, inima miloasa, a trimis-o in poarta), a aparut, in aplauzele fanelor si fanilor, celebrul Tudor, cu barba asemanatoare lui Tudor-arbitrul si lui Brad Pit, si cu fizicul lui Rambo, cu care m-a facut invidios, modificand artimetica jocului. Astfel, la oferta de nerefuzat a E,1,(care, ulterior s-a dovedit falimentara, bnr umbland iar la cursul jocului, m-am autotransferat , si la dorinta lui Nelu, care a gresit manusile, schimb pe cele de la concursul pianelor cu cele de box, dar purtand adidasi cu Nelutu Charles Harry bronson rambo 3, insa puse gresit(s-a dovedit mai tarziu) -stangu in dreptu si tot stangu in stangu (cum mama masii de adidas?), m-am plantat (cu tot cu radacini) in poarta. Dupa o scurta rapaiala, si de sus si de jos, am reusit sa iau (c-am fost singur in zona aia), din 2 actiuni, 3 goluri, prin actiunile perverse ale lui Vasea- acest superKeseriu, cu aptitudini de Dalglish, dupa care s-a cerut Popescu in poarta, scorul ajungand pe la 5-1.
      (continua).

      Ștergere
    2. Cam pe vremurile ale, apare si Eugen , care si-a scos bicicleta din service si-i facea rodaj, in vederea itp-ului obligatoriu(cred ca la bicicleta) si vine agale si Tavi, corect platitor de taxe si impozite, bun prieten cu anaf-ul. Ei si acesti flacai isi pusera ,cu destula truda, dar fara prea mare folos, oasele la munca campului.De la scorul de 5-1, calculatorul s-a suntat, fiindu-i deviat curentul la ceasul sus mentionat, si nu m-am mai silit sa-mi ard alte circuite.
      Un moment periculos(putea fi fata, atentie protagonisti!), a fost cand, nebunul de Vasea(care daduse deja 5 goluri parsive) a fost scos din minti(s-a inrosit la fata!!!) de cerebralul Motan pentru portul unei cipilici, care , de fapt s-a dovedit a fi un condom din dosul lui Vasea, uitat cu o seara inainte de Nelutu(lucru confirmat chiar de incriminat) la intalnirea mult asteptata , dupa lipsa cea mare la mare. Nelutu voia sa stearga orice urma care l-ar fi putut face platitorul unei pensii alimentare, dar Vasea, pastrator cum il stim(mi-a pastrat si mie seapca-multumesc-bere), vrea sa-l spele spre refolosinta placuta.
      Spre a fi elocvent , in ceea ce priveste cursul (nu se poate spune) jocului, a fost o faza cand, apararea adversa, la umbra tabelei de marcaj si sub fantastica presiune atmosferica exercitata de noi, a trimis mingea in ceea ce s-a dovedit a fi nu porumb ci groapa marianelor. E, la faza asta, Bebe si cu mine in roll de primi stari ai muppets, am avut de urmarit urmatorul dialog, intre Baba1-amoros si Baba2-fanteberceni,lingelar, c-asa vrea nasisu, in rol de prime balerine ale corului fetelor de pe muntele gaina, din cimitirul vesel sapanta:
      Baba1: Asa-i jocu pi la noi, la la la lala,
      Eu mi’s bun, mi's cam cat doi, lala lala lala
      DA nu ma-nteleg cu voi , lalala lala la la la.
      Baba2: Da, da, dada.
      Baba1 : Eu am dat sut si cu latu', la la lala la lala,
      Da' mi l-o ratat necuratu', lalala lala la la la .
      Baba2: Ratat, da,da,da, dada dada.
      Şi mi-l cunosc di pe mersu’.
      Baba1: Şi-am si mersul legănatu’
      Cu dragoste amestecatu’.
      Baba2: Cînd mere gîndeşti că scrie
      Ca lăruza pe hîrtie.
      Baba1 : Badeo, spicule de grîu,
      Multe- aş da' nu prea ştiu…, lalala lala la la la., etc , etc.”(pentru confirmare apelati la agenda electronica a lui Bebe).
      Dupa care Bebe si-a adus aminte ca n-a platit telefonu', eu am uitat gainile deschise, Motanu avea ceva de dat Patronului, Eugen si Matei (ce oportunist Eugen) au disparut in adancimea oceanului verde, cu tubul lui Virgil, Bebe l-a consolat, c-avea si el unul, Mitica a iesit manco di cassa cu cativa bani, s.a.m.d. Si am incalecat pe volan si dus am fost.

      Ștergere