duminică, 21 ianuarie 2018

2 + 1 fara carmaci

 Motto: Bogdănel și Vasilică bagă spaima în Mitică

Iata ca am reusit sa ne strangem 18 baieti ( cat pt. 3 echipe ), care au format numai 2 echipe.
A rezultat un joc f.aglomerat, in care a invins echipa mai norocoasa.
Dar sa vedem echipele, incepand cu echipa invingatoare:
Luci - Bebe, Gaby, Popica - Bogdan, Gabi III, Matei2 - Ely, Vasea.
Nelu - Virgil, Razvan, Paul - Mitica, Bete, Tudor - Gabita, Tavi.
In prima parte a meciului duetul GabiIII-Ely a facut legea si scorul a ajuns surprinzator la 6-2.
Pe langa ei trebuie remarcati  Matei2 (2 goluri) si Bogdan (1 gol).
A urmat o revenire in joc a adversarilor si scorul s-a strans pana la 6-5, dar golul lui Ely a "inchis tabela".
De partea cealalta adversarii au mizat mult pe Gabita, dar mai prezent in atac a fost Bete si mai putin Mitica si Tudor. Gabita a tras echipa dupa el, dar nefiind sustinut prea mult de cei doi amintiti si nerefacut complet dupa acea accidentare mai veche, a trebuit sa accepte infrangerea.
La o prima vedere, apararea celor invinsi parea mai puternica, dar cand joci impotriva cuplului Gabi III-Ely se poate intampla orice. Daca vom compara evolutia celor din atac, de la cele doua echipe, vom gasi explicatia rezultatului final.
Despre titlul cronicii, va invit sa-l intrebati pe Razvan.
Scor final 7-5 pt. echipa lui Ely.
Marcatori: Vasea 2g, Ely 2g, Matei2 2g ( surpriza meciului), Bogdan 1g / Gabita 2g, Bete 2g, Mitica 1g. Eu asa am vazut marcatorii, daca cineva are obiectii, sa ne spuna. De obicei Mitica are obiectii si de aceea astepam parerea lui.

Later edit (by Găbiță): Întrucât era păcat să treacă neobservat evenimentul, vineri Nelu Bronson a jucat în noul echipament personalizat. Hai și cu 80! :)


52 de comentarii:

  1. Mai întâi reiau o rugăminte către toți autorii de cronici, adăugați un 2 lângă Matei când e vorba despre băiatul nou. Nu de alta, dar n-aș vrea să citesc peste un an și să-i contabilizez două goluri lui fii-miu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. evenimentele de vineri merită cu prisosință și un sub-titlu, nu de alta, dar e rușine mare să te bată două personaje care n-ar prinde nici probe de figuranți în "Motanul încălțat". acu, nici nu mai contează că, dacă ar fi jucat vârf la adversari, soacră-mea, cu sacoșele de la piață după ea, ar fi dat de la patru boabe în sus, sau că bogdănel mi-a luat de bună invitația de a trage la poartă, scorul rămâne, spre cinstea lor.
    până la urmă, aproape totul e chestie de atitudine. puștiul, matei2, aleargă după orice minge, înainte, înapoi, presează, pasează, gafează,luftează, marchează, vezi că vrea ceva. dincolo, maistru tudorică o freacă în joc de glezne. nu mă așteptam să se înjosească el în apărare (apropo, în trei meciuri e al treilea șut violent pe care-l încasez, două dintre ele în figură, să se bucure și inamicii...), dar măcar să reușească să bată un aut la coechipierul de la doi metri sau să câștige un duel din șase (mai aproape era unul din zece) m-aș fi așteptat.
    în rest, niciodată eli nu va fi într-atât de gras încât să nu se poată distra cu noi, de aceea e de dorit ca prietenia lui cu gabi3 să rămână doar în afara terenului. vinerea e mult mai bine să fie adversari.

    RăspundețiȘtergere
  3. nea vasilică, să nu uit, simona îți transmite salutări. acu, dac-a aflat că nu-ți mai plac bericile, m-a rugat și am găsit pe altcineva, așa că sunt dator la gaby cu două bucăți. hai dinamo, să ne scoatem!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si totusi,ce inseamna 2+1 fara carmaci, Motane?

    RăspundețiȘtergere
  5. Așa, revin, că s-a terminat Kyrgios cu Dimitrov!:)
    În primul rând, în cronică e o contradicție, în contul lui Bogdan sunt mai întâi două goluri, apoi unul. Corectă e enumerarea de la sfârșit. Apoi, la echipa noastră, se ia un gol de la Bețe și se trece la Mitică.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru mine a fost un meci cu adevărat deosebit, aș putea spune mai mult unic decât rar! Deși în mod normal aș fi stat încă o etapă în poartă, așa cum îmi propusesem, faptul că săptămâna viitoare am un meci în deplasare, la Sibiu, m-a făcut să-mi doresc să am măcar un joc în picioare, fie el și cu ”frâna de picior” (stângul) trasă. Aș fi vrut să mă pot răzgândi când a apărut Ely, adică să joc tot în poartă și Ely să facă alegeri cu Gabi3, numai că nu-mi permitea echipamentul, eram în șort și tricou cu mâneci scurte. Ca să fiu clar, așa cum i-am spus și lui Mitică înainte de stabilirea echipelor, un meci contra lui Ely+Gabi3, cu mine la 50-60%, era dinainte pierdut.
    Dar să revin, spuneam că a fost un meci aparte pentru mine findcă nu-mi amintesc să fi jucat vreodată, la fotbaldeziua5 sau aiurea, fără să calc în careul propriu deloc-deloc, nici măcar la corenre! Am ales să joc vârf pentru că nu-mi permiteam efortul obișnuit, mai ales că tot protejându-mi gamba stângă m-am trezit că apar înțepături dubioase la cea dreaptă, simetric!
    Pe bune, o să-mi aduc aminte mereu meciul ăsta în care am stat ”la pomană”! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Altfel, despre meci pot spune că echipa noastră a făcut față peste așteptări. Practic, când ni s-a dat stingerea (brusc, cu 10 minute mai devreme!), tocmai dăduse Ely gol la un șut ratat la care Vasea a fost suficient de inspirat încât să nu intervină, derutându-l pe Virgil. Deci 7-5, dar mai aproape de adevăr cred că ar fi fost o diferență de un gol.
    În ce-l privește pe Ely, nu sunt de aceeași părere cu Motanu. Deși cu kilograme vizibile în plus, Ely trecea cu regularitate de 2-3 adversari. Mai degrabă nu-i ieșea șutul decât driblingurile. N-a prins nici măcar unul din șuturile lui celebre. A deschis scorul cu un șut parabil, pe jos, la colțul scurt, după ce a trecut de toată apărarea în diagonală, și l-a și închis (scorul) cu golul descris mai sus. În rest, a cam participat la toate golurile, chiar și la cel al lui Bogdan, când Motanu s-a deplasat spre el, în lateral, făcându-i pârtie lui Bogdan.

    RăspundețiȘtergere
  8. Apropo de golul lui Bogdan, Mitică a avut șansa golului egalizator cam din aceeași poziție: minge așezată pe jos, pe dreptul, central, la un metru în afara careului. Mitică a șutat tare în Popică, singurul fundaș aflat între el și poartă. Accept că se poate întâmpla, dar Mitică și acum susține că el a dat bine, dar a avut ghinion sau ceva! Păi din poziția aia Bogdan (care oricum și-a făcut singur faza!) a plasat balonul lângă bară!

    RăspundețiȘtergere
  9. În fine, ca să închei cronica paralelă (că tot e un cuvânt la modă! ;), mă contrez iar cu Mitică... El susținea că nu trebuia să jucăm cu degajări dintr-un careu în altul. OK, atunci cum? Când Motanu încerca pase laterale, pierdeam mingea la primul sau al doilea om! Cine dorea să joace la construcție trebuia să se arate și să ceară mingea. Pot descrie fiecare dintre cele 5 goluri reușite de noi, niciunul n-a pornit din jumătatea noastră...
    În schimb, din degajările lui Motanu s-au capitalizat un gol (eu, aproape de pe linia de corner), un penalty (henț Popică, transformare Bețe), o auto-bară (Gabi, cu capul pe spate), plus alte mingi direct pe poartă la care Luci n-a greșit. Celelalte 3 goluri s-au dat în urma unor mingi recuperate sau a unor auturi bătute scurt. Deci? N-aveam cum juca decât a la Halagian, focu' la ei!

    RăspundețiȘtergere
  10. Stimati cititori, dragi colegi si nas Floreo, cititi si va cruciti. Azi pe la 13 si ceva primesc un mesaj de la Motanu si cum nu eram acasa il intreb "ce este?" si-mi raspunde tot prin SMS:"te-am laudat".Acum am ajuns acasa si am citit cronica si comentariile si m-am lamurit cum arata laudele Motanului. Are un stil special de a "lauda",nu-i asa dragii mei?!?

    RăspundețiȘtergere
  11. Steve era burlac, traia acasa cu tatal lui si lucra in "bussiness"-ul familiei.

    Cand a aflat ca urma sa mosteneasca o avere de la tatal lui - care era bolnav si urma sa moara curand - Steva s-a gandit ca are nevoie de o sotie cu care sa se bucure de avere. Intr-o seara, la o intalnire de afaceri, a vazut o femeie frumoasa cum nu mai vazuse pana atunci. Se apropie de ea, se prezinta politicos si-i spune:

    - Stiu ca arat ca un om obisnuit, dar in scurt timp tatal meu va muri si eu voi mosteni 20 de milioane de dolari.

    Impresionata, femeia ii cere adresa si telefonul pe care Steve i le da cu mare placere si cu mare speranta. Peste o saptamana, femeia visurilor lui Steve devine mama lui vitrega.

    Concluzia: Femeile sunt mai bune in planificarea financiara decat barbatii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru ca e final de weekend iar baietii ”a fost cuminti”, o ultima propunere de relaxare cu ceva frumos. . . foarte frumos si fascinant! E reprezentativ!
    Faceti ecranul mare si sonorul cat mai sus!

    https://www.youtube.com/watch?v=CH8p-kVRGFw

    RăspundețiȘtergere
  13. Simona merge mai departe!
    (precum Angela din filmul cu Dorina Lazar in rolul principal).

    RăspundețiȘtergere
  14. O femeie avea un amant in timp ce sotul ei era plecat la serviciu. Intr-o zi, fiul ei de 9 ani se ascunde in sifonierul de la ea din camera.
    Sotul ei vine acasa pe neasteptate, asa ca ea il ascunde pe amant tot in sifonier.
    Baietelul spune:
    – E intuneric aici.
    Barbatul sopteste:
    – Da, este.
    Baiatul:
    – Am o minge de baseball.
    Barbatul:
    – Foarte bine.
    Baiatul:
    – Vrei s-o cumperi?
    Barbatul:
    – Nu, multumesc.
    Baiatul:
    – Tata e afara.
    Barbatul:
    – OK, cat costa?
    Baiatul:
    – $250.
    Peste o saptamana, cei doi nimeresc din nou impreuna in sifonier.
    Baiatul:
    – E intuneric aici.
    Barbatul:
    – Da, este.
    Baiatul:
    – Am o manusa de baseball.
    Barbatul:
    – Cat vrei pe ea?
    Baiatul:
    -$750.
    Barbatul:
    – Fie.
    Dupa cateva zile, tatal ii spune baiatului Ia-ti mingea si manusa si hai afara sa jucam baseball.
    Baiatul spune Nu pot. Le-am vandut.
    Tatal intreaba:
    – Si cu cat le-ai vandut?
    Fiul raspunde $1000.
    Tatal spune
    – Nu e frumos sa-ti jefuiesti prietenii asa. Le-ai vandut pentru mult mai mult decat faceau. Te duc la biserica, trebuie sa te spovedesti.
    Se duc la biserica si tatal il pune pe baietel sa intre in confesionar si inchide usa.
    Baiatul spune:
    – E intuneric aici.
    Preotul spune:
    – Iar incepi?

    RăspundețiȘtergere
  15. Dragă pisoiaş încălţat,

    Întotdeauna ai dreptate, mereu am spus şi eu că dacă soacra ar avea curaj să se apropie de teren sau chiar să intre în teren,sau măcar să lase sacoşele pline pe teren, potenţialul echipei ar fi altul iar scorul ar căpăta proporţii nebănuite.
    Nici mie nu mi-a plăcut niciodată tactica "ţurca la meleu în careul advers" pe care am crezut că tu ai iniţiat-o, dar nici argumente să-l contrazici pe Găbiţă nu prea sunt.
    Mulţumesc pe această cale celor 4 fundaşi şi lui Vasea care mi-au făcut pârtie şi ţie personal pentru invitaţia de a trage la poartă (în stânga mea, dreapta porţii şi a portarului,pe colţul lung). Cea mai mişto pârtie rămâne însă cea făcută de Nuţica, păcat că nu prea schiază decât foarte puţini pe acolo. Probabil că schiorii din zonă nu ştiu cum să folosească pârtia. Îmi cer scuze că nu ţi-am onorat invitaţia, rămâne pe altădată, dar în loc să trag pe colţul lung, spaţiul era destul de mare, am preferat să arunc (sau să plasez) mingea în stânga porţii deşi spaţiul era foarte îngust, deoarece portarul era mascat pe partea aia de ultimul fundaş (Virgil cred, sau poate Paul). Şi a intrat. Greşeala constă în faptul că ochii sunt îndreptaţi spre coechipieri, spre adversari şi în cele din urmă spre minge, care, draga de ea, geloasă cum o ştim, se enervează câteodată şi te arde în meclă (nu eşti singurul, şi-au luat-o mulţi, inclusiv subsemnatul).
    Problema e că, în continuare, se confundă fotbalul cu tenisul (de masă sau de câmp), se caută ţapi ispăşitori sau căluţi troiani (câţi antrenori sau preşedinţi de club din afară au spus vreodată că meciul s-a pierdut din cauza lui Alphonse de Brebenel ?)în vizibilă antiteză cu vedetele. Apropo, ştii cine a stat lângă oiţa neagră cam 3/4 din meci ? Gluma-i glumă, dar să nu creadă cumva anonimii că meciul s-a câştigat datorită mie sau lui Vasea, ca întotdeauna e meritul echipei în care desigur, Gabi şi Eli (obosit, poate mult mai mult) au fost vârf de lance. Bine că nu v-a intrat prea adânc în...

    RăspundețiȘtergere
  16. @gaby: după cum se vede, pic și poc și-au pus palma în cap, fiecare după puteri. bombonel cu textul, savuros as usual, vasilică, mai discret, din public. ideea titlului mi-a venit văzându-i pe cei doi giumbușluci cum empatizau după meci. cred că și fumau, ca doi bărbați adevărați, dar, vrând-nevrând ei au fost eroii de vineri. văzându-l și pe mitică, la coadă după țigări, contradicția în termeni a ieșit pe moment. două goluri silică, unul bogdănel, căpitanu lipsă la căștig, i-am pomenit pe toți trei.

    @găbiță: nu știu unde-i nepotrivirea, am zis același lucru despre eli. cincizeci de ani de acum înainte și cincizeci de kile în plus, se joacă cu noi, de aceea mi se pare obligatoriu să-l separăm de gabi3.

    @bogdănel: trăiască iubirea ta, nici în zilele în care vii fără punguță nu ești capabil de "performanțele" lui oița maro de care pomeneai. pe tine te-am văzut pe după el, nu știu dacă după autograf sau doar pentru că-ți plăcea despre aftershave-ul lui. reciproca însă, din părți.

    @silică: bag seamă că nu-ți mai e sete. oricum, PUN 2 BERI LA BĂTAIE pe pliskova, aștept cu drag amatori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi ai zis mai sus că era într-atât de gras încât să nu se poată distra cu noi. Eu am văzut că se cam distra, doar șuturile nu i-au ieșit ca altădată.

      Ștergere
  17. Am completat cronica, acum are și poză! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Pe Ely,voi le-ați umflat.Sa-l vad peste 50 ani daca se misca ca Bronson,Vasea sau Gabi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sau Bebe, de ce nu? Dar apropo, peste 50 de ani tu de unde o să-l vezi? :)

      Ștergere
    2. Pe vremea aia o sa aiba net gratuit in parc.

      Ștergere
  19. Cateva consideratiuni:
    - Motanu e fericit de abandonul lui Nadal dupa deceptia de aseara cu Liverpool;
    - Vreau sa-l scutesc de doua beri,asa ca refuz pariul;
    - Referitor la titlul cronicii,eu as fi ales ceva legat de revenirea lui Ely, de ex."Intoarcerea posesorului de talent in stare pura";
    - In meciul de vineri mi-am adus si eu o particica de contributie:am marcat 2 goluri din pasele lui Ely si respectiv, Gabitrei,Am creat culoar lui Bogdan la golul sau si m-am ferit din calea balonului la ultimul gol marcat de Ely etc.O fi mult,o fi putin pentru un mosulica de aproape 71 de ani?Evident ca cei mai buni au fost pursangele de Ely si trapasul de Gabitrei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. alte considerațiuni:
      - nu-s fericit c-a pierdut cocalaru, că miorlăie doamna mare pe aici, la meciul de aseara m-am uitat fix 3 minute
      - te cred că ești domn, doar ai refuzat și niște beri mocca
      -asta cu reîntoarcerea talentului în stare pură o păstrăm pentru când vii înapoi de la piață
      - uiți să spui că te-am încurajat să-ți ții promisiunea față de nelu, un meci un gol la el în poartă.

      @găbiță: la tine aveam pretenții. e scris negru pe alb, poate-ți iese la a treia citire. îți vând gratis un pont: cheia e cuvântul "niciodată".

      Ștergere
  20. Dacă joacă contra lui Mese,talentul ăsta pur al vostru nici nu atinge mingea si asta acum,când Mese e la varsta a treia.Cand Mese era de varsta ăstuia de-l vedeti voi talent pur ce era, aur de 24 carate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare o fi jucat vreodată contra lui Mese? Eu aș zice că da. Motane, tu ce zici?

      Ștergere
  21. SuperSimona e in semifinale la Melbourne,felicitari!
    Va dati seama cat tin eu la amicul Motanu incat l-am scutit de doua beri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-as fi iertat pe prietenul tau!Povesteste-ne cum e cu talentul in stare pura, dar sa nu se prinda si Mitica, ca vrea si el.

      Ștergere
  22. O fi vrut sa spuna in stare pudra ? Sa aiba vreo legatura cu drogurile ??? Stie ceva Vasea si o spune cifrat ?

    RăspundețiȘtergere
  23. @găbiță:
    evidența populației ar spune că mese și eli n-au jucat împreună. în mod cert, eli a apărut în 17 februarie 2012, când ne-a și înnodat ciorapii, deși a avut echipă subțirică.
    mese apare dispărut încă din februarie 2011, imediat după "tăcerera oilor". pe vremea aia mai veneau sudoru, traian și chiar cătălin spania, gică era încă frecventabil, nema bețișor și bogdănel, nelu mai rar,luci cu somnul, ca de obicei, de silică și marean n-am scăpat nici acum, pentru mitică se inventase fondul special mitică50...
    nea nicu era obligatoriu, după meci urma să ne inițiezi în pariurile de la pronostic sportiv, îți aminteai (țin minte și eu faza, locul, dar nu și anul)că în 2004(!!!) te-a faultat mese de la spate. trece timpul.

    RăspundețiȘtergere
  24. care vă simțiți patrioți încrezători și aveți telefonul meu, pun la bătaie 2 beri pe angelica. vasilică nu-i cazul să-și facă probleme, deja "m-a iertat" anul ăsta de zece bucăți, s-ar putea să-l cinstesc după finală.

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu am jucat contra lui Mese pe Tineretului.Era tanar,bunicel,dar nu rupea gura targului.Dupa acel meci in care ia tras un pumn in barbie lui Traian cel batran si l-a facut knock out,a disparut.A reaparut dupa mai multi ani pe Agronomie adus se pare de catre Gica.

    RăspundețiȘtergere
  26. Gabi 3 are dreptate o sa jucam asa cum a zis si el

    RăspundețiȘtergere
  27. De acum incolo o sa jucam cum credeti voi ca e mai ok:)Va salut cu respect si sper sa ne revedem cu bine

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu peste 30de ani poate nici nu o sa mai joc din cauza problemelor cu spatele.

    RăspundețiȘtergere
  29. Vasea, Angela nu mai merge mai departe!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabita,SIMONA merge mai departe si merita toate felicitarile din lume!!!
      Ofensiva romaneasca a biruit rezistenta nemteasca.
      Motanu o fi "reusit"sa dea berea cuiva?

      Ștergere
  30. Motane mai tii pariul acum dupa meci?

    RăspundețiȘtergere
  31. Capitanu Zacusca25 ian. 2018, 10:59:00

    Plin de curajosi pe aici, dar niciunul nu v-ati bagat sa pariati!!

    RăspundețiȘtergere
  32. Sa nu uitam de surpriza surprizelor: marele Real a fost eliminat din Cupa Regelui de modesta Leganes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce, mă?! Acum aflu! Diseară e rândul Barcelonei! :))

      Ștergere
  33. Motane, de ce esti neserios si nu-i dai lui Vasea berile cand bate Halep?

    RăspundețiȘtergere
  34. Doi preoti s-au decis sa mearga la mare in vacanta. De asemenea, au hotarat sa faca din asta o adevarata vacanta si prin urmare au convenit sa nu poarte nimic ce le-ar putea trada apartenenta la clasa clericilor…… De indata ce au ajuns acolo, au intrat intr-un magazin si au cumparat niste camasi ultra-colorate, pantaloni scurti, sandale si ochelari de soare. 
    In dimineata urmatoare, s-au dus la plaja, imbracati in hainele lor turbate. Pe cand stateau tolaniti in sezlonguri, savurand fiecare bauturica, soarele si peisajul, o blonda mortala, topless si cu mini-bikini venea catre ei leganandu-si ametitor soldurile. Bietii preoti au ramas cu ochii holbati pe „dotarile” incredibile ale femeii. Cand sa treaca pe langa ei, ea le-a zambit si le-a spus: 
    – Buna dimineata, Parinte! 
    Apoi s-a indepartat. Cei doi au ramas blocati. Cum oare si-a putut da seama blonda ca ei sunt preoti? 
    A doua zi, s-au dus din nou la magazin si si-au luat niste haine si mai socante decat cele din ziua precedenta. Atat de tipatoare, incat le puteai auzi inainte de a le vedea. Si astfel, cei doi s-au asezat iarasi pe plaja in sezlonguri, bucurandu-se de atmosfera de vacanta. Dupa un timp, aceeasi blonda superba, topless, purtand un tanga minuscul, se indreapta catre ei. Din nou, le zambeste, le adreseaza cate un „buna dimineata, Parinte” si se indeparteaza. 
    Unul dintre preoti, nu mai poate suporta si striga: – Doar o clipa, domnisoara. 
    – Da, raspunde aceasta. 
    – Uite, noi chiar suntem preoti, si suntem fericiti cu asta, dar, pentru numele Domnului, spune-ne, cum ai 
    putut sti ca suntem preoti fiind imbracati asa? 
    – Parinte raspunde ea, sunt eu , maica Aglae!

    RăspundețiȘtergere
  35. Un bărbat e adus în fata judecătorului pentru ca a omorât-o pe sotia lui.
    – Fapta dumneavoastră e sub orice critică. Dacă aveti intentia ca tribunalul să nu vă condamne la închisoare pe viată, trebuie sa ne expuneti motive cât de cât plauzibile care sa va poate reduce pedeapsa.
    – Domnule judecător, sotia mea era asa de proasta încât nu am putut să mă controlez si a trebuit să o arunc de la balcon.
    – Declaratia dumneavoastră este o obrăznicie nemaiauzită si dacă nu doriti ca juratii să vă condamne înainte să continuăm procesul trebuie să aveti argumente cu adevărat plauzibile.
    – Pai sa va povestesc. Locuim într-un bloc cu 10 etaje la ultimul etaj si la parter locuieste o familie de pitici. Părintii au 1 metru si copii, cel de 12 ani 70 de cm si cel de 14 ani are 90 de cm .
    – În ziua respectiva i-am spus sotiei:
    – E teribil sa fii pitic. Săracii vecini de la parter, toti sunt asa mici!
    -Da, răspunde sotia sunt o adevărată specie de pirinei.
    – Pigmei ai vrut sa spui!
    – Nu, pigmei e ceea ce are omul în piele si de la care se alege cu pistrui.
    – Aia se numeste pigment.
    – Ma lasi ? Pigment e chestia aia pe care scriau vechii romani.
    – Ala se numeste pergament.
    – Cum poti draga sa fii asa de incult? Pergament e când un scriitor publica o parte din ce a scris.
    – Domnule judecător, va închipuiti ca mi-am înghitit cuvântul „fragment“ ca sa nu mai continui discutia asta aberanta. M-am asezat pe fotoliu si am luat un ziar sa-l răsfoiesc. Nici nu m-am asezat bine ca apare sotia mea lângă mine cu o carte în mana si îmi spune:
    – Uite dragă, asta e ceea ce scrie un scriitor si se numeste carte, dacă nu aveai idee ce e aia. Ia si citeste Veranda de la Pompadur.
    Iau carte în mână si îi spun “Draga mea, asta e o carte în limba franceză Marchiza de Pompadour, nu trebuie să interpretezi numele în română” .
    – Asta e bună dragă, îmi dai tu lectii de franceză, mie care am făcut meditatii cu un vector de la facultate!
    – Ăla nu se numeste vector, se numeste lector.
    – Esti prost, Lector a fost un erou grec din antichitate.
    – Ala a fost Hector si era troian.
    – Hector e unitate de măsura a suprafatei, blegule.
    – Ala e hectar draga mea.
    – Ma uimesti cu incultura ta. Hectar e o băutura a zeilor.
    – Ala se numeste nectar, spun eu, oftând din adâncul sufletului.
    – Habar nu ai, eu stiu sigur ca era si o melodie pe tema asta pe care o cântau doua prietene în duo.
    – Nu se spune duo se spune duet.
    – Ma scoti din sărite, cum dracu de esti asa de încuiat? Duet e când doi bărbati se bat cu sabiile!
    – Ala se numeste duel.
    – Pe dracu, duel e gaura aia neagra din munte de unde apare trenul.
    – Domnule judecător, aveam tunel pe limba, dar am simtit ca mi se face negru în fata ochilor si nu m-am mai putut stăpâni si am aruncat-o pe geam.
    Liniste în sala… judecătorul ia ciocănelul de pe masa, loveste cu el puternic si spune:
    – Esti liber, a fost un caz clar de legitima apărare. Eu o aruncam deja de la Hector.. .

    RăspundețiȘtergere
  36. întrebați-l pe fraierică cine e neseriosul cu berile. ne-am tot cinstit, el cu steluța, eu cu simona (culmea că i-am promis și dat câte-o bere exact la cel mai bun turneu al ei, cel de la madrid)până când i-am propus să dau eu câte o bere de fiecare victorie a ei, iar el câte 2 la fiecare victorie a steluței. norocul meu e că steaua a jucat peste așteptări,mai ales în cupele europene iar bagaboanta n-a venit la turneul de la bucurești, pe care-l lua cam fără probleme.
    oricum, steaua e aproape imposibil să aibă mai mult de 30 de victorii/an în meciurile oficiale, pe când nadal,numărul unu la băieți, deși a șuntat ceva turnee și a mai fost și accidentat, a avut peste 70!!! de victorii, deci ce-i propusesem era foarte corect.
    vine luna decembrie, bagaboanta se odihnește, steluța muncește, cu folos, iar vasiluș zice că s-a hotărât să dea numai una bucată bere/victorie. dintr-un condei, mă face de patru bucăți iar înainte de ultimul meci(căștigat și ăla...) îi spun că-l iert de eventualul premiu și că anulăm convenția. avantaj șmecherilă, m-a făcut cu șase bucăți.
    acu, steluța umblă prin boscheți, cu lazio slabe șanse, în play-off n-o să fie ușor. dincoace, simonica are deja 11 victorii (gâl-găl, nu beți rece, că faceți tengâtită), cred că m-ar fi păcălit și cu alea două din amicalele pe bani,oricum i-am propis lui prietenu o batistă și-o bere, dacă ia ausopenul cine trebuie.
    pentru râzăcioși oferta rămâne deschisă: iau woz pentru finală, aștept propuneri. partea mai nașpa e c-am mizat pe real contra psg și pe chelsea contra barcelona, cred c-o să râdă gaby de mine bându-mi berile. singura speranță ar fi dinamo, hai cățelușii!!!

    RăspundețiȘtergere
  37. Eu stiu dinainte cine castiga,daca-l aud pe miorlaitul pe cine a pariat.Treaba-i simpla.Mai trebuie să detaliez?

    RăspundețiȘtergere
  38. Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu a reactionat dupa ce presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au dat publicitatii o declarație comuna in care isi exprima ingrijorarea privind modificarile aduse legilor Justitiei. Si nu au facut doar atat, ci au imixtionat in treburile interne ale Romaniei, dand ordine Parlamentului si cerandu-i sa regandeasca modificarile propuse.
    Intr-o interventie la B1 Tv, de miercuri seara 24 ianuarie 2018, Basescu a acuzat Comisia Europeana ca bate campii si a cerut oficialilor de la Bruxelles sa precizeze care este articolul pe care il considera nedemocratic. Fostul presedinte a declarat ca modificarile aduse legilor Justitiei, care au fost votate in Parlament, sunt corecte si necesare si le-a cerut tuturor celor critica sa citeasca varianta adoptata si sa nu se lase manipulati de cei care nu doresc o evoluție a sistemului judiciar din Romania: “Ar fi bine sa dezbatem stiind exact ce articole sunt susceptibile a aduce atingere independentei justitiei. Altfel, riscam sa fim manipulati cu usurinta de cei care au interese ca justitia sa nu progreseze. Oricum, eu nu mai pot fi manipulat. Am citit”.
    Basescu a tinut sa precizeze ca era necesara modificarea Legilor 303,304 si 317 “pentru ca justitia sa poata face acel salt calitativ de care avem nevoie pentru ca Romania sa devina un stat de drept consolidat". In opinia lui Basescu, anumite articole si concepte din Legile Justitiei trebuiau revizuite, ajustate si reformulate.
    Iata declaratiile facute de Traian Basescu miercuri, 24 ianuarie 2018:
    “Care este articolul din legile Justitiei pe care il considera nedemocratic? Uite, sunt un om care a fost 10 ani in Consiliul European, care a lucrat 10 ani cu Comisia Europeana, in acest comunicat Comisia Europeana bate campii, imi pare rau. Dar noi care suntem pamanteni, traitori aici, in Romania, si care vorbim de trei luni de Legile Justitiei, care este articolul care impiedica exercitarea Justitiei, din cele trei legi deja trimise la Curtea Constitutionala? Ca sa nu fie dubii: 303 este despre statutul magistratilor, 304 este despre organizarea justitiei si 317 despre functionarea CSM. Care este articolul care duce inapoi justitia din Romania? Eu pun intrebarea ca om care le-a subliniat cu creion rosu, cu creion negru, cu creion albastru, toate acele peste cateva sute de pagini care inseamna modificarile la legi. Dati-mi articolul care este impotriva functionarii democratice a Justitiei din aceste trei legi deja trimise si pe urma discutam si despre proiectul de cod penal. (…)
    Primul lucru pe care trebuie sa-l intelegem cand vorbim de ingrijorari profunde este de respectare a drepturilor fundamentale pentru ca acesta e principiul pe care s-a construit UE. Nu exista democratie in afara respectarii drepturilor fundamentale ale omului. Daca aici este o ingrijorare, sunt de acord cu CE. Dar dincolo de asta, si eu va spun ca asta poate fi sensul, vreau articolul care impiedica exercitarea justitiei”.

    RăspundețiȘtergere
  39. Moare toata lumea de pe pamant si se duce in rai. Dumnezeu vine si spune:
    „Vreau ca barbatii sa formeze doua cozi: una pentru cei care in timpul vietii si-au dominat nevestele, si una pentru cei care au fost dominati. Femeile sa plece cu Sf.Petru.”
    Cand Dumnezeu se uita din nou, femeile plecasera si barbatii formasera doua linii.
    Coada barbatilor dominati de neveste avea 100 de km, iar in coada barbatilor care isi dominasera nevestele, era un singur om. Dumnezeu se enerveaza: Ar trebui sa va fie rusine; v-am creat dupa chipul si asemanarea mea si v-ati lasat tinuti sub papuc. Priviti-l pe singurul meu fiu care a stiut sa stea drept si m-a facut mandru de el. Invatati de la el! Spune-le fiul meu,cum ai reusit sa fii singurul barbat din aceasta coada? Iar barbatul raspunde: „Nu stiu, nevasta-mea m-a pus sa stau aici!

    RăspundețiȘtergere
  40. Ionel si Maria, in pat.
    Ionel: – Aicea-i gurita aia scumpa, rosie! Aici, sanii aceia, ca doua mere sanatoase! Burtica asta, PLATA, ca si Campia Romana! Buricul asta, rotund si frumos! Aicea-s…
    Maria: – Ionele! Ne-o tragem sau facem inventar?

    RăspundețiȘtergere