duminică, 10 septembrie 2017

Lăptăreasă (by Găbiță)

Așa se cheamă în jargon un set la zero. Ceea ce s-a petrecut și vineri, însă la fotbal.
La ora 14,30 mai aveam 15 km până la intrarea în București, pe drumul dinspre mare, iar la 16 întram în Agronomie, găsind alți 13 combatanți pe terenul din spate, dar fără să se fi trecut la alegeri. Cum eram cel mai verde, dar talonat îndeaproape de Tudor, i-am zis cam cu jumate de gură lui Mitică să-și facă toată echipa. Convalescentul căpitan a făcut o selecție judicioasă, doar că Motanu, care era la mine, a vrut dincolo și a făcut rocada cu Stelică, nici el la 100% după două luni de pauză.

Selecționata mitică: Bronson, Gabi, Motanu, Bețe, Tavi, Mitică, Tudor.
Restu lumii: Luci, Bebe, Stelică, Virgil, Bogdan, Popică, Găbiță.

Voi fi foarte laconic la cronică: după ce-am trimis 5 șuturi pe lângă și alte vreo 3 blocate, mi-am reglat tirul și am dat 5 bucăți la rând, iar Bogdan a desăvârșit neașteptata ”lăptăreasă” la ultima fază a meciului. Cum de totuși nu a marcat deloc o echipă cu Mitică și Tudor în atac, asistați prin rotație de ceilalți? Răspunsul e Luci și apărarea supraaglomerată, de multe ori cu toată echipa, mai puțin eu.

Nu pot încheia înainte de a-l consemna aici, cu nicknume și prenume pe boierul care se duce mereu după beri: Motanu Răzvan! De data asta a fost însoțit de Popică-sărbăutoritul, care a cinstit masa cu câte-o bere.

32 de comentarii:

  1. Asa este Motanu:placerea lui este sa plece de la bine la rau.
    Gabita,felicitari pentru manita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bonjur, gulie, cred c-ai mirosit că s-ar fi putut să prinzi prima rezervă, și ai dat țeapă vineri. vezi ce faci cu steluța, că mă bagi în pagubă.
      găbiță a prins el ceva, dar nu chiar cum trebuie. echipa lui mitică mi s-a părut, într-adevăr, mai bună, DAR SUB NICI UN FEL DE FORMĂ nu m-am autopropus dincolo. stelică a venit cu ideea, inițial am refuzat, dar apoi ar fi însemnat să mă ... pe propriile mele opinii, bune sau rele, așa că am trecut dincolo. pe domnul oltean l-am văzut foarte bucuros după,spunând c-am fugit de la greu. părerea lui, foarte posibil să-l fi oprit pe găbiță de (mult) mai multe ori ca mine, dar măcar învinșii de vineri ar fi avut ceva mai multe probleme pe degajările adverse, față de cele ZERO mingi periculoase pe poarta unui nelulu cu soarele în față.
      oricum, zi foarte bună pentru luci, aproape la fel de bună pentru nelulu, total nevinovat, problema cea mare e că nivelul nostru de joc s-a dus în cap, dovadă că, la fel ca în episoadele cora, găbiță, care nu mai e nici el tinerel, face diferența de unul singur. ori chestia asta nu-i reușea neapărat anii trecuți.

      Ștergere
    2. Da, așa e, mi-am amintit, Stelică a zis să faci schimb dacă nu-ți convine. Chestia e că aveai ceva dreptate, acum ar fi trebuit să fie mai greu ca în alte dăți, fiindcă era și Tudor. Nu prea-mi explic ce s-a întâmplat.

      Ștergere
  2. M-am lamurit definitiv. Fcsb-ul ia campionatul și anul asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. https://www.luju.ro/opinii/editorial/sictir

    Puteti sa cititi doar PS-ul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce subtil sunteti d-le Motanu Razvan in a sugera ca deja vin destui la fotbal si unii ar putea sa mai stea si pe acasa,ceea ce voi si face.
    Rafa Nadal e din nou pe culmi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu cat fotbalistii sunt mai rudimentari, cu atat mingea sta mai mult prin aer.Uitati-va la echipele mari din lume, apoi la cele asa zise mari de la noi din Liga intai si continuati observand jocurile din ligile inferioare si veti observa ca cu cat echipele sunt mai slabe cu atat vor sa ajunga la poarta adversa prin pase lungi si inalte.Pe teren mic se impune cu atat mai mut jocul cu pase la firul ierbii, jocul cu pase inalte in fata portii e ineficient si ce s-a intamplat vineri e dovada ca nu mai trebuie folosita "tactica" asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa joace cu mingi lungi sau inalte, cand ei n-au jucat deloc?

      Ștergere
  6. Dupa o aventura de doua luni, o tanara il intreaba plina de emotie pe iubitul ei:

    - Cand o sa ma prezinti rudelor tale?
    - Draga mea, deocamdata e imposibil. Copiii sunt la tara, iar nevasta-mea e plecata intr-o delegatie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Steaua e numai una12 sept. 2017, 11:39:00

    Catelusi cu parul cret
    I-a prins Poli in cotet
    Ei se jura ca nu fura
    Dar au luat vreo doua in gura!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ne-a omorit BRUSLEA
    Rusinos scor ,nu e vorba de infringere ci de scor. Totusi am avut un om de tinut atit si nu am reusit,aici e rusinea noastra .Imi pare rau de MOTANU, a crezut in echipa si a luat plasa . DACA eram valid sa pot alerga ,sa ma bag la joc cred ca faceam ceva cu TUDOR , marcam si noi .Referitor la meci noi nu am construit nimic ,multe pase gresite suturi afara ,prea putine SUTURI pe poarta lui LUCI.
    Tudor are sut bun dar problema e sa prinda poarta .De STELICA, nus-a cam trecut, la el trebuie pasat sau sutat la poarta. E mai usor asa , nu trebuie sa te duci in el cu mingea sa-l faci .Am fost mai slabi ca aia dela USR , inca un meci asa si GABITA ,TREBUIE SA SE FACA ANTRENOR LA NOI .

    RăspundețiȘtergere
  9. mitică, a luat barcelona 4-0 și nu s-a terminat lumea. asta ne e valoarea, să ne bată marinuș.
    apropo de marinuș, să se bucure și fraieru: real, cotă 3,5 favorită clară la ligă. pe 2. psg cu 6, pe 3 bayern, cu 6,5 barca pe 4, cu 7, cu 11 city și muieunited, cu 14 juve.

    RăspundețiȘtergere
  10. Messi i-o bagat-o si lui Bufon si-nca de doua ori.
    Mare fotbalist acest pitic de gradina!

    RăspundețiȘtergere
  11. Abia a inceput scoala, dar patru liceeni nu au chef de scoala si au chiulit impreuna de la primele ore de clasa. Abia pe la pranz au ajuns la scoala si i-au spus dirigintelui ca in timp ce veneau toti spre scoala in aceeasi masina au avut o pana la un cauciuc.

    Profesorul zambeste intelegator si le spune:

    - Bine ca a fost numai asta. Totusi, vestea proasta este ca ati ratat testul dat de restul clasei. Dar vestea buna e ca il puteti da chiar acum, cat clasa e plecata la ora de sport. Luati loc in banci cat mai departe unul de altul si scoateti o foaie de hartie.

    Elevii se pregatesc de test. Profesorul incepe:
    - Prima intrebare: LA CARE CAUCIUC A FOST PANA?!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vineri a fost printre noi si Nicu, care nu s-a bagat de teama unei recidive la articulatiile lui fragile si patite. A facut bine, altfel facea cunostinta cu o laptareasa care si-a facut loc printre noi datorita golului fabulos al lui Bogdan de la finalul meciului. Nimic nu e intamplator, apropoul e clar, trebuie sa se lase de alte bauturi si sa serveasca de la san/tata. Pupa-l-ar tata pe el de baiet talentat ce e!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sigur, lui Gabita se datoreaza in buna parte victoria meritata a . . . restului. Dar si selectionata are ”meritele ei”. Primul ar fi lipsa oricarei relatii de joc intre componenti. Fiecare a jucat pentru EL, de ce?, pentru a arata probabil ca EL este cel care l-a batut pe Gabita. Al doilea, soarele din ochii fundasilor si ai lui Nelutu pe toata durata jocului. Al treilea, accidentarea lui Mitica cam pe la jumatatea meciului, apoi neputinta abtinerii de la unele vociferari sau comentarii pe teren care au frant definitiv reletiile de joc, apoi, de ce nu, oarece ghinion la poarta lui Luci (evident, colaborat si cu forma de zile mari a ilustrului gradinar). Au fost si cateva suturi tari scoare de Luci, 3 bare (mandel 2), devieri/ricoseuri in fata portii care au ajuns 100% la aparatori sau portar, o ratare monumentala, etc. Suficient. De dragul Simonei, acceptam si 0-6 ca firesc pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi la el,"colaborat"! Coroborat, mocofane,nu degeaba te-am urecheat si te-am lasat corijent, martafoi pafarist ce esti. De colaborat colaboreaza mana lui Mitica pe sub patura cand nu-i intra zarul.

      Ștergere
    2. Bai Mucea, daca dai testul de invatacel la inspectoratul din sat iei 2 cu brio. Degeaba te scremi sa pari grozav, din text se simte ca esti fortat, constipat . De regula prostii au timp de observatii, ceilalti isi vad de treburi. Muie! Ha-ha-ha!

      Ștergere
  14. Un betiv care raspandea un miros ingrozitor de bautura ieftina si care avea un sac si un ziar vechi se urca in autobuz si se aseaza langa un preot cu un aspect foarte onorabil.

    Apoi scoate din sac o sticla de bautura aproape goala din care bea pana la ultima picatura, dupa care incepe sa citeasca din ziar. La un moment dat i se adreseaza preotului:

    - Scuzati-ma, parinte, stiti cumva din ce motive se ajunge la spondiloza?
    - Desigur, raspunde preotul, care simtea o neplacere crescanda, pe un ton de o politete rece. Factorii care duc la spondiloza sunt: o viata dezordonata, tovarasia unor femei de calitate indoielnica, consumul exagerat de tutun si alcool, betii care se termina cu nopti petrecute in bordeluri, toate astea duc la spondiloza...
    - Uuuaaauuu! N-as fi crezut niciodata... raspunde betivul si se intoarce la ziarul sau.

    Preotul, milos de felul lui, dupa ce se gandeste la cele spuse, se adreseaza din nou betivului, de data asta pe un ton bland si impaciuitor:
    - Scuza-ma, n-am vrut sa te jignesc, de cand suferi de spondiloza, fiule?
    - Eu? Nu, parinte... eu niciodata n-am suferit de asa ceva, tocmai am citit in ziar ca Patriarhul are spondiloza.

    RăspundețiȘtergere
  15. Steaua e numai una14 sept. 2017, 12:31:00

    http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/becali-l-a-bagat-in-sedinta-pe-alibec-stiu-ca-se-ascunde-si-fumeaza-cum-a-reactionat-cand-a-aflat-pe-ce-a-spart-atacantul-170-000-de-euro-tu-ai-minte-520744.html

    Daca era baiat bun le lua si la catelusii aia amarati de la Rinamo cate o trotineta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia marș la nevastă-ta să-i aplici tratamentul ăsta!

      Ștergere
  17. Atenţiune ! Ordin pe unitate ! Sub deviza "singura lege : nu există nicio lege", începând cu orele 6 p.m., azi data din dreapta jos la firul ierbii, se declanşează operaţiunea " 6, vine lăptarul (sau lăptărosul, pt. a nu încălca singura noastră lege şi a scrie corect contactaţi-l de urgenţă pe profesorul limbii române din Covasna)". Toate cele 6 surse se activează în conformitate (cu ce ?). Obiectivul operaţiunii, aflaţi dacă lăptarul vine vineri vineţiu (adică bronzat Goţiu)în Agronomie cu un bax conţinând 6 sticle de bere, apă, ulei sau lapte, toate goale. În caz afirmativ găsiţi de urgenţă minim 6 motive de a nu vă apropia la mai puţin de 6 km de unul din cele 6 terenuri din Agronomie. În caz că operaţiunea eşuează, nicio echipă nu va avea dreptul să tragă pe poartă mai mult de 6 şuturi, pericolul unui 12-0 fiind iminent, Mitică nu va sta în teren în perioada când scorul evoluează de la 2-0 la 4-0, pericolul unei recidive fiind iminent, motanii care au mai puţin de 6 zgârieturi de crampoane vor trebui să descânte terenul de joc la fiecare 6 minute, profesorul va trebui să descurce sau să încurce cel puţin 6 faze de joc, Beţe va trebui să poarte cel puţin 6 perechi distincte de clăpari, asortate la cele 6 şepci marcatoare de goluri imparabile, Nelu să treacă înot de 6 geamanduri la Sovata, Tavi să-şi uiască aproapele în serii a câte 6 reprize fiecare, în caz contrar multe mici baxuri goale se vor abate asupra lor, Bg nu va avea dreptul să înscrie în primele 6 ori 15 minute,dar va putea în compensaţie să o mută pe Simona din copilărie ajunsă la maturitate, în caz contrar meciul se va termina de îndată, dar se va putea continua vinerea următoare.

    Semnat
    al 6-lea comandant al unităţii 066

    RăspundețiȘtergere
  18. multă lume veselă pe aici. tavi, dac-o fi el, taman ce i-a dat clanță lui dom profesor, nea vasilină e pe felie cu bancurile, cineva a călcat pe bec și-a furat-o de la găbiță, bogdănel (m-am răzgândit, nu-mi mai aduce flori, poți să încerci cu bomboane, că tot mă mai doare piciorul)și-a luat și el pastiluțele, să vedem ce-o face steluța, că-n ultima vreme m-a supărat rău.
    dacă făcea egal cu viitorul, luam 2 beri de la chiftelaru, dacă bătea, 2 de la nea vasilină, așa ciuciu. partea bună ar fi, spune același chiftelar, stelist fanatic, dar cam mitoman, c-a fost vânzare și gherțoii pot mai mult. nu cred însă că-i bat pe cehi diseară.

    RăspundețiȘtergere
  19. Motane,ma cam pi..pe pronosticul tau.
    Ai doua beri de la mine,dar sa fie numai marca Plzen.

    RăspundețiȘtergere
  20. Si azi nu vin, ci bere.
    Sile, tot la Balotesti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu,draga Tavi
      La Agronomiresti!

      Ștergere
    2. Ave Sile! Azi doresc sa joc cu tine, ca si acum 2a saptamani, cand n-a fost sa fie si evident am pierdut. Vreau si eu sa castig precum Steaua aseara, ca mi-o fi ajungand de 8 saptamani sa trag targa pe uscat.

      Ștergere
  21. Steaua e numai una15 sept. 2017, 12:44:00

    Ce fac maidanezii?

    RăspundețiȘtergere
  22. Un tip merge cu un Trabant la cea mai tare firma de tuning. Are noroc si il intalneste chiar pe proprietarul firmei si il intreaba:

    - Domnule, am o intrebare.
    Proprietarul:
    - Spune, cu ce te pot ajuta?
    Tipul:
    - Vreau sa imi modific masina. Vreau motor de 6.000 de cmc, spoilere, jenti de 19 zoli, capota de carbon, woofer de 2.000 de watti etc. Se poate?




    Proprietarul:
    - Se poate!

    Tipul:
    - Cat ma costa si pana cand este gata daca o las acum la dumneavoastra?
    Proprietarul:
    - Va costa 10$ si este gata intr-o ora.

    Tipul:
    - Domne, iti bati joc de mine???
    Proprietarul:
    - Pai cine a inceput primul???!!!

    RăspundețiȘtergere