sâmbătă, 11 martie 2017

Un fel de ”deja fu” (by Găbiță)

Vineri, foarte repede, m-am transformat din necombatant în organizator (iată, și în cronicar!). Pe la prânz, un telefon mă anunță că în Agronomie baloanele sunt jos din cauza ploii. Imediat, întrevăd o incursiune cu 41 până sub pod, la Giulești, numai că acolo intervalul 16-17 fusese rezervat de cu seară. Muza îmi șoptește o variantă aproape indecentă: balonul cu teren dublu unde are antrenament fii-miu de la 15:30, deși terenul celălalt este de obicei ocupat. Ei bine, aflu că era liber între 16-18 și îl rezerv inițial pentru o oră, după care încep să sun mușteriii, care confirmă la foc automat, doar Bogdan și Bețe spun pas. Cum baza asta e deasupra pasajului Lujerul, s-ar putea spune că l-am făcut om pe Vasea, care stă la o distanță de vreo 5 minute pe jos! Știam că terenul era nou, dar calitatea lui chiar m-a impresionat, gazon afânat cu granule gri în care nu te juleai, aerisit pe toate laturile, cam 1 metru spațiu să bați aut sau corner. E drept, a fost și mai scump, dar eu zic că a meritat. Dacă vreți, fac abonament, ieșim mai ieftin, pot să vin și eu, think about...:)

Culmea, deși locația era nouă și necunoscută, sau poate tocmai de-aia, lumea a sosit din timp, chiar puteam începe mai devreme! Eram 11, doar cu Tavi lipsă la apel, așa că l-am sunat să văd pe unde se găsește, pentru că la telefon confirmase participarea. Din păcate, am ratat ”doisprezecele” perfect, întrucât Tavi era încă la birou și nu putea scăpa decât după juma' de oră, plus drumul... Chiar dacă prelungisem termenul cu încă o jumătate de oră, până la 17:30, am convenit că n-avea rost să mai vină. Eram, așadar, în situația din etapa precedentă: urma să joc în echipa de 5, fără să am pretenția la alegeri. Am pus o singură condiție, să intre Matei la noi când termină antrenamentul.

Echipa de 5: Bronson - Bebe, Popică, Găbiță, Vasea
Echipa de 6: Luci - Paul, Stelică, Gabi, Mitică, Motanu

Încep cu sfârșitul, n-a fost 12-6 ca data trecută, doar 12-7! Față de etapa anterioară, Echipa de 6 îl avea pe Paul în locul lui Vasea, care a trecut la Echipa de 5 în locul lui Tavi. Cum ar veni, am primit un veteran în locul unuia mai june! :)

Meciul, în frânturi...

- pentru mine, mingea lui Bebe a fost un atu. Deși de obicei nu o prefer (Luci o lăsase pe a lui în mașină), am insistat să jucăm cu ea, deși unii preferau mingea oferită de gazde. Aceasta era un fel de balon greu, adică lua înălțime la șut, nu se ducea ghiulea. Astfel, cu mingea lui Bebe am putut expedia șuturi cu șpițul de la distanță, care nu-mi sunt caracteristice, dar de care am abuzat acum, pentru a mă menaja, reușind cel puțin 5 goluri!
- Motanu a jucat vârf, o alegere tactică nefericită, după părerea mea. Argumentez: el era cel mai tânăr din Echipa de 6 (la concurență cu Mitică, dar mă refer la fundași), așa că dacă juca postul său obișnuit, cu Paul la dublaj, plus Stelică sau Gabi, în funcție de fază, mi-ar fi făcut viața mult mai grea. Așa, în atac, a făcut efort mai puțin, așteptând pase utile, de multe ori în zadar. Când acestea au venit, fie le-a irosit, fie i le-a irosit Bronson, care a plonjat, s-a tăvălit, a intrat la sacrificiu (inclusiv în scurta perioadă când a intrat Popică în poartă)
- primul moment psihologic a fost când aveam 2-3 goluri avans, iar Luci a intrat în zonă, reușind să apere tot timp de vreo 10 minute! Deși i s-au reproșat unele goluri, de data asta a scos și de la distanță, și din careu, și unu-la-unu, când n-am reușit să-l driblez. Din fericire pentru noi, atacul advers n-a produs nimic în perioada asta, așa că ulterior ne-am distanțat
- al doilea moment psihologic a fost la scorul de 8-4. La un henț destul de discutabil al lui Popică, Echipa de 6 a bătut penalty prin Gabi. Deși m-a bătut gândul să intru în poartă, l-am respectat pe Bronson și în loc de 8-5 s-a făcut 9-4: Bronson a respins de sub bară șutul lui Gabi, contraatac și gol în poarta cealaltă!
- Vasea a dat un gol de maestru din deviere ”a la Motanu”, căruia i l-a și dedicat.
- cu Bebe am făcut un dublu un-doi care m-a adus în poziție de finalizare cu poarta goală
- Popică, tot semiaccidentat, a încercat niște floricele inutile, gen călcâie sau driblinguri ca ultim apărător, dar care nu ne-au costat mai mult de un gol sau două, din fericire. Oricum, ca angajament, jos pălăria!
- despre adversari nu m-aș exprima prea concret, aș prefera s-o facă ei. De Motanu și Luci am zis, Paul a fost în nota obișnuită, ba chiar i-am remarcat un dribling, adică exact procedeul la care Echipa de 6 a fost deficitară, ca să nu zic inexistentă! Gabi și Stelică au încercat să fie și fundași și mijlocași, iar când alergi după doi iepuri, se știe că nu prea prinzi niciunul. Cât despre Mitică...  inițiativă destul de timorată, dribling aproape deloc, șut mai degrabă imprecis.
- Matei a venit abia cu 5 minute înainte de final, mi s-a părut indecent să mai intre la scorul de 12-6, dar regret enorm că nu mi-a venit ideea de a-l băga la adversari, fiindcă el își dorea mult să joace.
- ca o concluzie, mi s-a părut că Echipa de 6 a fost prea nerăbdătoare. Cu o etapă înainte ne-a plimbat mai mult, acum mi s-a părut că am depus mai puțin efort în defensivă. E drept, nici n-am mai mâncat fasole cu cârnați :) ! Impresia mea a fost că s-a încercat prea repede pasa decisivă, ca atare execuția fiind adesea greșită.
- în ceea ce privește golurile, la Echipa de 5 e simplu, unul l-a dat Vasea! :) La Echipa de 6 n-aș ști câte au dat Motanu, Mitică și Gabi, doar că au dat.

La after-party n-am ajuns, am înțeles că Vasea a fost călăuză la o cârciumă din cartier, aștept impresii.

27 de comentarii:

  1. Da,terenul de joc este excelent,nu numai faptul ca e nou,insa e bine facut,e mai moale,nu prea simti duritate.
    Daca nu te superi domn'cronicar, am dat doua goluri, nu stiu daca se ducea in poarta la pasa ta, asa ca am impins'o cu stangul in dansa...
    La echipa de sase au marcat Gaby si Mitica cate un gol si restul de cinci le-a dat Motanelul dupa spusele lui si se pare ca e chiar asa.
    I-am condus la "La Terasa Gri" din Piata Veterani si chiar daca unii dintre cei opt prezenti au facut ceva nazuri pana a ajunge, se pare ca pana la urma au fost foarte multumiti de tratatia cu bere si mici(partial).
    Cat despre propunerea cu abonamentul,cred ca trebuie luata in seama, eu sunt de acord.

    RăspundețiȘtergere
  2. OK, scuze, eu l-am reținut numai pe-ăla de autor! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. evident, fiecare are propria sa viziune, unii și-o spun, alții nu.

    - dacă la primul meci exista și varianta că găbiță a prins o zi foarte bună, iar noi una slabă, acum s-a văzut deja că se simte vârsta, acu câțiva ani ar fi fost mult mai echilibrat
    - aș fi putut foarte bine să stau ultimul, așa cum am făcut acu trei săptămâni (în fața lui mitică, însă...), cine ar mai fi jucat însă în atac? și anume vârf, pentru că altfel chiar n-avea cine și cum să dea gol. pe contraatac nu, pozițional foarte greu, din cauză de greutate în a pasa corect, cu dribling la fel de greu. ceea ce susținea paulică, cu pase repetate, pentru a scoate adversarul din joc, mi se pare nevalabil, pentru că-i ofeream timp de odihnă și așteptare, până, aproape invariabil, greșeam pasa. în plus, cinci goluri nu mi se par puține, oricum peste procentajul de 1/3 al unor consacrați gen aubameyang, sile sau cavani. așa că te poți întreba câte goluri am fi luat mai puțin și câte s-ar fi dat mai mult. nu știu dacă iese cu plus.
    -tot respectul pentru vitalitatea și curajul lui neluțu, întovărășite de un bulan pe măsură, cu cel puțin două mingi parate după ce luase șorțulețe. dincoace, luci e un mare senior,are alură, frizură, priză la balon,închide unghiurile, nu pleacă după fentă(unii ar spune că de lene) dar nu s-ar apleca nici după o hârtie de o sută. nu spun că nu m-ar fi chinuit ca portar advers, dar n-a vrut mitică. bașca ar fi avut parte și găbiță de un portar care se tăvălește.
    - mă văd nevoit să-l mai laud o dată pe bebe, nu însă și pe ceilalți doi maimuțoi, al căror singur mare merit e că au nimerit echipa bună. dar și norocul se termină odată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehe, acu' câțiva ani și eu zburdam prin nămeți! :)
      În privința tacticii, era doar o idee, puteați juca fără vârf fix, care era mai ușor de ținut în poziție statică, și cu Mitică mai avansat, jucat cu mingi pe direcția de deplasare, deci un atac mai dinamic pe recuperare. Iar pe atac pozițional, ideea lui Paul era valabilă, așa ați făcut data trecută, când ne-ați plimbat mai mult. În fine, habar n-am dacă erați mai eficienți pe atac, că mai depinde și de forma fiecăruia, dar pe faza de apărare mi-ați fi făcut viața mult mai grea.

      Ștergere
  4. Babaieti, recunosc c-am fost si sunt varza, lipsit de inspiratie ( si nu numai) si ca n-am invatat nimic din cele trecute, astfel c-am reusit iar sa nu fac fata unor atacuri de 3-1 ale echipei adverse, sau abia am reusit sa parez niste atacuri ale lui Bebe si Vasea ( care au venit cu sut la poarta, unii au dat si bare), dar ceea ce ma ingrijoreaza este ca simt ca si data viitoare va fi la fel ( sper ca totusi sa ma fac bine- aveam cam 40g temperatura si sa nu-mi mai scoata ochii lumina aia de pe dreapta, fiindca nici n-am vazut niste suturi ale lui Gabita, si, culmea mi-a lacrimat si ochiul, ooh ce tragic!).

    RăspundețiȘtergere
  5. Protectorul vostru12 mar. 2017, 20:04:00

    Am auzit ca Tavi are probleme la serviciu si o sa incerc sa-l ajut. Am doi valeti, Mitica si Motanu si m-am cam saturat de ei. Daca imi spuneti voi pe care sa il dau afara si sa-i fac loc lui Zacusca, postul e al lui. Lasati-va propunerile la secretara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tănase, de la 2 metri, saltă mingea peste poarta goală!!!
    Mitică, deci se poate! :)))
    Apropo, dacă bate Steaua la un gol diferență câștig niște bani de buzunar, vreo 7-8 bulioane.

    RăspundețiȘtergere
  7. Piticii de gradina13 mar. 2017, 00:09:00

    Cum nu l-au mai avut pe turcalete sa le sufle in fund, cum au furat-o barcagiii. Ce facurati, Motane?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cit de ticalosi pot fi comunistii astia securisti de ies acum in strada! Cind le-a votat Curtea cum au vrut era buna, acum nu le mai place si au iesit sa faca scandal.

    RăspundețiȘtergere
  9. Miorlaitule, te omoara Ramos asta cel frumos.Cred ca-l visezi si noaptea.Ai ajuns sa vorbesti singur precum Copitanul.Ce spuneai acum cateva sezoane despre el: ca-i taran,cocalar, ca nu stie nimic.Iata ca se demonstreaza ca tu nu le ai cu fotbalul, ca te uiti la meciuri ca pisica-n calendar sau ca Mitica la poarta noua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ți-e rușine, ciorditorule, să vorbești de arbitri? mai arată-mi un meci de anul ăsta, în care barcelona a fost ajutată și-ți dau ciorapii mei suvenir. în schimb, cel puțin o dată la două meciuri, pe voi vă iartă arbitrul. ia de aici, cocalare, faza care începe în minutul 2, ție poate-ți place, pe mine mă ia greața.
      https://www.youtube.com/watch?v=X3-cdGAkqfA

      referitor la ratarea lui lemntănase, m-am gândit cine ar putea fi "tizul" lui de la noi. vasilică nu, el n-are forță să dea peste poartă. mitică nu, el are colțul lui favorit, stânga jos, de unde ratează. eu ratez altfel, așa că rămâne doar marinuș. de altfel, relația lui cu fotbalul e de-a dreptul superbă, seamănă cu a câinelui care-și linge savuros propriul cocar și visează că dă m...ie.

      iar pentru cei ce sunt tentați să facă mișto de unul ca sile, de altfel pe bune, uitați ce gol poate să dea.

      https://www.youtube.com/watch?v=aLdJZjQ0zrU

      Ștergere
  10. Anonimul asta precis a ciordit ceva sau are vreo ruda la "mititica" si are oftica pe DNA.Saracul, cum face el spume la gura cand vede ca strada nu-i lasa pe alde aia de au pus saua pe noi sa ne puna si zabala-n gura.

    RăspundețiȘtergere
  11. Rugby anglia- scotia 11 eseuri(8/3) , peste 75 puncte, ca la baschet;mare meci!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ca sa ma laud in stilul binecunoscut, i-am servit, vineri, junelui Vasea(cu toata dragostea si respectul cuvenit) 1 pereche sortulet,realizand si o deschidere in adancime, din care s-a dat unul dintre golurile noastre. La mai multe Vasea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Lemntanase e Popica, el da cu stangul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Specialist Popicu15 mar. 2017, 08:50:00

    Miorlaitule,se apropie funia de gatul barcagiilor.L-au reclamat cei de la PSG pe turcaflet la UEFA, stii tu de ce.
    Acum sa te mai intreb ceva, ca tot sustii introducerea probei video la fotbal.Cand dai gol din ofsaid e clar, cu proba video anulez golul.Dar ce fac cand arbitrul opreste faza pe motiv de ofsaid si nu e asa.Intorc faza, sanctionez arbitrul,consult comisia, opresc meciul, ce fac ?
    Despre rezumatul Real-Betis trebuie spus ca la interventia portarului se putea acorda lovitura libera, dar nu a existat intentie asa ca ma indoiesc ca ar fi trebuit acordata si eliminare asa cum ai fi vrut tu.Trebuie sa constati insa valoarea "cocalarului"care nu poate fi oprit.Are un simt al anticipatiei rar intalnit.Stie cand sa sara,sa se debaraseze de adversari,anticipeaza directia mingii, are forta si nu e impins de adversari, ce mai e bun,tata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e prost sau se preface? Fault ca ultim aparator si el se mai intreaba daca se da cartonas rosu?

      Ștergere
  15. Alo, puțină atenție, vă rog! Am vorbit cu patronul terenului de la Lujerului, pe care îl știu de mai bine de 10 ani, de când organiza Cupa Presei. Condițiile pentru abonament sunt următoarele:
    - 130 lei / 90 de minute (16-17,30)
    - o ședință în avans (adică la prima plătim dublu, apoi normal, astfel încât vom avea tot timpul o plată în avans)

    Avantaje:
    - calitate superioară a mochetei, numai bună pentru old-boys
    - balon tot timpul, deci se poate veni vara și pe ploaie și pe caniculă (lateralele balonului sunt detasabile)
    - poziționare mai accesibilă (vreo 5-6 dintre noi locuim relativ în zonă, pentru ceilalți există inclusiv metrou)
    - pentru berea de după avem terasă la Cora, iar iarna putem merge tot la Cora, la interior, mai este și un restaurant dincolo de șină, la intersecția cu Brașov)

    Dezavantaje:
    - pret mai mare cu 10 lei iarna și cu 30 de lei vara
    - teoretic, prețul rămâne fix indiferent de câți suntem, dar aici s-ar putea negocia (mă refer atunci când suntem puțini, dar de ce am fi puțini vara, de exemplu, dacă nu ne mai bate soarele în cap?)

    RăspundețiȘtergere
  16. Dintre cei favorabili ideii, în afară de mine, îi menționez pe Vasea, Bețe (m-a sunat special pentru asta, deși n-a fost vineri), Mitică, Nelu Bronson, plus Gabi, care a zis că el ajunge mai greu decât dincolo, dar avantajele celelalte i se par mai consistente.

    Ceilalți, cu care nu am vorbit, vă puteți exprima aici sau vineri la etapa în Agronomie. Fiindcă s-a gândit bine Mitică, să vă vedeți cu toții acolo și să dezbateți, să votați etc.
    Ca idee, doar pe Motanu îl văd oarecum dezavantajat, că nu mai poate veni pe jos la teren, dar 41 nu face mai mult de un sfer de oră.
    Mai vorbim, trebuie să dau un răspuns săptămâna viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  17. Maine sunt absent.
    Distractie placuta!!!!!

    Doru

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Leonida, probabil ca sinteti dintre cei care vor sa-i arsteze pe judecatorii de la curtea constitutionala ca nu v-au facut pe plac.Sper sa ma insel totusi.

    RăspundețiȘtergere
  19. marinuș, ce naiba, ne facem de răs. orice fault în postură de ultim apărător duce la eliminare și voi ați fi jucat în zece. cât despre ramos, el și marcello sunt singurii pe care i-aș fi văzut la barca, împreună cu un portar bun. așa, cu ter stegen, arda, marthieu&co, e chinuială multă. da' poate pică și două trofee anul ăsta.

    ps: pe nenea nu-l cheamă leonida, pe matale nu știu cum te strigă.

    RăspundețiȘtergere
  20. O femeie batrana se opreste la standul de peste dintr-un supermarket. Se uita la pestii vii care inoata in bazin si intreaba vanzatorul:

    - E proaspat pestele, maica?
    - Cum sa nu fie proaspat, nu vezi, mamaie, ca misca?
    -... eee maica, pai de miscat si eu ma misc..

    RăspundețiȘtergere
  21. Mi-e si frica sa mai anunt ca astazi servesc Agronomia.

    RăspundețiȘtergere
  22. Protectorul vostru17 mar. 2017, 13:58:00

    Vino la patru si poti sa iei direct fluierul.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu se lauda niciun tractorist pe aici?

    RăspundețiȘtergere