sâmbătă, 4 martie 2017

Prima ”rapsodie” de primavara

Ma cutremur (e doar 4 martie) la gandul ca scriu o noua cronica dupa atata vreme in conditiile in care nu s-a schimbat nimic in malderul de motive care m-au impiedicat sa fac acest exercitiu atat de nobil si necesar fenomenului nostru. In fine, sa zicem ca astenia inceputului de primavara poarta intreaga vina. Pare un motiv de luat in seama si mai usor de suportat decat ipostaza unei slabiciuni in fata careia s-ar putea sa mai fac concesii pe pielea mea.
Asadar, dragi cititori, vineri 03.03.2017, in balonul mic s-a desfasurat prima etapa post-iarna, prezenti fiind 11 combatanti, dar spre surprinderea mea fara Doru care tocmai ma sunase pe la 13-30 sa ma intrebe daca vin.
Sincer nu stiu cine si cum a facut sa se ajunga la formulele de mai jos:
Pelicanii – Luci, Gaby, Stelica, Razvan, Mitica si Vasea  , 
Pinguinii – Nelu, Bebe, Popicu, Tavi si Gabita  .
Destule probleme la cei pregatiti sa inceapa, Stelica, Razvan, poate si Mitica, nerefacuti dupa accidentari anterioare, Popica racit cobza, Gabita plin de dorinta dar venit dupa un meci tare, jucat seara ce abia trecuse. In schimb ambele echipe au beneficiat de portarii de top pe acest post.    
Meciul a inceput in nota de dominare a pinguinilor care desi au aveau om mai putin au atacat simtind teama gusatilor de sarjele lui Gabita care i-a facut sa prefere mai mult apararea. Dupa cateva situatii favorabile „alb-negrii” au preluat conducerea si nu au mai cedat-o pana in final. Diferenta a oscilat intre 2 si 3 goluri, o singura data ajungandu-se ca o singura bobita sa departajeze cele doua echipe. Culmea e ca tocmai atunci a intrat in poarta pinguinilor Gabita, nu pentru ca Nelu ar fi avut slabiciuni la interventii, ci pentru ca primului i s-a facut pur si simplu rau, probabil dupa efortul facut, suprapus peste oboseala cu care venise si combinat cu calitatea aerului din balon, umed si cald, destul de greu respirabil. Acum s-a consumat si perioada de maxima intensitate in jocul pelicanilor. Trageau la greu pentru a egala. Numai ca la un moment dat portarul Gabita si-a adus aminte de o arma secreta, adica folosirea sarjei din postura in care se afla. Asa se face ca a  finalizat o incursiune din careu in careu lucru care a turnat plumb in picioarele gusatilor si le-a temperat elanul. Golul l-a oxigenat pe Gabita care a dovedit astfel ca trecuse peste acel moment delicat. Imediat a iesit din poarta iar ultima parte a meciului a fost in totalitate sub controlul pinguinilor. Scor 12-6 sau 13-7. 3 bobite le-a dat mandel , dar ce e interesant e ca Gabita si le-a trecut in contul sau pe toate celalalte, adica 9 sau 10 goluri. Asta inseamna ca a egalat recordul de goluri marcate de un singur jucator intr-un singur meci, record (9 dupa unii, 10 dupa altii) stabilit candva la acel 12-0 de pomina.
De la pelicani au marcat probabil Stelica, Razvan si Mitica. Nu stiu exact cate fiecare deoarece au fost cateva faze interpretabile, a se vedea paragraful ce urmeaza.  
Ca sa aratam ca meciul de vineri a fost unul palpitant, presarat cu sare si piper, chiar daca scorul nu o arata, va spunem ca Popicu a stabilit un record foarte greu de doborat in urmatoarea suta de ani. Dupa unii cica ar fi marcat 4 goluri in poarta lui Nelu. Da-da, in poarta lui Nelu. Doua imparabile. Dupa altii doar cele doua imparabile, in locul celorlate goluri aflandu-se doua assist-uri de toata frumusetea in favoarea pelicanilor. Si totusi racitul pinguin n-a jucat foarte rau, dovada sta si faza de final cand a sprintat precum o caprioara, ce e drept una cu dureri de sale si nari infundate, servind apoi o pasa clara de gol pentru celalalt recordman. ”Assist-ul sa traiasca, destinatarul nu conteaza!” - Iata deviza calauzitoare din capsorul pinguinului care a facut ciocul mic pe toata durata partidei. Lucru foarte bun, consemnat ca atare!
Extraordinar de bine s-a comportat Bebe. Avand o conditie fizica nebanuita a inchis culoare pe dreapta cat a jucat acolo si apoi, ce e remarcabil zic eu, s-a miscat impecabil in fata celor doi aparatori pinguini care de regula se aflau in fata portii. Le-a incurcat pelicanilor multe combinatii penduland intre acestia pe trasee destinate mingilor ce urmau sa asalteze poarta bravului Nelu.
Luci, desi a incasat goluri, nu are ce sa-si reproseze, interventiile sale au facut ca scorul sa nu ia proportii. Vasea, a fost discret, cu interventii bune in aparare unde a preferat sa se retraga cand ai lui uitau sa mai vina sa-si apere bastionul de numeroasele pericole care se  abateau necontenit la poarta lui Luci. A facut o deposedare magistrala in pozitie de unu contra unu, in fata lui nefiind altul decat Gabita. Nu stiu cati ar fi reusit asa ceva.

Despre Mitica, ce sa zic? Pasa neagra continua, regasirea de sine si implicit rezultatele bune sunt pe aproape, dar intarzie sa apara. Capitane nu fi suparat, speranta moare ultima !   

26 de comentarii:

  1. Ultima cronica scrisa,nu postata, de Tavi e din timpuri imemoriale...datata totusi pe 13 martie 2016,deci dupa un an fara o saptamana.Acum ca semnele primaverii i-au redeschis apetitul pentru scris, s-ar putea sa citim lunar cate o "rapsodie"de cronica.
    Cat despre meci, numai de bine Gabita!

    RăspundețiȘtergere
  2. aproape că nu-ți vine să realizezi c-au trecut 40 de ani de la cutremur,o viață de om. eram în primul an de liceu, la bălcescu și băieții se gândeau că poate scăpăm câteva zile de școală.
    marinuș se lupta, cam de prin '75, cu clasa a patra, pentru a-și desăvârși studiile, pe mitică îl chema la cancelarie, că era netuns, luci o convinsese pe doamna să-l ia de soț, dar trebuia să fie cuminte, ca să-l invite și la nuntă. pe vasilică îl prindea mama-soacră cu pozele lui draga olteanu sub pernă și d-atunci îl șantajează, neluțu bifaze domnișoara cu numărul 50, găbiță se juca pe oliță, până să apară eli mai urmau să treacă patru cincinale, ce vremuri...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi s-a făcut ”pur și simplu rău” mai ales de la fasolea cu cârnați ingurgitată înainte, la cantină! De unde se vede că nu e bine nici să ajungi prea repede la teren, sunt tentații peste tot...:) E drept, nici nu mă așteptam să fie nevoie de un asemenea efort, în momentul ăla aproape mă sufocasem.

    RăspundețiȘtergere
  4. Motane, ești din nou apropitar.

    RăspundețiȘtergere
  5. M-a cam luat somnul citind la cronica, dar ai muncit ceva la ea, asa ca de data asta te laud. Nu si pe Mitica, spaima coechipierilor, de au ajuns toti sa fuga de el la alegeri.Nu si pe bebe, pe care il lauzi si nu te baga in seama. Dar daca il vorbeai cumva de rau,sa fi vazut cum se repezea balbaila.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnilor și domnilor, trupa The Motans, 7 milioane de vizualizări! Dedicație pentru ză Motanu, ofcors! :)

    The Motans - Versus

    RăspundețiȘtergere
  7. Bank: - Taticule, tie ti s-a indeplinit vreo dorinta din copilarie?

    - Sigur ca da! Toata lumea ma tragea de par si visam sa fiu chel...

    RăspundețiȘtergere
  8. Cica e un jucator Golubovici, la Iasi, care da goluri cu calcaiul. V-ar interesa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lasă-i, nene, că sunt amărâți, în iarnă aveau cotă 1.3 la campionat, cu viitorul a doua favorită, cotă peste 5. astra, pe care-i văd favoriți, aveau peste 25!!!

      @găbiță. poți juca în contrapartidă la handicap x număr par de goluri. nu acoperă tot, dar poți recupera ceva. la city și atletico cuplate, cota era bine peste 3.

      Ștergere
    2. Da, e ușor când știi rezultatele. Dar la orice victorie la un gol a lui Monaco sau Leverkusen pierdeam de două ori miza. Nu e ca și cum nu mi s-a mai întâmplat.

      Ștergere
  9. Bank:
    Un preot si un dascal stateau pe marginea soselei cu o pancarta in mana pe care scria: "Sfarsitul e aproape... Caiti-va!".

    Pe langa ei treceau masini si imediat dupa fiecare masina se auzea o busitura si o explozie.

    Dupa o vreme, dascalul intreaba:

    - Parinte, nu ar fi mai bine sa scriem: "Podul din fata este rupt!"?

    RăspundețiȘtergere
  10. O mai veni Mitica vineri?

    RăspundețiȘtergere
  11. Era să uit: la mulți ani tuturor domnișoarelor de ziua 5! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Mica publicitate8 mar. 2017, 18:27:00

    Vand pitici de gradina,raspund la numele Messi, Suarez, Neymar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cocalare trist, vezi c-ai de luat de la mine un salam cu barbă, în contul pariului. sau ești suficient de prost încât să te faci că uiți?

      Ștergere
  13. Ramos cel frumos9 mar. 2017, 09:25:00

    Miorlaitule care esti,nu spuneai tu ca barcagiii au facut transferuri gresite si ca infrangerile lor erau previzibile ? Acum te dai iar cunoscator? Mi-ar fi rusine sa fiu in locul tau.Ti-am propus un pariu si n-ai avut curaj, iar acum te umfli-n alea pe care le dai tu pe gura.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc,Gabita, pentru urari! Ce faci diseara, esti liber ? Pa,tu!

    RăspundețiȘtergere
  15. Totuși, arbitrul putea fi mai riguros. Doar la Steaua am mai văzut penalty dat de adițional! Apoi, dacă-l dai pe-ăla, nu-l mai dai pe al doilea, prea multe pe același taler. Culmea, cel mai clar a fost ăla neacordat din minutul 34, la Neymar. Dacă fluiera atunci, așa cum era normal, aveau și francezii timp pentru drept la replică.

    RăspundețiȘtergere
  16. Motane ti-am spus ca e greu,dar nu imposibil?!?

    RăspundețiȘtergere
  17. motanu către puradel ronaldo22 feb. 2017, 17:24:00

    "pupicule, dacă ți-e foame și ai nevoie de o sponsorizare, te pot credita cu un împrumut nerambursabil de doi lei, eventual pot vorbi și cu băieții să cotizeze.
    dacă ești șmecher și vrei să pariem, fă rost de lovele, deși am înțeles că ți-e cam greu, garsoniera din parc fiind doar cu chirie. punem amândoi banii la păstrare și câștigătorul pleacă "acasă" cu toată suma. altceva însă nu mai pupi, că ți-am mai dat de metrou și ai investit în băutură."

    gulie congelată, mânerul burții mele, știu că ai probleme cu memoria, că uiți ce duci la gură, așa că ia răspunsul original la propunerea ta. că ai fugit dup-aia ca bulă, după ce-a văzut-o pe soacră-sa dezbracată e deja problema ta de șoricel fricos.
    oricum, ai și-o veste bună: câte doi lei sponsorizare nerambursabilă de la mine și vasea, în onoarea barcelonei și un leu de la mitică (ar fi dat mai mult, dar se duce la o nuntă) să ai de ale gurii. dacă ești cuminte, când se termină banii, poți veni la mine, să-ți fac completarea cu lactate.

    RăspundețiȘtergere
  18. Hopa, probleme cu balonul, din cauza ploii! Cred că trebuie să vă relocați sub pod, sunați-l pe Mitică.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu e loc nici în Giulești, așa că am aranjat de la 16 pe un teren de la Plaza Mall, ăla de la pasajul Lujerului. Balonul e între parcarea din spatele mall-ului și Cora Militari. Ținem legătura prin telefon dacă nu vă descurcați.

    RăspundețiȘtergere
  20. văd că pe diferiți țigănuși îi f..e la greu grija că Ce mult a fost ajutată barca de arbitri. luați d-aci cu pâine:

    http://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/tradarea-anului-in-spania-ziarul-de-casa-al-realului-isi-ataca-propriii-suporteri-indignatilor-ati-uitat-asta-de-ce-va-luati-de-turc-504409.html

    și ăsta-i doar antreul.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ba motane,da prost mai esti !

    RăspundețiȘtergere