sâmbătă, 24 octombrie 2015

Troleibuzul 94, cap de linie stația Agronomiei

Nu știu nici acum cum au reușit să-și revină supraviețuitorii masacrului de acum două săptămâni, mie unuia însă recunosc că mi-a fost greu. După meci, la o bere, hai noroc-noroc, mai un banc, mai o glumă, trei distonocalme, un film de desene animate, am adormit cu greu și-am visat o groază de goluri. Sâmbăta mi-am făcut de lucru, dumincă aproape uitasem, când sună convocatorul la ședința de partid. Mitică Le Copitan terminase de analizat partida proaspăt pierdută și acum împărțea fiecărui combatant procesul verbal de amendă: Motanu, zero în apărare, zero la mijlocul terenului, minus unu în atac, dar cel mai rău, i-a permis papagalului, &(/@-=^\ și  $!+|?}; (n.t: cenzurat, din motive de înainte de ora 24) de Tavi să dea o mie de goluri. Cu alte cuvinte, gigea Gabi, gigea Bețișor, bombon Stelică, dar câh Motanu și bine-ar face să-și caute echipă, dacă nu poate să arate și el  ceva pe teren.
 Cum vinerea trecută nu s-a pus la socoteală, c-a venit Tati și ne-a scos cu poarta iar Eli era rănit, termenul-limită s-a întâmplat să cadă chiar ieri. Primul semn rău a fost când m-am trezit retrogradat la juniori, al doilea, când am văzut echipa adversă, numai combatanți unul și altul, al treilea, când n-am zărit vreun portar la noi. De aici însă ni s-a tras și mare parte din noroc: Bețișor, într-un gest de mare caracter, s-a oferit să închidă el prăvălia și să înghită cheia, bașca să bage-n vitrină și-un anunț cu "Renovare, rugăm consumatorii să vină mâine". Șmecheria a ținut, așa că preț de-o jumătate de oră nu ne-a călcat picior de venetic prin careu, asta dacă nu-l punem la socoteală pe veșnicul inter rătăcitor Silică, cu pălăria într-o mână și doi poli în cealaltă, că-l trimisese doamna la piață după păstârnac și deturnase niște mărunțiș iar acu i-era sete și ar fi ciugulit ceva. Personal nu l-am băgat în seamă, a ajuns însă pe mâna lui Bebilă, care i-a aplicat două-trei măturoaie pe spinare și l-a cumințit.
Marea surpriză a venit însă din atac, unde, în urma unui joc super-combinativ între Eli, Cristi, Bogdan și nepotul rătăcitor Tavi, scorul a ajuns rapid la 5-0. După meci, am sesizat intenția unora de a-i pune o parte din goluri în cârca lui Ne Luțzu, ceea ce mi se pare neadevărat, de cele mai multe ori n-a avut ce să facă, și chiar dacă uneori primește bobițe mai ușoare nu mi-l amintesc să fi greșit la una în mod flagrant. Dincolo, Găbiță și mai ales Mitică au părut logodiți cu ghinionul, asta când nu i-a exasperat Bețișor cu intervențiile sale măiastre, chiar dacă norocul lor s-a mai îndreptat când l-am rechemat la vatră pe Tavi, un jucător  și, mai ales, un băiat excelent, dar căruia îi lipsește (încă!) instinctul de killer în apărare. Au mai dat unii, au mai luat alții, scor final 9-4, apoi fuga la bere. Acuma, sunt curios când o veni telefonul de la stăpânire, că l-am cam tăvălit de vreo trei ori pe Le Copitan, bașca una sau două bucăți la Găbiță, da' știu că sunt băieți buni și nu pun la inimă.

PS: Era să uit de echipe, m-am gândit că le-o fi ținut minte Silică, dar după vreo patru beri, țuică, palincă bașca ceva vin, am dubii dacă își mai amintește unde-a fost aseară. Așadar:
Eli și frații lui: Bețișor, Bebilă, Motanu, Bogdan, Biciclistu, Eli, Tavi (vezi că te-am trecut vârf!!!)
Tati și copiii: Ne Lutzu, Paulică, Gabi, Stelică, Găbiță, Mitică, Silică

Și totuși, pe unde-o fi Marinuș? Să ne bucurăm că l-a găsit un destin mai bun, sau o fi prea devreme?

                                                            *      *     *     *     *



Mi se pare mie, sau în poză apare și un nene care nu se bucură? De ce oare?

42 de comentarii:

  1. Motanu acelasi mistocar simpatic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Steaua e numai una24 oct. 2015, 23:17:00

    Derbedeul de Sumudica cu chilotii in vine si-a tras o suspendare noua. La mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Meritele sint exclusiv ale lui Ely, restul au fost si ei prin zona si isi dau importanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. S-a miscat bine Simona, de-ar tine-o asa!
    Bravo Ely! De data asta ai pasat,poate mai mult decat trebuia. Cravasat de experiementatul Cristi-biciclistul ai intrat intr-un joc de combinatii care v-a reusit si dupa putine minute conduceati deja cu 4-5 goluri si era greu sa se mai revina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. silică, ce să-ți fac, lumea a vrut să te ia în echipă la campioni, acum aveai cu ce să te lauzi la mama-soacră. uite, c-ai fost cât de cât cuminte, ai o poză cu prietenul tău.

      Ștergere
  5. Steaua e numai una25 oct. 2015, 18:37:00

    Am auzit ca insolventii s-au infratit cu Schalke 04. Cica le va spune Dinamo 03.

    RăspundețiȘtergere
  6. Astazi e ziua lui Mitica. Urati-i si voi toate cele bune marelui Capitan!

    RăspundețiȘtergere
  7. "La multi ani!"- Dumitre-Mitica!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mitica, iti doresc sanatate si victorii multe, in toate activitatile tale. LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa traiesti Mitica, poate dai si tu o bere! Platesc eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ahaaa, deci de-aia a ținut să facă cinste de lunea! :) Păi să ne trăiești, sfinte!

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, da, la multi ani cu sanatate Capitane Mitica !

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna incercare, Capitanu a zis ca-i cinsteste pe primii trei care-i recita o poezie. Sa aiba mai mult de trei strofe iar "Catelus cu parul cret" nu se admite, ca faceti misto de coafura domnului.

    RăspundețiȘtergere
  13. spunea vineri răzvan polițistul ( de când or fi caraliii mari rapidiști?) că giuleștina a trântit la pariuri meciul de la pojorâta, să mai facă și ei rost de-un ban. acu văz că a făcut 1-1 acasă cu unii, ratând două!!! penaltiuri în ultimele 5 minute. probabil arbitrul avea și el socotelile lui, dar ăștia jucaseră egalul la agenție.

    mitică, te pupă nenea pe chelie și te așteaptă să-l cinstești de ziua ta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Oare o lucra cineva in tara asta sau toti asteapta meciul Simonei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnii de aici sint mai mult pensionari.

      Ștergere
    2. Halep atita poate, sa zica mersi ca a juns pina aici.

      Ștergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. circulă bârfa cum că serena ar fi gravidă în luna a treia. dacă-i adevărat și lasă puradelul, cam nașpa pentru simona, cu grăsuța se mai descurca ea, plus că i-o mai și cotonogea pe tanti șarapova, așa pleacă de la 0-6. măcar să mai aibă zilele astea șansa lui 0-7...

    RăspundețiȘtergere
  17. S-o lasam pe Simona sa-si vada mai departe de parcursul ei, adica de meciul care urmeaza si apoi putem trage concluzii Fara Serena fiecare partida este mult mai crancena pentru ca toate jucatoarele trag/spera la victorie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Intr-adevar, vineri Ely a venit cu lectia invatata si a jucat altceva decat in urma cu o saptamana. A facut tot jocul, nu l-a franat si nici nu l-a redus la driblinguri si suturi zeci de mii. A dat drumul la minge si a creeat majoritatea fazelor de gol, pentru el cat si pentru ceilalti 3 marcatori (Cristi, Bogdan si mandel) !!! Simplu, nu? Deci se poate, problema e cat o sa-l tina.

    RăspundețiȘtergere
  19. De partea cealalta, s-a vazut ca (,) consumul de bere in exces atrage ghinionul si dauneaza situatiei. Gabita cu rezervorul plin de lichid nu a fructificat prea mult din ocaziile avute, iar Mitica s-a luat dupa el, ca de obicei. Nu ne-a deranjat aceasta situatie.
    Parerea mea este ca scorul oglindeste fidel situatia din teren .

    RăspundețiȘtergere
  20. Interesanta declaratia Sharapova-ei, de dupa meci:" este din ce in ce mai greu sa o infrang pe Simona; are un joc foarte dificil: incet, f. incet, mai incet.
    Cand voi iesi la pensie n-o voi mai bate."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un fin observator28 oct. 2015, 11:33:00

      Esti sigur ca nu vorbesti de vitezele tale? Ar fi trebuit sa amintesti si statul pe loc, ca-ti poarta noroc.

      Ștergere
  21. Pai tocmai d-aia , ca sunt invidios.
    Dupa parerea mea de ( si mai ) fin observator, ea a facut o mare greseala cand a jucat cu mingii "perverse"; atat erau de perverse, ca nici una nu s-a dus acolo unde a trimis-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un fin observator28 oct. 2015, 13:24:00

      Este ciudat cum unii confunda tenisul cu penisul chiar daca nu poseda obiectul cu pricina.

      Ștergere
    2. Nu stiu daca sa-mi fie mila de tine, sau nu.

      Ștergere
  22. Lamuriti-ma ce-i cu fotografia de la finalul cronicii ! Il recunosc pe ”Special one” trist si ingandurat in mijlocul unor suporteri care nu par a fi de-ai lui Chelsea, caci ar fi partasi la tristetea maestrului. Cel cu ziarul ridicat deasupra capului pare a fi fantoma lui Boris Eltin ?!
    De cand i-a dat papucii iabrasei asistente medicale l-a camparasit norocul si simpatia publicului pe maestru. Te pui cu influenta femeilor, ele iti dau putere, ele te doboara.

    RăspundețiȘtergere
  23. V-ati lamurit acum cu Halep, ca nu se poate concentra atunci cind are o sansa? Bebe, sper ca te uiti la meci.

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca macar vreunul dintre critici s-ar ridica la genuchiul lui Halep, ar avea dreptul sa vorbeasca. Oricum ati da-o, este in primele cinci jucatoare ale lumii si trebuie sa fii rauvoitor ca sa nu recunosti ca e o realizare.

    RăspundețiȘtergere
  25. Cata, sper ca maine nu lipsesti.

    RăspundețiȘtergere
  26. Voua nu vi se pare ca tipul de jos din centrul pozei seamana foarte bine cu Vasea?

    RăspundețiȘtergere
  27. poza din articol e de la ultimul meci west ham-chelsea. mourinho a fost eliminat în pauză și a stat lângă niște barosani din stafful lui west ham. iar când west ham a dat golul victoriei...
    și mie mi s-a părut că nenea ăla seamănă cu silică, dar nu este el. la ora aia se cinstea în piață, cu prietenul lui, ion.

    despre meciul de tenis nu pot spune decât că am remușcări. am văzut exact PATRU mingi, cele pierdute de la 5-1 la 5-5, ceea ce înseamnă că iar i-am purtat ghinion. cred și acum că meciul s-a jucat la una dintre ele, o căștiga și avea trei sau patru mingi de set, după care nu se mai uita înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  28. Iar umblati cu furaciuni! Intr-un campionat civilizat nici nu se punea problema de penalti la Stanciu.

    RăspundețiȘtergere
  29. Astazi iar umblam dupa fotbal prin Agronomie! Se aude? Desteptarea!

    RăspundețiȘtergere
  30. Poate veniti si voi mai devreme, sa ne apucam de joc din timp. S-a schimbat ora si ne prinde noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  31. Steaua e numai una31 oct. 2015, 12:37:00

    Putoarea de Shumudica a luat si el bacul, de la Giurgiu la Zimnicea.

    RăspundețiȘtergere