luni, 12 octombrie 2015

Fila din Cartea recordurilor de ziua 5-a

Nimic din cele petrecute inaintea meciului de vineri 09.10.2015 nu prefigura ceva din cele ce urmau sa se intample pe teren.  Fac aceasta afirmatie deoarece cred ca jocul si scorul final sunt UNICATE in intrega istorie a fenomenului nostru, demne pentru o fila de referinta in Cartea recordurilor de ziua 5-a.
Acum, dupa mai bine de doua zile de la evenimente, abia mi-am revenit! Ca sa ma verific mi-am tras cu delicatete doua perechi de palme, m-am ciupit de lobul urechii drepte, apoi de cel al surorii din stanga , m-am frecat pe frunte si la ochi si m-am apucat sa scriu aceste randuri.
Dand indarat filmul amintirilor parca unele detalii ar fi putut sa tradeze cate ceva, dar in niciun caz la grandoarea sau decadenta lucrurilor asa cum s-au infaptuit si consemnat ele (depinde de unde sunt privite). De exemplu Sile, care a venit cu mine, era cam agitat de nu stiu ce probleme la firma, . . . intrebat fiind, Gaby mi-a raspuns cu mandrie ca Golful lui e pe benzina deci nu e inclus in grupul celor 11 milioane de exemplare cu spray depoluant doar pentru test, . . .Bebitu isi uitate sortul acasa, . . . Popi era intr-o vestimentatie super, de adevarat domn, . . . Mitica era agitat si el pentru ca venise cu mana goala si nu reusise sa-l transfere pe Gabita, macar pe postul de portar, . . . Bogdan care trada o dezinvoltura nemaivazuta la el, . . . Dorulet care tot ii dadea cu spectacolul care va urma . . . si tot asa. Pe Paulica nu l-am vizionat deloc inaintea partidei deoarece a venit ultimul, atunci cand Capitanu si Gaby tocmai finalizau alegerile .
Dragii mosului, iata echipele stabilite de cei doi :   

Pelicanii – Nelu, Paul, Bebe, Razvan, Mitica si Vasea   
Pinguinii – Popicu, Gaby, Bogdan, Stelica, Doru si Tavi  

Ordonarea jucatorilor este oarecum in ton cu posturile ocupate in formula tactica a fiecarei echipe. Ei, cum vi se pare componenta? Pai e aia care a rezultat la alegeri, adica una echilibrata, facuta de doi alegatori care, vorba aia, cunosc foarte bine materialul cu care se opereaza.   
Asadar, in conditiile unui joc cursiv, foarte frumos si spectaculos, fara intreruperi sau comentarii aiurea, scorul final a fost, . . . a fost . . . ,stati asa sa-mi amintesc, inca o clipa, a . . . da, da , 12-0  !?!?!?  pentru pinguini.  Nu pot sa cred nici acum! Si totusi e adevarat! 
Pinguinii au controlat partida in totalitate, de o maniera entuziasmanta. Sigur, se pot spune multe, dar cheia acestui scor inimaginabil a fost jocul 100% colectiv al pinguinilor, fara vedetisme gratuite si cu o eficienta incredibila, atat in aparare cat si in atac. Ca in atac s-au dat destule goluri e una, dar sa nu incasezi gol pe toata durata unui meci este cu totul altceva. Din cate imi amintesc, cred ca Popicu e singurul dintre noi care, fiind numai in poarta, nu a  primit gol. Eu stiu ca el ar fi vrut sa fie vedeta in atac, dar uite ca soarta l-a facut celebru pe un post care i s-a potrivit ca o manusa. Bravo lui! Ave Marinica! A aparat excelent, in plus, cu invatamintele bine trase dupa lectia lui Gabita de saptamana trecuta, a lansat catre varfuri mingi extraordinar de utile, trei dintre ele transformandu-se in goluri (primul gol al partidei a fost si cel mai frumos, o adevarata bijuterie – aruncare lunga si precisa spre mandel, saritura si ”cap prin rasucire”a la Fernando Torres, besica ducandu-se parabolic si imparabil in vinclul indepartat al portii aparate atunci de Nelutu).  
Cred ca nu gresesc daca afirm ca apararea pinguinilor a fost in primul rand la mijlocul terenului, acolo unde Stelica, Doru si Bogdan au fost fenomenali, fara exagerare. Mobilitatea, tenacitatea si marcajul strans la Mitica cat si la ceilalti care ar fi putut combina cu periculosul pelican, au facut ca jocul gusatilor sa se franga de cele mai multe ori in aceasta zona. Daca trecea cineva prin acest filtru de mijloc, atunci intra in rol Gaby , care facea curatenia de final. Iar atunci cand sutul venea de la distanta, actorul principal era, bineinteles Popicu. Nu stiu daca Mitica a apucat sa traga de vreo 3-4 ori.  Elocvent este ca cele mai periculoase bombe de care-mi amintesc au venit de la cei din spate, adica Paul si Nelu, iesit din poarta dupa primele 4 bobite.   
In atac lucrurile au fost extrem de simple. O reteta veche, socotita a fi demodata in comparatie cu stilul de joc impus de una sau alta din vedetele noastre care ii indruma din mers pe ceilalti si le arata cum sa joace sau ii cearta pentru fiecare nereusita (reala sau inventata), a facut praf si pulbere o echipa care nu a gasit raspuns la jocul colectiv, bazat pe libera si propria exprimare in joc ale fiecaruia, dupa posibilitati si imaginatie , unde pasele au realizat in permanenta legatura intre toti cei 6 pinguini. Acest ultim aspect s-a simtit, a dat incredere si a creat sentimentul ca toti participa la joc si la obtinerea victoriei. Pai, sa-l fi vazut pe Bogdan pornit pe contraatac dupa ce a recuperat mingea si apoi pasand decisiv pe varf sau, un-doi-urile dintre Doru cu Stelica sau cu mandel. Nu mai spun de jocul la constructie al lui Gaby care din spate pregatea parca uvertura fiecarei faze de atac. Au schimbat bietii nostri prieteni pelicani 4 portari (doar Mitica si motanelul nu au servit) si degeaba. Au incercat toate formulele de aparare. Degeaba. Golurile pinguinilor au venit constant, sacadat, precum gloantele de la o arma cu repetitie, repartizate uniform pe toata durata meciului. Daca impartim timpul de joc la 12 aflam intervalul aproximativ la care s-au marcat golurile invingatorilor. Ultimul, o alta bijuterie in colectia de 12, a pus punct unei partituri UNICE si-mi vine sa cred irepetabile, dar care vineri a existat in carne si oase.
Autorii golurilor :
- Doru 1g, (a speculat o eroare de transmitere a unui balon la portar, a interceptat si a marcat),
- Gaby 1g , (gol senzational, sut din lateral in vinclu, la o minge primita din lovitura de colt),
- Tavi, cu voia dvs. dragi cititori, 9 (noua) bobite , desi unii spun ca 10, dar o bucata o socot a fi autogol (la o lovitura de colt, executata de mandel , mingea balbaita de portar s-a strecurat, parsiva, in poarta). Restul s-au finalizat variat si dupa plac, adica cu stangul, cu dreptul, cu capul , de pe loc , din alergare, din deviere, la coltul scurt, la coltul lung , la . . . la, la donna e mobile, dar toate cu sprijinul pinguinilor mei, carora le multumesc pentru pasele primite , constant si foarte precise. Fara ele rezultatul ar fi fost 2 sau 3-0. Ratarile alb-negrilor, care au fost si ele nenumarate, nu le mai mentionez , nu-si mai au rostul. Ar fi prea mult si ar strica prezentarea de mai sus.

Daca noi astia 6 jucam joi, Romania era de atunci calificata. Din pacate generalul nu a avut cum sa stie in ziua a 4-a de maretele fapte ale celor 6 magnifici pinguini de ziua 5-a ?!  
Oricum, bravo tricolorilor pentru calificarea de . . . ieri !!  Ole! Ole!

32 de comentarii:

  1. Van Hal(al de voi)12 oct. 2015, 09:33:00

    Si n-a fost nimeni care sa le arunce prosopul pelicanilor ? Asteptam pledoaria partii vatamate.Motane, Mitica, aveti cuvantul. Daca nu va puteti apara singuri, angajati-va aparator(avocat).Si uita asa, l-ati facut mare pe Tavi.De acum sa mai indrazneasca cineva sa-l bage in poarta.

    RăspundețiȘtergere
  2. E clar, lui Tavi i-a reusit absolut totul, chiar si ce n-a avut de gand sa incerce, ce mai, a fost ziua lui norocoasa...
    Tavi, sincere felicitari!
    Felicitari si trcolorilor care pana la urma s-au calificat la Maxim, dupa dubla lui Budescu(ere sa zic Tavi).

    RăspundețiȘtergere
  3. Sile, merci! Tie ti-am dat cel mai greu golurile, adica am sutat de 5 sau 6 ori ca sa marchez doar 3! Nici Budescu nu a vrut sa dea golul 2 si ce bijuterie a iesit !! Are meritul ca a recunoscut chestia asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo,Tavi, pentru joc si mai ales pentru cronica. Dupa parerea mea, un merit important, ca sa nu spun esential, care a adus echipei voastre o asemenea victorie rasunatoare, l-a avut Doru Betze, care a ademenit apararea noastra cu bonuri de masa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Merci Nelu! Tu , impreuna cu Paulica, ai fost cel mai aproape sa penetrezi poarta pastrata imaculata de grande Popicu.

    RăspundețiȘtergere
  6. n-ai ce să mai zici, a fost ziua lui tavi, de la cap la coadă, unii spun c-ar trebui să facă cinste, doar o dată împlinești nouă goluri. primul l-a dat din degajarea lui marean, cu capul, pe spate, din fața mea și m-am bucurat pentru el, că a fost super-execuție, avea cu ce să se laude după ziua de vineri. ce a urmat însă depășește orice realitate. noi am fost ca în transă, n-am legat nimic și am făcut o groază de cadouri, de puteam să mai primim vreo cinci bucăți clare, mitică e negru de supărare, cred c-o să iasă în curând cu un comunicat de presă dur.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uau, citesc şi nu-mi vine să cred! Poate să fi fost ziua lui Tavi de la început până la sfârşit, asta nu explică marele zero din dreptul echipei adverse! Păi după ce puştii s-au apucat de şcoală sau de muncă, Mitică a rămas cârlanul şi îmi povestea cum o să zburde el pe teren :)
    În privinţa recordurilor, cred că într-adevăr este singurul meci la porţi de handbal terminat cu victorie la zero! Aşa, în general, au mai fost chiar şi scoruri de 0-0, dar numai la porţi mici. Despre cea mai mare diferenţă nu ştiu ce să zic, parcă îmi amintesc de nişte diferenţe comparabile, trebuie verificat dacă au fost pe terenul mic sau pe ăla mare. Iar cele 9 goluri reprezintă un record personal pentru Tavi (ave!), căci au mai fost combatanţi care au dat cu două cifre.

    RăspundețiȘtergere
  8. Van Hal(al de voi)13 oct. 2015, 08:58:00

    Putea sa fie Tavi si in ziua lui de nastere si tot nu se explica scorul, decat daca o spunem pe-a dreapta.Mitica si ai lui sunt rusinea fotbalului ! Lasati-va, apucati-va de pus muraturi, de table in fata blocului cu pensionarii, de comentat emisiunile cu Guta si satra lui, etc.Si cand ma gandesc ca pisicuta isi permite sa-si dea cu parerea despre Ronaldo.Oah,ma apuca o greataaa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai greata boraste o data si mai lasa-ne in pace, gretosule!

      Ștergere
  9. Poate ca este o mare realizare sa bati la un asa mare scor dar vad la voi aceeasi rautate care ii face pe multi sa nu mai vrea sa joace vinerea. Una este sa invingi detasat si alta e sa iti umilesti adversarii care au venit si ei sa se simta bine vinerea.Nu stiou daca v-au faultat sau v-au injurat, cum ii cred capabili pe unii invinsi dar in orice caz nu ar fi trebuit sa mai stea cu voi dupa meci, ca sa va mai dea o satisfactie meschina. Iar din cite ii stiu si pe ceilalti cred ca vreo citiva dintre ai ar fi plecat direct acasa si nu ar mai fi venit cel putin o luna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pariati cu mine ca pelicanii vor veni iar vineri ? Bunul simt i-ar obliga sa stea o luna, doua, sa-si liga ranile, sa-i uite spectatorii, dar ei nu, usturoi n-au mancat, gura nu le miroase.Iar daca vor castiga chinuit la un gol diferenta, sa vezi atunci aroganta pe ei, de nu mai poate marele Popicu sa scoata un cuvant. Numai de nu i-ar trece lui mititelu sa apeleze la Mese, Mihai Tenismenul sau sa-i cheme pe juniori, sa le arate el pinguinilor cine e el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfatul medicului13 oct. 2015, 15:14:00

      Daca mititieii nu mai vin tu ce-o sa faci desteptule? Schimbi iar stinga cu dreapta si te joci singur?

      Ștergere
  11. pentru primul domn de la ora 14: nu s-a înjurat, nu s-a faultat, (probabil și din perplexitate) la bere au rămas nouă inși. paulică e prea serios pentru a consuma la volan, bețișor avea oră la teatru și silică la coafor.
    dacă e strict după mine, când îi văd pe adversari că se chinuie, încerc să-i mai ajut și eu cum pot, să nu plece prea amărâți. dar, fiecare cu propriul simț al umorului, al ridicolului și înaltele aspirații...

    mai încet cu limbajul pe scări, că se trezește administrația și serviți mătura.

    RăspundețiȘtergere
  12. Revin, după ce am ascultat şi partea vătămată. Aşa ceva n-a fost posibil decât dacă, simultan, unii au jucat foarte bine toţi şi au avut meganoroc, iar ceilalţi foarte prost toţi şi au avut ultraghinion!. Cică numai autogolurile ar fi fost vreo 3...

    RăspundețiȘtergere
  13. Mitica, te-ai dus sa te plingi la tati? Scrii si tu ceva sau ti s-a terminat pixul?

    RăspundețiȘtergere
  14. MECI CATRASTOFAL, SAU TRINTEALA DE MECI ?
    Odata la 100 de ani se intimpla mari accidente, calamitati, dezastre, cam asa consider meciul asta . Dupa meciul asta m-am simtit ca HALEP, adica nu era vorba de infringere, ci de joc si de scor, e rusinos. Nu credeam o suta de ani ca apararea mea, o sa aiba asa probleme, nu cu ELY, GABITA, ci cu TAVI si BETE. NU vreau sa supar pe nimeni sau sa jignesc , chiar il felicit pe TAVI , dar este incredibil. In alt meci cind am jucat cu PAUL , MOTANU au inchis foarte bine jocul in aparare, aici nu stiu ce a fost. PAUL vorbea mereu in timpul meciului de BONURI DE MASA CU BOGDAN SI BETE, mai stii ....PAUL a vrut sa paseze niste mingii, dar nu ajungeau si sa se aleaga praful MOTANU, a plecat din aparare cind eram condusi cu 5 sau 6 goluri . TAVI, la barajul care era in spatele tau era destul de greu, dar si asa am facut citeva faze de unul singur si am venit de multe ori inapoi sa-mi iau mingii , ca nu am avut cu cine pasa. Am incercat ceva cu VASEA , BRONSON care a venit in atac dar nu a iesit nimic . Treceam de Bete, venea Stelica, cu coasa, vorba vine dupa care inchide GABI faza. Bete cu Stelica au fost in permanenta dupa mine, nu aveau pe cine sa mai tina. Crede-ma TAVI, fara sa te superi contra lui STELICA, GABI , BETE nu treceai de mijlocul terenului . Ne-am dat 2 sau chiar 3 autogoluri, iar multe din golurile tale erau parabile sau au fost cadouri facute dar si asa meriti felicitat. Mai aveai un gol si ma egalai la nr de goluri intr-o partida. AM gresit un pic si la alegeri, o mica schimbare un om, si cred ca era alt meci. Asa a iesit ca si cum GABI si-a ales o echipa dar este meritul lui. Oricum e clar nu poti face 2 echipe echilibrate, ci una ceva mai buna ca cealalta . Tavi ai primit pase cit pentru 10 meciuri asa sa tot joci .Nu am scris ca sa ma scot, dar e prea de necrezut asa un scor.
    Ma asteptam la represalii ,dar asta e s-a jucat fff prost .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inteleg Capitane! Dupa un asemenea rezultat incredibil nu e usor nici pentru invingatori, daramite pentru invinsi. Iti amintesti replica de final din ”Pe aripile vantului”? ” - ”Pana la urma si maine este o zi! ”.
      Nu am dreptate ? Pe maine amice si vezi cum faci cu alegerile!

      Ștergere
  15. Mitica, esti pinguinul nostru si tinem la tine, sa nu cumva sa nu mai vii ca nu mai avem de cine ride. O sa vorbesc cu tati sa nu te ia la baietii lui de joi, oricum am inteles ca aia sint mai mult fetite.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce bucurie pe turci ca s-au calificat la european, pe cand la noi parca ne jenam ca am reusit s-o facem!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mitica ca de obicei pe tine te excluzi din ecuatia jocului.

    RăspundețiȘtergere
  18. INCA UN MECI DIN ASTA SI MERGEM LA SAH.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mitica ramine aceeasi puslama smechera: cind bate, e pe marea lui valoare, cind pierde sint toti ceilalti de vina. Oricum ma mir ca a ramas el si cu Motanu la bere , Stelica si Gabi ar fi plecat fara sa mai salute inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  20. BEBENHO ce era sa scrie MITICA, de tine,doar nimic .

    RăspundețiȘtergere
  21. băsilică, și mie mi s-a părut cam multă lehamite față de calificarea asta, dar era pe undeva așteptată și lipsită de glorie. la turci însă a fost o epopee întreagă, au venit de pe locul patru, cu mult în urma olandei. ghinionista calificărilor e indiscutabil ungaria: îi egalează irlandezii în ultimul minut, îi egalăm noi pe finlandezi la ultima fază, o fură cu 4-3 într-un meci ciudat, în care conduceau prin minutul 80, bașca otomanii dau gol în minutul 89.

    zi mai bine când mă cinstești, să te iau în echipă la învingători!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... în min. 89 cu om în minus! Şi asta n-ajungea dacă nu se corela cu victoria Kazahstanului, prima în deplasare de când joacă ei fotbal!

      Ștergere
  22. Steaua e numai una15 oct. 2015, 00:12:00

    Or fi facut insolventii rost de lovele, ca l-a iertat Tudor pe putoarea de Fai de un rosu si a lasat primul gol din ofsaid. Vine si timpul vostru!

    RăspundețiȘtergere
  23. Fratilor,mai e o zi si iar bucuria pe capul nostru ! Numai de nu s-ar da miticaca si motamuu indisponibili. Avem emotii pana nu-i vedem la teren, ca apoi stim ce se va intampla, le vom pune poarta in vale si ne vom sui cu picioarele pe ei.Ne uitam la ceas si ni se pare ca timpul trece mai greu, nu mai avem rabdare.Vom incerca sa depasim recordul precedent si avand in vedere forma in care suntem noi si valoarea lor obisnuita, suntem increzatori ca-i vom face "celebri" in toata tara.Deja viueste netul de performanta lor, au devenit cunoscuti, dar este loc si de mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  24. anglia, țara cu vreme urâtă, femei grase și boccii (atunci când nu sunt doar grase...) băutură și fotbal scumpe: cel mai ieftin abonament pe un sezon e 1020 de lire la meciurile lui arsenal, 105 lire la meciurile barcelonei și vreo 88 la bayern, iar astea două parcă sunt și ceva mai campioane.
    probabil s-o câștiga bine, așa că poate-i strângem de bilet dus lui băiatu de mai sus, să se bucure și insularii de animale pe cale de dispariție.

    RăspundețiȘtergere
  25. La fcsb si nu numai, desi biletele sunt biletele ieftine, spectatorii sunt asteptati in zadar. Spectatorul roman asteapta sa fie platit sa vina la meci.Si asta denota cat suntem de diferiti de aia pe care, in dispretul nostru, ii criticam.

    RăspundețiȘtergere
  26. Intrarea libera! Cine vrea sa vada astazi dresura cu motani, mitici, vasilici si alti pacalici este invitat la orele 15 in Agronomie. Locurile sint limitate, grabiti-va!

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu mai e timp pentru preincalzire, in schimb vremea e minunata pentru un al meci de exceptie. Ramene de stabilit doar in ce va consta aceasta exceptie !

    RăspundețiȘtergere