duminică, 19 aprilie 2015

Vasea, golul victoriei !

Vineri am avut parte de o vreme deosebit de frumoasa, o adevarata zi de vara. Cum soarele isi facuse simtita prezenta din plin ne gandeam ca singurul impediment erau maiourile,  ce urmau a fi puse pentru diferentierea adversarilor.  Cum socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa am fost nevoiti sa jucam in balonul mic pe o zapusala greu de descris.
Echipele  au fost facute de mine si Gabitza :
Echipa X: Cata, Ely, Vasea, Bete, Paul, Popica
Echipa Y: Gabitza, Claudiu, Motanu, Mitica, Bronson,Tavi si Bogdan (1/2)
Datorita imparitatii s-a stabilt de la inceputul jocului ca Bogdan sa joace jumate-jumate. Nu am putut sa ma concentrez foarte bine, datorita conditiilor draconice in care s-a desfasurat partida, astfel o sa trec  destul de rapid peste detaliile legate de marcatorii golurilor. Scorul a fost deschis de echipa Y, prin Gabitza, dar avantajul nu a tinut foarte mult, Catalin egaland situatia la 1. De aici filmul meu s-a rupt si am retinut doar cateva scoruri intermediare : 5-2 pentru Y, 9-4, 9-10, 10-12.Ca marcatori avem: Mitica -1, Claudiu - 3, Gabita -5, Bogdan-1, Cata - 4, Ely - 7-8, Vasea -1 (nu sunt sigur). Pe parcursul jocului, Bogdan s-a mutat de la o echipa la alta facand diferenta prin jocul prestat. Nu stiu daca sunt prea multe de spus, dar trebuie sa mentionam ca pe teren au fost cativa baieti accidentati :  Claudiu (meniscul), Mitica (genunchiul), Popescu (o ruptura destul de maricica la gamba piciorului stang). Accidentarile si  conditiile vitrege  de joc si-au pus amprenta asupra evolutiilor unora dintre noi si astfel la scorul de 10-11, Gabitza a  propus sa mai jucam pana la marcarea unui gol. Norocul a fost de partea noastra si Vasea a inscris golul victoriei printr-o deviere cu buzunarul de la bermude la sutul lui Ely.

O saptamana usoara ! 

71 de comentarii:

  1. Asa nepoate Cata,ai tinut cont de ideea mea pentru titlu, dar pe la autorii golurilor ai scris ca nu esti sigur ca am marcat, adica cum , nu ai incredere in bunicu`tau? Se poate nepoate?!?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai inteleg nimic! Steaua pierde la Otelul si Andreea Mitu o bate pe Bouchard !? Ma duc la culcare, cred ca am halucinatii .

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, în condiţiile date, meciul chiar a fost unul pe cinste. Păcat că, nu ştiu cum se face, mai mereu ne strângem în număr impar şi asta bulversează echipele. În condiţiile în care Mitică şi Claudiu jucau fiecare într-un picior jumate, mi-a revenit mie sarcina să ar terenul. Mitică a cedat presiunii scorului (aţi observat că el joacă bine doar când echipa lui câştigă confortabil?), dar parcă a dat totuşi mai multe goluri, nu doar unul. Însă emblematică pentru el a fost ratarea lamentabilă a unui gol egalizator pe final, când l-am lăsat singur cu Popică şi i-a dat mingii în cap, trimiţând-o paralel cu poarta! Să mai adaug că mingea recuperată s-a transformat imediat, ca la handbal, în gol pentru adversari?
    Claudiu a făcut şi el ce-a putut: deşi era exclus să dea tare în minge, a profitat că şi Popică era la fel de limitat în mişcări şi i-a strecurat câteva şuturi la firul ierbii.
    În ce mă priveşte, pot spune că la sfârşit eram... sfârşit! La ultimul gol puteam să mai fac doi paşi şi să-l mai acopăr o dată pe Ely, dar m-am gândit că era departe, că era în tuşă, că era static, că în spatele meu erau toţi fundaşii, portarul... Şi într-adevăr n-a fost un şut imparabil, Bronson era pe minge, dar l-a şters pe Vasea pe şold la vreun metru în faţa lui, a fost o deviere decisivă, fără îndoială.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai târziu o să revin cu nişte "promise scrisori deschise" către unii coechipieri, fără ca asta să fie calitatea pentru care mă adresez lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incredere in bunicul meu asa ca o sa revizuiesc un pic lista marcatorilor : Vasea 10, Ely 1, Cata 1 :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabitza, acel gol l-am trecut de la mine din burtica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăla al lui Mitică? Păi poate să mai ia şi de la mine, că eu nu-mi amintesc decât vreo 4. Oricum, Tavi a dat sigur gol, in schimb nu mi-l amintesc pe al lui Bogdan.

      Ștergere
  7. Chiar asa Cataline, ii stergi golul lui Tavi? Nu cred ca iti mai da prima.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe langa Tavi sau Bogdan poate a mai marcat cineva. CIne nu si-a auzit numele strigat sa ridice 2 degete :)).

    RăspundețiȘtergere
  9. Din cate imi amintesc ... s-a batut un corner, mingea a fost deviata si Bogdan sau Tavi (nu mai imi amintesc) a prins un sut frumos la coltul lung. Motanu nu cred ca a dat vreo bobitza, Mitica a ratat in prostie, iar Nelu a aparat in draci :). BRAVO NELU!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cataline, multumesc pentru apreciere, dar, dupa parerea mea, cel mai in "draci" a fost Motanul nostrum, mai spre sfarsitul partidei. Motane, nu uita ca toti venim, inclusive tu, sa ne bucuram de joc. Daca unul dintre noi isi pierde controlul, se pierde echilibrul echipei prin enervare, inhibitie si neatentie. Meciul de vineri a fost concludent. Tendinta de a "arata cu degetul" in mod vehement si agresiv la coechipieri, se manifesta cam de catre aceleasi persoane, in fiecare meci si in defavoarea echipei. In concluzie, nu uitati: ARMONIE = VICTORIE.

    RăspundețiȘtergere
  11. Neluțu, ai mare dreptate. e o întrebare pe care am pus-o pe blog chiar de curând, din păcate mi s-a raspuns la plesneală sau deloc, așa că am zis că se joacă cât se poate de serios. de aici, dacă dorești, pot dezvolta.

    Silică, cam nașpa cu Steluța. când ești prost, ai ai ghinion și te mai fură și arbitrii, finalul pare maro. ar cam trebui șapte puncte din meciurile cu clujul, asa și dinamo, greu, după ce pandurii i-au înviat pe clujeni. ia și tu, să-ți mai treacă supărarea, imagini cu un băiat. ce-o spune el...

    https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/world-of-sport/super-caley-go-ballistic--scottish-referees-are-atrocious-090646185.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Ieri am fost la Progresul, la BRD Open. Pentru că toate meciurile de pe Central au fost de 3 seturi, meciul dintre Copil şi Iujnîi a întârziat mult, aşa că n-am putut sta decât la primul set, că aveam meci de minifotbal (4-4 cu locul 3, foarte spectaculos, fără păreri de rău). Am plecat liniştit de la tenis, jucătorul nostru îl dominase total pe rus, 6-1! Copil are fizic perfect pentru tenis, are şi destul talent, dar ceva îi lipseşte, din moment ce a fost capabil să piardă clar următoarele seturi, în faţa unui adversar aflat de mult pe panta descendentă a carierei.
    Dar eu m-am dus special să-l văd pe băiatul care l-a bătut pe Nadal la 17 ani! Îl cheamă Coric (am aflat că se pronunţă Ciorici) şi a jucat cu Stakhovsky, cel care l-a învins pe Federer la Wimbledon, acum 2 ani! A băut puştiul Coric în 3 seturi, din care ultimele două la tie-break. Mi-a plăcut şi ucraineanul, ofensiv, nu se ferea de serviciu-vole pe zgură, rever cu o mână foarte mişto. Şi Coric e remarcabil pentru vârsta de 18 ani, practică totuşi un tenis prea fizic pentru înălţimea lui (1,85, dar pare mai scund), fiindcă serviciul nu prea-l ajută. Turul următor joacă împotriva compatriotului Karlovic, care-l va rupe cu serviciul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragă TAVI şi MITICĂ,

    A sta cu faţa la joc nu e o expresie "de dânşii inventată". E o chestie care nu ţine nici de talent, nici de vârstă. Dar vă puteţi creşte randamentul, s-ar simţi în jocul echipei! Mai ales în balon, când mingea se repune aproape instantaneu, a întoarce spatele mingii înseamnă că te sare faza următoare. În timp ce tu, Mitică, îţi pui mâinile în cap şi vorbeşti singur, se dă o pasă sau trece un adversar la un metru de tine! Iar tu, Tavi, ai evita replici puerile de genul "de ce-mi pasează când nu sunt atent?"! Păi de ce n-ai fi?!
    Nu contează că suntem coechipieri sau adversari, în niciun caz nu mai trataţi faza cu fundul. Hai că se poate!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragă MOTANE,

    Iar ai cerut un fault din genul celor care ne exasperează pe toţi, la un contact minor cu Beţe! Cum poţi tu să analizezi doct faze în care demonstrezi cât de proşti sau hoţi sunt arbitrii, dar în acelaşi timp să interpretezi aiurea, în mod constant, proba practică?! (Inclusiv faza aia în care te-ai autoeliminat din joc, atacând tu omul cu mingea - dar asta-i altă mâncare de peşte)
    La fel, nu contează că suntem adversari sau coechipieri, încearcă să remediezi chestiunea asta. Hai că se poate!

    PS Şi Mitică zicea că are să-ţi transmită unele chestii, dar cred că l-a delegat pe Bronson! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Bebe, inteleg ca esti la Herculane pentru tratament la oase. Sa fie cu efect maxim! Te asteptam la joc, pentru testare. Pana atunci, sa ai vreme buna si soare in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nelu, nu stiu daca o cronica este suficienta pentru ceea ce arati pe terenul de fotbal in fiecare vineri. Se intampla, mai mereu, sa fie altcineva inaintea ta. Etapa asta a fost Vasea ;)), marcatorul all-time al fotbalului de ziuacincea. Dar la ce forma fizica si ce interventii, ai avut in ultimul timp este de departe locul I in topul ,,Pensionarilor'' :), asta pana se intoarce Bebitza :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să nu uităm că ţi-a apărat un penalty! N-ai consemnat asta în cronică, te înţeleg...:)

      Ștergere
  17. Gabita, probabil ca domnul Mitica, fiind implicat direct, isi va depana povestea celor traite, in stil propriu si fara delegat. Sunt curios sa aflu parerea lui.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am si uitat de acel penalty :)). Penalty-urile se rateaza, nu se apara :)).

    RăspundețiȘtergere
  19. Si Rusescu a aparat un penalti.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am avut o zi proasta fata de celelalte meciuri. Nu mi–a intrat nimic, nu am prins poarta de nici un fel, am venit si obosit. Am dat un gol deviind un sut tras de TAVI, cu calciiul in poarta. Am mai avut 2 ocazii bune de a marca, pase primite de la GABITA , dar am tras prost. Referitor la MOTANU, chiar iti strica ziua, cheful si tot ce se mai poate, de felul cum reactioneaza in timpul meciului. Nu intelege ca una este sa reprosezi, sa atentionezi, si cu totul alta sa injuri, sa mai si ameninti cu bataie. Asta nu se poate inghiti mereu. Este corect ca blocheaza multe mingi, intra mai sanatos vorba vine, e fundas, dar de acolo pina la ce face nu- i normal. GABITA si CATALIN au mai sarit calul uneori, dar nu au injurat asa si nu au amenintat cu bataia. E o prostie si nu trebuie acceptat, indiferent de situatie. Motane, am o oarecare pretentie la tine, stiu ca nu esti un bataus, nu esti MESE sau GICA care au plecat. Nu am vorbit de ELY, ca nu am pretentie de la el. Ne „pupam”, vorba vine, la bere, ne cautam la telefon pentru a veni la teren, ne pare rau daca lipseste vreunul, iar in meci facem ce facem. Am scris asa ca am fost destul de suparat de ce ai facut. Si la bere am vorbit de asta. Nu ma asteptam la tine sa ajungi sa faci chiar asa, cred ca nu pierdeam meciul daca nu iesea scandal. Oricine trece prin faze asemanatoare si se enerveaza nu cred ca ar MAI JUCA BINE. Fie si GABITA sau CATALIN. Si eu am mai avut uneori reprosuri catre altii, dar nu au avut de ce se supara. A da, am avut probleme cu POPICU, dar am fost provocat, era cu gura pe tine, injura, iar acu vezi ca e linistit, a realizat ca nu are rost. Am scris astea pentru ca tu nu suporti reprosuri si te enervezi imediat, iar eu in general nu am avut reprosuri pe teren fata de tine cind greseai, chiar daca luam gol, asta-i foarte important . Motane, stii ca nu prea scriu, dar parca o faci des si nu este numai parerea mea. GABITA , ELY,CATALIN joaca alceva peste toti , mai tine cont si de asta si ei sunt obligati sa nu uite. Nu trebuie sa jucam balet, dar nici asa dupa meci sa nu mai vorbim unul cu altul etc .

    RăspundețiȘtergere
  21. Ba copii, nu mai fiti asa incrancenati!
    Mai bine luati aminte la un scenariu care se vehiculeaza in fotbalul nostru: se zice ca crcuitul celor trei puncte castigate de U. Cluj la Pandurii vor trece pe la Steaua in meciul cu U.Cluj si in final vor ajunge la Pandurii in jocul de la Tg. Mures!

    RăspundețiȘtergere
  22. Vineri a fost o etapa dificila, si asta nu din pricina jocului propriu-zis. Sincer, daca Gabita nu mi-ar fi adresat ”scrisoarea deschisa”, n-asi fi facut vreun comentariu referitor la subiectele in discutie. Si asta nu din nepasare, dar nu doream sa dau apa la moara, pe blog, criticilor fenomenului nostru. As fi amintit, printre altele, ca mandel a dat nu un gol, ci doua, a la Messi. In plus, am aflat de la apreciatul nostru Capitan ca sutul aceluiasi mandel a constituit punctul de plecare la golul lui. Ave, Capitane!
    Gabita, la logica ta, un jucator care repune mingea de pe linia de fund (asta a fost situatia pe care mi-o reprosezi) si care are tot timpul sa priveasca campul de joc, sa vada exact situatia din teren si sa aleaga partenerul catre care va repune , este normal sa trimita besica la coechipierul cel mai apropiat, care in acea clipa se deplasa catre centru terenului fiind cu spatele la el, iar in apropiere avea si atacanti adversi? Hai, las-o, ca macane.
    In aceeasi ordine de idei, iti amintesc faptul ca la un moment dat, cu om in minus dar cu joc bun al echipei si 4 goluri cu plus, am incasat doua bobite aiuristic in mai putin de un minut datorita unor comentarii si reprosuri interminabile intre tine si Razvan, pe fond inutile, in conditiile in care se juca. Atunci s-a rupt jocul nostru. Acesta a fost momentul critic al intoarcerii sortii meciului pentru ca a descumpanit echipa si adversarul a venit peste noi. Aceasta situatie nu am generat-o eu, nici ratarile lui Mitica sau repunerea gresita catre mine, a nu stiu carui coechipier si care a dus la incasarea unui gol (i se poate intampla oricui, eu nu l-am acuzat, ci m-am aparat atunci cand ai sarit cu gura pe mine). Erai nervos, se intampla, erai putin patimas, in toiul luptei n-ai realizat asta si ai continuat sa acuzi in stanga si in dreapta. Te inteleg, tu esti cu efortul, cu pasiunea nemarginita, cu dorinta de autodepasire si perfectonare a jocului, si al tau si al echipei, totusi . . . Despre comportamentul lui Razvan din ultima perioada nu pot sa spun dacat atat : ”amice, ai dreptate in multe cazuri, dar trebuie sa schimbi ceva, imi pare foarte rau ca iti spun asa ceva, dar asta-i adevarul” .

    RăspundețiȘtergere
  23. Mitica, am inteles despre ce este vorba si voi incerca sa-mi cenzurez atitudinea. ma mai gandesc la cele ce am sa-ti spun, daca o voi face in particular, in public sau deloc.

    Gabita, la faza in care a trecut Eli in margine am fost prins prost plasat si nu mai aveam timp sa ma intorc si sa-l prind, el cu fata si in viteza, eu cu spatele si static, asa ca am incercat sa-l inghesui in lateral si/sau sa-l intarzii.

    RăspundețiȘtergere
  24. motanu către tavi21 apr. 2015, 20:14:00

    acum am vazut si postarea ta care ma face sa-mi pun inca o data intrebarea daca nu e cazul sa jucam pur si simplu de placere, (un fel de la misto, fara sa mai pui osul, te mai si feresti de suturi-bomba...) chestiune pe care am mai ridicat-o de curand. eu sunt perfect de acord, mai ales ca se vor remedia multe frecusuri, ramane sa vrea si "cei de sus".

    RăspundețiȘtergere
  25. S-o las jos că măcăne?! Adică o ţii pe-a ta, deşi eu încerc să te ajut, nu să-ţi reproşez? Uite, iţi fac o enumerare:
    1. la faza în care nu erai "atent" nu s-a luat gol, din fericire...
    2... dar eu îţi spun de meciuri întregi să rămâi cu faţa la joc, inclusiv după fazele noastre de atac.M-am săturat să îţi tot spun degeaba, aşa că ţi-am scris.
    3. imediat după ce am cedat omul în plus, în decurs de câteva minute, Mitică şi apoi tu aţi dat nişte pase de gâgă, din lateral în centru direct la adversari, ambele finalizate cu goluri pentru adversari. Nu cumva acesta este un moment mai nimerit de a fi numit "critic"?
    4. eu cu Motanu, în afară de faultul pomenit în "scrisoarea deschisă", am avut o controversă la o singură fază, aia pe care am amintit-o deja, când s-a repezit să-l atace pe Ely la mijlocul terenului. Asta se întâmpla pe final, eram deja conduşi.

    RăspundețiȘtergere
  26. Mesajul de mai sus era pentru Tavi, între timp a scris şi Motanu, pentru care am o descriere uşor deosebită a fazei respectiv: Ely nu era în viteză, abia recuperase mingea din tuşă, acolo unde l-ai atacat tu. Dacă ai fi ales să nu-l ataci decisiv, ci să-l întârzii, eventual plasat mai spre dreptul lui, ca măcar să te dribleze pe piciorul mai slab, aveam şanse să contez şi eu în fază, pentru că deja încercam să mă repliez.

    RăspundețiȘtergere
  27. Oricum, să nu înţelegi greşit controversa asta, n-are legătură cu soarta meciului, e doar despre interpretarea unei faze. Greşelile adevărate au fost alea în care mingea era la noi şi după aia n-a mai fost!

    RăspundețiȘtergere
  28. La Munchen e macel, iar la Barcelona e semi...

    RăspundețiȘtergere
  29. Acord consultatii psiho,psihi,psi, de protectia muncii, protectie sociala, etc. Tarife : pentru studenti (repetenti), inteligenti si vigilenti.

    RăspundețiȘtergere
  30. A, sa nu uit: pe lista, se adauga si p.c.i.-ul( protectie contra incendiatilor).

    RăspundețiȘtergere
  31. Am şi eu câteva întrebări:
    1.Cei care fac reproşuri nu greşesc şi ei la rândul lor ?
    2.Cum se simt cei care dau lecţii, când li se reproşează şi lor aceleaşi greşeli ?
    3.Cred oare cei care fac observaţii că prin asta ajută echipa ?
    4.E cineva care n-a avut niciodată vreo obiecţie faţă de jocul unui coechipier ?
    5.Nu consideraţi că făcându-i o observaţie unui coleg, arătăm o lipsă de respect faţă de el ?
    6.Care e scopul întâlnirii noastre din fiecare vineri ? Să ne distrăm, să îmbătrânim frumos sau să figurăm în arhivele lui Motanu ca învingători ?
    7.Nu consideraţi că luăm prea în serios jocul nostru ?
    8.Are cineva curaj să pună pariu cu mine că nu se va schimba nimic, că reproşurile vor continua ?
    9.Nu-i aşa că cei care fac observaţii au impresia că sunt mai meseriaşi decât ceilalţi?
    10. De ce oare profesioniştii adevăraţi îşi încurajază coechipierii care au greşit şi nu le reproşează nereuşita?

    Aş putea continua, dar sunt sigur că v-am plictisit aşa că mă opresc.Nu înainte de a vă sugera să reflectaţi la cuvintele lui Iisus, când i s-a cerut să se pronunţe în legătură cu femeia adulteră.
    Salutare, taică..şi noroc !

    RăspundețiȘtergere
  32. Apai, lucrurile nu-s asa simple; pe mine, daca nu ma lasa sotia sa deschid gura,acasa, vin vinerea si-i iua pe altii la refec. Sau daca am probleme (la serviciu, cu familia, etc.) normal sa-mi sara mustaru', una doua.
    Si ,pe urma, daca nu mai pot in teren, simt nevoia sa compensez cumva, si atunci sa vezi ce mai combat (critic). Si multe altele care se adauga.
    Pe deasupra ma simt si cel mai mare si cel mai tare, asa ca cine sa se puna cu mine?

    RăspundețiȘtergere
  33. Este o corectie: iau, in loc de iua.

    RăspundețiȘtergere
  34. Hai sa-mi dau si eu putin cu presupusu...
    Cam fiecare dintre comentatorii de mai sus are dreptate in felul sau, insa pe ansamblu, adevarul este undeva pe la mijloc, cum se spune in popor. Este evident ca aceste reprosuri repetate nu fac bine intrecerii sportive in general si cu atat mai mult echipei in cauza.
    Referitor la ultimul meci pot spune ca desi am inceput in atac, dupa cateva reprosuri ale imperbului Ely m-am retras discret in aparare unde am ramas pana aproape de final cand Gabita a propus sa mai jucam pana la primul gol; atunci am avut o premonitie si am zbughit-o in atac reusind sa deviez mingea la ultimul gol. Norocul echipei mele a fost ca Ely s-a calmat, s-a potolit la timp si am revenit , castigand pana la urma cu multele goluri marcate chiar de el.

    RăspundețiȘtergere
  35. Greu, chiar destul de greu a venit si randul Muguruzei sa ia bataie.
    Bravo SIMONA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi cică nici Şarapova nu se simte prea bine.

      Ștergere
  36. Mitica ai scris de MOTANU,dar de GABITA de ce nu zici ca isteriile .si tensiunile, de la el pleaca sa cistige sa -l bata pe CATALIN .EL daca e smecher, ar trebui sa tipe la aia unde joaca el NU CU VOI .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dude, uite cum stă treaba. În mod sigur te cunosc şi poate te respect. Asta pentru că în mod normal nu-mi imaginez că eşti laş. Dar tu eşti. Aici nu te înjur, dar să ştii că am făcut-o. O să lămuresc două chestiuni, nu neapărat pentru tine, că n-ai cum să meriţi.
      Unu, eu vreau să câştig orice meci, nu numai împotriva lui Cătălin.
      Şi be, să zicem că mă "isterizez" la adresa cuiva, dar nu îl înjur (aşa cum te-am înjurat pe tine, de exemplu) şi nici nu sar la bătaie!

      Ștergere
  37. Dupa toata tensiunea asta, m-ai jucam vineri ?

    RăspundețiȘtergere
  38. 1. L (fara punct), eu nu pot juca , inca.
    2. Mai este o realitate: pentru satisfacerea orgoliului masculin este nevoie de ceva incrancenare, de bagat material, vana, un os pus la greu, etc. Ideea este sa nu depasim anumite limite, asa cum terenul are margini(tuse), sa nu iesim in out.
    3. Pe urma la o urare "bagamias ... in gura ta", se poate raspunde cu "merci la fel", sau " te-ai spalat pe dinti, ca-ti fac o vizita".. etc. Este bine sa nu se ajunga la arborele genealogic, origini, etc., etc.
    4. Trebuie avut in vedere ca vremea va fi din ce in ce mai calda, chiar torida, si daca ne va bate soarele-n cap ce o sa facem?
    Ar fi cateva solutii,ca , de exemplu , niste palarioare-umbreluta, cum se vad prin tribune, bandane (gen Mitica) cu climatizare, sau dusuri la purtator cu saci impermeabili inghetati, in prealabil, la congelator, dupa metoda lui Paul.
    Barbituricele lui Vasea, cum ar fi xanax, extraveral, etc. nu sunt indicate pe o vreme care si asa te-nmoaie.
    Totusi, cred ca cea mai simpla solutie este sa-i acceptam pe ceilalti asa cum sunt si totul sa se rezume la timpul de joc, fara actiuni sau fapte care sa lezeze relatiile ulterioare.

    RăspundețiȘtergere
  39. Bineinteles ca urarea am scris-o in argou, cu gramatica adecvata(asta pentru ca vor sari niste carcotasi).

    RăspundețiȘtergere
  40. Luci, păi deja cu exemplul tău de la nr. 3 tot se depăşeşte o limită! Hai, poate un du-te-n aia mea, mai soft, dar asta numai cine cu cine îşi permite. La nervi, pentru defulare, funcţionează mult mai bine neutra las-o-n aia mea.

    RăspundețiȘtergere
  41. Anonimule, divergentele dintre mine si GABITA daca apar , nu te privesc pe tine .Ar fi bine sa te semnezi cind scrii.

    RăspundețiȘtergere
  42. Ce s-au incins sipitele :)) !.
    Pentru Anonim : E pacat ca postezi fara nume. Asa inseamna ca nu ne respecti si esti .....
    Pentru Razvan : Nu este o logica in a te da la o parte in timpul meciului, indiferent daca greseala iti apartine sau nu :). De gresit, gresim cu tontii :)), important este : daca cineva poate sa acopere aceasta greseala, sa incerce sa o faca fara sa isi injure colegul :). Dupa parerea mea esti unul dintre fundasii de baza (in primii 3), pretentiile mele la tine sunt urmatoarele : sa incasezi cat mai multe suturi si sa iti coordonezi coechipierii in aparare, iar daca unul dintre ei greseste sa il dublezi printr-un amplasament foarte bun :).
    Referitor la ce spune Gabitza (este parerea mea), are dreptate. Logica mea este urmatoarea : Cand Ely, Gabitza, Catalin sunt cu fatza la tine, iar in spatele tau sunt ceva metrii (adica te afli pe la jumatatea terenului), ideal ar fi sa il tatonezi pana ce un coechipier te poate dubla, daca te grabesti si te repezi, sansele tale ca sa il deposedezi sunt sub 10%. Daca il tatonezi si nu ii dai interiorul (cum era cazul tau), el o lua pe langa tusa, tu te intorceai mai greu, dar alergai tot la tatonare, adica spre interior, iar el era obligat sa traga la poarta cu stangul sau sa caute in continuare interiorul (sansa ca tu sa blochezi aceasta faza peste 50%). Atentie !!! asta e doar parerea mea (un scenariu). Nici Gabitza nu te-a condamnat, doar ti-a zis cum trebuia sa procedezi :).
    La intrebarea ta : Jucam serios? eu o sa iti raspund : Fiecare joaca cat poate de serios. Chiar daca Mitica a gresit, Tavi a gresit, Gabitza a gresit, sa nu te gandesti nici o clipa ca ei o fac chestia asta intentionat doar pentru a-ti da tie motiv sa injuri, departe de ei acest gand. Eu nu incerc sa tin lectii de viatza sau sa fac morala nimanui ca si eu ... ,,slava domnului'' dau din gura asta proasta, dar am alte vorbe de ocara (mai dulci), si atentie! nu le zic din inima :)).
    Tu esti un om extraordinar, iar ca fotablist nu esti rau deloc, e pacat sa va certati de la o minge :).

    RăspundețiȘtergere
  43. Pentru Vasea: Bunicule, ai jucat foarte bine, iar urcarea in atac la ultima faza a fost de bun augur. Daca te-ai suparat pe mine in timpul meciului, ca nu ti-am acordat prea multa atentie, promit ca data viitoare o sa te cert mai mult :)).
    Pentru Gabitza: Esti un exemplu pentru toata lumea si te apreciez foarte mult pentru ce faci in legatura cu acest fenomen de ziuaacincea. Daca acum vreo 8 anisori, parerea mea era identica cu cea pe care a avut-o anonimul : ,,Orice numai sa castigam'', deoarece eram mic si fraier, cu timpul m-am convins ca lucrurile nu stau deloc asa. Tu esti una dintre persoanele care atunci cand se apuca sa faca ceva, pun ,,tot'' in acel lucru : inima, pasiune, timp si multe altele. Tu ai o alta viziune asupra jocului, pentru ca vezi lucrurile altfel. Parerea ta poate fi inteleasa gresit de catre cei din jur, si nu pentru ca ei au ceva cu tine, ci pentru ca lor li se pare normal ce fac ei. Eu ii cer de opt ani ,,Bunicului'' sa nu mai dea in minge cu exteriorul piciorului (partea dintre calcai si degete), atunci cand mingea vine din lateral.... poti da cu stangul, poti pune un stop, poti da cu latul inapoi etc (asta e parerea mea). Concluzia : Nu incerca sa schimbi ,,Batranii'', schimbate tu :)).
    Pentru Luci : Parca te si vad noaptea cum astepti sa doarma sotia si dai fuga la calculator sa mai schimbi o vorba cu colegii de fotbal. Hai la fotbal !!!! in poarta nu te omoara nimeni :).
    Pentru Bebe : Sa iti dai cu crema ,,autobronzanta'' :).
    Pentru Betze : Incepi sa ma dezamagesti. Gresesti din ce in ce mai mult, dar te inteleg asta pentru ca imi esti simpatic (nu este declaratie de dragoste :)) ).
    Pentru Paul : Cand joci impotriva mea imi mananci ficatii, ma iei pe sus (la propriu). Cand joci cu mine esti bland ca un mielusel, cred ca ai ceva cu mine ,,Iti place sa ma vezi alergand dupa fiecare minge?''
    Pentru Bronson : Nota 10. Esti un exemplu pentru toti : serios, sufletist, profesionist, nu cirtici si nu reprosezi niciodata, dar ai un defect : tu esti ,,uscatura,, iar noi suntem ,,padurea,, :)).
    Pentru Mitica : Ai foarte mare dreptate. Eu personal imi cer scuze daca mai sar calul si iti reprosez cate ceva in timpul meciului. M-am obisnuit cu tine sa fi factor determinant, pentru ca te aleg mereu al doilea om, dar uit cu nerusinare de problemele de sanatate cu care te confrunti.
    Pentru Tavi : Capul sus si atentie mai multa la meci. Daca finalizezi o faza de poarta care nu se concretizeaza cu gol, meciul nu s-a terminat, fatza la minge si suntem atenti in continuare la partida. Si Mitica are aceeasi meteahna, rateaza si uita ca meciul poate continua cu o faza de contraatac care poate fi decisiva. Referitor la faza despre care pomeneste Gabitza, daca ma pun in locul lui are perfecta dreptate, obiectul muncii este mingea, iar ochii nostril trebuie sa fie atintiti catre ea. Daca ma pun in locul lui Tavi, scopul meu era sa ma demarc, pentru ca eu nu am viteza voastra si trebuie sa am un plasament mai bun, astfel nu aveam de unde sa stiu ca Gabitza urmeaza sa imi paseze. Concluzia : Fiecare are dreptate din punctul lui de vedere :).
    Pentru Popescu : Sa te faci bine ! si apropo : Nu mai incerca sa acuzi pe cel de langa tine, cand vina iti apartine 100%. Ai luat cateva goluri foarte usoare, nimeni nu ti-a reprosat nimic (stiind de problema ta cu piciorul), iar tu ca un bezmetic il tot certai pe Vasea, Paul ori Bete.
    Pentru Bogdan : Flacaule cresti de la meci la meci ! Nu stiu ce mananci, nu stiu ce bei, dar ai inceput sa iti revii :).

    RăspundețiȘtergere
  44. Cata, n-am voie sa fac miscari bruste, fara genoflexiuni si altele.

    RăspundețiȘtergere
  45. Cata, nu pot sa ma supar pe tine!
    Promit ca dupa 10 ani de sfaturi primite de la tine, n-o sa mai lovesc mingea cu exteriorul labei piciorului, cu toate ca nu prea fac asa, dar daca spui tu, asa o fi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand de vedem, o sa iti arat celebra lovitura :))

      Ștergere
  46. Pentru Cata( Mama Dolores) :Cand vei avea varsta lui Vasea, te vei bucura sa nimeresti mingea, nu conteaza cu ce.

    RăspundețiȘtergere
  47. Cătăline, bravo ţie că ţi-ai găsit atâta timp pentru fenomen, înseamnă că îţi pasă. Apropo de pasiunea şi în acelaşi timp presiunea pe care o pun la fotbal, şi Ely se cheamă că pune presiune. Câţi o acceptă, câţi o consideră legitimă? Aproape nimeni şi e absolut normal. Am un schimb de mesaje emblematic cu el în care se analizează şi îşi pune cenuşă în cap, pentru ca la meciul următor să facă la fel. Iar când îi spun discret, în timpul meciului, că îşi încalcă promisiunile, recunoaşte. se abţine un timp, după care face la izbucneşte iar.
    Iar referitor la faza cu Tavi, simt că aceasta a luat o amploare exagerată. Eu doream doar să semnalez o stare de fapt păguboasă, atât de uşor de eliminat, încât pentru unii dintre noi nici măcar nu constituie o problemă (Bebe, de exemplu, se postează cu spatele la tuşă şi are astfel în faţă tot terenul). Lumea ar putea crede că eu i-am pasat, deci că aş vrea să-mi absolv o vină imaginară. Nu-i aşa, i-a pasat Bronson, dar avea tot dreptul din lume să o facă, Tavi e demarca foarte bine, doar o făcea cu spatele la fază!

    PS Atât de mare e dorinţa mea de victorie, încât nu mă împac nici acum cu ideea că am luat bătaie de la băieţii ăia din Titan. Se pare că ei nu agreează ideea unei revanşe în balon, dar nu mai e mult până când vom juca iar în aer liber, clipa se apropie.

    RăspundețiȘtergere
  48. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  49. Bravo capitane, esti mai bun la poezii decat la fotbal !

    RăspundețiȘtergere
  50. Fan Pronostic Sportiv23 apr. 2015, 14:13:00

    Gabita, cheama-i pe stelistii de la Pronostic Sportiv, poate faceti un egal cu aia din Titan desi nu va fi usor.

    RăspundețiȘtergere
  51. Daca ti-a parut rau ca ati luat bataie, data viitoare luati-le echipamentul.

    RăspundețiȘtergere
  52. Gabita, te compatimesc ! Ai ajuns in postura de a avea dorinta mai mare ca putinta. Nasol, da asta e !

    RăspundețiȘtergere
  53. Il apreciez foarte mult pe Vasea, si nu numai, dar daca tot poate sa atinga mingea eu ii recomandam sa o atinga corect. Cat despre varsta lui, nu am comentarii, poate nici el la varsta mea nu atingea mingea ca mine ;)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Cata, niciodata n-am "atins" mingea corect asa ca tine.

      Ștergere
  54. Cu privire la meciul din Titan, baietii s-au descurcat foarte bine, dar majoritatea erau sub 40 de ani. Eu zic ca daca mai aveam un om de atac (Ely, Claudiu) ii mancam pe paine :).

    RăspundețiȘtergere
  55. Am respectat dorinţa lui Mitică de a şterge comentariul respectiv, dar numai pentru că autorul poeziei i-a furat "pseudonimul".

    Cât despre "fanul" meu, nu trebuie să folosească mai multe avataruri ca să pară că sunt mai mulţi! :) Culmea e că, deocamdată, putirinţa mi-a revenit la nivelul dorinţei, vineri jucând chiar mai bine decât în alte meciuri câştigate. În definitiv am luat bătaie ca la tenis, la avantaje! Iar pe lângă golurile "de serviciu", am mai reuşit două piese rare: un gol după ce am driblat tot între marginile celor două careuri, iar altul cu o boltă ca la tenis de picior, când m-am băgat cu capul sub mingea aia plouată a lui Motanu. Cât despre băieţii din Titan, abia îi aştept, am schimbat multe mesaje cu organizatorul lor, care se tot plângea că nu se strâng, că nu joacă în balon etc. Dacă nici după ce se coboară balonul nu vin, asta e, mergem tot noi peste ei...

    RăspundețiȘtergere
  56. am scăpat de o echipă de ciobani, atletico (de data asta realul merita vreo 2 penaltiuri și turan un roșu mai timpuriu) și a mai rămas o singură echipă de ordinari. ăștia primesc penalti când nu e și adversarilor li se refuză, așa că sper ca finala mică real-juve să fie câștigată de cei mai buni. dar știu că sunt ghinionist.

    siliboa, rămâne promisă cinstea de la mine, dacă bat pandurii la asa. restul, mai vorbim la teren.

    RăspundețiȘtergere
  57. Cataline, m-ai laudat de m-ai uscat.

    RăspundețiȘtergere
  58. Astăzi am văzut meciurile favoriţilor 1 şi 2 pe Progresul (Simon şi Monfils), deci peste 4 ore de stat în soare, iar acum constat că sunt bronzat pe juma' de faţă! :)

    RăspundețiȘtergere
  59. Am citit azi dimineaţă că săracul Chicharito, după luni de frecat banca, a fost criticat de măreţul Thiery Henry pentru că s-a bucurat la unicul gol din dubla Real-Atletico fără să-l pupe în cur pe Ronaldo! După ce o vreme am vrut să fiu Vasea, acum aş vrea să fiu Chicharito, doar câteva clipe, cât să-l întreb pe Henry dacă el s-a bucurat la golul ăla care a eliminat Irlanda, cu henţ intenţionat, şi dacă da, de ce nu s-a dus să se îmbrăţişeze cu arbitrul!

    RăspundețiȘtergere
  60. Opusul lui Mitica24 apr. 2015, 08:59:00

    Gabita, daca ai ajuns sa te iei dupa Mitica ...vai de tine ! Ai sters cel mai frumos "comentariu". Dupa el trebuie arse toate cartile de poezie, distrusa toata muzica culta, inaltate statui tuturor manelistilor, Zavoranca ridicata la rang de artista a poporului, Benson declarat fotbalistul anului in Romania, castelele bronzatilor monumente de arhitectura. Daca era de sters ceva, atunci trebuia sa elimini toate comentariile tale, ca sunt balarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe următorul pot să-l şterg, că eşti cam bâlbâit? În rest, jos bălăria pentru comentariul tău, dar stai jos, nu eşti deştept. Sper că remarci eufemismul. Altfel, o să-ţi mai spun o dată, în cuvinte simple, că poate înţelegi:

      Pe acest blog două lucruri "nu se poate":
      - să înjuri sau să jigneşti în mod explicit pe cineva
      - să postezi folosind numele altuia (sau pseudonimul pe care îl foloseşte în mod curent)

      Aşadar, ce îl opreşte pe autorul poeziei s-o posteze din nou, folosindu-şi puţin imaginaţia şi la semnătură?

      Ștergere
  61. Opusul lui Mitica24 apr. 2015, 09:00:00

    Gabita, daca ai ajuns sa te iei dupa Mitica ...vai de tine ! Ai sters cel mai frumos "comentariu". Dupa el trebuie arse toate cartile de poezie, distrusa toata muzica culta, inaltate statui tuturor manelistilor, Zavoranca ridicata la rang de artista a poporului, Benson declarat fotbalistul anului in Romania, castelele bronzatilor monumente de arhitectura. Daca era de sters ceva, atunci trebuia sa elimini toate comentariile tale, ca sunt balarii.

    RăspundețiȘtergere
  62. Tavi si Cata multam fain, sunt cu bolidul si la 14.30 am demarat spre Agronomie.

    RăspundețiȘtergere