duminică, 21 septembrie 2014

Victorie meritata

Ca de obicei in ultima perioada si aceasta a 5-a zi din saptamana ce abia s-a incheiat (19.09.2014) a oferit celor prezenti o vreme exceptionala pentru fotbal. In plus, multa lume si animatie, probabil urmare a terminarii perioadei de CO si a inceperii scolilor. Consecinta, la ora 15-30 toate terenurile erau ocupate sau rezervate, motiv pentru care am asteptat cu totii pana la 16-00 cand s-a eliberat acel teren din spate unde soarele ii priveste pe unii in ochi iar pe altii in ceafa.
Sincer, habar nu am intre cine s-au facut alegerile. Unul e posibil sa fi fost Popicu deoarece m-a intrebat daca stau in poarta si dupa ce i-am confirmat m-am pomenit cu el in aceeasi echipa. Oricine ar fi fost cei doi electori, au rezultat urmatoarele team-uri :  

Pinguinii – Tavi, Gaby, Bogdan, Claudiu, Popicu si Gabita ,
Pelicanii – Doru BT (10min. in poarta), Paul, Bebe, Luci, Motanu,
                   Mitica si Cata .

Deoarece Doru e o pesoana cu simtul datoriei, el a venit la teren pentru a-si dovedi devotamentul fata de Fenomen, a intrat pe teren cateva minute (simbolic) si apoi a intins-o la scoala pentru ca avea ore ( la catedra desigur).
La finalul primului sfert de ora de joc scorul devenise 3-1 pentru pelicani, care dupa vreo doua ratari ale lui Mitica au deschis scorul si apoi l-au majorat prin acelasi extraordinar Capitan. Au punctat apoi Popicu (lovitura de cap imparabila la un corner foarte bine executat de Claudiu) si Cata.   
Treptat-treptat pinguinii dau drumul la joc si au preluat initiativa. Gabita, Claudiu, Popicu si Gaby au inceput sa paseze si sa mentina o presiune constanta la poarta adversa, situatie care nu a ramas fara urmari. Pinguinii egaleaza si iau chiar avans de doua goluri. Pe acest fond de joc, aparent favorabil lor,  pinguinii incep sa rateze pe rand ocazii clare, care pana la urma s-au dovedit fatale (s-a ratat si o lovitura de pedeapsa). In ultima treime de joc Gabita a acuzat dureri la un contact cu un adversar iar acest aspect a diminuat mult forta echipei, in plus si Claudiu a scazut randamentul datorita obisnuitei lui oboseli care se manifesta pe final. S-au mai adaugat si cateva greseli in aparare si uita asa lucrurile au luat o alta turnura.    
De partea cealalta, tactica a fost de hartuire. Pelicanii  s-au aparat cat au putut cu cei 3(4) fundasi de meserie + Cata care a fost cam peste tot si pana la urma efortul si ambitia lui au decis rezultatul final. Apoi au folosit de cele mai multe ori ca mijloc de atac sarja, cu actiuni rapide, pase putine si suturi de la distanta, din alergare sau din combinatii simple si eficiente. In fata portii Mitica a fost un calvar pentru mandel si ceillti care se mai aflau in aparare. Cheliosul a dat 5 bobite si 3 bare, una mai spectaculoasa de cat cealalta. A fost ziua lui fasta. Aia de i-a tesut in timp legenda de mare Capitan. Apoi a mai fost si Motanelul cu doua goluri de clasor. Lob plasat peste portarul fara nume ( nu ma refer la mine), apoi un sut de la semidistanta, plasat la radacina barei, dupa o pasa din coltul terenului venita de la Cata. Acest gol a picat intr-un moment crucial al mecilui si cred ca a dat semnalul ca pelicanii pot sa castige. S-a mai mers inca putin cap la cap dupa care Cata a desavarsit victoria pelicanilor marcand ultimele doua goluri cu suturi in forta si extraordinar de bine plasate. Au fost doua faze de autor,  incepute din propriul teren, urmate apoi de dribling la tot ce a gasit in cale (nefericitul de mandel n-a inteles nici acum de ce nu a reusit sa-i blocheze macar o ghiulea - calculele aratau ca gheata aparatorului ar fi trebuit sa fie pe traiectoria balonului).    
La pinguini marcatori au fost Gabita, cele mai multe (3 sau 4), Popicu ( 3 sau 2) si Claudiu 2 buc.
Scor final 10 – 8 pentru pelicani.   
   La data redactarii cronicii ziua si noaptea sunt in echilibru. De maine toamna (astronomica) isi intra definitiv in drepturi.

26 de comentarii:

  1. Alegerile au fost facute de Popica si Motanu. Vineri, Mitica a fost de nota 10+, iar Motanu de 10. Felicitari Capitanului pentru jocul prestat. De partea cealalta, trebuie sa facem o precizare : Pe la jumatate jocului am avut o intrare (fara intentie) cam dura la Gabitza si l-am accidentat, de aici si randamentul scazut. O saptamana usoara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Steaua e numai una22 sept. 2014, 10:34:00

    Cine e pe primul loc?

    RăspundețiȘtergere
  3. Inteleg, din cronica lui Tavi, ca a fost o "miscare" reusita vineri.
    Chiar daca nu i-am vazut, felicitari Capitanului si Motanului si mai ales lui Cata pentru jocul prestat!
    Gaby pregateste-te pentru cronica meciului de vineri pentru ca e pacat sa nu beneficiem de cunostintele tale vaste din lumea sportului si mai ales a fotbalului si evident, de calitatile de analist al fenomenului deziuacincea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Motane, daca vii cu talonul de pensie, ti-am gasit un tratament gratuit cu spasmofilin si spumisan forte.
    Oricum, pentru vineri, eu te-am vazut de nota 11+.
    Daca Mitica n-ar avea calcaie, ar fi minunat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Luci si eu am oscilat intre Motanu si Mitica, dar numarul de goluri marcate a cantarit foarte mult in alegerea facuta. Chiar daca in timpul meciului fiecare dintre noi a gresit mai mult sau mai putin, pertotal a fost ok.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ajutati-l pe Mitica22 sept. 2014, 13:06:00

    Tot meciul l-ati injurat pe chelios si acum ii faceti statuie.Stati de paza cu randul sa nu faca cainii pipi pe ea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am mai retusat la textul cronicii, dar la faptele Capitanului n-am umblat, caci ele astea au fost si oricum era tardiv si inutil, ele facand de mult, prin intermediul internetului, ocolul intregului mapamond pamantesc .

    RăspundețiȘtergere
  8. Cata, victoria ti se datoreaza, ai reusit sa umpli golurile din echipa. Imi pare rau ca nu am contribuit substantial.

    RăspundețiȘtergere
  9. Numărul pariului Eveniment Pronostic Cotă Ora de începere Rezultat
    12281289 Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion (Tipp) 2 6.50 21.09.14 14:30 (0:0) 0:1
    12281354 Leicester City - Manchester United (Tipp) 1 5.40 21.09.14 14:30 (1:2) 5:3
    12281396 Everton FC - Crystal Palace (Tipp) 2 7.20 21.09.14 17:00 (1:1) 2:3
    12281439 Manchester City - Chelsea FC (Tipp) X 3.40 21.09.14 17:00 (0:0) 1:1
    Informaţiile biletului
    Data 21.09.14 12:21 Cotă 859.25
    Tipul pariului Pariu combinat Miza 2.88 EUR
    Statut Corect Câştig 2474.63 EUR


    ce înseamnă să fie omu inspirat!

    RăspundețiȘtergere
  10. am mai dat un gol precum cel de vineri, acu 30 de ani, când eram în practică la Brăila. ăla a fost chiar mai frumos, dar la cel nou țin mai mult, că l-am servit pe cimpanzeul din poartă cu rușinică. Tavi, vezi că băiatu îți tot pomenește numele pe teren, poate crede că ești doica lui și nu i-ai dat să sugă la timp.

    în rest, fraieru n-a jucat taman rău, ne-a dat trei bucăți.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar, paradoxal, şi înfrângere nemeritată! Să nu uităm că Beţe în cele 10-15 minute n-a luat gol, timp în care noi am înhăţat unul, deci meciul la paritate de oameni a început de la 0-1. Iar ultimul gol l-am primit în plin efort de egalare, în urma unei repuneri din lateral direct la cel mai avansat adversar al lor. (Aţi observat câte de multe goluri se marchează în ultima vreme din greşeli directe? Sunt 3-4-5 pe meci de fiecare echipă, altădată se pierdea meciul şi la o singură greşeală!)
    Între aceste două extreme, două au fost evenimentele din miezul meciului care m-au tras în jos. Unul a fost la acel penalty ratat: mă durea piciorul şi am presimţit că dacă dau tare mă rup de tot, aşa că am avut intenţia să dau cu stângul, dar mi-am amintit că ultima dată ratasem cu stângul, am ezitat, am vrut să las pe altul, însă adrenalina era prea mare. Proastă inspiraţie, am şutat tare cu dreptul, am simţit o durere ascuţită şi din acel moment îmi devenise clar că n-o să mai pot folosi dreptul decât cu latul. Apoi, fază incredibilă spre final, când conduceam noi cu un gol: pe o intercepţie la mijlocul terenului, trec în viteză un fundaş, îl driblez şi pe Luci în lateral şi, din unghi, trimit spre poarta goală, numai că... apare Motanu, care se ţinuse după mine de la mijlocul terenului!! Nu mi-a venit să cred, de unde atâta energie după o oră şi ceva?! După faza asta am presimţit că meciul se va întoarce...

    PS Când o să mai găsesc puţin timp, o să postez o fotografie cu cronica din Cişmigiu! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Lucrare scrisa, intr-o clasa de fete, cu subiectul: Abordati intr-o maniera concisa urmatoarele trei teme:

    1) Religie.
    2) Sexualitate.
    3) Mister.

    Doar urmatoarea lucrare a obtinut nota maxima: "Dumnezeule! Sunt insarcinata! Cu cine?"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Misto! Chiar merita nota.
      Ar fi interesant daca s-ar face o cronica de vineri in genul bancului, avand cateva teme stabilite apriorii.

      Ștergere
  13. Vasea, pe unde esti? Vineri m-ai pacalit pentru a doua oara.
    Ai dreptate in privinta lui Gaby, am mai spus-o si eu. Totul e sa accepte si el.
    Ma intreb, chiar asa de speriat sa fie Robert de scrierea unei cronici incat sa nu mai vina vinerea? In privinta lipsei timpului necesar, asta e o problema la majoritatea dintre noi. Il asteptam, caci ne este dor de el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu intervine neprevazutul, vineri voi fi la arena din Agronomie!

      Ștergere
  14. un site super-mișto, pentru amatorii genului:

    http://www.felixrache.ro

    RăspundețiȘtergere
  15. Mortal!
    (Ai grija, Motane , vezi unde dormi!)

    RăspundețiȘtergere
  16. Popicule, te astept sa vii sa-mi pupi statuia. Poti sa alegi unde pupi.

    RăspundețiȘtergere
  17. Căpitane, la cât de iubitor e băiatu, vezi c-o să vrea de mai multe ori și-o să-ți tocească locul.

    Un ofiter de armata, dupa ce a baut aproape toata noaptea, n-a reusit sa se trezeasca dimineata. Suna telefonul. Se aude o voce placuta de femeie:

    - D-le locotenent, doriti sex prin telefon?
    - Bineinteles !
    - Atunci va fac legatura cu comandantul unitatii.


    RăspundețiȘtergere
  18. Dusmanul prostilor25 sept. 2014, 22:05:00

    Fratii Coviltir, Mitica si Motanu, ce sa faca si ei? Macar Tavi e bolovan la fotbal dar are ceva clasa, dar pe astia doi nu-i primeste nici la desene animate.

    RăspundețiȘtergere
  19. Le toarnă, dar cică se opreşte. Mă refer (şi) la ploaie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am vazut ce spune Dusmanul prostilor, dar prostu' dusmanilor ce zice?

    RăspundețiȘtergere
  21. Sile, azi esti liber, du-te la fotbal !

    RăspundețiȘtergere
  22. Sile, ne vedem la ora H+45min. la locul faptei.
    Prevad ca va veni si Cata.
    Cei care racesc usor, au liber sa puna de zacusca.

    RăspundețiȘtergere