sâmbătă, 6 septembrie 2014

Mult mai mult la mai puțin

Mărturisesc, cu oarecare jenă, că meciul de ieri este printre puținele la care am participat și am plecat fără să am idee cât a fost scorul final. Că am mâncat bătaie, și încă bine, este un lucru cert, fiind de altfel evident de la bun început și pentru o gospodină care putea să citească componența echipelor.
Cărăbușii: Bețișor, Gabi, Paulică, Andrei-fiul, Găbiță, Cătălin, Popescu, Vasea
Gândacii: Luci, Bebe, Răzvan, Stelică, văru Dan, Mitică, Eli
Primii au câștigat la zar și au primit drept cadou o parte mai mare dintre premianți, plus Vasea cadou. Soarta nemiloasă a făcut ca tocmai el să fie omul decisiv în prima repriză, când a scăpat de sub cvasi-supravegherea fundașilor adverși și a înscris două goluri de moral. Că au fost date în stilul carcateristic și că autorul lor a fost în rest anormal de nervos nici că mai contează, când a devenit gândac s-a scufundat în nota de mediocritate a noi sale echipe. Adică, Eli dă un gol superb din unghi, de la mijlocul terenului, după care cade psihic total, Mitică joacă la alibi, izolat în bandă și fără prea mare chef de joc, apărarea e făcută franjuri de combinațiile rapide ale zburătoarelor adverse, Luci face și el ce poate, chiar mai bine decât alte dăți, dar cea mai mare viteză a sa e statul pe loc, așa că totul s-a încheiat fără număr.
Am fi nedrepți să nu menționăm și meritele cărăbușilor. Bețișor și-a păstrat bagheta fermecată, respingând, ca fundaș, toate centrările adverse, apoi încuiând poarta. Paulică și cu Gabi au închis culoarele de pătrundere, ultimul (pe care mulți nu prea îl mai iau în calcul în ultima vreme și se păcălesc...) urcând și în atac, Cătălin, în nota obișnuită de lider al echipei. Dacă îl mai adăugăm și pe Andrei, mult mai bine pus la punct cu condiția fizică și pe Fata în iarbă, încălțată cu botine noi și în vervă de joc, nici nu ne miră catastrofa ce-au pățit-o Gândacii. Singurul noroc e că la învingători s-a găsit și un corp străin, pe care, de milă, l-am înbrăcat cu un șorț de colecție, că altfel nu ne ajungeau nici degetele de la picioare să ținem socoteala la goluri primite.
Având în vedere că s-a jucat într-o locație (sâc, Luci...) nouă, undeva în Parcul Herăstrău, după meci lumea s-a răspândit și mai abitir ca de obicei. Sperăm că fiecăruia i-a priit , acolo pe unde a consumat, chiar și șmecherilor care îi trimiteau pe alții la înaintare, să afle cât e berea în Herăstrău. Acuma fiecare cu propriul său standard, dar parcă nu se face să întrebi prin zonă dacă servesc la halbă...

29 de comentarii:

  1. De data asta, înainte de a comenta altcineva, recunosc şi eu din proprie iniţiativă: am avut echipă mai bună! Ca şi vinerea trecută, am câştigat alegerile, dar nu le-am mai greşit. Iniţial, am stabilit să împărţim omul în plus câte o repriză, dacă aş fi realizat decalajul la început decalajul l-aş fi dat de la început. Am suflat şi în iaurt deoarece Cătălin anunţase că e accidentat (totuşi, în afară de a şuta tare la poartă şi pase lungi, a jucat ca de obicei), eu eram cam speriat de ghetele noi, cu bot rotunjit (la început nu controlam bine mingea, iar şuturile erau fătă precizie - şi va mai dura ceva până să mă adaptez). Apoi, pe măsură ce se limpezeau lucrurile, Vasea a trecut mai repede dincolo, iar la un moment dat am propus şi un schimb Andrei-Mitică şi restart de la 0-0, dar nu ştiu de ce n-a fost agreat, poate unora le pierise deja pofta de joc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Motane, nu stiu de unde ai scos'o p-asta cu "anormal de nervos", pt. ca in timpul meciului am fost chiar prea calm. Este adevatat ca inainte si oarecum dupa,am fost putin iritat de faptul ca nu prea stiam ce se intampla, unde jucam, pe unde o luam, pe cine iau in masina etc.Multumesc pt. "aprecieri"...
    Nishimori in finala de la US Open!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i mai lasati sa scrie pe cei ce pierd meciul ca te apuca somnul citind.

    RăspundețiȘtergere
  4. Grecia - Romania 2-0.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steaua e numai una8 sept. 2014, 10:07:00

      Asa patesti cand confunzi televizorul cu masina de spalat!

      Ștergere
  5. și io m-am gândit că ar fi mai indicat ca învingătorii să scrie cronica. dar Cătă de abia ce prestase, iar Fata din Flori, la cel mai bun meci din ultima vreme (probabil de la ghetuțele noi) și-a numărat pe răboj și cele trei cuvinte aruncate din zborul tramvaiului, atunci când au combătut trei la trei. așa că proxima reprezentație îi aparține lui Tavi-lenevilă, ca să știe omu, poate nu-l aranjează și își amână revenirea.
    Vasea, exact la înainte și după mă refeream.

    RăspundețiȘtergere


  6. - Draga mea, poti sa-ti sarut fruntea? Si nasucul? Si ochisorii? Acum si buzisoarele…Acum gatisorul, burtica…Acum piciorusele…

    – NU SARI PESTE!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani Marinilor, Mariilor si altor marinari!
    (Apropos, pe 8 august este comemorata moartea si nu nasterea Maicii Domnului, deci, dupa cate stiu e , nu e de " la multi ani!', s.a.).

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani lui Marinus,in partea tuturor fotbalistilor de ziua 5-a.Am zis fotbalistilor, asa ca doar in numele lor fac urarea.Ceilalti s-o faca in nume propriu. Sa ne traiesti nea Marinica, sa prosperi ca si pana acum si sa-ti fie mila si de Cristi gaz, sa-l aduci acasa,sa nu mai stea la rascrucea drumurilor prin Germania, doar, doar, s-o procopsi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci azi câştigă Marin. La US Open.

    Şi apropo de Cristi Gaz. În lipsa lui, se destramă echipa de minifotbal: Sorin Paraschiv a trecut la Pronostic! Printre alţii... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pt.L.: Pe 15 august se comemoreaza moartea Maicii Domnului, iar pe 8 sept.nasterea Maicii Domnului.
    Despre meciul cu grecii:Mai e mult pana departe.Sa nu uitam ca dupa ce am batut Turcia cu 1-0 in deplasare (la fel de chinuit ca si acum), am pierdut calificarea la baraj.Echipa joaca la fel ca si pana acum (se joaca la asteptare, se profita de o ocazie, dupa ce se da un gol ne asezam cu fundul in poarta, asteptand sa treaca timpul).Nu avem atacanti de talie europena, nu avem mijlocasi de creatie. Noroc de grupa usoara.

    RăspundețiȘtergere
  11. va salut baeti si va urez numa de bine si sa aveti grije si de fraieru am vrut s-al chem aici da m-ie frica sa nu sparlesca pantofi de la usa sa-i vanda in vitan; de ziua lui nu credd ca vine ca nu i-a iesit ceareu asa ca mitica nu veni nici tu.am vazut meciu cu greu si niste beri greci slabi de tot avea loc si spadasinu la ei dar n-a gasit matura libera. gabiza da gol si pentru mine. ', nea vasea hai steaua nu fi suparat.

    RăspundețiȘtergere
  12. de acord cu Gaby, meciul cu grecii e doar începutul. dar dacă la scorul ăsta mulți îl înjură pe Pițurcă îmi închipui ce era la înfrângere. printre ei și fata Găbiță, cu care (și cu Bogdan) am ciugulit o bere la milițian, care nu-l place pe Tamaș, deși a jucat bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. E ziua lui Marinică azi, îl iubim și ținem cu el

    Marinică, te iubim
    Că ca tine nu găsim
    Trei ca tine la doi bani
    Hai noroc și la mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa ne traiesti ca ne trebuiesti Paunescule.

    RăspundețiȘtergere
  15. Tineret mindria tarii9 sept. 2014, 21:03:00

    Puradeii mici au furat opt bucati de la nemti se pregateste nationala mare.

    RăspundețiȘtergere
  16. - O cioara statea pe o craca si nu facea nimic toata ziulica. Un iepuras, vazind-o, o intreaba:
    - As putea sa stau si eu si sa nu fac nimic toata ziua?
    - Bineinteles, de ce nu? ii raspunse cioara. Astfel ca iepurasul statea pe pamant sub cioara si nu facea nimic.Deodata, apare o vulpe si-l mananca pe iepuras.
    MORALA: Ca sa poti sa stai si sa nu faci nimic toata ziua, trebuie sa fii foarte sus. -

    Barbatii se impart in cinci categorii dupa trei criterii.
    Criteriile sunt: bautura pe care o consuma; mijlocul de transport folosit; cu cine isi satisfac nevoile sexuale.
    Categoriile sunt: 1. Whisky – Mercedes – Amanta; 2. Coniac – Masina statului – Secretara; 3. Pepsi – Dacia personala – Autostopista; 4. Ceai – Tramvai – Nevasta 5. Apa – Talpa – Mana dreapta

    RăspundețiȘtergere
  17. Băbăieţi, aseară am debutat în noul sezon al competiţiei de minifotbal, având o echipă înţesată de foşti jucători de diviza A, unii chiar de naţională. Nici nu m-am echipat, gândindu-mă că n-are rost să-i încurc. Totuşi, aş fi putut intra pe final, pentru că la 0-3 nu prea mai avea nimeni chef să stea în teren...:) Totuşi, 3 dintre cei mai buni, toţi internaţionali, n-au putut juca, din motive întemeiate. Să mai avem răbdare, zic, să nu ne grăbim să schimbăm antrenorul! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Vezi ca se mai fac legitimari si ia-l pe Mitica la echipa!

    RăspundețiȘtergere
  19. Gabita, nu te bucura cu noile achizitii.Fostii fotbalisti se trec asa repede, de zici ca n-au jucat fotbal niciodata.Obisnuiti cu pastile,folosite de toti sportivii de performanta, odata iesiti din activitate ajung la un nivel de zici ca n-au jucat niciodata fotbal.Am cunoscut fosti fotbalisti si am crezut ca-i o gluma ca n-au vrut sa joace, dar ei atat mai puteau.Daca insa continua sa se antreneze, sa duca viata sportiva, atunci da, poti sa astepti ceva de la ei.Altfel, te bucuri degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ştiu ce spui, dar ăştia sunt toţi mai tineri ca mine. Erau "fit"!

    RăspundețiȘtergere
  21. În Agronomie, ca de obicei. O să-l aduc şi pe fi-miu, că tot e ultima zi de vacanţă.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sile, astazi nu ne intalnim la ora H, ci la H+45min. la locul faptei.
    Nu am inteles intrebarea lui Gaby. Exista indoieli in privinta locului de desfasurare a etapei?

    RăspundețiȘtergere
  23. Exista indoieli in privinta etapei de desfasurare a locului.

    RăspundețiȘtergere
  24. Iar a consumat Luci fara sifon!

    RăspundețiȘtergere