sâmbătă, 9 august 2014

Tavi, odă din nou lui Marin

Deși nu merită, vom începe cronica cu cei absenți, poate cu această ocazie să le fie cu învățare de minte. Ciulică și-a terminat stocul de vopsea și așteaptă rușinat să bage cromoplatin roșcat la bufetul comunal, de Cătălin se aude că ar fi în probe la Dinamo, Neluțu ține steagul sus și umblă după fete (se pare că este cam singurul din grup care mai e preocupat de subiectul respectiv...), Paulică ar avea o scutire de la tovarășa învățătoare, Bogdan a colecționat al treilea cartonaș maro de la soția-doamna și este suspendat două etape, de Robert fi-su lu ta-su nu se mai știe nimic, doar că e terorizat de Siliboa să scrie cronica și că de aceea nu ne mai onorează. Care Siliboa nici pe el nu l-am văzut în startul meciului, pentru că, la mintea sa de fetiță amețită, s-a gândit că echipa cu un om în minus joacă cu atacant fix și s-a pitit în fața porții adverse, să nu-l vadă nimenea. Noroc că l-am descoperit la timp, l-am extras de urechi și l-am reprofilat fundaș, iar apoi regele portarilor, doar trei goluri din două șuturi, de se minunau spectatorii pe margini.
Ca să nu mai pățească precum săptămâna trecută, când a schimbat echipa la pauză, Mihăiță Hănescu-Lolek a fost mai atent la alegeri și a prins un loc de titular, cu Bolek-Găbiță în formația adversă, ca să-i remarce lumea cum joacă unul împotriva celuilalt, lucru ce nu s-a  întâmplat, pentru că soarta a făcut să nu se prea întâlnească pe teren. Iată garniturile, una de baie, cealaltă de grup sanitar:
Lolecii: Gaby, Stelică, Motanu, Siliboa, Mihăiță, Mitică
Bolecii: Nepotu, Bebilă, Tavi, Bețișor, Claudiu, Marin, Găbiță
Că uitasem să vă spun, Nepotu este chiar nepotu lui Găbiță, un băiat cam cu vreo juma de metru mai mare ca Mihai și cu niște reflexe excepționale, de ne-am chinuit groaznic să-l convingem să ia gol. Evident, cu om în plus în prima repriză, Bolecii au dominat startul partidei, ajungând destul de repede la un 2-0, un gol de la distanță al lui Găbiță și unul al lui Leșinatu de pe linia porții, campionii intră și ei în joc cu ajutorul lui Bețișor, care pune lăbuța pe mingiulică și Mihăiță transformă penaltiul. Se face chiar 2-2, dar oboseala și lipsa de inspirație își spun cuvântul, Claudiu mai prinde un șut-gol de afară, Tavi driblează pe stânga și contribuie la reușita de 4-2, după care se schimbă omul în plus. Inițial la campioni trebuia să vină Bebilă, dar i-a plăcut așa de mult să fie cu Leșin în echipă, că ne-am hotărât să-l facem om pe Șorțulet.
Paradoxal, cei ce marchează primii sunt chiftelarii cu om în minus, gol  al lui Leșin (ca de obicei, de pe linia porții...) pe conștiința lui Mitică, după care începe cursa de urmărire. Mihăiță bagă o bucată, Mitică, mai norocos, se pare, în dragoste, nimerește bara după o combinație subtilă, după care Tavi își etalează clasa în fața apărării adverse și, în special, a inamicului său tradițional, Leșin, pentru că un moment de geniu face de un milion de ori mai mult decât două goluri fâsâite. Iar faza egalării avea să fie cu adevărat antologică: Motanu vine și el în atac și produce singurul său lucru bun din meci (vorbărie multă, eficență zero, cică nu i-a plăcut mingea!), oprind un șut care se ducea afară, oferindu-i balonul lui Tavi și lăsându-l pe acesta să-i marcheze prin "tunel" golul de 5-5, scor final, absolut (ne)meritat de fiecare parte.
Masa și dansul le-a servit fiecare pe unde a putut, unii la iarbă verde, alții la micișorii lui Nea Nicu, în afară de Siliboa, absent nemotivat. Păcatul e al lui, pentru că uită pentru ce vine, de fapt, la fotbal...

                                                      *           *          *

Din surse oarecum sigure am aflat că astăzi ar fi ziua tânărului Matei. Așteptăm să facă cinste la milogi și îi urăm pe această cale să fie frumos și deștept ca Mami și bun la suflet ca Tati. La Mulți Ani!

52 de comentarii:

  1. dacă definiția pișatului borât ar exista în dicționar, ea ar trebui căutată în dreptul lui Celtic Glasgow. adică îți dă Legia 4-1 și 2-0, scoruri la care trebuia să-ți ia chiloții puturoși și să te lase-n kuru-gol, că oricum vreo urmă de bărbăție n-ai de arătat, după care, profiți că polonezii au băgat oarecum nașpa un băiat în joc în minutul 86 și mergi în CL. zic oarecum nașpa pentru că băiatul respectiv avea o pedeapsă de trei etape, după un roșu din toamna trecută, etape pe care LE EXECUTASE în dubla cu niște irlandezi și în primul tur cu putorile, dar, o mică eroare administrativă a clubului polonez a făcut să nu fie luate în considerare. așadar, 4-1 în tur pentru polonezi, 3-0 pentru jeguri la masa verde, neisprăviții merg mai departe, pentru că au marcat mai multe goluri în deplasare!!!!!!!!!!!!!!
    asta în condițiile în care la meciul de 4-1 polonezii au ratat 2(DOUĂ) penaltiuri, prin același om. asta e și prostia lor, niciodată n-ar trebui ca unul care ratează un penalti într-un meci să-l mai bată și pe al doilea. îl marchează, treacă-meargă, s-a mai scos, dar dacă ratează, așa cum a făcut?
    iar acum, ai și baftă la sorți și s-ar putea să prinzi grupele CL, tu, echipa p...lii, străină de fotbal și de fair-play, să aibă toată Scoția bani de lumânări.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cum cronicarul dupa ce termina de scris cronica, incepe si sa comenteze...si este tare suparat pe Celtic care a acceptat sa mearga mai departe chiar daca a pierdut ambele meciuri pe teren. Daca refuza, oare ce se intampla?!?
    Tipatorule,eu nu m-am dus varf de capu-meu ci trimis de copitan-Mitica si de Mihai...

    RăspundețiȘtergere
  3. Critic literar9 aug. 2014, 20:04:00

    Singurul lucru care se desluseste e ca Motanu il serveste pe Tavi cu limbi. Oare de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. maistre, îți stau și matale la dispoziție, dar cu limba de la clopot.

      Ștergere
  4. Bebetto LEX-DEX9 aug. 2014, 23:21:00

    Ca ursitoare as fi inversat menirile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adica i-ai fi urat copilului sa fie frumos ca tine?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi de urări, de oriunde ar veni!

    Beţe a fost impecabil, nu l-a lăsat deloc să respire pe Tenisman!

    Nu cred că mă înşel, golul egalării a fost ăla al lui Mihai, când Popică a pasat prea încet la portar, Nepotu şi Tenismanu au ajuns aproape în acelaşi timp, iar ultimul a blocat degajarea, mingea ducându-se în poartă, cu ceva şansă.

    Dacă tot zicea Tavi că l-am pomenit în cronica precedentă, o fac şi acum, dar nu laudativ. La pauză am preferat să-l cedăm pe el, decât pe Bebe, care îşi respecta postul. Lui Tavi i-am amintit toată repriza întâi că joacă fundaş, el zicea că ştie, dar mereu era în faţa mea! Din cauza asta a trebuit să cobor mai mult, astfel că în repriza a doua eram stors. De altfel, am terminat meciul dezhidratat, mi-am revenit abia după trei beri!

    RăspundețiȘtergere
  7. prima repriză era clar că trebuie să jucăm pe contre, de aceea nu ne puteam permite, fiind mai slabi și cu un om în minus, să ținem un vârf fix. Mitică și Mihai sunt poeți, Siliboa n-avea ce face-n față, ci trebuia să aglomereze în apărare.
    partea amuzantă e că și io am avut după pauză absolut aceleași discuții cu Tavi, care îmi spunea că nu avem pe nimeni în față și s-a băgat el. până la urmă, cu folos, dar ar cam trebui să începă să mă cinstească, e a patra pasă de gol pe care i-o dau în ultima vreme.

    RăspundețiȘtergere
  8. cum nu prind liga întăi, am lăsat tembelizorul la un meci de fotbal feminin la CMunder 20 și am văzut două goluri la vinclu, ambele din afara careului, portărițele nevinovate, bașca un Germania-China, scor final 5-5!!!
    dacă bate Steaua, sunt dator patru beri la Chiftelaru, poata așa îl scot pe prost din bârlog.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristi, Danke! :) Vezi că Paul e în Germănica, poate beţi o bere pe-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristi nu e in Germanica, ci la mititica.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai Superiorul lui Tavi11 aug. 2014, 11:06:00

    Nu va mai legati de protejatul meu!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si mai superiorul lui Tavi11 aug. 2014, 11:35:00

    Ca altul mai fraier nici ca gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. un cititor al blogului11 aug. 2014, 13:20:00

    Este vorba de o oda sau de un imn dedicat(a) lui Marin?!?
    Cine este acest Marin?

    RăspundețiȘtergere
  14. Ultimele 3 meciuri s-au incheiat la egalitate: 12-12, 6-6 si 5-5. oare urmeaza a patra egalitate?

    RăspundețiȘtergere
  15. Vineri, a fost o zi torida care a scos, cum se spune, untul din noi. Dupa meci am avut parte si de o scurta vijelie insotita de o plocica care din pacate a mai scurtat perioada discutiilor la berica de dupa, servita la ”botul calului”, in spatele vestiarelor. A fost frumos, toata lumea multumita, caci nimeni nu a pierdut. Cum bine arata SILE, de trei saptamani lumea mananca seminte de la Stelica si bea bere la pahar, multumita si destindsa pana la loc comanda. Ah, ce frumos e sa fie EGALITATE (5-5), FRATERNITATE (Popicu fara cioc cu noi ceilalti-a fost obosit) si LIBERTATE (soacrele si nevestele pe planul doi -ce e drept, nu toate).

    RăspundețiȘtergere
  16. Personal, am avut privilegiul sa joc alaturi de toti cei prezenti. M-am simtit minunat si la Loleci si la Boleci. Dovada?! Pai am castigat si cu unii si cu ceilalti. Castigurile le-am distribuit astfel incat puse pe talerele unui cantar sa dea echilibru. De fapt, vreau sa spun ,cu modestia care ma caracterizeaza, ca vineri au facut jocurile. M-au ajutat: Nepotu (Ionut-un nepot de isprava-sa mai vina) , Bebilă, Bețișor, Claudiu, Marin, Găbiță in prima repriza, apoi Gaby, Stelică, Motanu, Siliboa, Mihăiță si Mitică (marele Capitan) in cea de-a doua.

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani lui Matei si poate impreuna cu varul Ionut sa ne mai faci cate o vizita.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am nr lui new Paul, daca pot I sa-mi dai numaru,il sun si daca este aproape ma intalnesc cu El,si i day o mingee,noua,Adidas,sa VA aduca,in rest VA urez cele bune,lui popica o cocoasa in spate si in furung,pe fund,AI I papuci care i vinde pe a Colo,AI I lumea i pune lla Cain I and is afar a,sa urineze

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu se intelege prea bine, dar Cristi pare sa-l fi servit cu clanta pe domnul Popescu.

    RăspundețiȘtergere
  20. Asta e cea mai grea problema ! Cine reuseste sa descifreze mesajul lui Cristi are doua beri de la Mitica.Fiti atenti ca nu e ce pare.Cititi printre randuri, Cristi e mult mai subtil decat va asteptati.Champollion va fi surclasat de cel ce va dezlega misterul care se ascunde in spatele acelor transmise de Cristi din lumea de dincolo.

    RăspundețiȘtergere
  21. La multi ani Matei ! Salutari Cristi !

    RăspundețiȘtergere
  22. Jucam vineri ? La aceeasi ora, sau mai devreme ? Popicu unde-si serbeaza ziua ?

    RăspundețiȘtergere
  23. am impresia că ăia de la Barcelona au dat în mintea copiilor. portar neamț, treacă-meargă, deși erau pe piață o groază de sud-americani buni. cu Suarez deocamdată nu se știe, poate să strice atmosfera la echipă, plus că va trebui să facă și faza defensivă, în condițiile în care Messi și Neymar o cam lălăie.
    în schimb, fundașii centrali sunt luați, sunt, la nivelul ăsta, niște bășini. Mathieu e primitiv, iar pe Vermaelen, de bun ce e, l-a dat afară Wenger. dar poate trag la Europa League și nu știm noi.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cristinele, Paul trece obligatoriu prin Frankfurt. ar putea să ajungă și-n Belgia, să se vadă cu un prieten comun. dacă vrei, îți trimit numărul prin sms. zi-ne ce mai faci, la fraier i-e dor de tine, deși nu recunoaște.

    Cătă, mi se pare sau cam ești supărat?

    RăspundețiȘtergere
  25. Felicitari Tavi, iar ai cazut in picioare, nu ca nu ai merita.

    RăspundețiȘtergere
  26. Pe picioarele dindărăt.Bebe, exprimă-te clar !

    RăspundețiȘtergere
  27. Iar ne plictiseste Motanu cu pretenţiile lui de antrenor.Bleah,mi se face greata.Lasa-i, tata, pe aia de se pricep, nu-ti da tu cu parerea.Apropo, ce a facut ala de nu-l suporti tu, aseara ? Iar ti-a dat cu copita peste bot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un dresor de muste, fraier in ultimul grad, care vineri a ars pe teren gazul lui Cristy, l-a lovit mingea de doua ori din greseala si apoi a aparut ca marcator. Sigur fraierul se crede un fel de CR7.

      Ștergere
  28. Dresorul mustelor:Tavi & Company13 aug. 2014, 16:38:00

    Ba Observator, esti de la antene? Du-te la puscarie ! Nu vorbesc cu tine,nu te bag in seama.

    RăspundețiȘtergere
  29. de ziua lui nu face marin cimste la nimeni poate lui mitica adica tot aia; nu stie gusteru unde sarbatoreste ca e cu gayii la opereta in parc s-au in wece la romana, strange-ti si voi cate un leu,doi ca-si face panarama schimbare de sex si da reducere am vrut sa-l aduc aici in germania da nu i da drumu de la granita ca are stampila de popo pe pasport da-si face acu pasarica noua si vine sa stea n boscheti. beau o bere va pup

    RăspundețiȘtergere
  30. motanu către puradel ronaldo13 aug. 2014, 21:18:00

    la echipa pe care a cumparat-o pe bani grei Realul și tu ai da gol, așa că nu-i mare scofală. am auzit că unii nu și-au plătit cablul, așa că se uită la TV-ul vecinilor. cu binoclul, roagă-i să vizioneze meciurile lui Dortmund, poate așa înveți și tu ceva.
    Cristinel, același mucalit, dar dacă vorbește serios dau și eu doi lei pentru operația lui nea Caisă.

    RăspundețiȘtergere
  31. Mulţumesc din nou pt urări. Nepotu Ionuţ nu-i "capitalist", deci n-are cum să vină la fotbal, cine ştie când îl mai prind.

    RăspundețiȘtergere
  32. Patronul Marin(imos)14 aug. 2014, 09:26:00

    Cristi, vad ca stii totul despre poponari.Unde se aduna, de unde-si agata partenerii, ce mai, esti in tema.Referitor la mersul in Germania, am fost, ma mai duc, dar numai in vacante sau pentru business.Ti-am propus sa te iau la mine la firma, gaseam ceva si pentru tine, dar ai preferat sa strangi chistoace afara decat sa dai cu matura prin fata pravaliei mele.Oricum, daca -ti vine mintea acasa, avand in vedere ca te cunosc, iti mai dau o mana de ajutor si te scap de umilintele pe care le induri acolo.
    Pentru Motanu- Tine-ti banii ca vine iarna, iar n-ai bani de caldura si te duci sa te culci pe gurile de aerisire.

    RăspundețiȘtergere
  33. Tudorica nu le are deloc cu fotbalul . La finala Supercupei el vorbea de concurenta Casillas cu David Lopes dar ultimul e deja plecat la Milan. Ia si el un ban gramada dar degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  34. Maine se joaca? Ramane valabila ora 15-30 ?

    RăspundețiȘtergere
  35. Ar trebui să se joace, până acum nu s-a recuzat nimeni. Mai ales că o să fie ziua lui Marian şi s-ar putea să dea un rând.

    RăspundețiȘtergere
  36. E ok ! Apa si sapca ar trebui sa fie in dotarea fiecaruia. Intr-adevar, maine e o zi importanta pentru Marian.

    RăspundețiȘtergere
  37. Sile, ne vedem la locul faptei la ora H+45min.

    RăspundețiȘtergere
  38. Razvane nu sunt suparat, ce motive as avea? Am fost in concediu, iar vineri o sa plec pe undeva... Vinerea viitoare o sa imi fac simtita prezenta :). Va salut si spor la mingicarit.

    RăspundețiȘtergere
  39. Azi l-am văzut pe Beţe pe stradă, i-am dat un claxon şi mi-am amintit că a anunţat data trecută că s-ar putea să nu apară mâine. Dacă mai sunt şi alţii, ar fi bine să scrie, cum a făcut Cătălin, să ştim ce facem. În mod normal, măcar de un 5-5, 6-6 tot ar trebui să ne strângem. În schimb, data viitoare trebuie să vă faceţi planul fără mine, voi fi la mare.

    RăspundețiȘtergere
  40. Daca maine va gasesc rasi, tunsi, frezati si cantand solemn stapanului pe doua voci, s-ar putea sa pice de-o bere pentru milogi. Pe Mitica il vreau tuns, pe Tavi mai intelept iar pe Motanu si pe Stelica manierati. Stiu ca e greu!

    RăspundețiȘtergere
  41. Mitica tuns si imbaiat!

    RăspundețiȘtergere
  42. Maine nu vin, datorita caniculei.Data trecuta nu m-am simtit prea bine in weekend.Cred ca am avut si un pic de insolatie.

    RăspundețiȘtergere
  43. Nu vin, pentru ca va fi prea cald pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  44. Vedeti ca se poate sa fie lumea politicoasa. Gabita s-a referit la Popica spunandu-i Marian. S-ar putea sa primeasca o bere, ceilalti mai asteapta.

    RăspundețiȘtergere
  45. Mulţumesc, domnu' Marian, ar fi o premieră!

    Gabi, mai bine să te protejezi când condiţiile sunt extreme. Speram să se mai înmoaie canicula azi, ăştia anunţaseră că ţine până joi, dar văd că au prelungit. Oricum, cred că de data asta nu mai obiectează nimeni la terenul ăla din spate, cu umbră...

    RăspundețiȘtergere
  46. Totuşi, s-ar putea să avem noroc, în intervalul de joc se anunţă 31 de grade C şi parţial înnorat!

    RăspundețiȘtergere
  47. Azi nu va incurc, vorba lui Luci. Cauzele sunt mai multe, printre care si canioula...

    RăspundețiȘtergere