duminică, 3 august 2014

Adeus, Brazuca!

Prima zi a lui Gustar părea a fi şi prima de caniculă, totuşi un vânticel ne-a suflat în aripi. La alegeri am mers pe o formulă viabilă când combatanţii consideraţi "mai decisivi" sunt în număr de 3: unul schimbă echipa la pauză. Astfel, echipele vor deţine supremaţia pe rând, câte o repriză. Desigur, am delimitat strict reprizele, câte 35 de minute fiecare, pentru că se ştia că după meci avem oarece treabă. Am ales eu (Găbiţă) şi Ely:

Echipa G - Gabi, Paul, Motanu, Biciclistu, Vasea, Popică, Găbiţă, Mihai-T

Echipa E - Tavi, Bebe, Virgil, Stelică, Beţe, Mitică, Ely, Bogdan

Ultimii enumeraţi, cei scrişi cu litere cursive, au făcut schimb la pauză, conform înţelegerii.  Evident, prima repriză a fost un iureş ofensiv al echipei G, deşi E-urile au deschis scorul prin Mitică. Însă până în minutul 35 avea să se facă 6-1, cu 2 goluri Găbiţă şi 3 sau chiar 4 Tenismanu (dacă a mai înscris cineva un gol, să-l revendice). La ultima fază a reprizei, Popică a ratat o reluare simplă din faţa porţii, presimţirea mea că ăla ar fi putut fi golul victoriei confirmându-se la final.

În a doua parte raportul de forţe s-a schimbat total, E-urile atacând cu toate liniile. Cu toate astea, rezistăm eroic fără gol primit timp de... 20 de minute! În acest timp, la singura noastră ocazie am mai ratat o dată golul care ar fi închis meciul, când, după o cursă pe stânga, am ezitat între a şuta şi a-i pasa lui Motanu la bara a doua, rezultând ceva între cele două. Totuşi, în ultimul sfert de oră am căzut inexplicabil, încasând 5 goluri pentru un nou rezultat de egalitate, 6-6!
Foarte curios, pe lista marcatorilor nu se regăsesc deloc Ely sau Mihai: de două ori Tavi şi încă 3... autogoluri!!! Da, ghinion curat pentru Motanu, care a deviat de două ori în poartă, şi neinspiraţie pentru Biciclistu, care a trimis nepresat în proprie poartă la o minge simplu de controlat. De fapt, pe cât de bine a jucat pe atac în prima repriză, Biciclistu ne-a îngropat ca fundaş în partea a doua, el fiind vinovat şi la cele două goluri ale lui Tavi. La primul, deşi i-am strigat să ţină pe lung, a preferat să stea în mijlocul careului fără om, centrarea l-a depăşit şi Tavi a marcat. În ultimele 5 minute am intrat eu în poartă, într-o încercare disperată de a ne aglomera şi a ţine de avantajul de un gol, dar Bicilistu a comis-o iar, când mai erau vreo două minute, la cea mai dramatică fază a meciului: a recuperat foarte bine în faţa careului, dar s-a lansat într-un dribling prelungit, fără pic de viitor având în vedere viteza dezvoltată la acel moment, a fost deposedat şi mingea a ajuns rapid pe dreapta, la Ely. Deşi jucam fără tricou, am plonjat la sacrificiu, reuşind să apăr şutul iniţial, dar mingea amortizată se îndrepta spre acelaşi Tavi, singur în faţa porţii goale. Deşi căzut, am reuşit să împing mingea spre corner, dar norocosul Tavi s-a aflat pe direcţie, mingea l-a lovit şi s-a dus agonizant lângă bara opusă. Colac peste pupăză, când mai erau câteva secunde, mingea Brazuca s-a spart, probabil neacceptând ideea că noi ne aflam... în atac! :)

Cronica de grătar

Cum spuneam, am avut treabă imediat după meci, 8 combatanţi onorând invitaţia mea la bere+grătar. Ca idee, cumpărăturile la Billa ne-au dus la 25 de lei de persoană, în condiţiile în care nu ne-am refuzat nimic. Ploaia ne-a încercat la început, dar apoi ne-am bucurat de aer şi de priceperea lui Stelică la mici şi frigărui. S-a combătut până după ora 12, încheind cu un nou grătar cu fripturi, autor Bogdan. Despre atmosferă las pozele să vorbească, eu mă voi limita la o listă cu ce mi-a rămas în urma acţiunii:
- o roşie
- un castravete
- trei ardei
- două cepe
- un bol de salată
- o caserolă de fripturi
- nişte pâine
- juma de muştar
- juma de şerveţele
- şi.... zero beri!!! Asta în condiţiile în care eu aveam deja 12 beri puse la rece!







Dacă aş fi făcut rost de bani în timp util, peisajul ar fi fost schimbat de Scila şi Caribda, cele două sălcii care mi-au fost "montate" abia a doua zi, sâmbătă, după cum se poate vedea în poza de mai jos (bonus, vecina care udă tuia! :)

36 de comentarii:

  1. A marcat si Stelica un gol cu capul.
    Gabita s-o stapaniti sanatosi pe dansa, adica pe viluta! Sunt putin invidios pe cei opt...
    Am fost si eu la o viluta la Rosu pana pe la ora 21,dar fara consum de lichide, eram doar sofer, deh o obligatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vasea, aia cu capul a fost una dintre cele deviate de Motanu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ca i-a convins omul pe betivi sa plece pe la casele lor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu o sa o scot Brazuca 2 de la naftalina. Imi pare rau pentru Brazuca 1, dar gardurile astea de sarma o sa ne faca mereu probleme.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am şi eu mingea aia nouă care nu-i rea deloc, eu zic s-o băgăm pe ea mai întâi la joc.

    RăspundețiȘtergere
  6. în mod clar, Tavi a fost omul meciului. a apărat bine, inclusiv cu un plonjon la Mihai și s-a lipit la gol, așa că fiecăruia îi vine rândul să fie VIP. am încredere în el, că e băiat serios și nu calcă pe urmele ultimilor doi laureați, Biciclistu (super acu 2 dăți, vineri pământ de flori, moale ca un rahat proaspăt, noi ne apăram și el stătea lipit de tușă, la mijlocul terenului!!!) și Siliboa, care și-a făcut program la gagici și nu ne-a băgat în seamă.

    RăspundețiȘtergere
  7. impresionantă performanța fetelor la handbal, la o vârstă când multora le stă mintea doar la farduri, dresuri și ștremeleag. probabil Dedu are dreptate și, în primul rând, sunt sănătoase la minte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Critic literar4 aug. 2014, 20:34:00

    La Bebe n-am pretentii sa-si scoata sapca atunci cand mananca, dar Mihai parea ceva mai umblat prin lume.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anticritic literar4 aug. 2014, 22:12:00

    N-am avut itmp sa ma duc la coafor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tavi si-a propus sa joace ca Popicu si i-a iesit, Bravo, lui !

    RăspundețiȘtergere
  11. Gabita va trebui sa cheme un sobor de preoti sa-i faca festanie la casa, la cati draci i-au trecut pragul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Critic literar5 aug. 2014, 12:56:00

    Cel mai mult mi-a placut poza in care ingrijitorul Bogdan sta in spatele caruciorului pacientului Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca-i intrebi pe cei care au fost la Gabita sa spuna ceva de casa,sigur vei avea surpriza sa constati ca nu pot scoate doua vorbe. S-au uitat numa-n farfurie si-n pahar.Parc-au fost la parastas.

    RăspundețiȘtergere
  14. o problemă de aritmetică: într-o familie, bunicul, fiul și nepotul au împreună 140 de ani. știind că bunicul are atâția ani cât nepotul luni și tată are atâtea săptămâni cât nepotul zile, se cere vârsta bunicului. probabil e cam ușoară pentru Matei, mă gândesc că se potrivește lui taică-său sau lui Mitică, deși ăștia doi sunt experți în probleme cu bere.

    ps: domnul cu comentariul de mai sus bănuim că n-a fost invitat la inaugurare. sau o fi avut bunul simț să ne onoreze cu absența...

    RăspundețiȘtergere
  15. Meciul de vineri a avut doua reprize aproape in oglinda. Scorul cred ca a fost totusi cu o unitate in plus in dreptul fiecarei echipe. 1-7 / 6-0 = 7/7. Desigur, diferentele au fost facute de Mihai, care s-a insurubat repede si bine in ambele mecanisme de joc ale celor doua echipe.
    As vrea sa spun ca ultimele minute ale partidei au fost de infarct. Si asta nu numai pentru G-isti. Panica si disperarea stapaneau ambele echipe. Unii tremurau sa nu piarda agoniseala, iar celorlalti le era teama ca dupa o a doua repriza fulminanta nu vor putea nici macar sa egaleze. Dupa cum s-au desfasurat lucrurile cred ca rezultatul este just.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dupa meciul de vineri a mai cazut un ”adevar incontestabil”. S-a dovedit ca E-urile nu sunt intotdeauna asa de rele. Ba, dimpotriva asi putea ca sa spun.

    RăspundețiȘtergere
  17. Deoarece Gabita mi-a pomenit de nenumarate ori numele in cronica, cum nu-mi amintesc nici chiar eu s-o fi facut vreodata, iar Motanelul m-a gratulat declarandu-ma omul meciului, vreau sa spun celor care citesc dar nu au fost la meci, ca am jucat binisor doar la inceput si la sfarsit de meci. In rest, numai observatii si critici am primit (unele meritate).

    RăspundețiȘtergere
  18. Inca doua chestiuni. Imi place palatelul lui Gabita. Sa-i gazduiasca numai bucurii si fericire pentru el si cei dragi lui, cam asta ii urez.
    A 2-a. Pe unde o fi Luci ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Bunicul are tot atatia ani cat arata Motanu, adica 84. Problema o putea face chiar si Mitica sau Tavi. Pentru Lucica cred ca era un pic cam grea, iar pentru Bebe era neindicata pentru ca putea avea efecte asupra sistemului nervos, producand surmenaj.Stelica n-a inteles nici acum ce vrea Motanu, inca citeste continutul problemei asa ca trebuie sa aveti rabdare, da raspunsul anul viitor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Steaua e numai una6 aug. 2014, 11:21:00

    Potaile dinamoviste au liber la program diseara. Campionii joaca in Liga si catelusii n-ar intelege ce se intample pe teren. Hauuuu!

    RăspundețiȘtergere
  21. Trebuie sa fac o precizare la comentariul anterior.Mitica si Tavi ar fi putut rezolva problema daca ar fi trecut de clasa I, Asa insa...

    RăspundețiȘtergere
  22. Neprofesionistă problema. Fi-miu începuse să se gândească la ani bisecţi, la luni de 31 de zile etc. Singurul lucru cert e că săptămâna are 7 zile şi anul 12 luni, în rest convenţii (anul are 52 de săptămâni, luna 30 de zile). Chiar şi aşa, lui Matei i-a dat cu virgulă, 84 de ani şi aproape jumătate.

    Altfel, sunt supărat. Scila dă semne de uscare şi nici Caribda nu plesneşte de sănătate. S-ar putea ca moşu ăla de l-am plătit să le stropească să tragă chiulul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scila si Caribda7 aug. 2014, 18:45:00

      Stapane, vineri noi nu am fost ”udate” .

      Ștergere
  23. Ce te miri, Gabita, nu stii parabola cu nebunul care arunca piatra in fantana?

    RăspundețiȘtergere
  24. Matei, nu te mai lua după tati, că deja a pierdut pasul cu matematica. încearcă să gândești cât mai simplu și folosește enunțul, care dă de fapt raportul vârstelor, fără să mai treci la calculul în zile, cu luni diferite ca durată și ani bisecți. ai doar două raporturi, unul de 12/1 și unul de 7/1, iar asta e tot. nu te lua nici după nenea ăsta care bâzâie pe aici ca musca la kko, că el rezolvă prin încercări. mai bine de unchiu Mitică, n-are treabă cu aritmetica, nu-l doare capul.

    ps: e greu cu salciile să se prindă toate, la mine în parc i-au plantat cei de la spații verzi și din șase doar vreo două sunt ceva mai vioaie.

    RăspundețiȘtergere
  25. Jos palaria pt. Petrolul, Astra, hai si pt. Steaua!
    CFR Cluj s-a dus pe tobogan, hei daca era Dinamo, alta era treaba...

    RăspundețiȘtergere
  26. x+y+z =140
    x:12 =y x=12y
    z:7 =y z=7y
    12y+y+7y= 140
    20y=140 y=7 anisori
    x=7.12
    x=84 anisori
    z=7.7
    z=49 anisori
    Multumit Motanu ? Intrebarea era cati ani are mosu, nu si cum o rezolvam.Daca tie ti s-a parut grea "jucarioara" asta,e treaba ta.Posibil ca in cartea unde ai gasit-o sa-ti fi dat si rezolvarea, altfel nu vad cum de stii raspunsul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Capitan de plai8 aug. 2014, 12:06:00

      V-am spus eu ca domnul de mai sus nu e prost, e doar cretin!

      Ștergere
  27. Am ramas ca mutu cand am vazut ce gol a a dat petrolistul Adrian. Iar centrarea de gol data de pe stanga, cu exteriorul piciorului drept, este o bijuterie cum rar vezi in tot fotbalul de pe mapamondul globului pamantesc. Ne-a amintit tuturor ca nu a fost numai un ”golan” ci si un extraordinar jucator.Mag-ni-fic ! Avand in vedere antipatiile dintre ei, precum si orgoliul nemasurat al lui Piturca, prevad ca acesta din urma o sa aiba probleme serioase cu selectia la natinala.

    RăspundețiȘtergere

  28. Dottore nu mai opereaza mustele de apendicita? A inceput sa opereze cu cifre de primara? Mai, mai, s-a-ntors lumea cu fundul in sus .

    Sile, la ora H?

    RăspundețiȘtergere
  29. Azi vin la teren cu nepoţelul meu cel mai mic, adică unul dintre verişorii lui Matei. A zis că se bagă în poartă doar dacă suntem impari.

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu cred ca Dottore este totusi Popicu. Dumnealui s-a oprit la alba-neagra si aritmetica de taraba cand se face ca a uitat sa dea restul la doamne.

    RăspundețiȘtergere