duminică, 27 iulie 2014

Zapusala mare



Pot spune ca vineri a fost una dintre cele mai calduroase zile de vara din acest an. Cum caldura isi pune amprenta asupra corpului uman si a componentelor acestuia, aceasta a umblat si pe la procesoarele catorva baieti, printre care ma numar si eu ;)).
Ne-am intors pe terenul mare (sintetic) intr-un format new. Dintre noutati amintim: Simona Halep (Mihai Tenismenul), Serghei Mizil (Claudiu) si tanarul Dorin Rotariu (un baietel care si-a depasit conditia in materie de fotbal).
Echipele au fost facute intre Cata si Gabita avand urmatoarea componenta:
Echipa C : Cata, Mihai tenismenul, Stelica, Tavi, Mitica, Paul, Bogdan, Nea Gabi si Vasea
Echipa G: Gabita, Ely, Claudiu, Motanu, Bete, Virgil, Bebe, Luci , Popica si Copilul 
iar conventia a fost ca dupa 40 de min Luci sa treaca la echipa noastra.
Echipa C a intrat mai bine in joc, cu pase precise si cu angajari direct pe om, marca Mitica si Vasea, scorul fiind deschis de Mihai si majorat de Mitica. De partea cealalta, Ely a redus din diferenta dupa o combinatie cu Gabitza.
Neinspiratia echipei G sau mai bine zis sansa echipei C a fost introducerea in poarta a Copilului, de altfel foarte bun la poarta de handbal, dar slabut la poarta mare, astfel a urmat o ploaie de goluri asupra echipei G, majoritatea fiind greseli de aparare. Scorul a capatat proportii si a ajuns pe la 7-2, printre marcatori numarandu-se: Mihai, Mitica, Vasea, Cata si Gabita.
O mare contributie la acest scor au avut-o  Tavi cu interventii foarte bune, apararea care a fost foarte precisa, dar si lispa de inspiratie a atacantilor adversi.
Caldura despre care aminteam mai sus dar si varsta jucatorilor (Mihai 80 de ani, Mitica 77 si Cata 70) si-a pus amprenta aspura jocului, astfel echipa G are o revenire fantastica si marcheaza de 8 ori, fara sa primeasca vreun gol (marcatorii  Ely, Gabita, Bete si Claudiu).
Aceasta revenire s-a datorat in mare parte si schimbarii portarului, Popescu inlocuindu-l pe cel mic. In acest timp au loc si cateva permutari: Tavi iese din poarta, eu intru in poarta si Copilul trece la noi in echipa. Se merge cateva minute cap la cap si la scorul de 11-8 cativa musterii incep sa isi dea in petic, se injura, se cearta, se chiupesc si incep sa isi piarda din concentrare. Bete iese de pe teren suparat de Serghei care injura fara oprire, Paulica echlibreaza balanta si iese , Motanu se simte obosit si vrea sa ii urmezea, dar printr-un tratat de pace se stabileste sa mai jucam 10 minute. Echipa C pune presiune pe poarta adversarilor iar combinatiile dintre Copil - Mihai si Tavi - Catalin stabilesc scorul final 12 -12.
Deciziile care au dus la acesta ,, buna dispozitie ’’ le punem pe seama caldurii si ne vom ruga ca saptamana viitoare sa avem o zi racoroasa.

26 de comentarii:

  1. Caldura,caldura, dar se pare ca am avut o evolutie meritorie(conform aprecierilor celorlalti), soldata si cu inscrierea a 2-3 goluri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Steaua e numai una27 iul. 2014, 19:50:00

    Cica noua denumire a lui Dinamo este F C Insolventul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vasea ai jucat foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multam fain(vorba ardeleanului), Cata!
    Bag seama ca zapusala si-a pus amprenta si asupra comentatorilor...

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi amintesc de un gol magnific al lui Sile (e posibil ca maestrul sa fi dat mai multe), marcat in acea perioada de gratie a echipei C, din prima partea jocului. La o centrare in forta, venita din fata, la semi-inaltime, Briliantul s-a lasat elegant pe vine si a lovit scurt si usor sub balon, suficient cat besica sa mai ia putina inaltime, cam la 2m si sa se duca glont in plasa peste toti cei masati in careu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multi mi-au reprosat ca trebuia sa raman in poarta pentru a mentine rezultatul. Poate ca e adevarat, desi nu sunt sigur ca la final am fi avut victoria garantata (cand am renuntat scorul era 7-5 pentru C). Explicatia pentru cele 8 goluri consecutive pe care le-am primit are mai multe aspecte. Unul este legat desigur de iesirea mea din poarta si intrarea lui Cata intre buturi, situatie care a condus la scaderea fortei ofensive in jocul echipei noastre, cei ramasi in teren neavand taria sa puncteze. S-a manifestat si o oarecare degringolada in aparare, de care au profitat cei trei smecheri din echipa G, adica G, E si C. Apoi a fost si plecarea lui Paulica. In plus si neasteptat, papagalul-fraier, care a intrat in poarta celorlalti, a facut minuni. A respins cateva suturi puternice sau a intervenit cu succes la niste mingi plasate, toate insumate putand, cu putina sansa, sa rastoarne situatia pe tabela de marcaj. Au fost si numeroase ratari incredibile. 4 la rand ale lui Dorulet Bete in prima parte (cred ca din simpatie pentru baiatu, care atunci ”isi facea datoria” ca ultim aparator), apoi la final de meci, intr-un moment cheie, ratarea monumentala a lui mandel, care cu poarta goala a trimis mingea peste dansa de la 2m (asta in situatia cand eram condusi si se profila infrangerea dupa ce avusesem avantaj aproape 2/3 din meci). Noroc cu taria lui Cata care a mai gasit resurse pe final, dupa ce a iesit din poarta, sa tina jocul sub control si la egaleze in ultima clipa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi cer scuze fata de echipierii mei de vineri, dar problema este valabila in oricare a 5-a zi din saptamana. Ca oricare dintre noi si eu vreau sa fac miscare, sa alerg , sa transpir, sa zurd pe teren. Acesta este si motivul pentru care niciodata nu voi fi de permanenta in poarta, indiferent de rezultat. S-a inteles? Bai acestia, e clar? Ca a doua oara nu ma mai repet! Eiiii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tavi, nu-i lua in seama pe carcotasi si joaca asa cum stii tu. Fotbalul are nevoie de fraierii lui.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt în trecere pe la The Push-eală, ca să vă amintesc că vineri.

    PS Cine să mai înţeleagă meandrele concretului în jocul de fotbal?! Cu câteva etape în urmă Popică-poartă mică ne-a îngropat, acum a închis poarta mare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un alt plictisit29 iul. 2014, 13:31:00

      Zapuseala si-a pus amprenta(de data asta, pozitiva) si asupra lui Popica! Oricum, specimenul este un unicat in ambele sensuri.

      Ștergere
    2. Iata de ce fotbalul e socotit si imprevizibil. Uneori, in momente mai dificile de joc evidentiaza fraieri consacrati in atate si atatea meciuri.

      Ștergere
  10. Va dati seama, voi ce n-ati vazut meciul, cat de bun am fost, daca am starnit admiratie printre dusmanii mei declarati ! Daca, oricat le-ar fi de greu, nu se pot abtine sa nu se extazieze in fata fachirului, imblanzitorului, panterei, omului orchestra si epitetele sunt sarace, n-au puterea sa redea ceea ce sunt in stare sa fac atunci cand joc la valoarea mea obisnuita.Cand evolutiile mele sunt "slabe" ele sunt rezultatul dorintei mele de a imita jocul unuia dintre voi. Au fost zile cand, din dorinta de a ma distra, mi-am impus sa joc ca Motanu, Stelica, Tavi, etc.La sfarsitul meciurilor mi-am reprosat ca n-am reusit sa joc precum cei pe care mi-am propus a-i imita, adica sa cobor atat de mult nivelul meu incat sa seman cu cei pe care doream sa-i copiez.N-a fost numai din amuzament, am vrut sa stiu ce simt cand dau o chifla ca Motanu, o gherla la Stelica, un luft ca Tavi. Trebuie sa recunosc ca mi-a fost mai greu sa joc imitandu-i pe altii.A juca asa cum am facut-o vineri este ceva normal pentru mine si daca voi rezista tentatiei de a nu mai continua experimentele mele, evolutiile mele vor fi numai asa cum a fost cea de vineri 25.07.2014.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi pare rau pentru protejatul meu dar sa fie Vasea mai bun ca el! Asta este, nici o poarta nu este intratat de mare ca sa o nimereasca si el.

    RăspundețiȘtergere
  12. Popică, io cred că n-o să-ţi fie uşor să rămâi la nivelul de vineri, când l-ai imitat pe Mitică!

    RăspundețiȘtergere
  13. Real Popicu de Madrid30 iul. 2014, 15:40:00

    M-am ferit sa-l imit pe Copitanu pentru ca n-am fes si mai ales pentru ca prestatia lui continua si dupa terminarea meciului.Cine l-a intalnit dupa meci poate confirma ca l-a vazut vorbind singur pe strada si asa ceva nu mi-ar iesi, oricat m-as chinui.

    RăspundețiȘtergere
  14. inca o data se adeverste ca Mitik e unic in inimitabilitatea lui.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cit este tacimul vineri, ca poate vin si eu?

    RăspundețiȘtergere
  16. Vii cu tacamul tau.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bere de la alimentară cât poate fiecare să ducă, mici şi ceafă la fel. Cât poate să fie? Nici măcar cât dădeam la nea Nicu atunci când ne făcea grătar.

    RăspundețiȘtergere
  18. Gabita, atentie la paharele de plastic, ca stiu eu pe unul care se lauda cu ce colectie are acasa.Apel la mortaciunile din teren, sa fie mai active macar pe blog. Nu dau nume, dar daca te uiti pe blog iti dai seama cine misca si pe teren.

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca e cu bani, Mitica sigur nu vine!

    RăspundețiȘtergere
  20. In bere calda de la Aprozar nici baie nu fac!

    RăspundețiȘtergere