duminică, 20 iulie 2014

Ploaie, soare, fotbal spectacol !

Uvertura etapei, copie aproape fidela a celor intamplate cu o saptamana in urma. Dimineata innourat, apoi foarte innourat, apoi ploaie, la ora meciului vreme buna, iar pe parcurs splendida. Ca si atunci, am fost directionati sa jucam pe unul din terenurile sintetice din spatele bazei, acum protejate perimetral de plase inalte impotriva suturilor cu amplitudine, tip avion.      
Cred ca alegerile le-au facut Cata si Gabita, rezultand urmatoarele echipe de inceput:  

Pinguinii – Gabita, Tavi, Doru Bete, Cristi-biciclistu, Virgil, Luci, Elly ,
Pelicanii – Paul, Bebe, Popicu, Motanu, Mitica si Cata .

De asemenea cred ca s-a stabilit ca Gabita sa ramana in poarta (ceea ce s-a si intamplat), pentru a elimina oarecum avantajul pe care l-ar fi avut pinguinii cu omul in plus si Elly impreuna cu Gabita ca jucatori de camp, fata de Cata si Mitica de partea cealalta. Imparitatea s-a rezolvat ca de obicei. La jumatatea meciului urmand ca un pinguin sa se dea de trei ori peste cap si sa se prefaca in pelican.
 A fost o prima parte in care pinguinii au facut legea, ei luand conducerea inca din primele minute cu un prim gol al lui Elly. Apoi tabela a mai consemnat in diverse momente 3-0, 3-1 si pe finalul primei parti 7-1. Pinguinii marcau, pelicanii dadeau bare, ori Gabita respingea ceea ce nu reuseau cei din aparare. Imi amintesc o faza in care Cata a insirat 3 sau 4 pelicani, l-a dezechilibrat pe Gabita si cand totul parea limpede, sutul nepraznic s-a dus in transversala, mingea a revenit in teren, cred ca tot la Cata, de aceasta data mingea resutata ducandu-se intr-una din barele laterale.  
De partea cealalta, jocul pinguinilor a fost pe cat de fin, pe atat de pragmatic. Au mai punctat in afara de Elly (3buc.), cred Biciclistu 2buc. si sigur mandel cu 2buc administrate pelicanului cret-papagalul de servici aflat in poarta si care a dovedit ca nu e silitor neretinand nimic din lectia ce i-a fost servita acum doua etape cu titlul ”Snooker si grisine”.Asa ca a avut parte de un bis de toata frumusetea.
”Dupa pauza” s-au tinut negocieri ce au avut la baza datele problemei din acele momente si care au condus la trecerea lui Bebe la pinguini si a lui Gabita la pelicani (in prima parte tot in poarta). Aceasta a doua repriza a fost magnifica. O lupta crancena, o inclestare acerba intre o echipa intarita pentru a ataca (sa recupereze) si cealalta pentru a se apara (sa conserve).
La pinguini Luci a intrat in poarta, in aparare Bebe s-a postat pe dreapta, Bete cu biciclistu fara sea pe centru, iar Virgil pe stanga (revenit dupa mai bine de 6 luni, mister pelin a avut o evolutie ireprosabila pe intreaga durata a meciului). Elly a jucat evident in fata si a schimbat pe rand cate un partener pentru sustinere si contraatac. La inceput Tavi, apoi Bete, iar pe final Cristy.
Pana la iesirea lui Gabita din poarta (dupa cca 10-15min.) diferenta s-a pastrat marcandu-se cate un gol de ambele parti. Apoi a inceput spectacolul. Tandemul Cata-Gabita a ridicat treptat nivelul jocului si viteza de rulare asa ca la poarta bravului Lucica s-au succedat numeroase faze care au adus respingeri eroice, goluri, bare, ratari. Incet-incet diferenta a inceput sa scada, ajungandu-se la un moment dat parca la 9-7. Frumusetea si dramatismul meciului s-au datorat totusi pinguinilor si asta pentru ca nici macar o clipa acestia nu si-au pierdut luciditatea si eficienta in joc. Cum spuneam, cand Bete a urcat langa Elly, acesta a marcat (Bete), apoi a venit randul lui Cristy care a inscris alte trei goluri, doua dintre ele venind in momente cheie,  atunci cand tavalugul pelican parea de neoprit.    
Scor final 13(12)-10 pentru pinguini.
A fost un meci de pomina. Pacat ca biciclistul s-a dus sa-si puna seaua inainte de ora fixata pentru finalul de meci (mai erau vreo 5-7min).
Sile si Gaby au ce regreta. Asa le trebuie daca nu bifeaza condica. De Bogdan ce sa mai zicem. El inca sterge urmele Gruparii-Valeni, care i-a calcat pragul la conac.

31 de comentarii:

  1. Si Stelica a fugit cu o artista, asa ca n-a mai fost bagat la socoteala!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tavi, in cateva randuri ai incurcat Pinguinii cu Pelicanii!
    Eu am "reusit" vineri sa plec de la serviciu la ora 17.15.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alegerile, Ely cu Cătălin. Şi da, Stelică la pelicani, ar fi fost culmea să jucăm şi cu om în plus.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, Stelica imi lipsea! Timp de 10 minute am citit si recitit distributiile si ma intrebam cine lipseste? Culmea e ca dupa meci, la bere, am stat langa el si am mancat seminte din punga lui! Noroc ca nu citeste pe blog,ca-mi arata obrazul. Scuze!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bebe Boulanger va saluta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Finalul cronicii: Si am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salutari de la Mamaia!Revin la urmatorul meci.

    RăspundețiȘtergere
  8. Merci Sile! Am mai dres-o in text cu apartenenta unora sau altora!
    Te asteptam Gaby!
    Ce frumos dialoghez cu absentii. Prezentii ce fac ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Am auzit ca saptamana asta pui conserve si faci zacusca. Ramai acolo ca te pricepi mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu vinerea asta, ci aia care pică în prima zi de august, se taie panglica la reşedinţa mea de vară, care nu e chiar la ţară. Pentru că oricum nu va rămâne de vară!
    Aşadar... vedeţi cum vă aranjaţi ploile, plecăm după meci, bem o bere rece, mâncăm un mic. De-astea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am inteles ca Mitica va servi la masa, asa ca veniti pregatiti sa-i dati bacsis.

    RăspundețiȘtergere
  12. Putem sa venim cu animale? Un motan, un papagal cu chelie, un zacuscar specie pe cale de disparitie, un ciripoi de Tartasesti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ciripoiul de Tartasesti nu poate onora invitatia, din pacate. Multumesc Gabita!

    RăspundețiȘtergere
  14. Păcat, Luci, erai de bază. Băi, sper să nu faceţi ca la Văleni!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bebe nu vine ca trebuie sa-si schimbe pemparsii, pe Vasea nu il lasa soacra, pe Tavi nevasta si ala micu - sa-i traiasca! - pe Motanu si Mitica nu i-as primi nici in fata portii, ca manglesc din vesela, Biciclistu la fel. Concluzie, putini oameni de caracter!

    RăspundețiȘtergere
  16. Care veselă?! În plastic e fantastic :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu ultimul sfert de ora reusit si fericit, Steaua merge mai departe pana in Kazakhstan la Aktobe!

    RăspundețiȘtergere
  18. Tavi, care e treaba cu ”Snooker si grisine”?

    RăspundețiȘtergere
  19. ”Snooker si grisine” e prima lectie pentru un fraier care pazeste, de regula, o poarta noua. Pentru cei mai fraieri se poate folosi si o poarta mai veche. Cum a fost cazul la noi. Scopul lectiei este acela de a-l incuraja pe fraier. Cum? Foarte simplu! Atacantul, constient de misiunea sa de salvafraier, nu vrea sa marcheze cu sut direct si incearca sa dea o sansa portarului cu patalama de fraier. Asa ca suteaza indirect. Fie in bara, pentru ca besica, ricosand ca la biliard, sa sara in bratele fraierului, fie suteaza spre acesta, in treimea inferioara, pentru ca fraieretele sa-si tina fermoarul tras si sa o poata respinge prin degajare .
    Lectia da roade cu fraierii care mai au ceva practica in acest jocl. Statistic, s-a constata ca esecul repetat este specific fraierilor care utilizeaza internetul pentru a progresa.

    Luci, vineri ai fost magnific, tu fiind tot in poarta. Ce diferenta intre un caz si altul .

    RăspundețiȘtergere
  20. Da' Motanu nu mai are schortzuletze?

    RăspundețiȘtergere
  21. Schortzuletzele reprezinta varianta artistica a ”grisinelor”. Sunt ”grisine” de marca , adica de colectie (iarna - vara). La intrebare o sa ne raspunda chiar motanelul. Acum are probleme cu godzilla .

    RăspundețiȘtergere
  22. Sile, astazi la ce ora pleci de la serviciu?

    RăspundețiȘtergere
  23. Asociatia pentru protectia animalelor de casa25 iul. 2014, 11:02:00

    Speram sa scapam astazi de cei trei gusteri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. participantii la fenomenul deziuacincea25 iul. 2014, 11:18:00

      Si noi toti, de tine!

      Ștergere
  24. E bine, e bine, e bine, bine, bine!

    RăspundețiȘtergere
  25. Doctor de prosti25 iul. 2014, 14:23:00

    De cand a revenit Bolo Van Tavi, valoarea comentariilor a scazut considerabil.Se baga singur in seama si vorbeste vrute si nevrute.Baietii destepti nu-i raspund, altii il iau la misto si scad si ei nivelul discutiilor, asa ca ii propun lui Bebe sa gaseasca un articol in regulamentul lui si sa-l interzica cateva luni.Nu de alta, da deja a reusit sa-i imbolnaveasca pe unii care se iau dupa el.

    RăspundețiȘtergere