sâmbătă, 17 mai 2014

Printre picături, Silică

Nu este chiar un capăt de țară dacă lui Eli îi intră două șuturi în vinclu, ambele din unghi închis, taman când pe copil aproape că îl apucase dezolarea, plângându-se prin vecini că n-a avut și el noroc în viață de o echipă mai bună. Asta în timp ce  frate-său Claudiu, ținând cont de pretențiile pe care le emite, nici nu știm dacă merita taxat pentru drumul degeaba la teren. Nu este chiar o mare minune dacă un Mitică mai degrabă feciorelnic în duelurile una la unu apucă să lovească cu capul de lângă un Mihăiță aflat probabil în acea perioadă a lunii când domnișoarelor le este interzis efortul. Dar să încasezi două goluri de la un nene pe care l-a prins ploaia în vreme ce se afla în trecere pe la teren, fiind astfel nevoit să-și pună la uscat izmenele și ciorapii, agățate de transversala porții adverse și să rămână astfel să le păzească prin zonă, asta chiar te poate aduce în pragul depresiei de primavară, dacă nu chiar dincolo de acesta.
După cum spuneam, în ultimii ani grupul pleziriștilor de vineri dă dovadă de maturizare, astfel că aproape nici unul nu se mai sperie de o ploaie trecătoare, tratabilă de altfel cu o țuică fiartă, sau, cum e cazul celor mai cuminți (Tavi, Cătălin, copiii...) cu un ceai cald și comprese reci. Partea mai negativă, cum ar spune erudiții, este că, la atâta popor este greu pentru unii să-și amintească tot timpul care le sunt coechipierii, dând astfel vina pe lipsa de lecitină și uitând de fapt de lipsa de talent atunci când pasele lor găsesc mai mult adversarii. Nu-i autonumim, pentru că n-ar fi elegant, încercăm însă să deslușim echipele.
Mormolocii: Neluțu, Bebilă, Motanu, Ciulică, Șorțuleț, Bețișor, Mihăiță, Claudiu, Găbiță
Silibocii: Gabi, Paulică, Stelică, Bogdan, Cătălin, Eli, Mitică, Marinică, Vasilică
Primii, de departe (și chiar de aproape!) mult mai buni, adică mai milostivi, au condus cu 1-0, 2-1 și, se pare, cu 4-3, dar proverbiala delăsare a campionilor din a doua repriză, plus bafta incomensurabilă a adversarilor au făcut ca scorul final să fie 9-5 pentru Siliboci, de-ți era mai mare dragul să-i vezi pe micuți cum zburdau, tropăiau și se giugiuleau de bucurie. Unul dintre ei, nu-i dăm numele din respect pentru spiritul jocului, a fost într-atât de entuziast după cele două goluri marcate (evident, ambele cu demarcare în adâncime, câte o bară driblată scurt, linia porții fentată și apoi șut năprasnic de la 30 de centimetri) încât își căuta prietenii din echipa adversă (se pare Bebilă și Ciulică) să le mulțumească pentru ajutor, adică nebăgare în seamă. Treaba lui, dar se pare că a uitat că mai era dator și la altcineva, și dacă nu-și amintește repede s-ar putea ca vreo două luni de acum înainte să mai dea tot atâtea goluri câte a dat Marinuș (ieri, într-o reușită ipostază de fiul Tăcerii...) în ultimele trei meciuri. Să nu zicem că n-am spus...
Iar dacă e să fim cu adevărat sentimentali, episodul cel mai romantic s-a consumat la cârciumă, când Mitică, proaspăt învingător și în mod normal cel mai fericit om de la masă, își ștergea cu cotul câteva lacrimi discrete, provenite se pare nu de la vânt, ci de la tristul fapt că tăticul lui Găbiță l-a sărit la alcătuirea echipelor. Mai rar așa devotament.

38 de comentarii:

  1. Cu 3-2 am mai condus, după aia au întors ei la 3-4 şi apoi am reintrat pentru ultima dată în joc cu golul meu de la mijlocul terenului. O fi Tenismanu prietenul meu, dar a fost meciul lui cel mai slab de când joc eu fotbal cu el! N-a reuşit nici un gol (a nimerit doar o transversală), nici un assist, iar golul doi l-am încasat când el butona telefonul pe margine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa faca si Motanu? Il perie pe Vasea poate pica de o ciunga!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunea s-a produs, Atletico e noua campioană în Spania! În buna tradiţie a pariorului adevărat (miza împotriva echipei favorite), am pariat pe Barcelona, dar la pauză am pus un pariu live pe X, aşa că până la urmă am fost şi bucuros, şi cu banii recuperaţi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. așa mi-am pierdut eu banii cu djokovici, barcelona și dortmund. culmea e că și cu cocalarii gelați, care făceau prostii exact când pariam pe ei.

      Ștergere
  4. Steaua e numai una18 mai 2014, 14:40:00

    S-au umflat muschii in descultii de la Petrolul. Nu-i nimic se duce pesedeul in bot si atunci ii vedem la matineu, pe o craca cu Rapidul.

    RăspundețiȘtergere
  5. am văzut și au acum faze de după meciul cu petrolul. reghe e profund antipatic, dar nu înțeleg de ce se bagă în seamă atât petrolul, mai ales prin aripa sa de culoare.
    dușmanii erau rapidul, țin minte că mă duceam prin '80 la meci pe republicii, la matineu, 7 lei biletul, miliție călare, galerie de moși drojdieri, semințe și tot tacâmul. acu, s-au tâmpit de tot, vezi galamaz, meciul cu gaz metan de anul trecut, șantajele asupra jucătorilor proprii, plus că se bagă neîntrebați în vorbă cu steaua.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mister Perfect19 mai 2014, 11:05:00

    Motane, am lipsit din localitate si nu stiu ce au facut Dormundul si Barcelona. Stiu ca esti mare meserias si poate imi spui tu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cam enigmatica cronica Motanelului, dar sa nu umble cu amenintari voalate ca s-a lins pe bot,chiar pe bune...

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum a venit Mister, cum s-a jucat fotbal ! Dar parca minifotbalul asta se joaca 5-5, nu 9-9.S-au s-a modificat regulamentul? Bebita, ce faci, dormi ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Prea multa vacanta pt unii. Nu se scrie s-au, ci o-ri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Profu de geogra19 mai 2014, 19:04:00

    Und was ist das Dormund???

    RăspundețiȘtergere
  11. băi mister mistrie, ia de aici un gol anulat aiurea dortmundului. faza începe pe la 2:00 și mingea n-a intrat în poartă mai mult de juma de metru!?!

    https://www.youtube.com/watch?v=E2Qg1eK9AjY

    siliboa, ce-ai zis? a, că mă cinstești!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu aproximatie, vineri au marcat , :
    0-1 , Motanelul- Gol magnific, "curcubeu" din propriul careu,
    1-1 , Cata , magnific,
    1-2, Gabita,, parca din unghi, dupa ce a depasit portarul,
    2-2, .....
    2-3, Claudiu,
    3-3, parca Elly,
    4-3, Sile, "speculantul"
    4-4, Gabita, gol magnific, jos in coltul din stanga , de la centru, din miscare, in forta si cu mult efect,
    5-4, Elly, sut extraordinar din unghi, nu se stie nici acum pe unde a putut intra mingea in poarta,
    6-4, Sile, acelasi eficient "profitor"
    7-4, Elly,
    8-4, Cata, cred
    9-4, Cata sau Elly,
    9-5, mandel, la o pasa de 10 a motanelului.

    Aveti ocazia sa carectati si/sau sa completati aceasta insiruire.

    RăspundețiȘtergere
  13. Alta comentarii si aprecieri despre meci in urmatoarea "pauza".

    RăspundețiȘtergere
  14. Profa de sexologie20 mai 2014, 11:20:00

    Ce-am inteles eu? Mister Perfect este virgin?

    RăspundețiȘtergere
  15. Trebuie sa spunem ca vineri am primit un cadou din partea lui Gabitza, Paul trebuia sa joace la el iar Bebe la noi. La inceputul meciului cand ne-am asezat in teren, ei erau 10 iar noi 8. Cum Paul isi aranja ceva langa poarta noastra si uitandu-ne peste echipele conturate (paream mai slabi), s-a decis de catre baietii din echipa adversa pentru echilibrul jocului, ca Paul sa joace la noi. Cu siguranta daca Paul juca la ei scorul era altul, parerea mea, Paul a fost omul agresiv de care aveam nevoie in aparare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Steaua e numai una20 mai 2014, 19:59:00

    Echipa campioana va invita pe toti microbistii la sarbatoarea fotbalului romanesc. Primim si simpatizanti de la ligile inferioare poate reusim sa ii aducem pe calea cea buna.

    RăspundețiȘtergere
  17. Poate ma lamureste si pe mine cineva.Bebe face doi lei sau e moneda de schimb?

    RăspundețiȘtergere
  18. Întreb şi eu... ca omu . Cătă trebuia să-i mulţumească lui Găbiţă, sau lui Paul ? Oare Paul joacă unde vor alţii, el n-are niciun cuvânt de spus ? Aştept răspuns scris.

    RăspundețiȘtergere
  19. Rezultatul nu este valabil. Nu stim sa il fi ales cineva pe Popicu si totusi a jucat!

    RăspundețiȘtergere
  20. Cata a facut tot meciul invingatorilor. A tras dupa el intreaga echipa, inclusiv pe Elly. S-au adaugat, forma excelenta a lui Gaby in poarta, experienta inegalabilului Sile (2goluri+pase decisive finalizate), apoi cea a lui Paulica, ambitia si spiritul de luptator ale lui Stelica...
    La noi, dupa un inceput bun, piesele grele au inceput sa piarda din turatie, Gabita ramanand izolat in atac, in plus nici gramul acela de noroc nu ne-a tinut partea. Mi-aduc aminte ca nu mult dupa transversala formidabila a lui Mihai (minge care pur si simplu a indoit bara in sus, besica in loc sa intre,a cazut pe linie si apoi a sarit aiurea) jupanu Sile, ramas singur intre trei fundasi, se trezeste cu o minge la picior si evident ca nu iarta , marcand un gol care in conjunctura momentului a descumpanit total adversarul si a contribuit la desprinderea decisiva pe tabela.

    RăspundețiȘtergere
  21. Tavi, nu-l mai lăuda atât pe Siliboa, că oricum nu ne cinstește! știa că e rândul luisă onoreze masa, mai ales că a luat campionatul, și acu se dă rănit că nu vine.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sile asteapta si Cupa, apoi il radem, daca nu iese la interval...

    RăspundețiȘtergere
  23. da, așteaptă și campionatu următor...

    ce înseamnă să termini conturile, te uiți ca vițelu. prin minutul 30 era cotă 3,1 că bate timișoara pe chiajna și nu se dau mai mult de două goluri. meciul nu s-a terminat, dar rar ceva mai evident.

    RăspundețiȘtergere
  24. Alo Tavi, nea Gulie, parca si tu te laudai ca esti stelist?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nea Bolovane, care-i baiul? Ce nu ti se potriveste? Motanelul nu este tot stelist? Familie mare, Campionii astia, ole!

      Ștergere
  25. Pt Nelamurit: Daca citesti cu atentie, nu am multumit nimanui, doar am specificat ce s-a intamplat in urma alegerilor. Daca participi la acest fenomen, vei observa ca de ceva vreme se fac alegeri, deci Paul, joaca unde este ales. Tot tu, ai spus cateva cuvinte care nu isi au rostul ,,Bebe face 2 lei''. Eu, pentru Bebe si toti cei mai in varsta ca mine, am toata admiratia si tot respectul, departe gandul de mine sa ii compar intre ei, doar ca unii au alte calitati fata de altii, iar Paul se remarca prin aceasta agresivitate in joc .

    RăspundețiȘtergere
  26. Fotbalul va fi mai sărac, ne anunţă Mitică. Pentru prima oară în carieră, mâine va fi reţinut la serviciu!

    RăspundețiȘtergere
  27. V-am spus eu ca pana la urma il retin astia pe Mitica daca mai baga zvastul prin posetele doamnelor. Nu-i nimic, sa ne spuna si noua cand are liber la vorbitor, sa-l viziteze chifteaua de Tavi. Pardon, sa-i faca Tavi chiftele.

    RăspundețiȘtergere
  28. Aveti mai sus exemplul unui text de mahala. De fapt, acesta este adevaratul nivel de exprimare al individului.

    Ne vedem la teren !

    RăspundețiȘtergere
  29. Baaannnkkk:

    Horoscopul pe luna in curs:

    Sanatate: Astrele iti surad.
    Bani: Astrele iti surad si mai tare.
    Dragoste: Astrele deja se tavalesc pe jos de ras.

    RăspundețiȘtergere
  30. Hai mai Tavi, chiar nu sti sa faci chiftele?

    RăspundețiȘtergere
  31. Steaua e numai una (Slava Domnului !)23 mai 2014, 12:38:00

    Motane, iar vrei sa castigi bani pe carca gelatului? Ai si pariat pe Real fara egal, asa-i ? Te scoate din rahat si acum si-ti baga ceva parai in buzunar, dar sa taci, sa nu te mai aud ca miorlai !

    RăspundețiȘtergere
  32. Chirila, nu chiorala24 mai 2014, 19:33:00

    Stelistior, nimic ? V-a pierit glasul ? Sa aud ! Cum e cu fotbalul, cu valoarea, cu unicitatea, cu ce vreti voi ? Sau mai bine taceti, capul la fund, ciocul mic si demonstrati ca ati inteles ceva, ca sunteti departe de ce se joaca-n lume. Sa nu mai faceti valuri, ca va faceti de cacao.

    RăspundețiȘtergere
  33. VA a salut ce a facut steaua, si and este final a ligi

    RăspundețiȘtergere
  34. Salutam ultima victorie a Stelei!

    RăspundețiȘtergere
  35. Cristi vorbeste limbi straine ? Voi ati inteles ceva?

    RăspundețiȘtergere