luni, 26 mai 2014

Fiecare meci e alt meci

Dacă săptămâna trecută echipa al cărei nucleu "dur" era Tenismanu-Găbiţă-Claudiu pierdea cu brio în faţa celei cu Ely-Cătălin-Mitică, şi de data asta fotbalul a aranjat lucrurile pe dos, adică echipa din care Tenismanu n-a fost înlocuit de nimeni a reuşit să se impună la limită în faţa celeilate, în care Mitică a fost înlocuit de Tudor! O primă explicaţie ne-o poate oferi repartiţia celorlalţi combatanţi...

Echipa Squadra: Gabi, Stelică, Paul, Luci, Beţe, Bogdan, Claudiu, Găbiţă, Popică
Echipa The Team: Bronson, Bebe, Tavi, Motanu, Biciclistu, Cătălin, Tudor, Ely

Aşadar, Bogdan, chiar ultimul sosit, a asigurat - vorba vine! - superioritatea echipei considerate iniţial mai slabe. Alegerile le-am făcut eu (Găbiţă) cu Ely şi trebuie să spun că am uitat de Tudor, e motivul pentru care n-a jucat la prima echipă. În compensaţie, m-am blindat cu fundaşi unul şi unul, deşi nu demult făcusem la fel şi fusese un fiasco. Totuşi, de data asta am avut un Beţe, care se pretează la un joc mai ofensiv, şi pe Popică, la ciupeală în atac. Dacă adversarii aveau bine acoperit mijlocul, le-a lipsit exact un vârf la ciupeală, gen Vasea. Când Motanu şi-a asumat rolul ăsta la un moment dat, s-a spus că a slăbit apărarea, dar e cu dus şi întors pentru că altfel n-ar mai fi avut ocazia să dea 3 goluri, unul dintre ele cu pieptul, frumos (nu sunt convins că trebuia virgulă aici! :)).
Squadra a început bine, conducând cu 2-0, la ambele goluri neavând nici o vină Bebe, portarul iniţial. The Team l-a forţat apoi pe Bronson, deşi acesta anunţase încă de la alegeri că are o problemă la mână şi nu poate juca în poartă. Ca urmare, a avut unele intervenţii cu antebraţul, dar un singur gol i se poate imputa, la o minge trimisă pe jos, de la mijlocul terenului. Dincolo, Gabi a închis poarta, fiind în general bine protejat de fundaşi, cu câteva excepţii inerente pe parcursul unui meci.
Revenind la evoluţia scorului, s-a trecut prin 2-1, 3-1, 3-2, cu Squadra conducând tot timpul, de două ori chiar la trei goluri (5-2 şi 8-5), fiind egalată de fiecare dată. Atunci, la 8-8, soarta meciului a balansat o vreme, decizându-se la două cornere (un fel de anticipo la finala Ligii Campionilor). Mai întâi, Squadra a fructificat în sfârşit o centrare din corner, Popică punând capul unde trebuie, apoi The Team s-a năpustit în atac şi a avut mai multe cornere la rând, la ultimul am reuşit să anticipez centrarea pe jos, ducându-mă apoi până în poartă. 10-8 scor final, cu precizarea că undeva-cândva, nu-mi amintesc la ce scor, Tudor a plecat şi Bogdan a trecut dincolo, cu aceeaşi binecunoscută eficienţă! :)
Goluri: Găbiţă - 5, Claudiu -3 (şi cu o evoluţie oricum mult ameliorată faţă de data trecută, o altă posibilă explicaţie), Popică -2, respectiv Motanu - 3, Ely şi Cătălin - câte două, plus un autogol.

44 de comentarii:

  1. Sustinatorii echipei Steaua sint invitati la matineu pentru a urmari meciurile cu Chitila, Branesti si Adunatii Copaceni. Intrarea libera pentru pensionari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca Gabita m-a invocat prin expresia "adversarilor le-a lipsit un varf la ciupeala, gen Vasea" si cu atat mai mult regret ca n-am putut participa la miscarea de vineri...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa mine Vasea si Mitica au facut cel mai bun meci de cand vin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si tu Bebe la fel daca nu ne onorezi saptamana viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Scorul a fost 10-8, sau 9-8 ?
    Sa socotim: Popicu-2, Motanu 3, Ely 2, Cata 2 =9
    Cine a dat al zecelea gol? Nu umblati cu minciunele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lasati jocu vostru, spuneti ceva de Steaua, Atletico,Real.Pe cine ati pariat, cat ati castigat, daca v-ati priceput desigur.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am recitit cronica si iese alt rezultat.
    Gabita 5, Claudiu 3, Popicu 2, Catalin autogol=11
    Motanu 3, Ely 2, Catalin 2 =7
    Ori eu nu stiu sa socotesc, ori cronica e aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ciupeala de care povesteste Gabitza, a fost asigurata de Motoanu si chiar de o maniera categorica. Jocul un haotic, lipsa de concentrare la finalizare si plecarea lui Tudor la scorul de 8-8 si-a pus amprenta asupra evolutiei scorului. Eu am ratat 2 centrari puse pe scafarlie, Tudorica nu a prins poarta din multele suturi trimise catre ea, Ely nu a mai fost atat de inspirat la finalizare, iar verdictul ... am luat-o pe coaja.

    RăspundețiȘtergere
  9. Taiem ,,un '' din fata lui ,,haotic'' :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Steaua e numai una- stelisti sunt muuulti si...(tu ai spus-o)26 mai 2014, 13:19:00

    Atâta îngâmfare ca la aceşti stelişti,
    N-am văzut niciodată, nici la dinamovişti
    Pe vremuri când Partidul le împingea să fie,
    Echipele de frunte din mândra Românie.
    Ajutaţi de arbitri şi nu numai de ei.
    Steliştii vor să fie dulăi printre căţei
    Şi nu contează cum, ei nu ştiu să se joace,
    Vor numai să câştige, prin orisice mijloace.
    Scadenţa vine însă când ies din Românica
    Atunci, măreaţa Steaua devine mititica.

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnul cu pene, autogolul se trece, ca şi pe tabelă, în dreptul echipei care a beneficiat de el. S-a pus pentru adversari, înseamnă că l-a dat cineva de la noi, Gabi ştie mai bine cine l-a încurcat la faza cu pricina.

    RăspundețiȘtergere
  12. văd că "realiștii" din zonă au decența să se bucure moderat. probabil că meritau cupa, atletico e o echipă urâtică și și-a depășit deja condiția. singura chestie care mă irită e atitudinea vedetei p...lii, cocalarul gelat. după ce că a jucat chiar mai prost ca Marinică la ciclu, dă și el un gol bășinos la spartul târgului și se umflă-n pene. asta e, nema caracter.

    Cătă și Găbiță, mulțumesc pentru aprecieri, Vasilică, mulțumesc pentru absență, Ciuli și Lăbel, toate aprecierile pentru strânsa colaborare, vouă vă dedic ultimul gol! culmea e că n-am atins mai mult de cinci ori mingea!?!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru că m-a mâncat undeva şi, după nişte beri, am jucat fotbal desculţ cu Biciclistu, cred că m-am ales cu o fisură la degetul mic (deja nu mai e mic!) de la stângul. Nu se mai pune problema să joc în meciul din competiţie de miercuri seara, sper s-o pot face vineri.

    RăspundețiȘtergere
  14. E normal ca un om deştept să fie şi decent. Cei care pricep cu ce se manâncă fotbalul nu se mai umflă-n pene când ulterior se demonstrează că au avut dreptate cu ce au susţinut.La cum a arătat meciul, era nedrept să fie alt învingător.Cât despre exteriorizarea lui Ronaldo, n-aş fi aşa de dur, deşi îţi înţeleg antipatia.Dar nu înţeleg, de ce nu-ţi ceri iertare faţă de aprecierile tale referitoare la Ramos ? Ar fi crescut în ochii mei, aşa însă...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dacă tot ești cu pene,evident, maro, de ce nu-ți spui, simplu, papagal?

      Ștergere
  15. Razvanelul, eu zic sa nu te grabesti in legatura cu gelatul, care tocmai a donat o parte din prima de joc, unui copli bolnav. Cati dintre ,,jucatorii,, din ziua de azi (cu referire la cei din campionatul romanesc) ar face asa ceva? Absenta din joc a unor jucatori gen Cristiano, Bale, Benzema se datoreaza marcajului impecabil facut de jucatorii lui Atletico (Mitica sa te uiti cu atentie sa vezi ca inseamna ,,a dubla ,,). Imi poti spune : Di Maria cum a reusit sa iasa in evidenta? Di Maria este un jucator de travaliu, alearga multi km peste cei amintiti, are un dribling in viteza ucigator (cei drept i-au cam si iesit toate) si a avut libertate totala (ca asezare in teren).

    RăspundețiȘtergere
  16. Di Maria a fost ales pe drept jucătorul meciului, deci inclusiv peste Ramos. S-a lansat de trei ori în slalom, soldate de două ori cu cartonaşe galbene pentru adversari, iar ultima dată cu golul de 2-1. Însă scuza cu marcajul pentru Ronaldo nu mi se pare viabilă, este marcat la fiecare meci, de la Osasuna până la Barcelona. Dar tocmai pentru că este sculă, ar trebui să dejoace orice marcaj.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dupa cele vazute saptamana trecuta in cele doua finale, sunt pareri ca Tatarusanu a fost mai bun decat Casillas, iar Budescu i-a dat clasa lui Cristiano R. Parca, ceva nu se potriveste. Ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai Superiorul lui Tavi28 mai 2014, 11:19:00

      Priviti mai sus dovada clara ca si gainile congelate consuma alcool!

      Ștergere
  18. Cătă, îți respect punctul de vedere, chiar dacă mie mi se pare că CR7 e mai mult un produs de PR, deși știe fotbal la greu.
    că tot vorbeam zilele trecute cu Dan Cocoru, îndrăgostit de Cruyff (fiecare cu generația lui de fotbaliști, Siliboa cel leneș probabil că are poze cu Gogea Mitu) , ia priviți aici un băiat care toată viața lui a jucat cu zâmbetul pe buze. am plâns (la propriu!) când a plecat din fotbalul mare, probabil că o s-o mai fac și când se retrage.

    https://www.youtube.com/watch?v=ozZRij2FrKI&feature=em-share_video_user

    anumite secvențe sunt dintr-un meci real-barca, cu spectatorii-gazdă aplaudând în picioare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Gabitza pentru ca esti scula, o sa il pun pe Mitica sa te marcheze. Jocul unei echipe, parerea mea, conteaza si de echipa adversa. Daca adversarul te lasa sa joci .... concluzia o stim. Eu nu am cautat o scuza pentru Ronaldo, Benzema si Bale, numai ca apararea lui Atletico : Juanfran, Miranda, Diego Godín, Filipe Luis este ... beton. Daca cei de la DIGI au spus ca Diego Godin are procentaj 100% in dueluri aeriene (iti dai seama).
    Razvanele, in fata lui Roladinho ma inclin. Daca la cei 2 protagonisti : Leo si Ronaldo, putem sa observam multa munca si mai putin talent, in comparatie cu Ronaldinho (parerea mea), la el este viceversa.

    RăspundețiȘtergere
  20. De ce-l bagam in seama pe Motanu ? Ce-l recomanda? De unde sa stie el care-i scula la fotbal, cand el e asa cum il stim, antitalent.Ar trebui sa-si noteze ce spun cei ce stiu si sa taca chitic.Auziti fratilor, produs PR !!! .Laudi-l cat vreti pe Motanu si pariez ca nu-i creste valoarea.Poate nasul, altceva ioc.Nu vreau sa-mi pierd timpul cu Motanu si Gabita, ei tin cu Barca si cu asta am spus tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. și-o fi luat marinuș pastilele? dacă nu, are nenea ceva de cal mare...

      Ștergere
  21. In meciul nostru de vineri, echipa latina a castigat oarecum din intamplare si in buna masura impotriva cursului jocului. Nu spun, nemeritat, caci au luptat si au facut tot ce a depins de ei ca sa se mentina in joc in a doua parte a jocului, atunci cand de la 8-4 (nu 8-5) pentru ei, scorul devenise 8-8 si nimic nu parea sa mai schimbe cursul pe tabela de marcaj. Intamplarea (fericita pentru ei) a facut ca la acest scor Popicu sa marcheze imparabil, cu capul, la o centrare a lui Gabita. Situatie rarisima pentru acest "latin cu parul cret" , sa-si puna capul la bataie cu atata folos. A urmat rapid golul lui Gabita, dupa un slalom printre aparatorii anglo-saxoni, care aproape ca nici nu l-au mai atacat, jenati parca de cele intamplate cu putin timp inainte.
    Un merit deosebit pentru acest rezultat l-au avut Gaby (in poarta) si cam intreaga aparare a invingatorilor Stelica, Pauluca, Lucica si Doru. De partea cealalta, Cata, peste tot, dar nu intotdeauna sustinut de catre celalalte valori din echipa, motanelul-eficient in fata, Bebe si nu in ultimul rand Cristi biciclistu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Incerc si o parere personala privind intrebarea din primul meu comentariu.
    Tatarusanu ar putea sa-l inlocuiasca cu brio pe Casillas la Real, cel putin atunci cand acesta este accidentat, dar Cristiano R nu-l va inlocuii niciodata pe Budescu la Astra sau aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  23. Sile, vineri nu mai ai scutire. Alegerile s-au terminat !
    Mitica, Capitane!, nu ne mai vaduvi de prezenta ta. Fara tine, care va sa zica, nimic nu e!

    RăspundețiȘtergere
  24. Mai am una pentru antistelistul versificator si cam obraznicut. Problema e ca acum nu mai am timp. Asa ca pe curand, ... daca nu ma retine altceva.

    RăspundețiȘtergere
  25. Am de dat două replici...

    - unuia care crede că, dacă îmi place Messi mai mult decât Ronaldo, ţin cu Barcelona. Te înşeli, amice, eu sunt democrat în sport: să se dea câte un trofeu la fiecare, ca să ajungă la toată lumea! Deci am ţinut cu Atletico în ambele meciuri cu Barcelona şi Real. Dar acum doi ani, când a jucat Atletico cu Athletic, am ţinut tot cu ăia mai săraci, ghici care...

    - iar altuia care crede că am câştigat din întâmplare, îl invit să mai citească o dată titlul cronicii. Menţin scorul de 8-5, întrucât am fost egalaţi la 5 după ce conduseserăm prima dată cu 3 goluri (am cerut confirmări şi de la alţii). Şi o zicere: întâmplarea este numele sub care Dumnezeu acţionează incognito! :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Cătă, știam eu c-o să-ți placă. pentru că ești băiat cuminte, mai primești un cadou
    https://www.youtube.com/watch?v=gc9ktJ3JHXA
    părosului cu pene i-am răspuns mai sus.

    și încă ceva, tipic românesc. nici n-a ieșit bine Serena de la RG, că ne-am apucat să luăm titlul. uitați cum cresc probabilitățile, gen scara măgarului. măcar să fie așa.

    http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/lumea-dupa-eliminarea-serenei-7-adversare-tari-in-drumul-simonei-halep-spre-cistigarea-roland-garros-verdictul-gsp-ro-426988.html

    RăspundețiȘtergere
  27. Pentru că aseară Tenismanu a preferat iarăşi distracţia, am fost nevoit să intru şi să joc tot meciul, aşa că mi s-a umflat şi mai tare degetul cu fisura. Ceea ce înseamnă că vineri poarta mă mănâncă. Dar nu asta mă preocupă acum. Fapt e că am pierdut şi am retrogradat, aşa că măcar m-am liniştit, oricum de la anul nu mai continuam. Cum ultimele două meciuri nu contează nici pentru noi, nici pentru adversari, vor avea iz amical şi am vorbit cu organizatorul (Robert) să facem o echipă de ziua 5. Aşa că, dacă vreţi să jucaţi oficial minifotbal, în nocturnă, fluieraţi de doi arbitri, vă aştept să vă oferiţi.
    Ce-ar mai trebui să ştiţi:
    - se joacă luni, de la ora 21,30 în Militari
    - asigur transportul de la metrou Lujerului (şi retur)
    - distracţia costă 15-20 de lei, în funcţie de câţi ne strângem
    - se joacă 2 reprize a câte 20 de minute, cu oricâte schimbări, oricând
    - portar avem, dar dacă vrea cineva să stea, acesta va juca în câmp.

    RăspundețiȘtergere
  28. Propun ca banii de bilete sa-i stranga Mitica poate asa scoate si el de o ciorba cinstita.

    RăspundețiȘtergere
  29. Razvane, cu aceeasi placere m-am uitat si la cel de-al 2-lea filmulet. Ce sa zic: IBRA e ,, tatal executiilor imposibile'' , un jucator cu o personalitate puternica, dar personalitatea asta a lui, parerea mea, nu cred ca este numai pe teren ci si in afara lui. Numarul maricel de echipe la care a jucat, nu l-a avantajat in lupta pentru castigarea balonului de aur, probabil nici rezultatele la echipa nationala. Oricum raman la parerea : Daca Suedia castiga meciul cu Portugalia, balonul de aur era la IBRA.

    RăspundețiȘtergere
  30. Mai stie cineva ceva de Cristi Gaze?

    RăspundețiȘtergere
  31. Ibra a cam fost în antifază cu CL. a jucat la Juve în perioada lor cu probleme, apoi la Inter, a făcut schimb cu Etoo (care a luat două cupe!!), plecând la Barcelona, apoi la Milan.
    cu el la Londra, nu cred că PSG ar fi ratat calificarea în semifinale, unde s-ar fi descurcat cu Atletico., apoi...
    aici mă despart de două ori de Găbiță, io cred că David Luis e un jucător foarte bun și că PSG ar avea o șansă la LC sezonul ăsta, el nu, în ambele privințe.

    RăspundețiȘtergere
  32. Astazi avem test de fidelitate. Este cod galben? - Este. Este conditii de ploaie? -Este si ele. Este conditii de vijelie? - Este si astea. Este nevoie si de noroc? Esteeeee! Este ca adevaratii barbati vor fi prezenti la locul faptei? -Este foarte, foarte adevarat ! Si mai este ceva! Este ca dupa ce ne vedem la teren mergem in "studio" la nea Nicu pentru analize si sinteze? - ESTEEEE.

    RăspundețiȘtergere
  33. Bank :
    O baba surda se urca in tramvai. La un moment dat, vine controlorul.

    -Biletul la control, va rog!
    -Ce zici, maica?
    -Biletul la control!

    Baba se intoarce catre o tanara si intreaba:
    -Ce zice, maica?
    -Zice biletul la control, pentru ca dansul e controlor.
    Baba se intoarce suparata catre controlor si zice.
    -Si eu sunt contra lor maica, dar ce dracu sa le faci!

    RăspundețiȘtergere
  34. Impresarul Tavi30 mai 2014, 11:07:00

    Cristi,vezi ca la Bayern se fac transferuri. Clauza de reziliere a contractului tau cu Fenomenu de ziua5a este de .... 20.000.000 euro + taxele. Cine vrea sa ni te ia , sa plateasca , altfel, valeea...
    Pe Bolovan, il dam gratis, sa le-o spui, poate reusim odata si odata.

    RăspundețiȘtergere
  35. Profesorul Impresar30 mai 2014, 11:28:00

    Mai am cateva muraturi de dat si ma pot retrage in Caraibe. Pe Stelica, Mitica si Motanu cer cate cinci lei, pret usor negociabil, Vasea poate fi al dumneavoastra pe gratis. Celor interesati de Bogdan si Behehe le ofer doi lei la pret de unul iar pentru perla coroanei,Tavi, sunt dispus sa platesc eu zece lei si-o ciunga celui care ma scapa de el.
    Oferta este limitata! De parca n-ati observat si voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Data de vent vin inapoi,am semnat in contract pe o Luna,sa ne VA a la proba si dupa AI a decid daca il prelungeste,moment an want multumiti de no I,far este forte greu departe de casa,AI I se lucreaza ccu Alta aparatura,in privinta lui popescu,new ta I sa sti CA is I gaseste repede de munca,de exenplu want muzee,care angajaja specimene CA El,adica want expusi date 2 ore intro vitrlna si alcineva da detail,aratand inspre vitrina, cat de iinapolati mintali erau eii CA pop or acum300___400 de ani,si la fiecare or a want platiti cu o flecma,la ore suplimentare se Mai da jumatate de flecma,pe popica il plateste Mai nine CA as a specimen nu au avut nîciodata

      Ștergere
  36. Ce bine-ti sta cand imiti, Papagalule! Dar si aici faci lucrurile incomplet si te expui. Vezi c-ai uitat de taxe. Alo, DNA-ul ? Poate asa vom reusi, Ole!

    RăspundețiȘtergere
  37. Este greu dè scri CA unele cuvinte nu exist a la ei per sa intelegeti

    RăspundețiȘtergere