duminică, 6 aprilie 2014

Zi cu soare

Vineri a fost o zi superba de fotbal, zi de vara, cu o temperatura de peste 15 grade si cu baieti dispusi la efort. 
Echipele au fost facute de Cristi Normalul (Gaze) si Gabitza, in urmatoarea componenta:
Echipa 1: Cristi (Gaze), Cristi biciclistu, Stelica, Nea Gabi, Tudor, Cata, Bebe, Tavi, Vasea
Echipa 2: Gabitza, Ely, Popescu, Luci, Motanu, Doru Bete, Paul, Mitica, Bogdan
            Chiar daca vremea a tinut cu noi, se pare ca terenul de afara, din spatele terenului de iarba, nu este agreat de majoritatea participantilor. Dimensiunile lui si faptul ca nu este ingradit, ne incurca foarte mult. Daca data trecuta portile au fost mari (in jur de 4m) si aproape orice sut pe poarta (bine plasat) era gol , acum s-a jucat la porti de handbal unde reusitele au fost mai rarutze, dar dragutze. Echipa 2 a intrat mai bine in meci si a marcat prin Popica si Gabitza 2-0. La un corner care nu anunta nimic, Cristi reuseste o foarfeca frumoasa pe care inegalabilul (dai un cico) Vasea o transforma in gol. In scurt timp reusim sa egalam, gol Cata si reusim sa trecem si la conducere prin golul lui Vasea (corner batut la coltul sucurt si Sile intra cu ea in poarta). Echipa 2 reuseste egalarea cu un sut frumos din afara careului prin Gabitza, asta fiind ultima egalitate intre cele 2 echipe. Tabela s-a modificat pe rand 4-3 (Cristi), 5-3 (Cata), 5-4 (Mitica), 6-4 (Cristi), 6-5 (Motanu) si scor final 7-5 (Cata). La acest rezultat a contribuit pe rand : Cristi (foarte bun la preluari, excelent la finalizare), Bicilistu (exact pe aparare dar te darama psihic prin trageri de timp…adversarii cred ca au fost nemultumiti), Stelica (ii dau un 10 din toata inima, bravo!!!), Nea Gabi (portar de nota 10), Tudor (nu s-a miscat rau in poarta, in teren a fost doar la numar avand o ruptura pe femurali), Cata (lasam la aprecierea altora), Bebe (foarte bun, doar 1 greseala – stie el unde), Tavi (joc foarte bun, tinaind cont de recuperare, ghinion la finalizare), Vasea (cel mai mare atacant al fotbaluluideziuacincea ), Gabitza (cel mai bun de la ei ), Ely (cel mai slab de la ei), Popescu (esti pe drumul cel bun, ai marcat, ai aparat, ai si luat, e bine ca nu prea ai injurat ), Luci (se putea si mai bine), Motanu (Ce cauti tu mereu in atac???), Bete (o bomboana de baiat cu adversarii, nu ti-a iesit nimic), Paul (din partea mea are nota de trecere), Mitica (nu stiu ce se intampla cu tine dar de ceva timp … , slabut, foarte slabut), Bogdan (foarte bine, ai sutat, ai pasat, ai fost in picior). In speranta ca nu am deranjat foarte mult asistenta prin aceste pareri (subiective), va doresc o saptamana usoara !!!

45 de comentarii:

  1. A se vedea ora acestui mesaj. O sa vedeti ulterior de ce .

    RăspundețiȘtergere
  2. Vasea-batranul7 apr. 2014, 10:29:00

    Pertinente aprecierile; in privinta mea cred ca exagerezi, dar tinand seama de varsta mea,de pretentiile celorlalti si de conjunctura, s-ar putea sa ai dreptate.
    Dupa umila mea parere, cel mai bun de pe teren a fost chiar autorul acestei cronici(asteptam alt cronicar), maestrul CATA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Critic literar7 apr. 2014, 11:53:00

    Maestrul Cata poate sa iasa in evidenta doar atunci cand joaca cu babe si mosi gen Bebe, Vasea, Tavi, Ciulibon si altii care se stiu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vasea, cand am spus cel mai bun atacant al fotbaluluideziuacincea am pus in balanta : varsta, calitatile, atitudinea, determinarea si aprecierile celorlalti. Cel mai bun om de pe teren, parerea mea , a fost Stelica urmandu-l la mica distanta Nea Gabi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cata, vorbesti de aprecierile celorlati, inclusiv a lui Popica?!?

      Ștergere
  5. La golul doi eu am dat doar pasa in faţa porţii, de unde Ely a reluat destul de norocos, pe sub Gabi. A mai fost un gol frumos, pe o recuperare a lui Beţe continuată cu pasă utilă la mijlocul terenului (cât de important este să prinzi juma de echipă adversă în spatele mingii!) şi apoi mingea a circulat şnur pe traseul Găbiţă-Ely-Motanu. Noi n-am reuşit să reintrăm în joc în primul rând pe ratările noastre. Când Gabi blochează două mingi din 2 metri e şi meritul lui, dar şi vina atacanţilor. Şi Ely a ratat nişte oportunităţi, e clar, nu-i place deloc la înghesuială.
    În rest, pot spune că nu a contat nici 5% accidentarea mea la mână, m-am băgat în orice duel, am sărit la cap etc. O singură dată m-am tamponat cu Stelică cu mâna prinsă între noi, dar nu în zona afectată. De altfel, deja am cam renunţat la orteză, după jumătate din perioada prescrisă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca nu iti mai trebuie proteza, poti sa i-o dai lui Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu siguranta la acest rezultat au contribuit si ratarile voastre, dar nici cu noi nu imi este rusine.
    Legat de aprecieri, Sile, nu astept sa mi se ridice statuie tinand cont de varsta colegilor mei (majoritatea daca va chinuiati imi puteati devenii bunici).

    RăspundețiȘtergere
  8. Iar a inceput dinamo cu furaciunile!

    RăspundețiȘtergere
  9. O da Lui

    Este mare bisnit men
    De chimen
    El e supermenul
    Caruia ii place smenul
    De departe e cel mai cel
    Nimeni nu-i ca el
    Pe langa el Messi Ronaldo
    Sunt caiete de dictando
    Mai presus nu-i nici Cavani
    Nici el nu-si merita banii
    Presteaza ca un spiridus
    Care face zilnic dus
    Unde joaca
    Face groapa
    Poate prinde radacina
    Ca seamana c-o smochina
    El STA bine in teren
    Doar o deveni peren.

    Cu stima admiratie si invidie, cat cuprinde.
    N-am vizat pe nimeni, daca se simte cineva treaba lui.

    RăspundețiȘtergere
  10. Teorie multa
    Nimeni nu-l asculta

    RăspundețiȘtergere
  11. să te ții de-acuma dialoguri literare, după ce l-a făcut bebilă zdrențe pe știm noi cine. o singură greșeală în "o dă", dar totuși mare: respectivul nicidecum nu servește duș în fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  12. cică după 1-1 în deplasare ai șanse 73% să te califici. așa să fie dar doar o dată, ca să mai vedem un barca-real 3-0, să se zgârie nea găină pe retină.

    RăspundețiȘtergere
  13. Motane, ţi-ai tras două beri de la mine pe mâna lui Mourinho! Azi vezi ceva la Atletico-Barcelona, ca s-o dăm la pace?

    RăspundețiȘtergere
  14. Mortal de haiaoasa faza creata , vineri, de prostu' de serviciu (sau prostu' casei, cum il cunoaste lumea) : alergand , in stilu-i caracteristic ( dezlanat, zdranganind din toate tablele ca un don quijote resapat), nu a reusit decat, bineinteles, sa scape mingea afara, moment in care a inceput sa urle la toti, incercand sa ne arate cat este el de smecher...! N-a reusit decat o comicarie , neintentionata, dar de efect. Motiv pentru care, sustin cu putere ca trebuie pastrat pe langa noi, sa ne mai descreteasca fruntile.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bîl Bîl vrea sa ma imite.Greu nenica,iti trebuie talent, care nu creste pe tarla.La fel ca la fotbal, te nasti cu el.Ma bucur cand vad ca incearca sa faca ce fac eu, sa vada lumea ca nu-i usor.Sper ca sunteti de acord cu mine.Nu-i raspund c-o poezie. Il iert,dar sa nu mai faca, ca ma supar si-l fac albie de porci. Nu-i numar greselile, oricum de la el ma asteptam sa faca mai multe.
    Pe Porcica nu ma supar, ca mi-e simpatic.Nici regii nu se suparau pe bufonii de la curtea lor.
    Motane, ce ziceai de Mourinho ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Emulului meu

    Bîl,Bîl astăzi mă provoacă…
    Face versuri ca o vacă.
    Să mă cobor să-i raspund
    Şi să-i spun ceva profund ?
    Mă tem ca n-o să priceapă.
    I-ar fi şi greu că e vacă.
    Mai bine l-aş ignora,
    Ce-aş mai putea demonstra ?
    Toţi ştiu cine-s şi ce pot,
    Să-i răspund unui netot ?
    Îl las să se lumineze,
    Singur să realizeze,
    Că să faci regulamente
    Şi să-ţi iei angajamente,
    Poate face şi un prost,
    Dar că n-are niciun rost
    Să te pui cu un PATRON
    Că-o să-ţi poarte ghinion.

    RăspundețiȘtergere
  17. motanu către Popo9 apr. 2014, 19:22:00

    băi găină congelată, am auzit că ți-ai schimbat de două ori izmenele în timp ce realul tău de cioropani o fura și gelatu se tot uita la ceas, că avea întâlnire c-o coafeză. dacă nu vă schimbați fundașii centrali, pepi și ramos, sau măcar să le faceți transplant de creier, o s-o luați în continuare cu suginol.
    despre mourinho n-am zis vreodată că nu se pricepe, doar că nu e genul meu de vagabond.

    iar la poezii bebilă ți-a tras-o la pielea goală, așa că mai bine te apuci de făcut bastonașe.

    RăspundețiȘtergere
  18. motanu către Găbiță9 apr. 2014, 19:28:00

    la atletico-barca astrele sunt în favoarea lui messi, dar n-am nici o idee. la bayern-mu, cotele sunt 1,25 - 6 - 9, adică ar fi o minune să să se califice united, ocazie cu care siliboa și-ar fura-o de la mine. și totuși, merg pe united că dă gol, cotă 1,85 la betathome.

    asta nu înseamnă că nu-mi doresc ca cocalarii să nu ia vreo cinci.

    RăspundețiȘtergere
  19. Pun si eu o intrebare: domnul Pope este patron sau pe tron?

    RăspundețiȘtergere
  20. La pauză, Atletico are 1-0 la goluri şi 3-0 la bare! Dacă nu era în bulan, Barcelona putea să ia mai multe decât anul trecut, de la Bayern. Dar parcă văd că se trezeşte piticu', mai intră şi Pedro, şi Alexis...

    RăspundețiȘtergere
  21. Or fi intrat ei, dar au intrat degeaba...

    RăspundețiȘtergere
  22. P.P.(PATRONUL POPE)10 apr. 2014, 09:44:00

    Specialistilor, capu la fund ! Am vazut cat va pricepeti, vai mamele voastre ! Motane, esti ca Bil Bil, desi aveam sperante la tine ! Nu mai juca la pariuri, pana nu ma intrebi pe mine.Spui prostii mai ceva ca Tavi, iar de Caprita ce sa mai zic ? Daca a ajuns sa te intrebe pe tine, a ajuns rau.Deschid firma de consultanta in sport, inscrieti-va sa va instruiesc.Cat despre Messi, nu are nicio vina, i-au dat pastilele de a doua zi si s-a vazut.S-a confirmat ca, fara arbitru, barcelonezii sunt varza a la Cluj.Nu m-ai ascultat, acum castigai si tu ceva bani si ieseai din saracie.Nu dispera, nu te las eu sa te evacueze din cauza datoriilor, treci pe la secretara mea, spune-i cine esti si nu pleci cu mana goala.Norocul tau ca ma cunosti, ca altfel nu stiu ce te faceai.

    RăspundețiȘtergere
  23. Razvane, de ce nu iti place Ramos? Daca la Pepe te mai inteleg, la Ramos ... Ce zici de apararea Barcelonei ? Ti-a placut? . Eu nu zic de Ronaldo ca o fii, ca o impartii bla bla ... dar omu e bun Razvane. Nu stiu ca pot sa il compar cu Messi, pentru ca au stiluri diferite si calitati diferite, dupa parerea mea Ronaldo este un jucator complet : joc aerian, viteza, dribling, joc cu ambele picioare. La Messi gasesc cateva lipsuri, dar nu contest valoarea lui.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cum spuneau aseara moderatorii de la DIGI mi-ar placea sa vad un Atletico - Bayern si Real - Chelsea. La ce joc a prestart Atletico merita un trofeu (cupa sau titlul).

    RăspundețiȘtergere
  25. Simeone a construit o echipa dupa chipul si asemanarea sa; amintiti-va cum era ca jucator: se daruia exemplar, lupta pana la epuizare etc.

    RăspundețiȘtergere
  26. găbiță, văd că nu te-ai băgat, ai fost inspirat.
    cătă, ronaldo e bun rău de tot, dar la fel de nesuferit. pepe și ramos sunt două brute faultangioaice. io să fiu sănătos de câte ori i-am văzut cotonogind și apoi pozând în fetițe.
    dacă s-ar fi calificat barca, mou și guardiola ar fi avut opțiuni IDENTICE în semifinale: ultima echipă antrenată, cel mai mare dușman ca echipă, cel mai mare dușman ca antrenor. așa sper să se omoare real cu mou între ei și apoi s-o fure de la bayern.
    cotele la pariuri pentru câștigătoarea cl sunt bayern 2,3. real 3,1. atletico 5,5 chelsea 6.7, asta până să se tragă la sorți.

    domnu marinuș, trăiască familia lui matale, când să trec pe la secretară?

    RăspundețiȘtergere
  27. antonimul venetian10 apr. 2014, 12:48:00

    Acest poem se constituie parte componenta a ciclului Imnele iubirii inspirat
    de o poezea dedicata mie, pe blog, cu multa delicatete si sensibilitate de un fan fanatic si admirator fervent.al meu. Serviciu contra serviciu. Va rog sa apreciati stilul si stilul de abordare a aceleiasi probleme a doi intelec-
    tuali rasati carora talentul le da tarcoale.


    Motto
    Cineva a spus: decat sa pierzi un spirit mai bine pierzi un prieten
    Altcineva a zis: decat sa pierzi un prieten mai bine pierzi un spirit
    Io zic: mai bine nu pierzi nici prietenul nici spiritul.

    Va rog sa apreciati stilul si modul de abordare a aceleeasi probleme in vizi-unea a doi intelectuali rasati cheflii si dilii.

    IMn Lui second hand

    Are mintile slobode
    Isi dedica imnuri ode
    Cand pe El se etaleaza/aduleaza
    Pe toti ii persifleaza/bagatelizeaza/minimalizeaza
    Foarte rar cand greseste
    Se scuzeste
    Ca picioarele Il dureste
    Multa galagie/teorie
    Fara temelie
    Este revoltat
    Ca nu e ascultat
    Cand El sta si zace
    La toti Le spune cum se face:
    - Bai.... pomelnic de calificative peiorative, invective fictive, eventual nomina-lizari de infractori
    De ce nu ai jucat
    Asa cum Te-am invatat
    Cum de ce nu joc eu
    Fiindca-s Semizeu
    Deasupra unor critici
    De la sifilitici
    Esti un inginer parlit Varianta: Eu is un om reusit
    Nu ca mine reusit Nu un inginer parlit
    Eu sunt un om superior
    De la talie in sus
    A toate cunoscator
    De fotbal bun comentator
    Vede jocul de la distanta
    Dand sfaturi de circumstanta
    In fotbal are succese de rezonanta
    Obtinute in atenansa
    Are spirit critic doar cu altii
    Care fac doar ineptii.
    Sintagma lui este: "Eu v-am spus....
    Si acuma eu m-am dus.
    Morala: "Cand alearga
    Parca merge
    Si cand merge
    Parca sta
    Cand vorbeste
    Parca tace asa-i poezia!
    SI CAND TACE cand?
    BINE FACE!" apud eugen Barbu aici am vrut sa ajung.

    P.S. II merge un proverb din vechea Sparta
    Rade ciob de oala... de Noapte buna! Noapte buna!
    Crezul lui: "sunteti niste rai si niste fameni
    e rusine omenirii sa va zica voua oameni."
    apud Marin Eminemscu
    Va multumesc pt. rabdare! Unicul scop a fost descretirea fruntilor stresate.
    Sper ca cel putin n-1 din cititori sa fi inteles ce am vrut sa spun.
    Este ca si Eugen se scrie cu majuscula? Asta pentru arata ca a fost plasa.

    RăspundețiȘtergere
  28. Razvane, aseara Neymar a facut o faza exceptionala. Daca iti aduci aminte acelasi fermoar l-a primit si bunul tau prieten Popescu :)).

    RăspundețiȘtergere
  29. neymar rămâne totuși un jucător de șușanea, cum dă de o apărare bună, se face floricele. sper să nu cadă atletico cu chelsea, că spaniolii n-o să aibă portar decât dacă cotizează 10 milioane de euro.
    culmea, la campionat e favorită netă barca, urmată de real.

    RăspundețiȘtergere
  30. Să-i deseneze cineva lu' patronu ce scrie lumea pe-aici. El a înţeles că eu cer ponturi de la Motanu! :))
    Cât despre comparaţia Ronaldo-Messi, nu ştiu ce lipsuri îi poate găsi Cătălin lui Messi. Nu ştiu nici unde a văzut că Ronaldo ar avea ambele picioare. În rest, în timp ce pe Ronaldo îl ajută fizicul, cu atât mai mare e meritul lui Messi că s-a ridicat la nivelul lui, chiar peste. Vă dau un capitol capital (sic) la care Messi e tătic, iar Ronaldo cvasiinexistent: coordonator de joc! Messi are pase de gol cu ghiotura, printre, la întîlnire, boltă, în timp ce Ronaldo... mai subţire!

    RăspundețiȘtergere
  31. Caprita, altul care se da mare printre pensionari. Mie mi-ar fi si rusine sa joc cu unii mai in varsta cu treizeci de ani, pe deasupra si netalentati - alde Behehe, Ciulibonbon, Tavalici, Vasilica, Mitica Batausu de covoare - si apoi sa ma dau rotund!

    RăspundețiȘtergere
  32. Echipele, de obicei, au un singur coordonator de joc. La Real a fost in sezonul trecut Ozil, iar acum e Modric si uneori Di Maria. Ce sa faca Ronaldo, sa fie coordonator sau finalizator ? Messi e de asemenea finalizator. E adevarat ca stie si reuseste sa trimita pase decisive, dar la Barca nu el e coordonatorul jocului.Daca ar fi el, ar insemna ca Iniesta n-ar mai avea rol in propozitie.Nici Pele nici Maradona n-au fost coordonatori si nimeni nu le-a contestat valoarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era vorba de diversitatea posturilor pe care poate juca un fotbalist. Şi dacă nici Maradona n-a fost coordonator de joc, adică nr 10, atunci cine?!

      Ștergere
  33. Behehe, exerseaza, iti spun eu cand sa te opresti.Poate asa inveti sa scrii.Am crezut ca ai probleme doar cu vorbitul, dar la tine boala e mai grava.Doamne, ajuta-l !

    RăspundețiȘtergere
  34. Gabitza, eu nu am contestat valoarea lui Messi, departe de mine gandul acesta, ci am zis ,,Parerea mea, Ronaldo este un jucator mai complet''. Messi nu are joc aerian, e adevarat nu il ajuta fizicul, pe dreptul nu prea il foloseste in joc (foarte rar la finalizare), legat de coordonare, ti-a raspuns anonimul. Mie unul imi place fotbalul cu floricele, cu executii spectaculoase, sa incante ochiul, tie probabil iti place jocul cu schimbari de directie si finalizari simple. Sa nu ma intelegi gresit, dar stilul Barcelonei incepe sa plictiseasca multa lume (chiar daca este eficient).

    RăspundețiȘtergere
  35. Cătălin, nu vorbeam de Barcelona, ci de doi jucători. Dacă prin execuţii spectaculoase înţelegi doar şuturi de la distanţă, într-adevăr ar fi Ronaldo în avantaj. Cât priveşte jocul aerian, tehnica de lovire există la Messi, uită-te la golul reuşit ăn finala cu Manchester: impecabil!

    RăspundețiȘtergere
  36. Şi acum pentru Pope, lavaboul. Îi spun aşa pentru că azi s-ar putea să-i plouă în gât. Deci, dragă lavaboule, nu există oameni la ziua a cincea mai în vîrstă cu 30 de ani decât mine. Poate cu 20 şi nu mi-e ruşine, mă simt onorat să joc cu ei. În schimb, în altă parte, joc cu unii cu 20 de ani mai mici. Cu aştia pot să mă laud? Aseară am dat două goluri! Oare o fi înţeles ceva lavaboul?

    În altă ordine de idei, astăzi nu pot ajunge, chiar am o lucrare ce nu poate fi amânată.

    RăspundețiȘtergere
  37. Altul pe care nu-l mai lasa nevasta!

    RăspundețiȘtergere
  38. Inca unul pe care nu il mai lasa nevasta la fotbal!

    RăspundețiȘtergere
  39. Recomand o simpla cautare pe youtube ,,skills Ronaldo, respectiv Messi'' si mai stam de vorba in legatura cu tehnica fiecaruia. In legatura cu jocul aerian, diferenta e de la cer la pamant :)): tehnica, detenta,forta, viteza de executie etc... stiu nu il ajuta nici fizicul, iar cu o floare nu se face primavara (1 gol cu capul:)) - Ronaldo are zeci :)). Daca pentru tine Ronaldo inseamna numai sut la poarta, eu ma apuc de gatit ;). Cand spun Messi, spun Barcelona, daca intelegi ce vreau sa spun;). Al tau jucator nu a jucat decat la Barcelona iar la nationala nu prea se face remarcat , de partea cealalta lucrurile nu stau deloc asa;). Retine, nu ii contest valoarea, dar trebuie sa imi arati ca esti jucator si in alta parte, nu numai la Barcelona.

    RăspundețiȘtergere
  40. Asta-i analiza ta, Cătăline? Văd că una scriem, alta fumăm... Eu am spus că, în ceea ce priveşte execuţiile spectaculoase, numai la şuturile-bombă e peste Messi. Înseamnă asta că îl reduc la pe Ronaldo la asta? Iar ăn ce priveşte naţionala, nu uita că Ronaldo a jucat un "european" acasă şi a luat bătaie de două ori de la greci! Iar la Barcelona, Messi e locomotiva, nu invers. În definitiv, a luat patru Baloane de Aur la rând, mă gândesc că n-o fi fost chiar întâmplare.

    RăspundețiȘtergere
  41. Dupa prima infrangere a lui Bayern a venit, logic si prma infrangere a Stelei.
    Oricum,circul facut de Vaslui in ultima saptamana, ca nu se prezinta, ca vin cu juniorii etc. a avut efectul scontat in tabara Stelei...

    RăspundețiȘtergere