marți, 22 aprilie 2014

Adevărat a-nviat!

Ploaie deasă şi persistentă, dar juniorii erau în vacanţă, aşa că am avut balonul mare la dispoziţie. De altfel, cei din grupul nostru au fost singurii abonaţi care s-au prezentat la teren în Vinerea Mare. Spre deosebire de anul trecut, de data asta n-au fost probleme de efectiv, cu câteva păsări rare, plus nişte băieţi "new-entry".
Au fost două meciuri, pentru că prima dată s-au greşit alegerile atât de flagrant, încât nici nu mai are rost să transcriu componenţele la care au ajuns Cristi-gaze şi Ely. Este suficient să spun că eu (Găbiţă), sosit când echipele erau deja în terenurile lor, am intrat la prima vedere în echipa care urma să i se opună celei cu Ely şi Mihai, dar nu, aveam să aflu că şi eu eram în partea cealaltă! După vreo 15-20 de minute scorul era 4-2, dar cu motoarele turate lejer, aşa că Motanu a pus piciorul în prag şi s-au făcut alegeri noi.
A fost rândul meu să le greşesc, alegând apărători în neştire, ceea ce, pe terenul şi la porţile astea, s-a dovedit a fi o carte necâştigătoare:

Echipa cu tracţiune pe spate - Paul, Bebe, Motanu, Stelică, Beţe, Găbiţă, Ely + un băiat cu ochelari
Echipa cu tracţiune pe faţă - Bronson, Mihai-T, Cătălin, Andrei (fi-su lui Paul), Mitică, Cristi-gaze, Popică + un băiat care mirosea a vin.

Ca să vă faceţi o idee, băiatul cu ochelari ştia ceva cu mingea, putea s-o recepţioneze corect şi s-o dea înapoi, dar avea o condiţie fizică sub cea a lui Robert, în timp ce băiatul care mirosea a vin avea fizicul lui Virgil, nu şi randamentul.
Începutul a fost veleitar pentru prima echipă, cu câteva devieri norocoase, dar n-a durat mult până ofensivii şi-au intrat în mână. trecând la conducere în general cu 2-3 goluri, de vreo două ori chiar 4. S-a terminat cam 10-7 pentru ofensivi, deşi s-ar mai fi putut juca dacă unii nu erau prea grăbiţi, dar în Vinerea Mare cele rele să se spele. Bronson trebuie menţionat în mod special, a fost uimitor la poarta mare, plasat mereu excelent la şuturile pe sus, punctul culminant fiind o paradă în situaţie de unu la unu cu Ely, apoi având şi şansă la o bară a mea după o cursă pe stânga (ambele erau ocazii bune de a reintra în meci, când eram conduşi cu unul sau două goluri). Ca marcatori, toţi jucătorii de câmp ai ofensivilor, cu excepţia băiatului cu vinul, au dat un gol sau două, în timp ce dincoace băiatul cu ochelari a fost mai eficient, 2 goluri, la fel Ely şi cu mine, plus Motanu - o bucată cu călcâiul.
În încheiere, încerc o descriere a reuşitei lui Cristi-gaze, care concurează la golul anului: a fost un voleu lateral din cădere, dar a lovit mingea piciorul mai apropiat de poartă (!), rezultând o boltă la colţul lung... Dacă ar fi scris cronica Mihai Tensimanu, l-ar fi putut numi voleu cu reverul! :)

35 de comentarii:

  1. Dragii mei continuati in liniste sarbatorile pascale!
    Sa aveti parte de fericire si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristos a inviat! La multi ani, domnilor baieti de vineri!
    Motane, intr-adevar dinamo va fi intotdeauna egala stelei, la intrarea in meci (11/11).

    RăspundețiȘtergere
  3. Negoiță pe oliță22 apr. 2014, 12:10:00

    Cât de mare tupeu trebuie să ai, tu potaie râmcegoasă și plină de purici să-ți dai cu părerea despre Steaua când tu nu ii ajungi nici măcar la buric!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarat a-nviat! Concediul s-a terminat asa ca va doresc , spor la treaba!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cata, tu n-ar trebui sa tii cu dinamo. Vasea iti poate da argumente(am toata increderea in el).

    RăspundețiȘtergere
  6. doamnelor și domnilor, nea negoiță, multă sănătate!
    ofer la pariuri, contra modestei mize de câte două beri, echipele atletico madrid și chelsea, pentru calificarea în finala CL. aștept provincia.

    RăspundețiȘtergere
  7. m-a sunat cineva și mi-a spus că-s papagal. corect, așa dar rectific. ofer atletico madrid și bayern că se califică mai departe în cl. adică iau chelsea și pe țigani...

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca ar fi batut Viitorul pe Steaua, multi ar fi crezut ca a fost blat, terenul era deja pregatit...Cum nu s-a intamplat asa ceva, Steaua este aproape campioana dupa aceasta victorie obtinuta in urma unui meci nu prea reusit, dar cu o eficacitate maxima, de 100%, din 3 suturi au rezultat 3 goluri si ce goluri...(daca n-am avut placerea sa vad executia lui Cristi-gaze ma laud si eu cu golurile Stelei, mai ales cu cel al lui Lato...).

    RăspundețiȘtergere
  9. Din păcate, Motane, nu pot să te încurc. Şi eu pariez pe invers faţă de preferinţe, aşa că pe echipele alea aş fi mizat şi eu. La Real cu Bayern iniţial n-aveam favorită, eram pregătit să savurez spectacolul, dar când am văzut că madrilenii şi-au amânat etapa de campionat, chiar că îmi vine să-i numesc şi eu ca tine...

    RăspundețiȘtergere
  10. Scoala de corectie22 apr. 2014, 20:21:00

    Mai intai de toate, tin sa le multumesc numitilor Bucica- scoate degetul din nas- Vasilica si Tavica pentru faptul ca si-au gasit alta ocupatie pentru dupa-amiaza de vineri. Cel mai bine ar fi sa ii atraga la pus muraturi si pe bunii lor prieteni Bebica, zis si Regulament si Mitica Mana Mica
    Pe Motanu si pe Caprita puteti sa-i lasati ca sa mai avem si noi de cine rade dupa ce ii da doua goluri Ronaldo lui travestitul de Guardiola.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu uita ca esti patentat si , in fiecare vineri, esti de serviciu. Vreau sa plec, vinerea, binedispus; tu nu trebuie sa fi decat tu insuti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Motane, ia-o pe Barca, fii consecvent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marinuș, ia-o pe-a mea! vei avea mari succese.

      Ștergere
  13. Echipa avea tracţiunea pe spate, sau pe la spate?

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum isi manifesta un moldovean afectiunea fata de Steaua:
    - Io iubesc pi zdeaua.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mein kampf. Mein Reghekampf.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru un moldovean behait: STEAUA UBER ALLES!

    RăspundețiȘtergere
  17. dacă căcăciosu ăla de blanc avea un pic de creier acum nu eram în poziția ca echipa lui pește borât să fie favorită pentru finala cl. iar dacă cumva se întâmplă o nefăcută în cealaltă semifinală voi fi obligat să țin cu gelații contra fostului lor antrenor. dar n-ar putea să piardă amândouă?

    Siliboa, iar dormi?

    RăspundețiȘtergere
  18. Asociatia pentru protectia animalelor de casa23 apr. 2014, 20:40:00

    Nu doarme, sforaie!

    RăspundețiȘtergere
  19. Caprita, ai vazut ce pasa a dat Ronaldo ? Si ce sa vezi, a fost inlocuit. Antrenorul n-a apreciat doar pasa. Daca dadea si gol, atunci altfel era apreciata prestatia lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut, Curilă! Pasă printre doi, de-alea de care-ţi dă şi Cristi ţie!

      Ștergere
  20. Steaua e numai una24 apr. 2014, 11:46:00

    Dupa cum am spus kktzeii moldoveni au mai multi purici decat puncte!

    RăspundețiȘtergere
  21. Luci, nu cred ca are vreo importanta cu ce echipa tin. Este Steaua, Dinamo, Rapid etc toate sunt o apa si un pamant. La campionatul asta de c...t in care echipele cu traditie dispar ca avioanele in triunghiul bermudelor, nu stiu daca este cazul sa te mai agiti pentru vreo echipa.

    RăspundețiȘtergere
  22. Profilul tau, constructiv, implicare , etc. te recomanda pentru alta alegere.
    Nu-i asa Vasea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Lucica! Dintre echipele enumerate de Catalin, ca sa nu mai vorbim de celelalte, de departe, Steaua se detaseaza, cel putin in ultimii 2 ani si poate in urmatorii 2-3 ani! Sa fie cu noroc! Este singura echipa de club care ne mai aduce o raza de lumina si de speranta.

      Ștergere
  23. Scoala de corectie24 apr. 2014, 21:03:00

    Ia uite ce se incurajeaza mormolocii intre ei! Inca astept vestea cea buna ca maine au program la coafor. Tontzi trei!

    RăspundețiȘtergere
  24. Rău cu rău, dar mai rău fără rău! Tocmai ce-am avut meci în competiţie, Ely nu m-a mai sunat, aşa că am jucat fără el şi deci şi fără puştiul pe care îl adusese de vreo două meciuri. Am luat-o la scor, singura scuză fiind că am jucat cu cea mai în formă echipă a campionatului. Partea proastă e ca m-am rupt, în prima repriză am simţit ceva la inghinali, n-am dat atenţie, dar când am vrut să intru după pauză simţeam durere şi la mişcări banale. Nu ştiu ce-o fi până mâine, dar parcă văd că stau în poartă.

    RăspundețiȘtergere
  25. Vasea, Luci, Motanele, Bebe, Mitica, ne vedem la teren!

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu ma pot abtine sa nu fac un scurt comentariu la cronica.
    Mi-a placut foarte mult cum au fost denumite echipele. Se pare ca astazi Gabita va renunta la tractiunea 4x4 si va stationa cu motorul pornit.

    RăspundețiȘtergere
  27. Spuneti-i cineva lui Tavi ca astazi nu se joaca.

    RăspundețiȘtergere
  28. Când am spus că stau în poartă am uitat de degetul de la mână! O fi el spre vindecare, dar o minge aiurea îl poate disloca iar. Mă mai gândesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfatul medicului25 apr. 2014, 14:32:00

      Tine-ti degetul in gura ca sa nu uiti!

      Ștergere
  29. Stai in poarta la rupt bilete. Mersi de invitatie Tavi, Dl. tot domn, se poate si
    asa.

    RăspundețiȘtergere
  30. Romania literara25 apr. 2014, 12:01:00

    Bai nea Bebe vrei sa-ti ia painea de la gura?

    RăspundețiȘtergere
  31. Imi pare rau de Simona Halep, dar sa pierzi primul set cu 5-7, de la 5-2 pt. ea si pe al doilea cand ai 40-0 in ghemul decisiv, asta denota o concentrare precara, o graba nejustificata de a servi si a juca punctul cand era vizibil ca nu-i merge jocul. Pacat de ea, calitati are, dar mai trebuie lucrat la mental.

    RăspundețiȘtergere