vineri, 14 iunie 2013

4-1,4-2 S-A PIERDUT SI MECIUL DOI !

         
          Prognoza meteo a zilei de vineri era nefavorabila pentru o partida de fotbal si totusi am purces la drum cu norii amenintatori deasupra capului,de fapt a masinii; de ce mi-a fost frica n-am scapat pentru ca intre Piata Victoriei si Arcul de Triumf a plouat foarte tare.Am ajuns la stadion si ma suna Motanu spunandu-mi ca pe la Piata 1Mai ploua de rupe.Pe la H 3.15 deasupra terenului din Agronomie plana un nor mare si negru; oare ce urmeaza?!? Apar cei doi frati,le dau mingea si ma-ntreaba cati suntem;le spun ca m-a sunat Razvan si mi-a zis ca ei sunt vreo sapte;ei,ca suntem prea putini;eu le spun ca 7 si cu ei doi plus eu, suntem deja zece si putem sa-i dam drumul la un 5 la 5.In sfarsit ne adunam mai multi  de zece si se aleg cele doua echipe.
            Prima echipa:Bebe,Razvan,Stelica,Mitica, Claudiu,baiatu-longilin si baiatu care seamana cu fiu-meu.
            A doua echipa:Lucica,Popica,Paul,Vasea,Ely si Gabita, urmand sa vina si Robert,dar...
            Robert nu apare si pana s-ajunga el,scorul s-a facut 4-1 in favoarea primei echipe,jucandu-se 7 la 6.
            Cei trei tineri au dus repede scorul la 3-0 profitand si de prestatia slaba a portarilor,s-a facut 3-1 dupa care a urmat o ratare monumentala:Gabita ajunge prin dribling aproape de tusa pe partea dreapta de unde centreaza pe jos la o juma de metru in fata portii si Ely rateaza incredibil-s-a scuzat ca l-ar fi lovit mingea in tibie.Bebe a facut minuni in poarta,scotand cateva suturi grele marca Gabita si Ely, urmand firesc un nou gol de 4 la 1.
            D.p.d.v. meteo am scapat ca prin minune de potop,stropindu-ne cateva picaturi, aparand si soarele mai tarziu.
            In sfarsit, apare si Robert si incepem un al doilea meci de la 0 la 0; de data aceasta, a doua echipa marcheaza de doua ori la rand,golul de 2-0 fiind opera batranului VASEA. Se joaca tare,cu ambitie; la un aut pasez scurt lui Ely si acesta suteaza puternic spre poarta ,mingea lovindu-l pe Mitica si gata scandalul:Ely c-atras la poarta, Mitica ca a sutat intentionat in el ca sa-l loveasca,intervin si Motanu,apoi si Bebe care era cat p-aci sa se bata cu Ely excesiv de nervos pentru varsta lui si prea obraznic.Pana la urma lucrurile reintra in normal,se mai marcheaza si goluri,dar demn de semnalat este a doua mare ratare a zilei in oglinda cu prima: Ely este pasatorul si Gabita ratangiul.
            Dupa ce s-a remarcat in camp, baiatul care seamana cu fiu-meu si are 23 de ani(l-am intrebat) a aparat cu brio poarta echipei sale.Si ca sa puna capac la evolutia stearsa,Ely a "reusit" sa rateze si o palitura de osanda; inante de executie m-am gandit la o posibila ratare,dar nu la o revenire a balonului din bara si  tocmai aceasta m-a suprins,fiindu-mi ciuda ca n-am fost suficient de atent sa reiau mingea in plasa.
            Asa ca scorul se facu 4-2 si imediat aparura copiii pe teren si fiind deja ora 16.45,conform noii intelegeri intre Gabita si administratorul bazei, disputa fotbalistica s-a intrerupt brusc si dintr'o data.
            La plecare,fiind in parcare,au trecut pe langa mine,din nou, "fratii Petraus" si Ely mi-a spus ca nu mai vine la fotbal cu noi.
            Cateva concluzii: diferenta au facut-o,in primul rand, portarii; prezenta celor trei tineri intr'o echipa s-a facut simtita; Claudiu a fost foarte calm,a jucat inteligent pentru echipa,spre deosebire de fratello Ely mai mereu nervos si dezordonat in joc s.a.m.d. 
           
             

73 de comentarii:

  1. Desi pic pe mine somn, nu ma pot abtine sa nu-i remarc lui Vasea apetenta de mare sportiv si cronicar.

    RăspundețiȘtergere
  2. VASEA-speriatul15 iun. 2013, 14:52:00

    Sa traiti MasterChef-MOTANU! M-am conformat ordinelor dvs.si acum 15 ore am publicat cronica,dar tie nu-ti pasa,dormi si la ora asta?!?
    Ma rugase si Gabita intr'un mod elegant s-o scriu,insa nu i-am promis sigur,dar cand mi-ai spus tu la telefon ca-mi dai doi pumni in cap,m-am speriat de moarte si m-am apucat mintenas de treaba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca o dovada ca baiatul care seamana cu fiu-meu a jucat in camp si apoi a aparat foarte bine este urmatoarea:pe o minge respinsa am prins din lateral stanga un voleu cu stangul puternic si bine plasat spre vinclu,dar tipul a respins spectaculos.
    Daca ati citit cronica,probabil ati remarcat ca n-am nominalizat pe cei doi portari ai celei de-a doua echipe...

    RăspundețiȘtergere
  4. VASEA-tenismenul15 iun. 2013, 20:03:00

    Satisfactie deplina:romanca Simona Halep castiga prima finala dintre cele patru in care a jucat, la Nurnberg, in fata "nemtoaicei"Petkovic,cu 6-3,6-3.Halep este fata care si-a micsorat sanii(caz rar de tot)pentru ca o stanjenau in practicarea tenisului! Ca s-o dezmierdam putin,putem spune "Bravo Haleputa!"

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo Vasea si comentatorilor de pana acum am urmarit o cronica obiectiva si niste comentarii fara ura si partinire oare de ce?

    RăspundețiȘtergere
  6. Băiatul care seamănă cu fiul lui Vasea este unul dintre chiriaşii lui Stelică, Cosmin, deja la a doua evoluţie. Celălalt era vărul său şi îl cheamă Gabi.
    Echipele au arătat aşa pentru că Ely n-a vrut să facă alegeri cu mine, zicând că vrea să jucăm în aceeaşi echipă. L-am avertizat că dacă vrea să se întâmple asta trebuie să-i lăsăm pe ceilalţi să-şi facă echipa aşa cum vor ei. Ceea ce s-a şi întâmplat, Mitică alegând tot ce se putea, formând o echipă de 8! Noi eram 5 (+ al şaselea pe drum), deci trebuia să ni se mai cedeze un om. După vreo 5 minute în care nu se putea hotărî la nimeni, Luci a luat iniţiativa şi a trecut la noi, în ciuda protestelor lui Mitică.
    Conform presimţirilor mele, n-am prea legat nimic cu Ely pentru că şi eu, şi el preferăm să avem spaţii. Aglomeraţia de pe teren a fost sporită şi de faptul că adversarii nu aveau un atacant clasic, toţi erau la mijloc şi în apărare. Întâi te întâmpinau puştii+Mitică, dacă treceai te luau în primire Motanu şi Stelică. La cornere (şi am avut o groază!) nu exista să nu se apere toată echipa.
    Referitor la incidentul cu Ely, sper că n-o să fiu acuzat de "ură şi părtinire" dacă spun ce n-a spus Vasea: Mitică l-a provocat, cu o şmecherie ieftină în care s-a făcut că loveşte mingea greşit, de fapt trăgând de timp la 1-0 pentru ei în al doilea meci (aşa a fost evoluţia scorului, n-am condus cu 2-0, ci am întors la 2-1).
    Cât despre comportamentul lui Ely, hai să ne gândim ce vede el la noi: certuri, insulte, înjurături, chiar bătaie! Dacă ne-am fi pupat după faulturi, aşa cum a făcut Stelică după ce m-a faultat când scăpasem spre poartă, nici el n-ar fi făcut notă discordantă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este vina lu Mitica el a inceput nu eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt un copil aveti dreptate da nu este frumos cum a facut Mitica eu nu fac asa cand el are aut.Oricum imi pare rau de reactia mea si imi pare rau si de nea Bebe da eu nu vroiam sa ma cert cu nimeni vroiam sa il intreb pe nea Mitica de ce a dat mingea asa atat nu vroiam sa ma bat cu nimeni nu o sa sar la nici unul dintre voi vorba aia sunteti mai in varsta ca mn .

    RăspundețiȘtergere
  9. VASEA-bine-sfatuitorul16 iun. 2013, 17:20:00

    Elly,ai si tu dreptatea ta,dar te rog sa faci eforturi sa nu te mai enervezi si s-o lasi mai moale cu reprosurile la adresa colegilor; pe Mitica este greu sa-l mai schimbam...
    Elly,te asteptam vinerea viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bebe moralizatorul16 iun. 2013, 18:41:00

    Elly daca nu recidivai in a trage in dl. Mitica poate ca se putea interpreta altfel gestul tau
    dar asa scuzele tale nu stau in picioare.. Sper ca ai observat ca in general nu am nimic
    cu tine dar nu pot nici sa-ti tolerez iesirile NEPOLITICOASE de unele persoane care pot sa-ti fie tati sau bunici. Sa stii ca jucam si eu fotbal cand eram tanar cu persoane mai
    in varsta ca mine dar stiam sa-mi vad lungul nasului chiar daca ma tutuiam cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa cuvantul NEPOLITICOS am omis cuvantul "fata"

    RăspundețiȘtergere
  12. Si pan' la urma, care-i morala?

    RăspundețiȘtergere
  13. Vasea, de ce ''n-ai nominalizat portarii celei de- 2-a echipe''? Ei n-a jucatara? Asta-i cronica nepartinitoare?
    Protestez!

    RăspundețiȘtergere
  14. uite cum unii devin scriitori de frică, și chiar le iese bine...

    referitor la meci, cumva îmi pare rău de Ely și Găbiță, pentru că au avut de tras și i-a urmărit și ghinionul, care de multe ori s-a numit Bebe! cât despre învingători. culmea e că diferența pe tabelă a făcut-o Claudiu, care în rest n-a jucat grozav.
    văd că juniorul nu mă pomenește. oricum, zisese că nu mai vorbește cu mine (evident, nici cu Mitică), asta după ce l-am tăvălit de vreo două ori, o dată chiar rău. da e mic, crește și îi trece.
    în rest, pace și prietenie, (l-am consolat pe nea Paulică) ceea ce vă doresc și vouă.

    RăspundețiȘtergere
  15. Când Vasea a spus că diferenţa s-a făcut la portari, s-a referit mai degrabă la faptul că Bebe a excelat. E drept, la început l-am subestimat, ne-am mulţumit să şutăm tare şi să prindem poarta, apoi am încercat să plasăm mai bine, dar ne-am lovit de bare. Dar Bebe a scos şi mingi grele, i-am dat un încovrigată la colţul lung pe care a ajuns-o cu vârful degetelor doar pentru că a fost la nivelul umărului. Oricum, în nici un caz nu putem spune că am pierdut pe mâna portarilor, golurile lui Luci au fost în primul meci, când adversarii au profitat de superioritatea numerică şi s-au prezentat de destule ori singur în faţa porţii. Iar lui Popică i-aş reproşa mai degrabă o greşeală din câmp, când s-a apucat să dribleze la mijlocul terenului şi am luat gol. E drept ultimele două goluri au fost parabile. La unul l-am talonat îndelung pe Claudiu care a pătruns în diagonală şi a trimis un şut leşinat pe mijlocul porţii, dar dacă Popică porneşte pe colţul scurt e greu de întors camionul. Iar la golul 4, când noi forţam egalarea, nici măcar nu se poate spune că adversarii au contraatacat: Claudiu a şutat de la mijlocul terenul pe jos! O fi fost plasat, lângă bară, totuşi... piaţa Matache!

    RăspundețiȘtergere
  16. Motane, n-ai cum să spui de Claudiu că n-ar fi jucat grozav până la golurile alea. Păi dacă nu-l aveaţi pe el la mijloc cine mai ţinea de minge? Plus că a muncit enorm pe faza defensivă. Ai uitat că v-a salvat respingând cu fundul de pe linia porţii? :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Claudiu, ca încă vreo doi-trei dintre combatanți, s-ar numi că este fotbalist și pretențiile sunt mai mari. așa că de la el se așteaptă să deschidă jocul, să paseze când trebuie și să finalizeze. ori, golurile au venit din faze care nu anunțau așa ceva, ratări a avut multe (cu șuturi leșinate!), iar pase aproape că nu a dat. mai multe decisive i-am dat eu (trei!!!) lui Cosmin. că tot se poartă ca atunci când nu faci nimic să zici că dai pase...

    RăspundețiȘtergere
  18. Chiar că ai pretenţii mari, deja mi-e teamă că n-o să mă mai calific!

    RăspundețiȘtergere
  19. Vasea,ma ia somnul.

    RăspundețiȘtergere
  20. *LUCICA,ati fost nomnalizati ca si echipieri,dar nu ca si portari,asta ca sa nu vada cititorii blogului cat de "bine ati aparat";noi cei din teren o stim.
    *GABITA,daca tot parasim terenul la H16.45,nu putem incepe cu un sfert sau chiar o juma de ora mai devreme?!? Intreb,nu dau cu paru!

    RăspundețiȘtergere
  21. PAUL,nu mai umbla cu Motanu ca te compromite!

    RăspundețiȘtergere
  22. Vasilica, propun un schimb de locuri,pana-ti trece intinderea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L,propunerea ta e periculoasa pt. echipa,eu s-ar putea sa nu parez niciun sut.

      Ștergere
  23. Da, putem începe la 3 şi un sfert. Dar nu vrem!

    RăspundețiȘtergere
  24. epava letala,a jucat si el

    RăspundețiȘtergere
  25. ca să fie mai simplu, propun ca purtătorii aceluiași nume să poarte un număr în spate, funcție de vechime. așa avem GabiI (sănătate, că azi trebuia să se opereze!) GabiII (la vârsta lui, numai femeile mai poartă diminutive) și GabiIII, puștiul de vineri.
    norocul nostru e că ăi cu nume de agricultori, Marin, Vasile, Mitică, Lucian sunt unicate, ca să nu zic altfel...

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce ma mai distrez !Asa da! Aia cu epava letala n-am prea inteles-o, dar suna misto !

    RăspundețiȘtergere
  27. Domnu`Poiet,poti sa ne scrii/compui niste RUBAIATE?
    Multam fain!

    RăspundețiȘtergere
  28. Astept cu nerabdare sa vina colegul nostru Catalin imi e dor de el o sa il sun sa vad ce mai face :) :*

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni da sa incerce si unele persoane..sa nu mai caute cearta si o sa vedeti ca eu nu ma cert cu nimeni va garantez.Stiu ca si eu sunt un dobitoc ca injur mereu da eu injur ca pierd nu ma refer la nici unul dintre voi credetima ;) imi pare rau pentru Mitica nea Bebe si domnul Luci imi cer mi de scz nu o sa se mai intample va promit.Nu o sa ma mai cert cu nimeni noapte buna vorbim vineri sper ca scuzele vor fi acceptate chiar imi pare rau va salut cu respect.:)

    RăspundețiȘtergere
  30. Elly, văd că eşti plin de bune intenţii, sper să fii aşa şi pe teren.
    În altă dezordine de idei, am primit o veste bună, am fost repescuiţi la turneul final după ce ratasem calificarea directă în ultima etapă, aşa că săptămâna viitoare voi fi la 400 de km distanţă.

    RăspundețiȘtergere
  31. Cristi a vrut sa spuna "epava lentala".
    Gabi, pe cine lasi in loc?
    Elly: ok.

    RăspundețiȘtergere
  32. Vasea, ti s-a urat cu binele.Daca te scot la tabla iar te las repetent si poate te-ai saturat sa tot fi coleg cu Luci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mii de scuze Domnule PROFESOR,dar nu la dumneavoastra ma refeream.

      Ștergere
  33. Bravo ELLY,esti pe drumul cel bun!

    RăspundețiȘtergere
  34. Atentie MOTANEL! Meciul Brazilia-Mexic este transmis pe TVR 1 de la ora 22.00 si Italia-Japonia la ora 1.00

    RăspundețiȘtergere
  35. TAVI,am impresia ca ai renuntat la ideea revenirii pe teren!

    RăspundețiȘtergere
  36. Vasea iti pierzi timpul stand de vorba cu gogosarii pe care nu-i lasa nevestele sa mai vina la fotbal. Puna mana pe carte si mai fa si tu niste cornete si nu te mai inhaita cu derbedeii.

    RăspundețiȘtergere
  37. fosta iubită a lui Găbiță, Halepa, văd că și-a intrat în mână. după un turneu câștigat, acum îi dă 6-1,6-0 lui Vinci, favorită 1 în Olanda!!!
    ce meci o fi fost Miami-San Antonio. gazdele recuperează 10 puncte în ultimul sfert și bat în prelungiri.

    Silică, faci convorbiri literare?

    RăspundețiȘtergere
  38. Sile, crezi ca merita sa-i raspundem cretinului?

    RăspundețiȘtergere
  39. am văzut meciul de baschet în direct. Miami a apucat să conducă în ultimul sfert, dar când mai erau 28 de secunde era în urmă cu 5 puncte. de aici a pornit bafta.

    Mihtarian de la Șahtior face cam cât 14 de Rusescu, sau o echipă plus trei rezerve. mai dă-o-ncolo de treabă, chiar așa?

    RăspundețiȘtergere
  40. Simona Halep e senzaţie, curând o s-o redimensioneze şi pe grasa, inclusiv la bust! Mi-e ciudă că am adormit aseară la Italia-Japonia, ce meci am putut să pierd...

    RăspundețiȘtergere
  41. Ely nici nu vreau sa iti spun ce este in sufletul meu, mai ales cand citesc ce scrieti pe aici. Recuperarea decurge foarte bine, dupa parerea mea, dar nu vreau sa ma grabesc cum a mai spus si Gabitza cred ca in primavera o sa ma alatur voua. Legat de se mai intampla pe la teren si atitudinea unora eu zic sa apleci urechea la ce spun BATRANII, sa fi mai rabdator, mai ingaduitor (cu colegii de echipa) si nu in ultimul rand daca reprosezi cuiva ceva eu zic sa iti reprosezi tie (Claudiu m-a uimit prin joc si atitudine si era la fel ca tine acum cateva luni, un pachet de nervi), la tine trebuie sa ai cele mai mari pretentii. App este un joc, care cum spunea si Luci trebuie sa ne relaxeze la sfarsit de saptamana. Cand o sa imbatranesti la fel ca mine ;)) o sa iti aduci aminte cu bucurie de aceste clipe asa ca nu le da cu piciorul.

    RăspundețiȘtergere
  42. Adica ce, ma, dupa ce te recuperezi, o sa vrei sa vii sa dai goluri?

    RăspundețiȘtergere
  43. TAVI,dovedeste-ne ca nu ai renuntat la fotbal si te opereaza odata!
    Noi raspundem la toata lumea,nu numai cretinilor,dar eu nu stiu la cine te referi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sile, hai s-o lasam cum a cazut. Am zis si eu asa in dorul lelii.
      In rest rabdare..., pe moment chiar nu am ce face, dar se va face !

      Sile, te stiam mare sportiv, mare cronicar, dar si inrudit cu Omar Khayyan!

      Ștergere
  44. Vad ca nu se baga niciun "poiet",asa ca o sa scriu eu un rubaiat adaptat la fotbal.
    Cand te insori,de-un lucru mi te teme:
    La fotbal,de-ai sa stai prea multa vreme
    Ea va fi neagra-atunci de suparare,
    De-o iei bruneta,nu mai ai probleme!

    RăspundețiȘtergere
  45. CATA,te salut cu mare placere!
    Din ce ai scris mai sus imi dau seama ca vrei sa ma egalezi la statul pe tusa:un an.

    RăspundețiȘtergere
  46. Vasea, ia zi-le tu la băieți cine-a stat pe capul tău să te întorci la fotbal. și acuma te dai vioi...
    un mic pariu, primul după două săptămâni. nu bate Spania la mai mult de șapte goluri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu,ma Motane si-ti multumesc pentru asta!
      Simona Halep e'n mare forma,a trecut ca trenul prin gara de o ucrainianca si este in semifinale in turneul din Olanda.
      Deocamdata(min.30),Spania se cam chinuie la 1-0 cu Tahiti.

      Ștergere
    2. Gata,nu ma mai uit la meci,Motanu a "castigat"un nou pariu,pot sa ma culc linistit!

      Ștergere
  47. Motane, când mai pariezi, să scrii şi aici ca să băgăm invers.

    RăspundețiȘtergere
  48. ce poa să facă doi păcălici decât să se bucure de răul altuia? Găbiță, ia vezi dacă vine Cătă, să-l dotezi cu cameră.

    RăspundețiȘtergere
  49. să vă dau pontul! cotă 2,5 că bate Muguruza.

    RăspundețiȘtergere
  50. Nu ne bucuram Motane,cum sa ne bucuram,doar ca ne pare bine...
    Hai sa lasam gluma la o parte si sa luam seama ca azi este ziua cea mai lunga,nu numai dpdv astronomic,ci mai ales pt.Steaua! Azi este judecata:joaca,nu joaca in LC,joaca,nu joaca,joaca...

    RăspundețiȘtergere
  51. N-am cameră, că s-a umplut cardul cu serbarea lui fi-miu de ieri şi am probleme cu descărcarea. Ia vezi, poate are Paul.

    RăspundețiȘtergere
  52. Mai eu vin astazi daca faceti rost si de o camera ar fi super.

    RăspundețiȘtergere
  53. Paul n-are și oricum a zis că e rușine să ai probleme cu "descărcarea", mai ales sub 50 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  54. Dimpotrivă, cu încărcarea e ruşine...

    RăspundețiȘtergere
  55. Chiar acum, când plec de-acasă, Halep a câştigat primul set cu 6-3 după ce a fost condusă cu 3-1! Se vede finala...

    RăspundețiȘtergere
  56. Bai secretosilor,vorbiti de o camera(ba incarcata,ba descarcata),am eu o garsoniera libera,va foloseste la ceva?!?

    RăspundețiȘtergere
  57. Intrebare pt. specialisti:cum merge cu incarcatul si descarcatul la cei de peste 65 de ani?!?

    RăspundețiȘtergere
  58. Sile, un fost coleg de-al nostru, trecut bine de pragul pensionarii, dadea urmatorul raspuns (el fiind specialistul,nu?) : "Cu foarte mici exceptii, regimul de functionare este semiautomat, se incarca manual si se descarca instantaneu-automat".

    RăspundețiȘtergere
  59. Bai frate, daca tot am inaugurat comentariile, n-ar fi rau sa le si inchei, desi nu e sigur ca asa va fi.
    Pentru vremurile astea de criza avem NUMAR RECORD DE COMENTARII la o cronica!!! Peste 70! Doar pe vremea "Blogului salbatic" de acum vreo 2-3 ani se trecea peste 60. Daca nu ma inseala memoria, recordul absolut este la un articol al Motanelului, care si-a trecut in dreptul lui 104 sau 107 interpelari. Bravo Sile, bravo si celorlalti care au contribuit la asa ceva.

    RăspundețiȘtergere