marți, 1 ianuarie 2013

2012 - Final de sesiune

Anunţat fără surle si trâmbiţe, meciul de gală desfăşurat vineri 28.12.2012, ultimul din acest an, a avut ca protagonişti doisprezece fani inimoşi, care au reuşit să strecoare printre problemele de tot felul, specifice „ultimei 100” a anului, şi vreo „cateva ceasuri” pentru mişcare adevărată şi susţinerea unui simpozion post chindie la nea Nicu,  pe teme specifice, de acută actualitate (prietenii ştiu de ce).  
Iată-i pe participanţi :

  Pinguini – Luci, Bebe, Motanu, Mitică, Mihai-T şi Gabiţă,  
     Pelicani –Tavi, Balaurul, Popicu, Ely, Claudiu şi Cristi-G .

Formulele de echipă au conferit un echilibru valoric cert, care avea să se concretizeze şi în rezultatul final. De la distanţă poate părea că meciul şi scorul de egalitate consemnat au făcut parte dintr-o regie care să dea OK în preajma revelionului, în ton cu urările generale de bine şi prietenie care se impart de toţi în toate direcţiile. N-a fost deloc aşa ! Şi asta pentru că fiecare team ştia că ultima impresie contează.
Aşadar, meciul a început cu Balaurul şi Luci între buturi, avându-i pe pinguini drept protagonişti principali. Aceştia au şi preluat conducerea destul de rapid prin golurile lui Găbiţă (2) şi Mitică. Găbiţă şi-a făcut singur primul gol, scoţând de pe linia de fund o minge ce părea pierdută, a întors-o cu călcâiul, a urmat pirueta, imediat  pasul lateral care i-a deschis unghiul, pelicanii au blocat culoarul, dar a urmat încă un pas în lateral, pas de pitic, dublat de un şut scurt la colţul…evident scurt şi el. Celălalte două bobiţe au fost cadouri pe care Moş Crăciunii din echipa pelicană le-au făcut cu multă generozitate. La 3-0 marchează şi moş Popicu, în compensaţie, demonstrănd că atunci cănd vrea are daruri pentru toţi, fie ei răi sau buni.  
Meciul se încinge, pelicanii echilibrează, încep să domine, dar contraatacurile pinguine s-au dovedit mult mai eficiente decât finalizările individuale ale pelicanilor, concretizate de cele mai multe ori prin şuturi de la distanţă. Cele mai multe dintre acestea au fost sortite eşecului, fie datorită lui Luci, fie impreciziei, pripelii sau neşansei autorilor. În lipsa lui Cătă, acest stil de joc a fost impus de Ely şi Claudiu, cărora nu li se poate reproşa totuşi lipsa de implicare în joc, dar abuzurile în dribling, în locul combinaţiilor colective, au făcut ca alb-negrii să se distanţeze la 4-5 goluri.  La un moment dat totul parea compromis pentru supercampioni. Cele trei domnişoare care asistau de pe margine (cea traditională - a lui Claudiu şi două susţinătoare ale lui Ely – deh, mic, mic, dar cine mai e ca el! ) sufereau în tăcere pentru postura amicilor lor.
Ca mai întotdeauna cei puternici sunt ajutaţi de soartă. Tavi trece în poartă, Balaurul îşi reia rolul de coordinator al apărării, iar Mihai-T urcă şi în atac, sperând ca astfel să dea lovitura de graţie şi să ducă scorul spre valori insurmontabile de către pelicani. Numai că ieşirile lui au slăbit apărarea, lucru de care au profitat din plin ceilalţi. De asemenea se dovedeşte ce importantă este prezenţa lui continuă în angrenajul amintit. După aceste schimbări tactice, aproape totul se înclină în favoarea megacampionilor. Apărarea îi neutralizează pe Găbiţă şi Mihai, iar atunci când aceştia au reuşit să mai expedieze câte ceva către poartă, beşicile il găseau şi se loveau cu obstinaţie de Tavi, al cărui unic merit a fost că a acceptat să intre în poartă. În această perioadă, singurii care au marcat de la pinguini au fost din rândul celorlalţi componenţi (Motanu - de la 50cm - specialitatea casei şi Mitică). De partea cealaltă golurile curgeau gârlă. Şi uite aşa, tiptil-tiptil s-a ajuns la egalitateeee.  Marcatori la pelicani, evident Ely (care de fiecare dată când finaliza scotea sunete de Tărzănel, ca să epateze admiratoarele de pe margine), Claudiu (el ceva mai discret), Cristi şi evident maestrul Moş Popi.
Pe linia dreaptă, înainte de final, era evident pentru toată lumea că doar o minune îi va mai putea salva pe eternii campioni ai locului doi de la o înfrângere la potou. Ca un făcut, minunea s-a produs. La o fază în zona de demarcaţie a careului pinguin, Claudiu este …, nu ştiu exact ce s-a întâmplat, cert este că după ce croşetase un fundaş, au sărit pe el, panicaţi, alţi doi apărători. S-au iscat comentarii cu privire la decizia ce trebuia să se ia pentru a continua partida. Aşa că Motanu, simţind că totul se clatină, a început o discuţie care în cele din urmă a dus la încheierea partidei. Deci egal, poate la 10, sau poate la 12. D-zeu mai ştie . Dar ce contează. Chiar şi aşa, finalul de meci şi de an, i-a prins pe supercampioni peste campioni, şi asta într-un meci încheiat nedecis. Aspect ce sugerează multe.

Simpozionul care a urmat a permis participanţilor să întoarcă acest meci pe toate feţele.  Oricum, felicitări ambelor echipe pentru spectacol şi pentru fidelitate.

            Tuturor, LA MULŢI ANI cu sănătate în 2013 !   

13 comentarii:

  1. În particular, inegalabilului pelican universal, îi doresc multă sănătate şi revenire grabnică, în deplinătatea forţelor, pe terenul din Agronomie. Să nu uităm, el este un Vasile şi azi este onomastica lui.

    La fel, toate cele bune şi multă sănătate lui Vasile, fratele lui Nicu. Noi, cei cu vechime, ştim ce a însemnat el pentru istoria fenomenului de ziua 5-a.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumec eu, in numele lui Vasile care e plecat din Bucuresti si urez la randul meu tuturor jucatorilor si nu numai, sanatate, sanatate si iar sanatate. Celor tineri li se va parea prea putin, insa ceilalti impatimiti de fotbalul de ziua a 5-a vor aprecia urarea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Tavi,pentru urari.
    Frumos scor pentru final de an.
    Tuturor,La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. după socotelile mele, scorul a fost fix 8-8. cel mai mulțumit a plecat nea Paulică Balauru, posesor mândru al unui șorțuleț nou, fază la care am nimerit și bara. așa că Tavi și Băsilică, grăbiți-vă, stocul e limitat, iar Marinuș mai vrea și el, că i-a plăcut modelu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vasea primeste urari si de la tizul de la penguins. Si te asteptam in mijloacele noastre. Pe cand speri? Oricum locul
    nu ti-l ia nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gata, am încheiat şi operaţiunea Revelionul! Scorul a fost într-adevăr 8-8, iar la 8-4 pentru noi a intrat Tavi în poartă şi de-atunci mingea n-a mai vrut să intre în poartă. Eu am avut cel puţin două situaţii clare, Mihai la fel, Mitică, ba chiar şi Motanu a dat-o-n bară. Fapt nu rar, ci unic cel puţin la porţile de handbal, Tenismanu n-a dat nici un gol! Iar pelicanii, mai proaspeţi fizic pe final (a se observa ce om le-am dat, da?), au înscris gol după gol şi anul s-a terminat în echilibru, probabil aşa cum a şi fost în întregime, dacă ar fi cineva curios să facă un bilanţ.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bebe, te stiu de atatia ani. Tu esti...si Vasile? Daca da, hai sa ne traiesti!!!
    Motanele, esti sigur ca ai dus pana la capat operatiunea (vorba lui Gabita) ”Sortuletul Balaurului”? Se aude prin popor ca bara era a lui si nu a portii, adica mingea a fost respinsa de seful apararii pelicane.

    RăspundețiȘtergere
  8. D-le Vasile,zis si Bebe,La multi ani!chiar si cu intarziere care se prelungeste precum revenirea mea...

    RăspundețiȘtergere
  9. O da si Bebe ceva de baut,ca de Vasea ne-am lamurit.

    RăspundețiȘtergere
  10. băi Tavi, chiar îmi pare rău că nu vii o perioadă, că nu știu dacă pot să-ți mai păstrez șorțulețe. e bătaie mare, Vasea și-a rezervat deja vreo câteva galbene, nea Paulică la fel și văd că și milogu se bagă. oricum, oferta e deschisă, a servit și Stelică iar stocul se aprovizionează. chiar vineri am luat unul de la Eli, măgaru cel mic urându-mi și la mulți ani.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pana sa ne spuna aprigii mei adversari Motanu si Gabita, eram convins, ca in poarta fiind, am incasat cel putin doua botite. Acum imi dau seama ca de fapt ei urmareau sa ma oftice, pentru ca nu am stat in poarta de la inceput. Ar fi fost un 8-0 de vis pentru pelicani. Ei, asta e.

    RăspundețiȘtergere
  12. Altfel motanele am comandat pe e-mag sortulete model revolutionar, adica d-ala cu plasa intre bete si agatata de acestea. Atunci sa te vad ce o sa faci.
    Bai acestia, astazi e o zi extraordinara de fotbal si detoxifiere. Chiar daca nu o sa pot veni, sunt convins ca foarte multi petrecareti cu sarcina depasita or sa fie prezenti dupa 14.30. Cei de randul trecut nu mai intra in discutie.
    Distractie placuta la toti!

    RăspundețiȘtergere