sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Pis, men!

Nu știu cum se face, dar ultimele meciuri au fost toate disputate sub semnul  păcii și prieteniei, ca dovadă că trei din  patru s-au și terminat la egalitate. Cum echipa pelicanilor, un fel de Rapid în miniatură, a intrat în insolvabilitate, campionii pinguini au cules câțiva dintre naufragiați și se pregătesc de competiții prin meciuri în familie, evident, pe bază de alegeri. Cum ar spune un intelectual de Vitan, zarele a căzut destul de interesant, rezultând două distribuții aproape perfect echilibrate, ca dovadă și scorul final, bănuim 11-11, niciuna dintre cele două formații nereușind să acumuleze pe parcurs mai mult de două goluri avans. După denumirile celor doi căpitani, iată și alcătuirile:
Echipa Găină: Găbiță, Gabi, Virgil, Eugen, Cristi, Marin Găină
Echipa Mitică: El Însuși, Bebe, Stelică, Motanu, Paul, Eli
Inițial, până la venirea lui Eugen, la Găini a jucat Motanu, după care formațiile s-au echilibrat numeric și, pe undeva, și valoric. Putem spune că primii au avut un portar mai bun (Găbiță) și un mijloc mai laborios, ceilalți, o apărare mai bună (într-un fel era și greu să fie altfel cu atâția fundași de meserie) și un atacant mai incisiv. Perioadele au alternat, până când echipa Găină a reușit să ia două goluri în față iar adversarii păreau căzuți psihic. E drept, au fost și o serie de greșeli: Mitică s-a certat cu Eli, după care amândoi și-au ieșit din mână, kăpitanul fiind introdus în poartă. Dublă eroare, pentru că aici s-a ferit de absolut toate mingile, iar în atac puștiul n-a mai avut om la susținere, Motanu nefiind de acest profil, chit că a dat patru bucăți (una cu călcâiul) și a ratat alte ocazii, printre care și un șorț la portar, restul de goluri fiind ale lui Eli, plus două bucăți (una cu craci) Mitică, de la Găini evidențiindu-se Cristi cu șase reușite.. Lucrurile s-au mai îndreptat atunci când Motanu a intrat în poartă pentru a doua oară și s-a ajuns la diferență de un singur gol. După care, mișcarea cea mai inspirată, Paulică e rugat și acceptă să intre el, campionii (bine, nu chiar toți merită titulatura...) presează și obțin o remiză de luptă. Fluierul final, anunțat de altfel dinaintea partidei, îl dă Paulică, ce urma s-o viziteze pe  Zâna Măseluță, și găsește aproape toată lumea mulțumită, în afară de cele două mimoze plângăcioase, vă lăsăm să le ghiciți.
Închiderea ediției a avut loc, ca de obicei, la nea Nicu, prezența fiind aproape statutară. În plus, a mai onorat masa și antrenorul-nejucător Sudoru, care-și tot face încălzirea, spre deosebire de alți doi ex-pelicani, Șorțulini și Băsilică, ajunși între timp băieți de casă. Partea mai puțin plăcută e că nea Nicu le cam plânge după Dinamo și ne-a impus (știindu-ne că majoritatea suntem stiliști) să venim doar cu rezervare prealabilă. N-ar fi o mare problemă, după cum n-ar fi nici ținuta obligatorie, dar dacă ne zice că n-avem voie cu animale?

38 de comentarii:

  1. Nu stiu cum se intimpla,dar cei care scriu cronicile se lauda necuvenit.

    RăspundețiȘtergere
  2. io nu mai înțeleg nimic. Djokovic face greșeli, are un set în minus, dă cu racheta de pământ și ăștia îl văd în continuare favorit

    RăspundețiȘtergere
  3. motanu către anonimi27 ian. 2013, 12:22:00

    ia pixu meu și scrie tu cronica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot mai multi anonimi isi dau cu presupusul...
    Din varii motive,echipa pelicana se cam destrama.
    Interesanta componenta celor doua echipe,mai ales cea a d-lui Gaina Marin;Motanelul incepe sa aiba veleitati de goleador.
    Chiar daca Djokovic da semne de "reveneala",inima mea merge inca de la inceputul meciului cu Murray.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo baietilor care au venit vineri. Nu erau totusi prea incurajatoare conditiile meteo. Vechea garda a fost din nou la inaltime(Gaby, Bebe-metronom, Stelica-el le cam serveste mai ales atunci cand vremea e pe muchie, Paulica, Mitica-acum, cu alegerile astea, capitanul unora sau altora, etc.). Bravo si lui Ely ca reprezentant al ultimei generatii de membrii ai fenomenului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lesinatii astia doi mai bine ar veni si ei la numar decat sa comenteze de pe margine.E trist,dar am ajuns sa il prefer pe Tavi, asa galusca cum e, lui Eugen.

    RăspundețiȘtergere
  7. motanu către Tom Tavi și Jerry Vasea27 ian. 2013, 23:09:00

    vă cere publicu și voi faceți pe domnișoarele. nu vedeți că Domnul Găină vă duce dorul?

    mă bucur că a că a câștigat Djokovici, chiar dacă mi se părea că o fură. ce să mai zici de Ajax, întoarsă după 2-0 în minutul 65, sau de Danemarca, 19-35 în finala mondială la handbal cu Spania, care la un moment dat i-a dat șapte bucăți la rând!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai bun portar decât cine? Decât Mitică, poate! Aportul meu ca portar a fost mediocru, îmi reproşez cam jumătate din goluri. Nu neapărat că a fost vina mea, dar cu mobilitatea obişnuită le-aş fi putut scoate. De exemplu, am luat 3-4 goluri printre picioare, păi nu luam mai mult de unu dacă nu-mi târam piciorul drept!

    Şi apropo de pariuri, hai sa va zic cum am ratat duminică, exact la ultimul meci, un câştig imens la pariuri. Echipa A era pe locul 15 şi juca cu Echipa B, locul 17. La X2 câştigam suma aia imensă, dar eram acoperit şi cu victoria gazdelor la un gol diferenţă, caz în care câştigul se înjumătăţea, dar tot rămânea consistent. Ei bine, am nimerit chiar peste scorul etapei, peste Real, peste Barcelona... 6-0! Acum, ăia care se pricep vor identifica echipele, că eu nu mai vreau să aud de ele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este vorba despre Samdoria-Pescara?!? Lacatul italian...doar 6-0!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mitica n-a vrut sa stea portar ca nu ia-ti dat uniforma si chipiu si ii ingheta chelia!

    RăspundețiȘtergere
  11. Alea sunt, ducă-se de unde-au venit, adică în Serie B! Am uitat să vă spun cum, cuprins de presimţiri sumbre, m-am dus înainte de meci să joc nişte scoruri corecte. Am ales 4-0 şi 4-1 că aveau cote mai dodoloaţe, cum aş fi putut să mă gândesc la 6-0?!

    RăspundețiȘtergere
  12. sa facem si noi cheta ca iar i-a taiat lui marin netu

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicit pentru vineri nu numai vechea garda ci si pe vechiul gardian, promovat datorita meritelor sale incontestabile la gradul capitan la echipa aia . . . de-i zice Closca cu puii de aur.

    RăspundețiȘtergere
  14. Se mai joaca ceva cu Biciclistul?

    RăspundețiȘtergere
  15. Calabreaza!( Ca la Breaza).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  16. N-a sunat, ţi-am zis că te anunţ dacă.

    RăspundețiȘtergere
  17. Se joaca acasa la Biciclist, adica la nr.9

    RăspundețiȘtergere
  18. l-am făcut om pe Chiftelaru, că i-am vândut pontul să joace la sală. bine, i-am și băgat-o că Biciclistu a zis de el că e cam slab, iar fraieru a băgat botu. oricum, spune că biciclistu vorbește mult mai mult ca Mitică!

    RăspundețiȘtergere
  19. Băi oameni, am fost faultat la sală atât de dur, cum nu-mi amintesc să mi se fi întâmplat în peste 10 ani de Agronomie! Poate atunci când mi-am fisurat degetul de la mână să fi fost consecinţă mai gravă, dar era la mână, am putut juca în continuare. De data asta am fost efectiv scos din uz, noroc că timpul era pe sfârşite, am mai vegetat câteva minute pe teren. Dar să nu uit esenţialul: cel care m-a rupt era cu mine în echipă! Sunt sigur că l-aţi ghicit iar...

    RăspundețiȘtergere
  20. Am ghicit!Mitica,mai are pe unii pe constiinta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...dar Chiftelaru si cu Biciclistu n-au pe nimeni pe constiinta?!?

      Ștergere
  21. Chiftelaru, Biciclistu, Motanu, Tavi, Lucian, Mitica, o menajerie intreaga.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt si eu intr-o perioada dificila si neplacuta pe plan sportiv si totusi cineva nu-mi respecta linistea de care am nevoie. Cata lipsa de minima decenta!

    RăspundețiȘtergere
  23. m-am băgat și io la pariuri, după o pauză destul de lungă, și am ciupit ceva jucând 1x la real-barca, cotă 1,7

    RăspundețiȘtergere
  24. Aşa cum era Motanu cu buletinul meteo, eu sunt acum cu ăla medical: dacă s-ar juca astăzi, n-aş putea să stau nici măcar în poartă! Am avut genunchiul cât o minge de handbal, acum e cât una de baseball. Om vedea ce va fi mâine. Nu v-am spus partea amuzantă a incidentului cu distinsul coechipier. În timp ce mă tăvăleam de durere, el s-a aplecat să mă consoleze, să-şi ceară scuze etc, iar când s-a ridicat să plece m-a călcat pe mână! :)) Deşi mă durea genunchiul de ieşeau ochii, mi-a venit să râd... Mi-am adus aminte de comediile alea cu omul-dezastru, plin de intenţii bune, dar în urma căruia se dărâmă casa! :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim-ule, să vii mâine la mine, să-ți dau un delete.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  26. Pentru Cristi, şoferul cu darul contrazicerii (după nişte vin! :)... Am trecut pe la intersecţia de la Plaza, dinspre pasaj sunt două benzi exclusiv pt stânga. Păcat că n-am făcut pariu pe vin, că eu de fapt m-am lăsat de cumpărat, nu de băut!

    RăspundețiȘtergere
  27. Apropo, v-a plăcut tescovina? Sticle de jumate s-aveţi mâine, că mai are balta.

    RăspundețiȘtergere
  28. am vorbit cu proasta familiei și era foarte mândră de cum a jucat la sală. cică adversarii nici n-au mai atacat când au văzut cum poate fi faultat un coechipier, iar Găbiță am înțeles că a primit și o minge în cap, așa, ca supliment.

    Ciulică, ce faci, scumpete mică?

    RăspundețiȘtergere
  29. bai gabita, daca te uiti atent sant patru benzi,una dreapta, una stanga, una inainte,si una inainte,si cu sageata pt stanga,daca stai sa te gandesti ,este logig,semaforu care este pt inainte este cel mai circulabil,si daia tine mai multsemaforu decat stanga care tine 30 de secunde

    RăspundețiȘtergere
  30. Doi consumatori ce sa faca si ei? O iau pe sens interzis la semafor

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt ceva mai bine, vin azi, dar nu mă bag decât dacă e nevoie de paritate. Riscul e mai mare la accidentarea asta nouă, dacă iau o minge în genunchi e jale!

    Băi Cristi, lasă-mă cu deducţiile, am trecut pe-acolo şi am văzut!

    RăspundețiȘtergere
  32. Problemă: Dacă a şi b sunt cifre, precizaţi câte numere naturale sunt de forma aba?

    RăspundețiȘtergere
  33. io scriu rezultatul, iar unu dintre academicienii de pe aici (Ciulică și Marinuș nu, că de abia se ostenesc în a treia) poate face și demonstrația.
    daca a este diferit de b și ambele diferite de zero, iese în jur de 72.

    RăspundețiȘtergere
  34. motanule n-a scris nimeni ca a si b sunt diferite de zero sau ca a si b sunt distincte
    Rezolvare Incompleta

    RăspundețiȘtergere
  35. motanu către Matei1 feb. 2013, 14:42:00

    să zicem că ai dreptate, spre deosebire de alții însă, io am prevăzut și cele două cazuri, iar rezolvarea lor e o bagatelă.

    săptămâna viitoare problemă și pentru tine și pentru taică-tu. cerințele vor fi diferite, ca să nu copiați unul după altul.

    RăspundețiȘtergere