luni, 10 decembrie 2012

USLanii vs. PPinguinii

Vineri, 7 decembrie, a fost un fel de repetiţie generală pentru alegeri, deşi dacă s-ar fi făcut alegeri echipele n-ar fi arătat niciodată aşa:

Pinguinii - Luci, Bebe, Motanu, Beţe, Mitică, Claudiu, Găbiţă
Pelicanii - Nelu, Popică, Paul, Cătălin, Tudor, Ely, Cristi-g

Lipsa în formă continuată a cronicarului pelican mă obligă să fac eu un fel de laudatio: victoria pelicanilor a fost clară, fără absolut nici un moment de cumpănă, conducând mereu cu 4-5-6 goluri. În afară de Paul, care nu şi-a părăsit jumătatea (de teren, evident!), toţi ceilalţi pelicani au marcat din toate poziţiile şi de la toate distanţele, de la linia porţii la mijlocul terenului, având încă pe atâtea ocazii. Memoria reţine mai multe, dar consemnez doar vinclul lui Cristi, aproape de la jumate. Dincolo, pinguinii au întrerupt monologul cu nişte replici răzleţe, profitând la început de nesiguranţa lui Nelu (Mitică l-a surprins cu un cap de la mare distanţă), dar care şi-a revenit treptat, ajungând să respingă de vreo două ori din semişpagat. Cum construcţia la pinguini era un eşec permanent, Mitică pierzând sau returnând pasele primite din apărare, a rămas să valorificăm mingile pierdute de pelicani sau alea degajate din careul nostru. Vreo 4 goluri am dat eu, Mitică sigur 3, Claudiu cel mult 2, Beţe 1.
Paradoxal, neşansa pinguinilor a fost absenţa lui Dănuţ! Era rândul nostru să jucăm cu doi juni, aşa că Dan ar fi intrat la pelicani, în timp ce Ely ar fi trecut la noi. Sigur, ultima dată am luat bătaie şi în această formulă, pe terenul mare, dar greşeala de atunci, de a-l lăsa pe Ely să joace pe cont propriu juma' de meci, nu s-ar fi repetat. În condiţiile astea probabil că am fi fost favoriţi, dar meciul oricum se juca. Ce se va întâmpla, însă, când va veni rândul pelicanilor să joace cu doi puşti? Păi la echipa asta pe care o vedeţi mai sus s-ar fi adăugat Dănuţ! Ce pot spera în condiţiile astea pinguinii? Păi să aştepte vacanţele ca să poată apărea şi Tenismanu (sau să aibă şansa ca vreo zi liberă să pice vineri, cum s-a întâmplat cu Sf. Andrei)!

PS - Sper să nu mai uit, când suntem 14 ar trebui să se plătească 9 lei. Chiar şi când suntem 15...

22 de comentarii:

  1. Imi place alternanta asta de victorii(era sa zic alternanta la putere),dupa o victorie a Pinguinilor urmand una a Pelicanilor...

    RăspundețiȘtergere
  2. motanu către Matei10 dec. 2012, 20:45:00

    doi domni șmecheri se întâlnesc pe stradă.
    primul zice: am trei băieți, Mitică, Robert și Matei, iar produsul vârstelor lor este 36, poți să-mi spui ce vârste au?
    al doilea zice că-i mai trebuie date.
    primul ia o cutie de chibrituri, umblă la ea și spune că suma cifrelor vârstelor celor trei e dată de numărul de bețe.
    al doilea se uită și spune că nu-i suficient, la care primul, deja enervat zice: ce să-ți mai spun, că ăla mare, Mitică, e cel mai cuminte și că Matei e leneș?
    al doilea îi dă în acest moment vârstele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Matei către pisoiaş10 dec. 2012, 21:59:00

    există multe variante de a înmulţi trei nr. şi să îţi dea 36 :
    4x3x3; 2x2x9; 1x1x36; 6x6x1; 9x4x1; 3x2x6.
    totuşi au sume diferite :
    4+3+3=10; 2+2+9=13; 1+1+36=38; 6+6+1=13; 9+4+1=14; 3+2+6=11
    putem observa că al doilea bărbat ar putea da răpunsul la toate sumele de mai sus care ar reprezenta nr. beţelor din cutie cu excepţia sumei de 13, deoarece este rezultatul la două adunări:2+2+9; 6+6+1.
    dar este unul mai mare decât ceilalţi, aşa că varianta corectă este 2x2x9.

    RăspundețiȘtergere
  4. motanu către Matei10 dec. 2012, 23:47:00

    știam eu că ești băiat deștept și că o să te descurci. ai nota 9+, pentru că ai omis (sau n-ai scris) varianta 18x2x1 și pentru că în cazul al treilea 1+1+36 ai adunat numerele și nu cifrele din care sunt alcătuite ele.
    oricum, sunt convins că ai făcut singur problema, ca tati se pricepe doar la alea cu pariuri sau cu sticle.

    RăspundețiȘtergere
  5. Motane, dacă ai aduna cifrele la varianta aia ţi-ar da 11, adică tot atât cât îţi dă 6+3+2, deci problema ar avea soluţie multiplă. Deci las-o aşa! Matei n-a rezolvat-o singur, dar l-am condus spre soluţie prin maieutică (vezi Poliţist, adjectiv :) şi, după cum a explicat, văd că a înţeles.

    RăspundețiȘtergere
  6. Astia or fi trecut clasa?

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragii mei, e buna aritmetica, bravo lui Matei, care dovedeste ca e baiat destept! Totusi poate sa-si spuna si mie unul dintre cei doi pinguini, sau altcineva, care a fost restul consemnat la finalul meciului de vineri ca diferenta dintre descazutul pelican si scazatorul pinguin?

    RăspundețiȘtergere
  8. Maieutica vine de la maieu?

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragul nostru, diferenta o poti afla rezolvand formula :
    p+e+l+i+k+n+i/ pi x z x 2.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tot nu mi-e clar. Mai am nevoie de cateva elemente ajutatoare ca sa introduc datele in formula de mai sus, cum ar fi: - cate bobite din descazut apartin Magnificului? - Era el racit? - Dupa plecarea lui Tudor, pelicanii au jucat cu un om in minus? - Luci era in poarta?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu e buna de nimic maieutica asta, daca nu primesc niciun raspuns la intrebari.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pune-ți un maieu și poți rezolva.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tavi, cel mai îndreptăţit să-ţi răspundă era chiar personajul. Îmi amintesc un gol de-al lui de pe linia porţii. Şi cred că a mai dat unul. Iar când a plecat Tudor, pelicanii au jucat într-adevăr vreo 10 minute cu om în minus, habar n-am cum au rezistat, cât pe ce să ia vreo 4 goluri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Magnificul e sigur racit acum. Nu ma astept sa faca vreun efort ca sa raspunda, probabil se recupereaza pentru vineri. Ma tem ca doar cu datele de la Gabita n-o sa aflu raspunsul corect si va trebui sa-l intreb pe Cata care a fost rezultatul. Desigur daca si el il mai stie!

      Luci, cred ca maieul il voi pune prin februarie.

      Ștergere
  14. Băi Tavi, chiar că mă surprinzi! Ești de-a dreptu... nu știu cum!
    Hai să-ți explic: - erau 2 tipi, unu parcă-i zicea Seneca și ălalt Socrates. Ăștia, fincă era-nchis la nea Nicu, umblau în maieuri prin grădinile alea grecești, ale Semiramidei sau din Alexandria, oricum erau indoeuropene ( după civilizația de la Cucuteni) și se scărpinau în nas cu niște bețișoare d-alea cu vată, date prin praf d-ăla bun (d-alu Eugen). Ăsta ,Socrates, care umbla-n maieu galben cu chiloți verzi, mai șmerechea și-o bășică dă porc pă care-o trecea pe călcâi, pă la ceafă, etc.( figuri, înțelegi). Ăștia aveau sclavi, așa că puteau s-o frece toată ziua. Și discutau ei ce discutau, și dacă se-nțelegeau, la sfîrșit făceau schimb dă maieuri, bețișoare, chiloți, etc. Ăștia-și ziceau filozofi și-o maieutizau toată ziua.
    Capisci?
    L.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luci asta vad ca le cam sticleste. La litru bineinteles.

      Ștergere
  15. Mişto povestea, dar apropo de litru să vă spun şi eu una la jumate. Mai ţineţi minte palinca aia achiziţionată astă-vară de la Maramu? Pe gerul ăsta o să pice tocmai bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. palinca la sfarsit ! anul trecut s-a pierdut mingea din cauza palincii. daca nu va conformati o sa jucati, vorba lui luci cu
    senecii si socratii lui cu basica de porc, mie imi ajunge o
    patanie.

    RăspundețiȘtergere
  17. nu vă luați de Găbiță, el e consumator cu diplomă, nu ca Ciuli, care încurcă pilelile și se vaită că-l doare golul.
    Tavi, vezi că pierzi postul de titular și la primăvară apare și Băsilică!

    RăspundețiȘtergere
  18. Păi fără palincă la-nceput pierdem direct meciul. Lasă, că la puşti le dau doar pe la nas, aspiraţional! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca nu veniti, anuntati-ma.

    RăspundețiȘtergere
  20. motanu către Matei14 dec. 2012, 12:56:00

    am o vorbă cu tine, dar să nu știe taică-tu.

    RăspundețiȘtergere