sâmbătă, 15 decembrie 2012

Craci, craci, craci...


Vineri, paișpe, a doua zi după cea cu ghinionul clasic, n-a fost una prea fericită pentru pelicani. După rușinea de săptămâna trecută, campionii și-au reconsiderat tactica de joc, au trecut la reconstrucția echipei și s-au ocupat (evident, în timpul liber) și de adversarii țugulani. De Silică Culo Canoniere și Șorțulini momentan am scăpat, Cătălin a câștigat două bilete la teatru și a avut de ales între două reprezentații, pe Marinuș l-am adus special din Bulgaria, mai rămânea să le infiltrăm un agent sub acoperire și totul era ca și rezolvat. Și cum pinguinii nu livrează decât marfă de calitate, l-au îmbăiat, tuns (bine, aici n-a fost prea greu...), frezat și ambalat cu fundă rozi pe căpitanul Mitică, dornic de altfel de afirmare sub noile și vechile culori maro atât de dragi.
Nu mai e cazul să spunem cât s-au bucurat giumbușlucii: Paulică l-a pupat pe fruntea-i largă, văru Dan s-a emoționat și i-a cerut un autograf, pe Stelică, și el exilat temporar la cotcodaci, l-au podidit lacrimile, singurul care și-a văzut autoritatea în pericol fiind celălalt etern căpitan, Marinuș. Pentru că aici constă genialitatea mișcării de trupe, două bricege nu vor intra niciodată amândouă în aceeași brânză, iar echipa de tineret a campionilor (Somnorini, Bebbini, Motanini, Caprini, Eli) a zburdat pur și simplu în fața mult mai rutinaților lor adversari, scor final 25-15, cât un set de volei. Oricum, combatanții merită o recompensă că au ținut minte scorul, care putea fi chiar mai drastic, dacă la 8-2 la pelicani n-ar fi intrat și Cristi-gaze. Acu, că tabla adunării e o noutate pentru împăiați nu miră pe nimeni, dacă ar fi să ne luăm după numărul golurilor declarate ar ieși de vreo 30, adică maimuțicile chiar au biruit și noi nu ne-am dat seama.
De la superînvingători nu putem evidenția decât toată echipa, dar în special pe Caprini, pentru jocul său altruist. În ceea ce-l privește, mai circulă un zvon, cum că ar dori să-l înfieze și pe Eli, căci după doi copii mari (Robert și Mitică), mai buni consumatori și cu mai mult succes la dame și unul mai mic, dar mult mai inteligent (Matei) ar mai fi loc și de unul mai talentat la fotbal. La capitolul "deziluzia etapei" învingătorul este tot un mare campion, Motanu, zero în apărare, minus unu în atac, chiar dacă a marcat câteva bucăți, dar autorul unor faze de un mare rafinament estetic, trei perechi de șorțulețe, toate mai frumoase decât orice gol banal. Din nefericire însă, deocamdată n-a găsit măsura potrivită pentru balauru Paulică, dar pentru aceasta mai există și săptămâna viitoare.

PS: În legătură cu titlul și, vorba lui Sudoru, pentru cultura voastră generală, luați de aici: http://youtu.be/eiuHdUkuRi0

30 de comentarii:

  1. Asta face misto de toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  2. S-o fi jucat acest meci in realitate sau numai in inchipuirea Motanelului?!?

    RăspundețiȘtergere
  3. motanu către Silică16 dec. 2012, 12:16:00

    stai liniștit, te așteaptă și pe tine un trusou cu șorțulețe. acu, că m-am lăsat de fumat, mă ține și benzina mai mult și pot să alerg după gherțoi, dovadă că am făcut febră musculară!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Era bine daca se specificau si tentativele nereusite de sortelini.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lauda de sine nu miroase a bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. 1) Poate era mai bine să-l cedăm pe Motanu în loc de Stelică, în felul ăsta ar fi căpătat şi pelicanii un cronicar de împrumut şi cine ştie cum ar fi sunat cronica! :) Nici de data asta nu s-a prezentat tot tineretul la teren (se pare că fac cu schimbul), astfel că pinguinii încă nu au beneficiat de proporţia de 2-1, dar şi aşa au exploatat la maximum absenţele pelicanilor. N-au apărut deloc Cătălin şi Tudor, iar Cristi a sosit cu vreo juma de oră mai târziu. Şi aici a fost cheia, cifrele nu mint. La egalitate numerică (portar + 4 în câmp, mai puţini decât se joacă în competiţie!), Eli a avut spaţiu la dispoziţie exact cum îi place lui, aşa că ne-am dus la 8-2. Apoi Cristi a fost omul în plus la pelicani până la ora 5 fix, când a plecat Luci. În perioada asta scorul a fost egal, cu ratări şi goluri spectaculoase de la o poartă la altă. Când a ieşit Luci, pelicanii ni l-au returnat pe Mitică, pe care l-am pus direct în locul lui Luci. Deci practic formula din câmp nu s-a modificat deloc la noi, în timp ce pelicanii şi-au pierdut superioritatea numerică şi aşa ne-am putut duce la diferenţă de 10.

    2) Pentru că nu a fost atât de frig pe cât se estimase, dar şi pentru că am fost destul de puţini, nu s-a băut toată palinca, e la păstrare în maşină.

    3) Luci, data viitoare dai cu 1 leu mai puţin, că ţie ţi-am luat ca pentru 10 oameni şi de fapt am fost 11.

    4) Şi acum partea anecdoctică, Motanu având rolul principal... La un corner la poarta noastră, ne repartizăm oamenii, lui Motanu revenindu-i un adversar pe măsură, respectiv Mitică. Se execută şi bineînţeles Mitică se prezintă singur în faţa porţii, cap şi gol. La reproşurile noastre îndreptăţite, ce credeţi că a răspuns Motanul? "Eu l-am ţinut, dar la picior, nu la cap!" :))) Să-l judece colegii lui, academicienii, Vasea şi Cocoru!

    RăspundețiȘtergere
  7. motanu către Agarici17 dec. 2012, 20:16:00

    mie nu mi-e greu să explic, nu știu cum or înțelege unii.

    la cornerul respectiv (și nu numai) Somnorilă i-a zis lui Marinuș că n-are voie să dea direct pe poartă, pentru că, din motive de zăpadă, bătea un pic din teren. io l-am ținut pe Mitică la picior, portarul trebuia să iasă în 2 metri la cap, dar i-a fost lene...

    RăspundețiȘtergere
  8. motanu cu lămuriri17 dec. 2012, 20:21:00

    observ că Vasea nu i-a felicitat pe învingători, probabil pentru că n-a bunghit și echipa cocostârcilor. iat-o:
    - Paulov, Stelianov, Vărudanov, Marinov-Ghiolbanov, Mitikov, Hristov.
    când a plecat Ciulică, că-i înghețase conținutul din nas, Mitikov a profitat de dubla legitimare și a trecut la noi în poartă, sub numele de Miticinni. a apărat superb, puține mingi l-au nimerit?!?

    RăspundețiȘtergere
  9. Unii dau linkuri pentru obsedati sexuali!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Gabita:...Ma' maestre, esti sigur ca mai e palinka aia
    in masina ? N-a fost folosita ? Bag sama ca n'ai loc de
    mine...

    RăspundețiȘtergere
  11. motanu către Agarici18 dec. 2012, 21:47:00

    academicienii mei sunt mai tari decât ai altora.

    RăspundețiȘtergere
  12. în primul rând, se spune "obsedați sexual", în al doilea rând, mesajul era altul...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Cocoru: palinca e la locul ei, cu locul celălalt n-am înţeles care-i treaba...

    RăspundețiȘtergere
  14. @Gabita:ok.cu palinka,pastreaza-mi si mie o "fractie" .
    Sa fii numit azi "academician" suna la harneala,merci
    da' nu merge in cazul meu.

    RăspundețiȘtergere
  15. OK, o să încerc să fiu mai sobru, că doar suntem pe un blog despre fotbal, fie el şi de-o singură zi!

    RăspundețiȘtergere
  16. motanu-Dortmund19 dec. 2012, 22:20:00

    super echipă, cu cel puțin trei jucători de clasă, Goetze, Reus și Hummels. să vedem ce baftă are nea Mircea, că nu-l prea văd bine.

    RăspundețiȘtergere
  17. polonezul Janowicz a reușit să termine anul pe 26, aproape numai dintr-un turneu. culmea e că Ferrer l-a bătut de patru ori la rând, în mai puțin de cinci luni, altfel poate era și mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  18. De azi îmi reiau îndatoririle de bunic, tată grijuliu, soț atent și iubitor, măcelar, brutar, cofetar, etc,etc.
    Vă doresc succes!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  19. Luci, asta te ţine ocupat în ambele vineri rămase anul ăsta? Vrei să mă prindă anul nou dator?!

    RăspundețiȘtergere
  20. "academician" VASEA20 dec. 2012, 10:55:00

    Dupa o serie de esecuri la pariuri,am revenit in forta cu un scor corect la Inter-Verona,cota 6 si,mai ales,cu un 1 pauza/2 final la Leeds-Chelsea,cota 16.
    Daca mergeti la Agronomie,va doresc un meci placut!
    Este timpul sa va urez Sarbatori Fericite,un Craciun linistit in sanul familiei si un sincer La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  21. Lucian,mai mult macelar.

    RăspundețiȘtergere
  22. Îmi pare rău că nu vin, pentru că eram într-o formă deosebită și-mi propusesem să dau 5 goluri, 4 pase de gol, 3 assist-uri ( ca Mitică, cu mâinile-n șold), 6 faulturi, cinci cartonașe galbene, 3 roșii, 4 ratări și 2 chifle. Ș-o juma, ca să fie mulțumit anonimul pur și neîntinat.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  23. A nimerit-o Motanu cu Dortmund!

    RăspundețiȘtergere
  24. Pentru Cristi-gaz:Ar fi cazul sa pui vinul la rece(vezi sa fie Recas sec-Risling Italian).Doar nu crezi ca daca prin absurd va trece Steaua de Ajax, va trece in optimi si de Chelsea.

    RăspundețiȘtergere
  25. pentru cei doritori de informații despre fotbal, un site excepțional: transfermarkt.co.uk, de unde puteți afla orice fel de informații, gen care a fost jucătorul olandez pe care s-au dat cei mai mulți bani ever, care a fost cel mai scump transfer al Barcei din istorie, cum sunt cotați și ce palmares au jucătorii oricărei echipe...

    evident că voi ține cu Dortmund!

    RăspundețiȘtergere
  26. Cică sfârşitul lumii s-a amânat din cauza vremii nefavorabile. Nu şi fotbalul de ziua 5!

    RăspundețiȘtergere
  27. Crăciun fericit, sănătate și la mulți ani!
    L.

    RăspundețiȘtergere