duminică, 27 mai 2012

Frământări...trecătoare

Îndrăznesc să afirm despre cele petrecute la etapa de vineri 25.05.20121 că au semănat teribil de mult cu capriciile vremii din chiar ziua amintită. După cum ştiţi, încă de dimineaţă şi până aproape de ora de începere a partidei au existat în permanenţă temeri că s-ar putea să fie probleme de natură meteo. Nu a fost să fie aşa pe durata desfăşurării partidei (MeteoMotanelului i-a ieşit şi de data asta pronosticul), dar pe înserat, aţi văzut cu toţii, ce rupere de nori a fost în diverse cartiere din Bucureşti.
La fel şi cu noi. Incertitudinea plana  dacă va veni sau nu Sile. Nu a făcut-o , superstarul universal nerefăcându-se după accidentarea de vinerea trecută. La fel cu Găbiţă, care, dimineaţă , pe blog, oferera informaţii despre jocul bun făcut joi seara cu cealaltă echipă, sugerând astfel că e în mare formă , dar pe la ora 14-30 anunţa tot pe blog că, din nu ştiu ce motive, nu se va putea conta pe el.  Ghinionul pelicanilor a fost că nimeni dintre pinguini nu a mai citit textul, pentru a răspândi telefonic vestea. Aproape sigur la teren ar fi venit doar Mitică şi “fraţii Costea“-Ely+Claudiu , care nu prea le au cu grupul nostru, exceptând perioada jocului propriu-zis, şi astfel, supercampionii ar fi câştigat lejer… la “masa verde”.    
Din aceeaşi gamă de evenimente incerte şi “perturbatoare” au făcut parte şi venirile cu întârziere ale lui Tavi, Cristi-g şi apoi Mihai-t, situaţie care a condus  la oprirea meciului început pe terenul mic şi reluarea lui pe terenul mare.
În aceste condiţii, într-un final agitat şi după discuţii privind componenţa şi omul în plus, s-au putut consemna următoarele echipe :     

Pelicanii – Cătă, Balaurul, Tavi, MihaiS, Popicu, varul-Danuţ, Claudiu, Tudor si Cristi-g ,
Pinguinii– Lucian, Bebe, Motanu, Gaby, Stelica, Mitică, Ely şi Mihai-t  .

Aparent, misiune facilă pentru pelicani. Realitatea a arătat însă cu totul altfel. Fără un coordonator în teren de clasa lui Cătă (acesta rămânând tot timpul în poartă), pelicanii au dominat pe ansamblu, dar steril, fără prea multe şuturi la poartă sau combinaţii din acelea , rapide şi în valuri succesive, care în afară de spectacol fac şi diferenţa pe tabela de marcaj.  Aşa a rezultat o dominare oarecum deslânată, cu faze la întâmplare şi desigur cu rare ocazii de poartă. De partea cealaltă, pe durata întregului meci, s-a observat un plus de ambiţie şi dorinţă de a obţine un rezultat onorabil în lipsa Vitezistului, supervedeta pinguină care, la acea oră, se gândea la apropiata croazieră pe Dunăre, garnisită din plin cu gulaş şi vin de Tokai. Tactica pinguinilor a rămas aceeaşi pe toată durată meciului: apărare ermetică şi contraatac în oricare din situaţiile care ofereau această posibilitate. Chiar şi în aceste condiţii pelicanii au condus de două ori, cu 1-0 şi 2-1, dar de fiecare dată au fost egalaţi. De altfel scorul final a şi fost de 2-2. Ce e interesant e faptul că la un moment dat, cum de multe ori se întâmplă în atare situaţii, ultimul venit, pleacă primul…ca să compenseze, nu? Aşa că Mihai-t ridică ancora (scorul era 2-1), Tudor trece la pinguini şi în plină dominare pelicană, la o fază complet anonimă, mingea  respinsă departe, până în preajma careului pelican, ajunge între doi fundaşi şi proaspăt convertitul Tudor. Aici are loc un carambol din care doamna beşică o ia paralizant de încet, dar sigur, către colţul drept al porţii supercampionilor şi se strecoară în plasă.
La acest scor reapar, din păcate, practici vechi de “spargere a partidei” prin părăsirea terenului de către unii nemulţumiţi. Desigur, pentru noi cunoscătorii fenomenului, a fost simplu să deducem mobilul gestului: acesta este păstrarea rezultatului. Măcar de ar fi fost un gest făcut cu ştaif, aşa ….fsss.
După asta s-a mai jucat ceva, cu efective reduse şi rearanjate, doar pentru a face mişcare şi a mai estompa câte ceva după “furtuna” stârnită de dezertăriile despre care vorbeam şi al comentariilor ce au urmat.  
Autorii golurilor :
1-0       , Popicu , excelentă lovitură de cap, la vinclu, după o centrare splendidă de pe dreapta  a  lui Cristi ,
1-1 , Mitică , reluare cu latul după un contraatac fulgerător purtat de junele  Ely, ce a trecut în fuleu de doi fundaşi (sigur, al doilea a fost subsemnatul) şi a pasat precis, în lateral, la marele Căpitan ,
2-1 ,  celălalt june, Claudiu, care a şutat puternic, pe jos, de la circa 12m, subsemnatul, aflat pe traiectorie, reuşind să se dea în lături la timp din calea proiectilului care a lovit colţul din stânga porţii bravului şi apreciatului portar “L cu punct”, acesta neavând nicio vină pentru golul primit, fiind mascat.
În fine ,
2-2 , Tudor, aşa cum am arătat mai sus.    

După toate aceste păţanii, adunaţi la nea Nicu, mulţi pelicani şi pinguini şi-au înecat împreună amarul şi bucuriile cu lichide penetrante din galantarul vestitei prăvălii, servite cu graţie de tanti Geta,  .   
Începând cu ora 19-30, a început afară potopul finalului de zi. Aici, înecate  au fost doar canalizările suprasolicitate.

37 de comentarii:

  1. Scriu avand un gust amar datorat esecurilor de la Eurovizion (partial) si al lui Bute. In fine fiecare cu ale lui. In ce ne priveste pe noi sa zicem bogdaproste ca Mama Natura a tinut cu noi sa putem termina meciul si ca semivalidul Catalin a avut inspiratia sa treaca la noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci Tenismanul a venit mai târziu şi a plecat mai devreme?! Păi dacă mă străduiam un pic, la fel aş fi putut face şi eu! :)
    Bine că v-a ocolit diluviul, eu n-am fost atât de norocos: o oră jumate am stat în plus în aeroport!

    RăspundețiȘtergere
  3. Babaeti,cum va las singuri o luati razna:veniti tarziu si plecati devreme,va certati si parasiti 'corabia'la momentul oportun(unii dintre voi)etc.Totusi,care a fost scorul?pentru ca am auzit mai multe variante...Felicitari lui Popica pentru vinclul reusit!
    Motanele,ce mai faci dragule?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, Sile, ne-ai lipsit și noua si pinguinilor! D-aia s-a terminat egal, pentru ca de cele mai multe ori tu faci diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa meci, discutand la nea Nicu cu mai multi amici din ambele tabere(inclusiv cu Mitica si Bebe), am ramas cu totii la opinia ca rezultatul final este cel consemnat in momentul plecarii lui Gaby,apoi a Motanul si mai apoi a lui Paul. De fapt doar plecarea primului a generat atmosfera (este a doua oara in ultimile trei etape cand Gaby procedeaza asa). Paul a iesit ca sa echilibreze numeric echipele. In aceste conditii Cata a trecut in poarta pinguinilor, iar in locul lui, la pelicani, a intrat Dănuț care avea tibia piciorului drept raschetata, urmare a unui contact dur cu gheata unui pinguin(se tin lant accidentarile de baiatul asta de parca ar avea contract de achizitie cu asa ceva). In atare formule s-a mai jucat circa 15min. Sincer nu mai stiu cat a fost scorul, doar ca pinguinii au dat ceva mai multe goluri, iar Cata a facut minuni in poarta. La asta cred ca se referea Bebe cand comenta mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cateva precizari:Nu este prima data cand Tavi scrie ce vrea muschii lui.Golul egalizator a venit in urma unei lovituri libere executate de pinguini,prin mine, cu pas la Tudor, care a reluat sec in coltul scurt al portii aparate de Catalin.In legatura cu plecarea mea:in momentul in care a plecat Mihai-T,si apoi Tudor, pinguinii au ramas in inferioritate numerica.Pinguinii mai jucasera in acest meci in inferioritate numerica si era timpul sa primeasca si ei un om in plus pentru sfarsitul meciului(in acel moment ceasul era 16-53).La acel moment, pinguinilor le-a fost frica de infragere si au refuzat sa le dea pinguinilor un jucator.In aceste conditii eu am plecat pentru aface loc unui jucator,care ar fi realizat paritatea.Ce s-a intamplat dupa aceasta nu este vina mea.In fine, o alta inatvertenta aparuta in cronica:Dan nu era accidentat, ci era racit cobza, dupa cum a spus-o chiar el.Recomandare pentru Tavi:Sa fie mai obiectiv cand scrie cronica, altfel sa lase pe alcineva, care se pricepe si la fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  7. Erata:Pelicanilor le era frica de infrangere si au refuzat sa cedeze un jucator pinguinilor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Gaby, pare frumos ce spui si plin de intentii nobile. Sa fie chiar asa? Nu cumva golul lui Tudor va asigurat un egal nesperat, iar in toiul discutiilor ce aveau ca tema omul pe care trebuia sa vi-l dam, tu ai plecat? Ceva cam in stilul de acum doua saptamani, dar intr-un context putin modificat? Atunci, pelicanii reveneau in forta si de teama ca rezultatul sa nu fie rasturnat, ai gasit un pretext ca sa pleci?

    RăspundețiȘtergere
  9. Gaby, ai dreptate, am si uitat. Pe langa piciorul cu pricina, Danut era si racit. Probabil ca accidentarea lui ti-a scapat, ca doar baiatul era de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Se înmulţesc contestaţiile, Tenismanul susţine că el a plecat la 2-2, după golul lui Tudor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Văd că s-a rezolvat cu data şi ora comentariilor postate. Aşadar ştiţi cum plouă la ora asta afară... Ei bine, peste o oră avem meci, Cătălin a devenit indisponibil până la sfârşitul sezonului, iar Tenismanul e răcit şi trag de el să vină. Sper să-l şi conving.

    RăspundețiȘtergere
  12. aveti grija ce comandati pe ebay marin zis popica a platit 60 de euro pentru marire de penis si nenorociti ia-u trimis o lupa

    RăspundețiȘtergere
  13. Incredibilă bătaie ne-am luat aseară! Am luat meciul uşor, la 2-1 pentru noi portarul a vrut să execute un penalty ca să dea şi el un gol, a ratat, totuşi repriza s-a terminat 3-1. Ce a urmat, ca în meciul lui Bute, nu se poate explica... A fost o repriză de 0-5!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca golul lui Tudor ne-a adus un egal nesperat, de ce vroiati sa jucati la sfarsit cu un om in plus?.Eu am iesit pentru a crea o paritate, iar daca eu ies din joc se poate juca si fara mine.Chiar s-a jucat fara mine.Cand pleca Paul cu jumatate de ora mai devreme,toata echipa voastra se lua dupa el.Dar se pare ca nu mai tineti minte.

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, uite o contestatie valabila, cea a lui Mihai-t. Cu alte cuvinte pinguinii au avut om in plus, cu mult inainte de plecarea lui Mihai si apoi a lui Gaby, prin trecerea lui Tudor la ei. Da, imi amintesc, pelicanii isi respectasera intelegerea de la inceputul meciului sa dea un jucator in partea a doua a meciului. Gaby, cred ca ti-a scapat si tie aspectul asta, diferenta consta ca daca eu nu am dat dovada de zel, uitand un detaliu care imi putea servi ca argument in discutia noastra, la tine ”uitarea” are cu totul alte semnificatii. Nu vreau sa merg mai departe. In orice caz retine ca o cronica de etapa de talia celor de pe blog nu poate face referire in cuprinsul ei la faptul ca cineva s-a remarcat doar cu executia unei lovituri libere in lateral. In schimb parasirea terenului de catre tine, fara sa ai rabdare sa se stabileasca cine trebuia sa treaca la voi, este un eveniment care iti intregeste un palmares bogat sub acest aspect. De aceea a si fost consemnat si nu neaparat aratandu-te cu degetul, dupa cum se poate vedea si din continutul cronicii.
    Daca vrei sa te remarci, incearca s-o faci prin mijloace sportive. Sigur vei avea locul tau in cronici, asa cum s-a si intamplat de cateva ori.

    RăspundețiȘtergere
  16. Da d-le ai dreptate.Am gresit ca te-am bagat in seama.Scrie ce vrei in cronicile tale.Acolo te poti exprima mai bine decat oriunde.

    RăspundețiȘtergere
  17. motanu către cristi29 mai 2012, 21:11:00

    zi-i lui prietenu Marinică să-i dea şi lui Mitică adresa site-ului cu lupa, că-l interesează problema.

    cu fotbalul, rămâne cum am stabilit: vă respect, mă respectaţi, altfel intrăm în ţigănii.

    RăspundețiȘtergere
  18. incredibil cum se poate pierde un pariu cu cotă 1,01. serena Williams are un set în faţă şi 5-1 în tie-break, pierde setul doi, e condusă cu 5-0 în al treilea şi pierde cu 3-6 după vreo şapte mingi de meci salvate. noroc că nu sunt lacom...

    RăspundețiȘtergere
  19. azi marinica a avut o zi nefasta sa sculat dimineata a luat camasa pe el si i s-au rupt doi nasturi a pus mana pe servieta i s-a rupt maneru acum se teme sa mearga la wc

    RăspundețiȘtergere
  20. Cristi tu poti sa mergi linistit la wc ca la fetite nu are ce sa se rupa.

    RăspundețiȘtergere
  21. motanu neparior30 mai 2012, 21:24:00

    cotă imensă pentru un egal la pauză Spania-Coreea, 10! stăm cuminţi...

    RăspundețiȘtergere
  22. motanu către Cristi30 mai 2012, 21:25:00

    vezi c-o păţeşti rău de tot dacă te iei de handicapaţi!

    RăspundețiȘtergere
  23. motanu prost, dar norocos30 mai 2012, 22:14:00

    când scriam de cota aia de 10, pe site-ul bet-at-home figura scorul de 0-0, undeva prin minutul 20. văd că mai trece un timp şi cota urcă la 11, moment în care bag şi io trei euroi, pariu acceptat. peste vreo zece minute, vin să mă uit, deja 1-0 pentru spania, asta e, am pierdut. după aia constat că golul se dăduse prin minutul 11, şi nu figura în momentul când am pariat. hai să le scriu ăstora, că mă simţeam frustrat! mă moşmondesc să le aflu adresa şi mă întorc pentru numărul biletului jucat. CÂND COLO, 1-1 la pauză, gol coreea în minutul 43, pupa-i-ar Marinică piciorul lu băiatu ăla de dădu gol! 30 de euro în cont şi dovada că uneori prostia poate fi chiar utilă!?!

    RăspundețiȘtergere
  24. Motanele, eu vad problema ta altfel, mai exact in termeni matematici. Daca aplic regula ”artimetica„, potrivit careia ”-„ cu ”-„ dau ”+„ , constat ca toate cele ce ti-au intamplat confirma acest adevar. E posibil ca tocmai la pariuri sportive sa functioneze cel mai bine chestia asta. Ca dovada!

    RăspundețiȘtergere
  25. Motane, ţi-am zis că Razzano pierde în meciul următor! Acum geana pe Mathieu.

    RăspundețiȘtergere
  26. FAN L(IVERPOOL)1 iun. 2012, 08:20:00

    Gabita, n-ai fost multumit de cum am rezolvat eu problema cu portile, am asteptat sa vad cum ai rezolvat-o tu si pana acum nimic. Trebuie sa mai astept? Vreau sa vad ca-ti iese alt rezultat. Pe Tavi-l rog sa se abtina ca ma plictiseste si oricum parerea lui nu conteaza pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu am rezolvat-o pe bază de inducţie şi sume, pe care nu le-ai apucat la şcoală. Aşa că mai bine te apuci de chineză.

    RăspundețiȘtergere
  28. La multi ani copii (ai ploii, vintului, zapezii si furtunilor solare)!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  29. Daca ajung astazi, ultimele 20 min. voi ceda poarta altuia.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  30. Al furtunelor, papagale!

    RăspundețiȘtergere
  31. Seful lui tati Tavi1 iun. 2012, 11:11:00

    Multumesc nene Luciane!

    RăspundețiȘtergere
  32. Cloatza, ia mai pune mina pe carte!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  33. Daca ai nevoie, pot sa-ti trag niste futune la creier(daca ai) sa ti-l irige. Lichidu-l dau eu.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  34. Erata: furtune.
    Altfel, tu ai niste framintataturi trecatitoare.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  35. Ce-o fi vrut ala batrinu' sa zica prin "stupid people"?
    Daca nu iesea din tura-l intrebam, dar a predat schimbu' si s-a dus. S-a saturat si el de prosti...
    L.

    RăspundețiȘtergere
  36. Si astazi totul pare sa fie in regula! Cu o exceptie, Sile, care nerefacut fiind, va lipsi. Asadar se profileaza un nou rezultat de egalitate. Doar daca furtunele solare vor alimenta cu energie organismul pelicanului vorbitor, atunci s-ar putea sa se consemneze si alceva (de dorit in folosul pelicanilor).

    RăspundețiȘtergere