sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Carnaval pe zăpadă

Într-un autentic piesaj hibernal, plasat între viscolul ce a trecut şi gerul care va veni , s-a disputat vineri 27 ianuarie 2012, la -7 gradeC, unul dintre cele mai frumoase meciuri pe zăpadă (50-60cm) consemnate în ultimii ani pe terenurile din Agronomie. O nebunie, nu altceva! Abia acum cred că au înţeles şi gazdele noastre cu cine au de-a face. Nimeni prezent din obişnuiţii de pe terenul de alături. Vid în rândul celor care urmau de regulă să ne schimbe după 17-30. Iar ele, gazdele, se cinsteau tacticos cu licori fierbinţi într-o cămăruţă a vestiarelor, în faţa reşoului supraîncins.

Ce mai, iată autorii acestui desăvârşit spectacol pe zăpadă:

Pinguinii – Găbiţă, Bebe, Motanu, Stelică, Mitică, Gigi

Pelicanii – Cătă, Lucian, Balaurul, Tavi, vărul Dănuţ şi Popicu.

Meciul a început cu cele două supervedete, Găbiţă (accidentat) şi Cătă, apărându-şi fiecare “spaţiul vital”, si cu Lucian cooptat în echipa pelicană. Acesta s-a completat de minune în apărare cu celalalt ”mare”, celebrul pelican Balaurul. În momentele dificile ei au fost sprijiniţi de inepuizabilul Dănuţ care a făcut tot meciul legătura între apărare şi atac. În faţă, evident, cei mai buni atacanţi, Popicu şi cu Tavi. La ceilalţi aşezarea standard, atât de cunoscută tuturor.

A rezultat o încleştare fenomenală, în care s-au folosit noi şi ingenioase metode de joc. De exemplu pasatul mingii pe sub zăpadă, să nu vadă adversarul traiectoria, driblinguri începute cu mingea la picior şi terminate cu reuşite de excepţie, fără a ştii pe unde a rămas mingea, nici tu, nici adversarul, anihilarea aceluiaşi adversar cu mijloace delicate gen saltul pe burtă peste acesta de la trambulina de 1,5m, sau muşcătura rechinului, astfel încât cel care te depăşea să nu înţeleagă de ce nu poate înainta, având un picior fixat undeva….prin zăpadă.

Pe scurt, evoluţia scorului şi autorii golurilor :

1-0, Tavi , gol cu autograf, promis lui Găbiţă (l-a marcat repede, ca să nu uite cuvântul dat),

1-1, Gigi, care a speculat rapid o inexactitate de aşezare a zăpezii în careul pelican,

1-2, Gigi sau poate Mitică, la o fază desfăşurată pe sub zăpadă,

2-2, Popicu,

3-2, marele Popic,

4-2, Dănuţ,

4-3, Găbiţă, ieşit din poartă, supărat că devenise între buturi Om de Zăpadă ,

5-3, Cătă, ieşit şi el la joc, ca o reacţie la cele întâmplate (gol magnific, după o combinaţie în 4 a supercampionilor),

6-3, magnificul Popic,

7-3, gol cu călcâiul, de mare rafinament, al inegalabilul Il Fenomeno – de necrezut dar adevărat, al 4-lea din meciul în curs,

8-3, Cătă , iar în plin recital fotbalistic,

9-3, acelaşi strălucitor pelican, cu un şut în forţă de la circa 10m .

Am fi dorit să mai consemnăm şi goluri ale pinguinilor, dar acestea au lipsit cu desăvîrşire în a doua parte a meciului (?).

Una peste alta, a fost un meci de mare excepţie, de povestit nepoţilor. O victorie a tuturor participanţilor împotriva părerii unora că mişcarea se face numai pe iarbă verde şi la căldurică. Cei care din diferite motive nu au putut veni au cu siguranţă ce regreta ( Cristi-Radio ne-a sunat de altfel la redacţie, scuzăndu-se că el şi Nicu ,“echipa de la Radio-Romania”, nu pot veni ). Nu-i nimic, îi aşteptăm pe toţi cu plăcere săptămâna viitoare, când cu siguranţă nu se vor schimba prea multe din condiţiile disputării meciului şi sperăm…al rezultatului. De asemenea aşteptăm revenirea lui Gaby a cărui lipsă din apărarea pinguină se face puternic simţită. Şi de ce nu, pentru a rămâne şi Luci la supercampioni. Adică el nu are stofă de aşa ceva? După cum a jucat, apreciem că răspunsul este pozitiv.

Căt priveşte pe Sile, am căzut pe gânduri.... nu ne pronunţăm deocamdată. Aşteptăm explicaţiile acestuia.

56 de comentarii:

  1. Valoarea mea

    Motto: bat bastanii, mor dusmanii!

    Am valoare de pur-sange
    Cand vin eu dusmanii plange
    Patru goluri am ochit
    Pe ghertoi i-am jumulit
    Pe Motanu tractorist
    L-am servit in.. c-un rist
    Ii dau mingea si i-o iau
    Sta in fund si face miau
    De Bebita-Behaila
    Intr-un fel chiar mi-e si mila
    S-a intalnit cu un campion
    Si-a cazut in ghinion
    De Mitica nu mai spun
    Lui, franghie si sapun
    Izmene, pemparsi, batista
    Pentru moaca lui cea trista
    Iar Caprita in portita
    A servit pe sub fustita
    Bobite nenumarate
    Si pe fata si pe spate
    De Stelica-Bambilica
    Niciodata nu mi-e frica
    Caci degeaba esti cat gardul
    Te mananca leopardul
    Pe Lucian cel mototol
    Il invat sa dea si gol
    Stau cu el si ii explic
    Ii fac fente din buric
    Si cu maestrul Catalin
    Mai trebuie lucrat putin
    Caci nu vrea sa ma asculte
    Zice multe si nevrute
    Ce sa zic de Octavian
    Varza, supa, leustean
    Domnisor pedicurist
    N-o s-ajunga fotbalist
    Si-l uitasem pe Vasea
    Care trage la masea
    Ce vina are mandea
    Ca joaca cu o chiftea?

    Valoarea mea, tam-taram-taram!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Popicu:"Valoarea mea",sincere felicitari!
    @Pelicani:Bravo baieti,asa va vreau,tineti-o
    tot asa!
    @Tavi:chiar ca imi pare f.f.rau ca n-am putut
    participa la marea victorie a Pelicanilor;
    inca o data se adevereste faptul ca pe conditii
    vitrege,Pelicanii se simt bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Marica, 2 goluri importante pentru schalke, cel al egalarii si cel de 1-2 in deplasarea de la koln.

    cum bine zicea Găbiţă (Sharapova are ceva..., dar cam mici), norocul lui Vasea e că nu are şi un câine, că era al cincilea în ordinea deciziilor în familie, după mama-soacră, Razvan, doamna soţie şi potaie!!!

    poetul va avea în curând o surpriză...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când unicul termen de comparaţie sunt vacile de pe câmp, normal că ţi se par mici!

      Ștergere
  4. Felicitări pelicanilor, ne-aţi prins, ne-aţi ars! Totuşi, atât de puţin importantă să fi fost plecarea lui Gică la 3-5, încât să nu fie pomenită în cronică?! Şi apropo, al treilea gol al nostru tot el l-a înscris, eu i-am dat doar pasa. Cătălin, aşa cum a spus, m-a contrazis pe teren, a ieşit din poartă când lucrurile nu mergeau grozav, la 2-2, şi mi-a dat două goluri pe care nu le-aş fi putut para nici pe teren normal, nici dacă eram total restabilit. Am ieşit şi eu, la 2-4, cu oarecare folos, iar înainte de plecarea lui Gică, pe la ora 5, am revenit în poartă şi am rezistat vreo 10-15 minute unui adevărat asediu. Când în cele din urmă s-a reuşit golul 6, am avut naivitatea sau orgoliul prostesc de a-mi închipui că pot schimba ceva dacă ies la atac, rezultatul fiind 3 goluri primite în 10 minute. Totuşi, faza zilei ne-a aparţinut, Stelică reuşind pe zăpadă ce n-a reuşit vreodată pe iarbă sau pe sintetic: pătrundere ÎN DRIBLING printre Paul şi Luci şi şut bun cu stângul, scos de Cătălin! Dacă dădea gol, era deja golul anului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mai plange Gabi
    Plansul n-are rost
    Daca joci cu slabii
    Se sfarseste prost
    Vin' la noi degraba
    Fa-te pelican
    Dar sa stii o treaba
    Mandea-i capitan
    O sa-ti dam si mingea
    S-o bati pe maidan
    Si cand dau semnalul
    Arde-l pe Motan
    Pe Mitica lasa-l
    Ca e turmentat
    A baut de-a moaca
    Si s-a imbatat.

    RăspundețiȘtergere
  6. golul victoriei în deplasare Stancu pentru Orduspor, golul victorie din penalti (min 90) pentru victorie Cernat. ţărănuşul de Nadal câştigă în tie-break, de la 3-5, un set în care n-a avut minge de break. trebuie să tac că e favoritul lu coana-mare. huo, jegosu!!!

    ps: poietu văd că şi-a găsit muze noi pentru buze dulci...

    RăspundețiȘtergere
  7. mare performanţă pentru Tecău, câştigător la dublu-mixt. am cotizat şi eu un pic, chiar cu plăcere, la reuşita lui. la simplu mă bucur pentru Nole, chit că sunt tăiat de la mâncare caldă.

    Găbiţă, dacă mai spui multe prostii, vine rândul lui măndelu să-ţi facă poezii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mă bucur şi eu pentru Tecău. El dovedeşte indirect că este omul forte şi în perechea cu suedezul.
    Cât priveşte finala de simplu băieţi nu pot să spun de decât că a fost un joc fantastic. Acele câteva cadre cu imagimi transnise de sus ne-au arătat mult mai exact la ce viteză, precizie şi forţă se joacă. Cu toate că a pierdut, Nadal a făcut un meci extraordinar. Despre jocul lui Nole nu am cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vasea, cu siguranţă probleme importante te-au reţinut. Se pare că se profilează o strategie de succes la pelicani, adică tu şi cu Il Fenomeno să nu jucaţi împreună. Săptămâna trecută ai jucat tu şi s-a văzut. Vineri a jucat el şi s-a remarcat. Acum e rândul tău, dar nu pentru o săptămână, ci 4 consecutive. Asta pentru că lui Ronaldinho ii trebuie mult timp să-şi revină din euforia succesului. Îţi aminteşti ce catastrofă a fost răndul trecut, după etapa în care a dat 3 goluri şi a împărţit batiste pinguinilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Analist sportiv29 ian. 2012, 21:22:00

    Marele castigator al meciului n-a fost niciun pelican ci Gabita.S-a dovedit ca, fara el valid,pinguinii sunt bibilici, iar marele perdant a fost Mitica,care este umplutura in echipa si nu om de baza asa cum ar vrea sa fie considerat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, Găbiţă are dreptate. Gigi s-a retras şi el din joc, pentru a da prioritate problemelor de familie. E uimitor cum mai avem tăria să ne gândim şi la familie când facem parte din acest captivant fenomen de ziua 5-a! Ce mai, suntem caractere puternice şi întotdeauna găsim echilibrul situaţiilor şi masura lucrurilor. Gigi ştie că va avea tot timpul să mai dea goluri în poarta pelicanilor. Important e să nu marce mai multe decât cele ale celebrele noastre vârfuri de atac.

    Dacă tot a fost remarcat Stelică, vreau totuşi să apreciez jocul bun făcut de Bebe în partea dreaptă a apărării pinguine. Deşi pare nelalocul ei afirmaţia, ea este adevărată. Dacă acest flanc ceda, atunci ar fi fost o adevărată dramă. Aşa a fost doar o simplă bătută colectivă.

    RăspundețiȘtergere
  12. Uau, google şi-a schimbat grafica de ziua lui Caragiale! :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Mitica cel Umil30 ian. 2012, 19:57:00

    Catre pinguini:

    Imi cer, fratilor, iertare!
    O rusine asa de mare,
    Ca merg cu capul plecat.
    Nu-nteleg ce s-a-ntamplat,
    Cum a fost oare posibil.
    Stiu, am fost cel mai penibil
    Asta e, ce pot sa fac ?
    Ma rugam sa se termine,
    Eram ca niste bovine
    Duse la sacrificat.
    Bine ca s-a terminat!
    Ma jur ca de azi-nainte,
    Car doar porti si cine minte
    Blestemat sa fie-n veci
    Sa ma umplu de ciuperci,
    Sa chelesc, sa-mi creasca burta
    Sa n-am bani sa-mi cumpar turta
    Pentru mine si copii.
    Va promit c-asa va fi!
    Nu ma mai ating de minge
    Ca Popicu ma invinge
    Si ma fac iar de rusine.
    Asa ca e mult mai bine,
    Daca ma pensionez.
    Stau acas' si crosetez.

    RăspundețiȘtergere
  14. I-am aratat secretarei pozele cu voi.
    A ras de s-a strambat, mai ales de doi,
    De Motanu si Mitica
    Sa nu-l uit si pe Stelica
    Pentru ca n-ar fi corect
    Or voi stiti ca sunt perfect.
    Cand l-a vazut pe Lucica...
    La-nceput mi-a fost cam frica
    Mi-a fost teama sa nu moara
    Si i-am spus asa-ntr-o doara
    -Nu-i frumos sa razi de el, e un biet handicapat
    Si tu stii ca e pacat.
    Si-a lasat capul in jos,
    Si-a pus chilotii pe dos
    Sa n-o atinga blestemul
    Si sa i se strice tenul.
    S-a speriat biata copila
    Si chiar mi s-a facut mila.

    RăspundețiȘtergere
  15. ăsta e nesănătos total. citesc şi râd de mă doare burta. nu ştiu însă dacă şi alţii o să aprecieze scriitura...

    RăspundețiȘtergere
  16. @POPICA:Mestere esti "taticu lor",pot zice chiar...Popica Pelicanu' zapezii!(Un fel de YETY)/
    @MITICA:...unde esti fratele meu??? Te fac Pelicanii zdrente si la fotbal(nu ma mira!0 si in versuri.Cum suporti asemenea UMILINTA?...Sau ai ramas doar cu deszapezirea(prin cartier la tine) si caratul portilor pe Maracana din Agronomie...

    RăspundețiȘtergere
  17. Tavi, numai tu puteai scrie asa o cronica. Nu contest victoria sau golurile lui CATALIN care au fost adevarate, ca pe iarba. In rest ca fotbal a fost o turca pe nameti. Tehnica, driblingul, nu-si aveau locul. A contat fizicul, greutatea, etc etc. PAUL si LUCI trebuiau sariti ca sa treci de ei, alfel erai pe jos. L-ai mai laudat si pe cretinul ala de POPICA, sa scrie frumos de tine probabil. Ce goluri a dat, de pe linia porti sau cu poarta goala, toate au fost intimplari, accidente, datorate terenului greu sau din respingeri gresite. Nu ai tinut cont de GABITA care juca cu un picior - altfel pe zapada el joaca bine, doar stii ce goluri dadea pe zapada, e mai periculos decit pe iarba. GICA a iesit la 5-3. El tinea 2 oameni la voi pe linia portii, nu plecau de acolo. Deci 2 oameni se vad TAVI, nu era scorul asta alfel. Fii sigur ca voi fara CATALIN nu aveti nici o sansa, iar POPICU nu atinge mingea, ca nu ajungea la ea. Noi fara GABI putem cistiga, voi fara CATALIN niciodata, baga asta la cap, nu-mi spune de idiotul ala de face poezii ca nu ma intereseaza. Tine cont de ce ati dat golurile alea. POPICU trebuie ignorat indiferent ce poezie face. L-am bagat in seama, asta e greseala noastra. Cum mai vinde el papuci pe gerul asta?

    RăspundețiȘtergere
  18. @MITICA:Acum te recunosc fratele meu!Razboinicu' zapezii,ploii,noroiului,coniacului 50,pinguinilor din Madagascar,etc,etc,etc...
    Pt.multi (care,"bulangii",nu vor sa recunoasca) tu ramai adevaratul CAPITAN.(la minte de 15 ani).
    Cu prietenie,DAN C.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mitica, te inteleg in buna parte si iti dau dreptate. Totusi ai si niste chestii gresite in opinia ta. Acum crede-ma sunt detul de ocupat, o sa-ti raspund mai tarziu. Detaseaza-te de cele scrise de zgubilitic. Intreb doar atat: de ce il lasati sa va inscrie goluri? In decembrie v-a dat 3 pe acelasi teren, cand nu era zapada. A cui e vina? Atunci cand nu marcheza e al meu, nu ți-e clar? Citeste cronicile si comentariile mele.

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt unii ciumpalaci care nu inteleg nimic din jocul de fotbal si sunt prea obosit sa le mai desenez din nou.Cocorule, se vede ca esti baiat destept si stii sa apreciezi o valoare,altii cauta numai scuze iar pe Mitica il face si un copil de gradinita.Cu spatele,bineinteles!

    RăspundețiȘtergere
  21. Lui Mitica, cu dragoste:

    Din pacate, n-am papuci
    Afara iarna e-n toi
    Insa poti sa ma apuci
    Si sa-l gadili pe barzoi
    Pun pariu ca nu-l indoi!

    RăspundețiȘtergere
  22. Angajez vanzator31 ian. 2012, 13:22:00

    Acum, la sfarsit de luna
    Sa va dau o veste buna
    Cum vanzarea nu e slaba
    Mi-am mai luat inc-o taraba
    Si acum caut de zor
    Un baiat ca vanzator

    Primul gand a fost Lucian
    Sa mai ia si el un ban
    Si cum e handicapat
    Tai impozitul la stat
    Ma stiti cat sunt de milos
    Dar baiatu-i puturos.

    M-am gandit si la Vasile
    Unii chiar i-au pus si pile
    Insa astuia i-e lene
    Si cam doarme in izmene

    Alt baiat e Octavian
    Cu el insa am alt plan
    Cand deschid un aprozar
    Il fac sef de galantar

    Pot sa-l iau si pe Motan
    Dar miroase a motorina
    Clientela mea e fina
    Si nu-i place un ghiorlan

    Behaila-i balbait
    Corcodel, mai mult pilit
    Stelica n-are maniere
    Lui Sudoru n-ai ce-i cere

    Prin urmare si adica
    Te angajez, frate Mitica
    Dau si eu la prostanac
    Sa manance un cozonac
    De maine te iau in proba
    Pe o votca si o ciorba.

    RăspundețiȘtergere
  23. Vedeti daca a-ti facutmisto de Popica acuma el se razbuna si se ia de fiecare an parte. Adevaru e ca Mitica nu mai joaca nimic demult si se supara de-geaba dar e baiat valabil si merita sa il cistiti

    RăspundețiȘtergere
  24. Ocrotiti-i pe cei slabi!31 ian. 2012, 19:05:00

    Aseara, privind la stiri
    Pe fotel cu secretara
    Aflu cum vuieste tara

    De la Avicola Gaesti
    Ar fi evadat un pui
    Mitica-i numele lui

    Stau cu urechile atente
    Caci se dau si semnalmente
    Ale delincventului

    Pe cap poarta o batista
    Iar sub ea o moaca trista
    De amant tomnatic

    Peste cioc are mustata
    Iar privirea-i natafleata
    Il tradeaza ca nu-i geniu

    Cu vorbirea sta mai greu
    Dar l-auzi cerand mereu
    O cinzeaca de coniac

    Iar acum, scapat din chingi
    Cic-ar fi baiat de mingi
    Undeva-n Agronomie

    Dar acolo joc mereu
    Ma cunoasteti, caci chiar eu
    V-am servit cu patru goluri

    De-l vedeti pe Bramburica
    Spun astia c-o are mica
    Trimiteti-l catre stapan

    Poate-l iau pe la palat
    Si-i gasesc cumva un pat
    Cu purcelul, in cotet

    Dupa doua saptamani de proba
    Cred ca-i fac si garderoba
    Ca n-o sta doar in chiloti

    Iar de are si vocatie
    Poate-l fac chiar vanzator
    In Vitan sau in Obor.

    RăspundețiȘtergere
  25. tembelu a rămas cu reflexe de tarabă şi-n timpul liber! presimt că la vară o să se roage de mine să-l iau la ţară ca să-i relansez cariera...

    RăspundețiȘtergere
  26. Cocorule, cand am incasat-o acum două săptămâni cu 7-0, de fata cu tine, spuneam că răzbunarea pelicanilor va fi cruntă şi va veni foarte curând. După cum vezi, zis şi făcut. 14 goluri donate si 3 primite în ultimele două meciuri. Asta înseamnă echipă mare!
    Mitică, sper să-ţi mai fi trecut supărarea. Eşti uşor cam încâncenat şi nu e bine. Tu eşti un mare pasionat de fotbal dar şi un exemplu de sportivitate, zic eu. Uite la Găbiţă, îi simt năduful, dar a avut puterea să şi recunoască nişte chestii. Tu eşti încă încordat. Cât priveşte pe Popicu, ce înseamnă să nu-l bag în seamă? În primul rând că el singur s-a băgat în seamă cu cele 4 goluri, indiferent cum le-a marcat, dar au fost valabile. Am consemnat chestiile astea la fel cum am făcut-o cu toţi pelicanii care au avut reuşite. Inclusiv cu tine. Iar atunci când unii pelicani au jucat aiurea nu i-am criticat niciodată, doar le-am trecut numele sub tăcere. Cu o excepţie, Popicu. Şi atunci care e problema? Că Popicu e cum e, ce vină am eu? Uite, pe mine m-a făcut şef de galantar la aprozar. Ce să-i fac? M-am mulţumit cu ce mi-a oferit şi cu asta basta. Linişteşte-te, căci pinguinii au nevoie de tine pentru vineri. Şi noi la fel. Restul sunt fleacuri faţă de ce probleme sunt dincolo de teren şi blog.

    RăspundețiȘtergere
  27. Băi Tavi, vezi că noaptea, pe întuneric, ţii mai greu socoteala la golurile primite, îţi mai scapă câte... o săptămână!
    Apropo de săptămână, zice Motanu că asta va fi cea de-a o suta consecutivă. Monumental! Ar fi interesante nişte statistici pe suta asta...
    Şi încă o chestiune, îmi asum "vina" meciului de data trecută, fiindcă am fost sunat de băiatul de la teren, care mi-a spus că nu poate degaja terenul şi deci putem să nu venim, banii reportându-se. Am ales să jucăm aşa şi sper că n-am greşit. Vineri terenul va fi curăţat şi nu-i exclus ca ăsta să fi fost singurul meci pe zăpadă de iarna asta.

    RăspundețiȘtergere
  28. @TAVI: Corect Ma'Maestre!Ai promis razbunare,te-ai tinut de cuvant.Imi plac "parolistii",asadar Respect.
    PS.Un lucru nu intelg:ce aveti cu fratele meu Mitica? E baiat bun,d'al nostru,din popor...

    RăspundețiȘtergere
  29. ,,Maestrului,,:
    În dăsagi, pe umăr, văru-meu Păcală
    Aducea-n târg ouă şi smântână-n oală.
    Numărând la mână cât e săptămâna,
    Cumpănea cu ouă brânza şi smântâna,
    Şi pornea de joia şi cu bulzi de caş,
    Să-i ajungă vineri marfa în oraş,
    Când, din casă-n casă, pentru fiecare
    Domn, avea vreo turtă şi prin buzunare.
    Advocaţi şi doftori şi adeseori
    Cântăreţi şi pictori, dascăli şi actori.
    Dintr-un timp aude un cuvânt ciudat,
    Care fuse-aproape greu de invăţat.
    Când vorbeau pe scară-n uşi ori pe ferestre,
    Domnii, muşteriii, îşi ziceau "maestre".
    Câte cinci şi zece de-astfel de pedeştri,
    Adunaţi la poartă, toţi erau maeştri.
    - Ce-o mai şi asta ? - se-ntreabă Păcală -
    Că n-am auzit-o-n piaţă, nici la şcoală.
    Poate-n Capitală este şi rămâne,
    Ca-n Găieşti, cum fuse "neică" sau "jupâne".
    Dar văzu că vorba "maestre" stârneşte
    O înviorare, parcă-i franţuzeşte,
    Şi la bătrâneţe şi la tinereţe.
    El, un an de zile puse să o-nveţe.
    Cei chemaţi cu vorba care i se spune,
    Înfloresc în sine-ndată. Ce minune ?
    Cum le zici "maestre" în ce-aveai de spus,
    Gâtul li se-nalţă de trei ori mai sus,
    Omul e mai ager, mai vioi, mai sprinten,
    Ca un roib agale, îndemnat de pinten.
    Şi Păcală-şi zise: "Vorba asta scurtă
    E ca mângâierea porcului pe burtă.
    E cu farmec dulce şi, din strâmb ori ciung,
    Simţi că te lăţeşte şi te face lung.
    Insul se mândreşte, limba-i se deznoadă
    Şi ia vânt şi, vesel, dă-n nădragi din coadă.
    Măi ce bine-mi prinde !
    Am aflat şi harul
    Să-mi pui în picioare bine şi măgarul.
    Cum ajung acasă, văd eu cât îi este
    De fudul auzul, şi-o să-l strig : "Maestre !"
    L.
    P.S.Poezia nu-mi aparține.
    Măgarul seamănă și cu cel al lui Buridan, deci la ,,maestrul,, se cumuleză calitățile...

    RăspundețiȘtergere
  30. Da Găbita, dar saptamana aia la care te referi nu fusese si Cocorul prezent(mai bine!). Deci nu aveam context si pentru ea. Afurisit ce esti!
    Misto, Luciane! Era sa spun...maestre.
    Lui Mitica, cel mai reputat Capitan din cati exista in Agronomie, ii reinnoiesc oferata de a juca la pelicani. Aici nu-i cerem sa joace si in aparare, ci sa ne conduca spre victorie de la mijloc in sus, unde se exprima ca nimeni altul.
    Hai pa, manca-v-ar tata pe toti trei...vineri, caci nu postesc!

    RăspundețiȘtergere
  31. Tavi,inteleg din cronica ta ca ai deschis scorul, in ultimul
    meci,prin "golul cu autograf" promis lui Gabita,dar nu-l
    descrii(golul)si sunt tare curios sa aflu...
    Popica,mare "poiet" esti,pe langa faptul ca esti si mare
    golgheter! Felicitari! Imi pare rau ca nu corespund pentru
    postul de vanzator pe care te-a batut gandul sa mi-l oferi,
    insa sa stii ca eu nu port izmene.

    RăspundețiȘtergere
  32. Cum sa dea Tavi gol altfel decat de pe linia portii?Bine ca l-a dat si pe asta!Vasea,cred ca incerci sa scapi de poezie!Daca vine Mitica la noi ma sinucid singur!?!

    RăspundețiȘtergere
  33. Tavi, cred că Vasea vrea să te înţepe un pic, ţinând cont că a progresat de la izmene la colanţi.

    RăspundețiȘtergere
  34. @tălâmbu mic: nu cred că se poate face o statistică a celor 99, potenţial 100 de jocuri consecutive pentru că nu există o bază de date completă.
    cât despre Silică (atenţie, Tavi, mormolocu iar vrea să tragă chiulul vineri!!!)se pare că poartă şorţuleţ...

    RăspundețiȘtergere
  35. @tulumbagiu mare: păi parcă ţineai caiet, contabilitate primară, intrări-ieşiri...

    RăspundețiȘtergere
  36. Sile, ia de la toţi ce-ţi oferă în ordinea asta: colanţii de la Găbiţă (nu slipul ăla negru, mulat), şorţuleţul de la motanu şi izmenele de la Popicu. Ei cum vor rămâne? Evident în fundul gol. Motanu s-ar putea să scape, având Casa de modă. Nu e mişto? După aia simţi cum se topeşte zăpada sub tine, aşa de cald or să-ţi ţină.
    Acum şezi blând şi fi atent la faza reluată cu încetinitorul de la golul lui mandel: - "Balaurul recuperează o minge de la Mitică, care ratase saltul peste acesta şi Luci. Cu o mişcare agilă transmite balonul în stânga la Dănuţ. Acesta preia, se angajează în depăşirea lui Bebe, Bebe scai după el. Încolţit, Dănuţ transmite obiectul de lucru taman lui Cătă, aflat în poartă. Cu o lovitură de picior căzută, Cătă îl angajează central pe Popicu. Acesta cu tehnica-i desăvârşită, preia a la Ronaldinho aruncând privirea spre stânga în timp ce devia mingea spre dreapta, la mandel. Apărarea era hipnotizată. La fel Găbiţă. Mi-am zis: e prea simplu să înscriu aşa. Trebuie să fac şi eu spectacol. Aşa că profitând de blocajul celebrilor fundaşi pinguini am făcut un bulgăre de zăpadă ceva mai mare, cam cât o minge şi am scris pe el "al doilea, sigur nu şi ultimul". Apoi l-am aruncat spre vinclul din stânga, mizând pe reflexele dezvoltate ale lui Găbiţă. Reuşită deplină. Într-o clipă poarta s-a degajat de ocupant, iar eu am plasat mingea elegant, cu latul...a la Sile, la 1cm dincolo de cadrul porţii (linia nu se vedea...gulie Ronaldinho). Şi acolo a înţepenit cadoul meu."
    Ei, Sile? Nu-i aşa că ţi-a plăcut? Acum mă duc la culcare, sunt aşa de fericit!

    RăspundețiȘtergere
  37. motanu către păcălici1 feb. 2012, 23:59:00

    una la mână că nici chiar eu nu am fost la toate meciurile în ultimii doi ani, aşa că n-am evidenţa celor întâmplate cât am lipsit.
    doi la mână, ai să mă cinsteşti pentru ultima consultare a caietului (aia cu scorul de 0-0), încă o bere pentru penaltiul ratat şi una pentru Şarapova cu ... mari, asta ca să-ţi fac şi ţie pe plac. vineri ori nu vii, ori mă îmbăt!

    mânca-ţi-aş, Tavi cred că dat de borcanul cu vişinată...
    oare unde o fi poetu?

    RăspundețiȘtergere
  38. Tavi, te rog, nu adormi, gerul nu te iartă dacă te ia somnul (-18 grade Celsius la ora 00:00), mai bine îţi continui halucinaţiile!

    RăspundețiȘtergere
  39. Caprita, asta mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  40. Am vorbit la teren, a fost curăţat complet, deci se mai poate pune de un covoraş până mâine, iar codul galben de ger se încheie astăzi. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  41. O îmbulinați, primăvăratecilor! Luați cîte o sticlă de trăscău în șoșoni, să nu vă fie rău.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  42. Maine, cu ocazia etapei jubiliare ”NonStop-100”, se vor face poze...alb/negru cu picatele colorate. Prezenta si tinuta groasa sunt obligatorii. Nu de alta, dar sa inteleaga si altii de ce suntem socotiti ”Frumosii nebuni din Agronomie”.

    RăspundețiȘtergere
  43. V-am mai spus ca Tavi trage din punga
    Iar cand n-are chiar dintr-un ciorap...

    RăspundețiȘtergere
  44. de mâine intră în vigoare codul galben de vânt, aşa că sunt curios cine sunt adevăraţii bărbaţi. parcă pe Silică şi pe urangutan nu i-aş trece pe listă!

    România a bătut Cehia la futsal (3-1, într-un meci în care nu era favorită şi la care am cotizat şi eu) cu două goluri superbe şi e calificată în sferturi. totul e să nu dea de Spania.

    RăspundețiȘtergere
  45. cred că şi Somnorilă e pe lista maro.

    RăspundețiȘtergere
  46. Motane, îţi ocupi prea mult timp cu ştirile. Ştim, iarna e frig, axiomă. Şi noi jucăm fotbal, altă axiomă.

    RăspundețiȘtergere
  47. Anunt al gazetei "PELICANUL SPORTIV"3 feb. 2012, 11:04:00

    Astazi 03.02.2012, se va livra in jurul orei 14-30,la pachet, urmatoarea garnitura de pelicani dornici de miscare si onorati de a participa la etapa jubiliara "100-NonStop".
    Nu avem informatii despre oaia neagra a echipei, celebrul Ronaldinho. Surse neoficiale ne-au soptit ca e matol. A tras toata saptamana la stutul rezervorului cu combustibil lichid greu in speranta unei preincalziri pentru meciul de astazi. Degeaba, mucles a pus stapanire pe el. Nici o paguba, astazi va veni El Grande Sile. Redactia ii va trimite si lui un colet cu batiste parfumate.

    RăspundețiȘtergere
  48. Conpletare la anuntul de mai sus3 feb. 2012, 11:07:00

    Garnitura este formata din supervedetele: Vasea, Cata, varul Danut si Tavi.

    RăspundețiȘtergere
  49. Am sa dau amenda la corectorii textelor de la redactie. Probabil sunt si ei matol. Ultima noutate: Stelica mi-a confirmat prezenta.

    RăspundețiȘtergere
  50. Da,da,dar superbarbatul de azi este,cine altul,decat,MOTANUL!?!

    RăspundețiȘtergere
  51. Eu şi Mitică. Ne strângem.

    RăspundețiȘtergere
  52. ţuţi mic, uzanţele recomandă formularea "Mitică şi cu mine", dar probabil că la ora de maniere te uitai pe sub fustele colegelor, asta dacă nu atârnai cumva de-o sticluţă.

    după cum mă aşteptam, Somnorilă e FETIŢĂ, pe Bebilă îl doare spatele, Vasea-Viteazu vine cu Breazu (adică cu Tavi), iar eu probabil cu nea Paulică.

    m-am informat, la nea Nicu e deschis. unii au să mă cinstească...

    RăspundețiȘtergere
  53. Poate dacă veneam cu tramvaiul.

    RăspundețiȘtergere