duminică, 22 ianuarie 2012

Cătă, eşti mai util în poartă (sic) !

„Privesc pe fereastră şi....”, acesta este începutul unui laitmotiv, atât de cunoscut nouă, prin care în fiecare vineri, cu câteva ore înaintea meciului, confirmăm pe blog că starea vremii ne este favorabilă, că suntem ajutaţi şi răsfăţaţi de mama natură să mai încingem încă o partidă de zile mari. Şi asta de aproape doi ani, fără întrerupere. Ce argument mai elocvent putem aduce în acest sens decât să ne amintim că acum două săptămâni ploaia şi vântul s-au dezlănţuit imediat după terminarea meciului, iar acum, la nici 12 ore de la victoria pelicanilor, am consemnat în Bucureşti prima lapoviţă adevărată din iarna asta. De toate acestea „se face vinovat”, zicem noi, doar MeteoMotanul, MM-ul nostru, responsabil plenipotenţiar în relaţia cu „timpul probabil”.
Aşadar vineri 20.01.2012, pe o vreme închisă, dar uscată, la +2-3gradeC, s-au aliniat următoarele echipe :
· Pinguinii – Lucian, Bebe, Beţe, Motanu, Stelică, Mitică, Găbiţă, Tudor şi Gigi
· Pelicanii – Cătă, Balaurul, Tavi, Nicu, Cristi-Radio, Claudiu, vărul-Dănuţ, Vasea şi , pentru circa 10min, mai mult simbolice, a reintrat în poartă Cristi, cu piciorul aproape refăcut după accidentarea din vara trecută.
De remarcat revenirea în lotul pelican a vărului Dănuţ şi trecerea lui Tudor „dincolo”, unde nu prea îi este locul, pentru a suplinii absenţele lui Gaby (accidentat) şi a lui MihaiTenisman-ul. Dar problema cea mai dificilă au avut-o tot pelicanii, căci Il Fenomeno nu a putut bifa prezent (răpus de răceală, aflat în tratament naturist cu „aspirina săracului”, servită la pat de cea mai fidelă secretară). Şi s-au cunoscut toate acestea. Pelicanii au câştigat fără drept de apel cu 5-2, după ce fuseseră conduşi cu 2-0 (!?).
Meciul a început destul de rău pentru pelicani, care încercând să organizeze din mers propriul joc, au fost surprinşi de câteva incursiuni pline de ambiţie ale pinguinilor care au şi marcat de două ori prin Gigi şi Mitică, ambii fructificând pase primite de la acelaşi vitezist. Pe măsură ce timpul trecea începea să se vadă clar faptul că pelicanii jucau cu totul altceva decât în ultimele 2-3 săptămâni. Formau o adevărată echipă. Pasele, combinaţiile între jucători, viteza de joc, dar mai ales efortul colectiv de a acoperii toate compartimentele de joc, fără a mai lăsa spaţii şi posibilităţi de manevră adversarului, au condus firesc la întoarcerea rezultatului într-o manieră entuziasmantă.
Golul 1000 în poarta pinguină, adică cel de 1-2, l-a dat Claudiu, care, dacă va avea continuitate, se va integra cu brio în Fenomenul de ziua 5-a. Acelaşi lucru despre vărul Dănuţ, care a marcat pentru 2-2 şi 3-2. Acest ultim gol a fost o capodoperă colectivă. Mingea a circulat năucitor de la Cătălin la Claudiu, apoi la Cristi-R, Tavi, iar Cristi-R şi în fine la Dănuţ, care a şi înscris în stil de mare vedetă. Demolatoare fază pentru campionii pinguini, deveniţi, în grup, simple exponate din colecţia „Madame Tussauds”.
Primele simptome ale colapsului au apărut în momentul în care muşchii campionilor au început să cedeze. Primul a fost Beţe (-de unde oare muşchi pe el dacă i se spune Beţe? , ce ciudat?) care a şi renunţat să mai joace, apoi rachetistul Găbiţă care prins fiind la mijloc de Balaur, Nicu şi Cristi, a forţat salvarea printr-o piruetă, a alunecat şi gata. A trecut în poartă şi, strângând din dinţi de durere, a contribuit, ca şi Cătă de atâtea ori, la limitarea catastrofei. Ultimul pe listă a fost Tudor, care a şi plecat şchiopătând. Le dorim tuturor refacere rapidă.
Ca mai întotdeauna, lucrurile au o simetrie a lor. Ce vrem să spunem? Păi iată, Cătă a ieşit dintre buturi la joc, iar Găbiţă accidentat, a trecut în poartă ! Starurile celor două echipe au făcut rocada. Din acel moment nema contraatacuri, incursiuni sau ocazii de gol la poarta pelicanilor. Au încercat ei, Mitică şi Gigi, să facă câte ceva ...dar nu, totul a ramas consemnat ca fiind simple exerciţii de educaţie fizică. Fiecare a rămas totuşi cu satisfacţia marcării a câte unui gol frumos. Tot e ceva.
Deci Cătă în teren. Nu vă spunem ce a urmat. O demonstraţie de tehnică, angajament şi forţă. De unul singur sau împreună cu echipierii lui (Cătă atunci când joacă este totuşi un tip generos şi leagă jocul cu toţi ai lui). Să fi văzut taică ghiulele, pase, combinaţii, replieri din faţă în spate şi apoi iar în atac. De fapt Cătă a dat o replică celor care uitaseră de ce e el în stare când joacă şi făceau mişto că e mai util în poartă, uitând că piciorul lui stâng este expus oricând unei rupturi de fibră atunci când marşează la efort. Cum e şi normal, el a marcat pentru 4-2 ( din penalty) şi 5-2.
Concluzie : - Scorul de 2-0 trebuie evitat cu orice preţ, mai ales când joci cu supercampionii, iar din echipa lor lipseşte Il Fenomeno.

Actualizare: miercuri 25 ianuarie 2012, ora 13,30


53 de comentarii:

  1. Tavi, Ioan Chirila are un urmas in tine. Nici nu stiam cat te dezlantui la victorie.Felicitari!Totusi, puteai sa scrii ceva si despre Mitica,cum se vedea el invingator dupa primele doua goluri si la ce mijloace poate recurge cand e la inghesuiala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate, de data asta m-am rupt mai rău ca în alte dăţi, de mirare pentru că nu mai avusesem probleme de mai bine de juma' de an, iar toată toamna am avut meciuri şi dincolo, în marea lor majoritate joi seara. Sper ca vinerea viitoare să fiu valid pentru a sta în poartă, suficient cât să nu mai iau goluri precum cele două pe care în alte condiţii nu le-aş fi luat niciodată. Nu spun că aş fi apărat şi penalty-ul, dar nu s-ar fi ajuns la henţ pentru că eram pe minge, n-ar fi trebuit decât să pot ridica genunchiul vreo 20 de cm, abia când am realizat că mi-e imposibil m-am dus cu mâinile. Acum, e şi asta o dilemă pentru că eu la potenţial de 50% de obicei am intrat să joc în câmp, deşi nu puteam lovi mingea decât cu un picior, ceea ce l-a făcut pe Mese acum vreo două veri, văzând cum mă chinuiam, să-mi strige "neputinciosule!" :))
    Despre meci o să revin cu nişte nuanţe, ca de obicei. Tavi s-o exalta el la victorii, dar le comite prin omisiune. De exemplu, poate să-mi spună cineva câte bări am avut noi şi la ce scoruri?

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci Nicule. Mitica e o figura. In felul lui e unic si de aceea e simpatizat in redactia noastra. La câtă dorinţă şi pasiune pune în fiecare joc, mai trerem cu vederea unele chestii. Nimeni nu-i perfect.
    Găbiţă, la ce fibră ai pe tine, sper sa rezolvi mult mai repede problema. La fel Tudor şi Beţe.
    Lacrimi pentru barele date. Dar barele fac parte din apărare. Aşa că s-ar putea spune că e meritul fundaşilor că mingea a lovit "stâlpii apărării"pentru că restul culoarelor către spaţiul porţii erau protejate, aşa că răspussul este :nenumărate.

    RăspundețiȘtergere
  4. asta e, păcălicii au fost mai buni şi au câştigat pe merit. două lucruri sunt însă mai grave.
    una e că fără ăla mic suntem o echipă de pensionari, iar a doua, şi mai nasoală, e că fără comenzi noi Casa de Modă Motanu riscă falimentul. ori, Vasea face pe fetiţa şi nu vrea să stea la probă, iar tolomacu ne-a onorat cu absenţa.

    Găbiţă, ţuţi mic, te refereai la numărul de bări sau de beri?

    RăspundețiȘtergere
  5. Spun şi eu ca Motanu, vineri aţi fost mai buni şi norocul s-a dat şi el tot cu ăia mai buni. Fiindcă barele voastre au făcut parte din apărarea voastră, iar ale noastre din atacul vostru! Răspunsul la întrebarea mea era 3 bare: una la 2-0, alta la 2-2 şi doar despre a 3-a se poate spune că n-ar fi influenţat rezultatul, a fost la 2-4 sau 2-5.
    Despre barele voastre, ca şi despre altele nepomenite în cronică, cu alt prilej.

    RăspundețiȘtergere
  6. @motanu:pentru proba, te rog sa vii la mine la palat...
    @tavi:oare, Popicu o fi citit cronica,o fi vazut
    scorul?!? Concluzia poate s-o traga singur:cel putin o perioada sa mai stea pe acasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu Vasea si cu Tavi pot sa fac bani buni la Antipa ca n-a mai vazut nimeni o zacusca si o conopida vorbitoare.

    RăspundețiȘtergere
  8. motanu către Don Bidon23 ian. 2012, 13:26:00

    împăiatule, am recunoscut personajele dar fii amabil şi lămureşte-mă şi pe mine care-i zacusca şi care-i conopida.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dacă tot mi-a rămas doar fotbalul teoretic pentru o perioadă, o pun şi eu de o disecţie. Tavi face în titlu o referire ironică la ce susţineam noi în zilele în care eram exasperaţi de paradele lui Cătălin. Dar ţin minte precis, pentru că eu am scris cronica, acum câtva timp Cătălin a mai ieşit din poartă dar nu s-a cunoscut pentru că nu a avut cu cine. Nu cumva de data asta a avut cu cine?! Erau deja 4 oameni de construcţie şi travaliu, cu el 5, deci peste jumătate de echipă. De fapt, nu din cauza jocului prost a ieşit el din poartă, ci din cauza rezultatului. Chiar şi cu om în minus, voi ne-aţi dominat, posesia era a voastră, dar noi am avut şansa să marcăm de două ori pe contraatac. Spun şansă nu pentru că ar fi fost goluri norocoase, ci pentru că nu am mai ratat, ca alte ori, ci am înscris încă de la primele ocazii clare. Ce a urmat apoi au fost două goluri conjuncturale, încasate de numitul Beţe, care după aia s-a cerut afară, dându-şi seama că n-are treabă cu poarta (se pare că se accidentase încă de la încălzire!). La 2-2 şi egalitate numerică am rezistat destul de bine, ne-am luptat, am avut iarăşi bară, iar voi aţi răspuns cu golul ăla într-adevăr deosebit descris de Tavi (pe primele nu le-a descris că n-avea ce să laude la ele!). Apoi m-am rupt eu, într-un moment în care totuşi nimic nu era bătut în cuie. După aia nu cred că aţi mai avut vreo emoţie. Până şi Paul venise în atac, de vreo două ori chiar a avut culoar de şut, când s-a mai întâmplat asta?! :) După ce a ieşit şi Tudor, ni l-aţi dat pe Claudiu (altceva care nu a fost pomenit în cronică) şi jocul s-a echilibrat simţitor, deşi tardiv (o bară, un penalty - chiar dacă obţinut dintr-o neînţelegere).
    Ideea e că a fost o zi de vineri cu inflaţie de pelicani valoroşi, rămâne de văzut ce se va întâmpla când unul din puşti va lipsi, la fel şi Nicu, nici el neavând frecvenţă ridicată. Ar reintra Tudor la voi, iar la noi ar reintra doar Gabi, fiindcă Mihai nu poate fi considerat o absenţă, el joacă sub 10 meciuri pe an şi nici alea toate la noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa, voinicii mei!Imi place sa-i aud pe alde Mitica,Motanu si Corcodel ala mic cum se lamenteaza!

    RăspundețiȘtergere
  11. Gabita orice ai spune, ati avut si voi echipa. Dar ceva nu a functionat 100%. La noi s-a cunoscut si plusul din jocul lui Crist-Radio si al lui Nicu, comparativ cu aportul lor din alte meciuri.
    Ce e drept, a fost ceva inflatie de pelicani valorosi. Tocmai la acest capitol am primit un ajutor nesperat de la Il Fenomeno.
    Are o bila alba din partea noastra. Nu si a pinguinilor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Don Balonatule, stai liniştit că data viitoare vii tu şi nu voi mai avea de ce să mă plâng.

    RăspundețiȘtergere
  13. motanu nedumerit23 ian. 2012, 21:10:00

    cine-i Corcodel?

    RăspundețiȘtergere
  14. Gabytza ai dreptate, am mai iesit din poarta cam acum 2 luni pe terenul mic cand voi ne conduceati, nu stiu vreo 2 goluri diferenta si Mitica juca la noi. Atunci Don Balon si Mitica l-au facut mare pe nea Gaby au ratat singuri cu portarul si retine la poarta mare. Asa cum scrie si cronica o sa te contrazic de cate ori imi dai ocazia, bineinteles sa si pot, (adica pe teren). Nu ma bucur pentru raul tau, dar as vrea sa stai si tu in poarta cateva meciuri si vreau din 20 de suturi sa aperi 18. (la sfarsit chiar o sa te laud). E adevarat, tu muncesti pentru acele ocazii ffff mult si te apreciez pentru jocul prestat dar una e sa fiu in teren tinand la tine si alta e sa stau in poarta incercand sa apar tot ce tragi. Iar apropo de tineri probabil te referi la Dan si Claudiu, ai jucat acum cateva saptamani cu Claudiu in echipa si scorul a fost 2-2, eu nu neg baiatul e fff bun dar important e sa practici jocul in echipa nu de unul singur.Eu nu zic ca o sa castigam toata meciurile cu mine in teren departe gandul de mine dar vreau sa fim pentru voi adversari pe masura, sa incercam sa ne tinem dupa voi nu sa incasam cate 5, 6, 7 goluri pe meci si la sfarsit sa aud ,,Noroc cu Cata ca mai luati 10''. Si acum o intrebare; Ce zici ti-a placut de Vasea in comparatie cu meciurile trecute ? (ma refer la jocul prestat de el nu la altceva ;)) ). Va doresc o saptamana de vis iar accidentatilor, sanatate multa, Don Balon te asteptam vineri dar ciocu mic si joc de glezne si o sa vezi ca se poate.

    RăspundețiȘtergere
  15. La golul egalizator, m-am paradit la genunchiul drept, dar cum infirmeria era plina, am ramas pe afara...
    Oricum, dupa accidentari, echipa de elefanti a pinguinilor ,ramasa sa combata, nu avea cum sa faca fata iepurilor de la adversari.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  16. Si tu Luci? Se pare ca tonul accidentarilor l-a dat Gaby,etapa trecuta sau parca si mai inainte, iar voi, din solidaritate, ii urmati exemplul. Nu e in regula. Imi pare sincer rau pentru voi toti. Sanatate si refacere rapida in corpore. In plus, ce e mai placut decat sa obtii victoria in fata unei echipe complete si valide.
    Oricum Luci,ti-am ramas dator cu golul si deci am nevoie de prezenta ta in poarta. Binenteles in forma maxima. Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Stau si ma gandesc ce o fi facut Tavi la teren ca nici muste nu mai sunt sa le dea afara.Unii zic ca ar fi jucat bambilici cu celalalt fazan din echipa!

    RăspundețiȘtergere
  18. Slaba miscare.Pelicanii sunt apatici dupa o asa victorie si ma intreb de ce? Din prea mult bun simt, nu vor sa raneasca si mai mult, sau care-i cauza? Cat despre mine, nu cred ca voi mai veni curand.Ma bucur ca am scapat neaccidentat si ma apuc de antrenamente serioase.In august,in Germania, sunt campionatele europene si vreau sa particip.Concurentii sunt asa puternici cum nici nu va inchipuiti. Pe 400 m, la 60 ani, se castiga cu 55 secunde.Pariez ca niciun pusti care joaca cu noi nu scoate asa timp. La 800m daca alergi mai mult de 2minute si 20 sec,nu te califici in finala.La 100 m, se alearga sub 12 secunde la 60 ani.Cine crede ca-i usor sa se cronometreze singur pentru a putea face comparatie.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Cătă: mi-a plăcut abordarea ta echilibrată, eu sunt mai pasional :) Nu mă refeream la meciul ăla la porţi mari la care jucăm din an în Paşte, nu e relevant pt ce susţineam eu, ci la unul mult mai apropiat, la porţile astea mici. 20 de şuturi pe poartă?! Care echipă e capabilă de aşa ceva? :) Despre Claudiu n-aş zice că e fff bun, doar bunicel, însă e loc să mai crească, să se înveţe cu anturajul. Cât despre Vasea... din păcate pentru el, îl dezavantajează clar terenul rapid, pe iarbă chiar a decis unele meciuri, acum încă se lasă aşteptat.

    @Luci: care gol egalizator, că pe primele două le-a luat Beţe?! Dacă erai tu în poartă nici n-aveai nevoie de reflexe ca să le scoţi, era suficient să stai nemişcat lângă bară, asta îţi iese cel mai bine :) Primul a fost un şut fără mai veleităţi al lui Claudiu, de pe dreapta şi de la distanţă măricică. Din bară mingea l-a lovit în fund sau în şold pe Beţe şi a intrat în poartă. Celălalt, de pe partea opusă, unghi şi mai mic dar mai de aproape, Beţe iese să-l închidă pe Dănuţ şi... se întoarce cu spatele!

    @Nicu: să ne trimiţi şi nouă link, să te susţinem de aici. Cifrele alea pe care le vehiculezi mi se par bulversante.

    RăspundețiȘtergere
  20. VASEA(batranul)25 ian. 2012, 11:22:00

    Ma uit pe fereastra(expresia lui Tavi)si nu-mi
    vine sa cred ce-mi vad ochii(bineinteles,cu
    ochelarii,ca altfel...)! Oare cum va fi vineri?!?

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru Gabita:WORLD MASTERS ATHLETICS-RECORDS OUTDOOR MEN si alegi proba care te intereseaza.

    Revenind la fotbal,vreau sa subliniez rolul lui Danut,un tip muncitor care are un efect benefic in echipa.Cata tinde sa devina soacra echipei.Il inteleg,fac si eu adesea aceeasi greseala, dar sunt constient ca e mai util sa-i mobilizezi decat sa stresezi pe coechipieri.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am luat 1 gol cand el kopitanu nu a făcut marcaj pe stanga, așa cum i-am cerut cu 1 min. înainte ( el știe ce-i reproșez). N-o fi fost egalizator, dar de la ăla am căzut de tot.
    L.
    P.S.Am dat genunchiul la vulcanizat, sper să-l repare pînă vineri.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nicule, dacă pleci pe jos, pe zăpadă, pînă în Germania, nu-ți mai trebuie antrenament, așa că vino la fotbal( dar,în prealabil, încălzește-te bine...).
    L.

    RăspundețiȘtergere
  24. Bă băieţi, am profitat de prima zapadă pentru a-mi debarasa maşina de sub jumade copac căzut pe ea, după cum se vede şi din poza pe care am postat-o la sfârşitul cronicii. Noroc cu portbagajul de deasupra şi cu Mitică, el a venit cu fierăstrău, eu cu topor. Ne gândeam să le aducem şi vineri, la meci, că poate ne supără pelicanii... Vremea e superbă, sper să nu se cureţe terenul ca să jucăm pe zăpadă. Acum plec să sărbătoresc cu Mitică.

    RăspundețiȘtergere
  25. de cum am văzut maşina, am recunoscut fizicul inconfundabil al lui Mitică. şi când te gândeşti că ăla micu vrea să-i ia banderola de căpitan...

    Silică, ai încercat să-ţi ştergi ochelarii?

    RăspundețiȘtergere
  26. El kopitanu a trecut la sapă(lopată)... E ceva la care e as... În sfîrșit ți-ai regăsit vocația de vechi sindicalist!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  27. Gab(im)essi, aduc mașina de tuns iarbă?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  28. Viermele si Ciumpalacul

    După ani de suferinţă
    Şi cu frica strânsă-n oase,
    Viermele şi ciumpalacu’
    Au scos capul de prin case

    Profitând că mult-hulitul
    Ce se crede lup de mare
    A făcut iarăşi o gafă
    Dând cu bâta în salvare.

    Şi-ntr-o seară friguroasă
    Plini de ură şi de draci
    Au ieşit să protesteze
    Mii de viermi şi ciumpalaci.

    De atunci în seara-aceea
    Cu steagul şi cu talanga
    Viermii şi cu ciumpalacii
    Nu cedează, o ţin langa.

    Opoziţia exultă,
    Furioasă ca un leu,
    Profitând că ciumpalacii
    Le-au pus mingea la fileu.

    La Guvern vreo patru zile
    O tăcere de mormânt,
    Stau ascunşi pe sub birouri
    Şi nu scot nici un cuvânt

    Când văzu că bolovanii
    Şi cu focul s-au oprit
    Ăla-micu-nvinse frica
    Şi s-a pus pe turuit

    Fraţilor, iubiţilor
    Viermilor şi ciumpalaci
    Dacă nu mai protestaţi
    Vă dăm circ, vă dăm colaci

    Şi dacă ne înţelegem
    Eu degrabă am plecat
    Să duc doleanţa voastră
    Prea-nţeleptului pirat.

    Când văzu că bate câmpii
    Mai mulţi viermi şi ciumpalaci
    Le-au urat zile puţine
    Şi i-au dat la mii de draci

    N-apucă să mai vorbească
    De frică tacu chitic
    Cum ţipau toţi ciumpalacii
    Se făcuse şi mai mic.

    După toată tevatura
    Sunt şi unii care râd
    La butoiul plin cu miere
    Cică ei ar fi la rând.

    Iar la Cotroceni, lumina
    Pâlpâie ca lumânarea,
    La ferestre, cucuvaia,
    Ţipă: – Vreau şi eu schimbarea!

    Doar piratul plânge-ntruna
    Şi dă iama prin pahare
    Wischi-ul tare-i ţine trena
    Când la cap, când la picioare

    Supărat nevoie mare,
    Fiind învins fără apel,
    Lupul fioros, mirare,
    N-a ajuns decât un miel.

    Asta este soarta celor
    Ce se cred etern cârmaci
    Cateodată ajung ,,hrană"
    Pentru viermi şi ciumpalaci .

    Şi măcar de-ar înţelege
    Că puterea dă de dracul
    Când îşi dau frăţeşte mâna
    Viermele şi Ciumpalacul!


    Preluată din folclorul amerindian.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  29. E pentru Popescu, fan Băsescu.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  30. Pentru cunoscători: respectivul răvaș l-am găsit pe eticheta sticlei de vin pe care tocmai o finalizez. Deci voi încheia acțiunea cu gol.
    Răvașul e semnat de Mitzur Arghetzi, un nepot al stimabilului, de pe podgoria Urlați.
    Voi ce mai urlati?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  31. Un grasan ales de mila
    Sa nu stea o poarta goala
    Vrea sa-l iau la noi la vila
    Ca sa-i dau si lui o toala.

    N-am nevoie de grajdar
    Caci il am pe nea Mitica
    Motanu-i noul pandar
    Iar valet e Vasilica

    Corcodel, zis si Gabita
    E soferul pe dubita
    Iar lui Tavi cel vicelan
    I-am lasat loc pe maidan

    Poate-i fac si un cotet
    Din paianta si nutret
    Asadar,Lucica,frate
    Locurile-s ocupate

    Dar daca ma rogi frumos
    Cum sunt eu marinimos
    Dau o vodca si un leu
    De-mi tragi apa la weceu.

    RăspundețiȘtergere
  32. Mitica, bine ca ti-ai luat lemne de foc ca iarna e grea.

    RăspundețiȘtergere
  33. citind poezia înţeleptului nu pot decât să mă bucur constatând câţi prieteni are. bine, unii sunt cam necuvântători...

    RăspundețiȘtergere
  34. parşivă e şi viaţa asta. ieri l-am întâlnit în parc, plimbându-şi câinele, pe actorul Emil Hossu, astăzi îmi spune maică-mea că a murit înainte să intre pe scenă. Dumnezeu să-l ierte!

    RăspundețiȘtergere
  35. bEBE bineintentionatul, dar ce folos,25 ian. 2012, 21:44:00

    Domnului sa ne rugam
    Vreme buna sa avem
    De fotbal vineri
    Ca se anunta vremuri ostile fotbalului

    RăspundețiȘtergere
  36. Nicule, vorbesti serios? Dacă pleci la vară, e posibil să nu fi singurul din anturajul nostru care să facă pasul asta. Şi uite aşa, la toamnă să ne pomenim pe terenul din Agronomie cu ceva Campioni europeni la nu ştiu ce probe pentru "tinere speranţe". La ce valori avem noi la clasa asta, nici nu m-aş mira prea tare. Oricum, Luci are dreptate. Carul se face iarna....

    RăspundețiȘtergere
  37. Gabiţă, o fi greşit Beţe vineri, dar nu uita că acum două săptămâni şi el v-a ajutat foarte mult pentru a scăpa fără gol. Şi atunci?

    Ai naibii amerindienii aştia de pe Dâmboviţa !
    Bravo Bebiţule! Nu plecăm steagul, indiferent de vreme.

    RăspundețiȘtergere
  38. Înţeleptule, mă aşteptam să citesc ceva mai de soi de la tine. Înţeleg că dacă Luci îţi refuză votca şi leul, rămâi cu rahatul în closetul casei. Ai toate şansele să fie aşa. Ha, ha, ha. Ce fraier!

    RăspundețiȘtergere
  39. De-aia e aşa linişte pe aici, fiindcă vă uitaţi la Federer cu Nadal? Sper, că avem ce vedea!

    RăspundețiȘtergere
  40. prognoza pentru mâine: -7grade şi adiere uşoară, adică n-o să fie vânt deloc. din câte ştiu s-au anunţat Tavi, Silică, Cătălin, Paul (poate şi cu Lucică-Messi), Luci, ăla mic şi cu Mitică. nu ştiu nimic de don baston, da mai bine să rămână pierdut!

    linişte la pariuri, după ce azi noapte am băgat 100 de euro că mănâncă bătaie Tecău şi mi-au tremurat pantalonii.

    credeam că o să bodogăne ăla mic că am scris un articol prea lung pentru ziar. mă mir însă că recunoaşte că i-a şi plăcut...

    RăspundețiȘtergere
  41. Or să apară sigur şi din ceilalţi cu care n-ai vorbit, cred că vom avea iar o surpriză. E drept, vremea iar ne ajută, ninge ca-n poveşti!

    RăspundețiȘtergere
  42. Dragii mei, nu vreau sa devin plictisitor. Nu m-am mai uitat pe fereastră, căci nu mai e nevoie. Am dezapezit bolidul si l-am adus foarte lejer la birou. Fară vânt, mi s-a parut totul feeric. Cele -7 grade nici nu le-am bagat in seama, bagatela. Lumina zilei e mai puternica datorita zapezii si nu am in fata ochilor decat poarta pinguina, cu Luci concentrat asupra balonului din fata spitului meu drept, asteptand sa-l execut. Chestia asta se va intampla dupa ora 14-30. S-a anuntat si varul Danut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghinion, va trebui să mă execuţi pe mine, asta presupunând că treci de Luci! ;)

      Ștergere
  43. Aed-ule cu plete ninse,tu meriti numai daruri distinse: o mica lam(...)ie,ba chiar si-o gutuie, prostia la cap sa nu se ma suie.
    PS. Cand iti exerciti acest talent, foloseste fixodent, sa nu pati vre-un accident.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  44. S-a anunţat şi Bebe!

    RăspundețiȘtergere
  45. S-a anuntat si Stelica.
    Don Balon, are supapele nazale foarte colmatate, abia mai respira si ”gura la gura”. N-are sanse sa apara.
    Bebe e ca bradu in toiul iernii, adica verde. E ca si prezent.
    Nicule, avem mesada de zapada peste beton, asa ca articulatiile sunt mai putin solicitate. Te asteptam.

    RăspundețiȘtergere
  46. Ca-mi esti simpatic,iti mai dau un sfat: nu te uita-n oglinda dimineata, ca nu o sa-ti mai placa viata.
    Pa!
    L.

    RăspundețiȘtergere
  47. Gabita, cu tine e mai simplu. Nu esti pe postul tau. De altfel te-am mai avut, cel putin o data (gol cu capul, gen Sergio Ramos cu Barca-la el s-a anulat, al meu a fost fara cusur).

    RăspundețiȘtergere
  48. De obicei sunt mai puţin reactiv când e vorba de golul de onoare... ;)

    RăspundețiȘtergere
  49. Am vorbit la teren, se va juca pe zăpadă!

    RăspundețiȘtergere
  50. Cam fără sare şi piper semifinala dintre Djokovic şi Murray. Trosc-pleosc, ca la baseball, cu rare sclipiri. Plec fără regrete.

    RăspundețiȘtergere
  51. Dramatismul salvează situaţia în setul 3, în care s-a jucat tie-break, am rămas să-l vad, la un vin cu Mitică. A câştigat Murray, care conduce cu 2-1 la seturi! Şi când te gândeşti că Djokovic avusese 3 mingi de set!!!

    RăspundețiȘtergere