sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Plumb

Dacă vremea de ieri s-ar fi regăsit acu vreo câţiva ani, trei-patru scaieţi rătăciţi l-ar fi onorat pe nea Nicu ceva mai devreme ca de obicei. Mitică ar fi spus pas, că nu vin oamenii, ăla mic era încă prea mic ca să aibă ceva de zis, Vasilică şi-ar fi găsit un sondaj urgent, Luci abia se mutase la ţară şi nu avea permis permanent de intrare în Capitală, ciungă-n păr cucerea piaţa franceză cu şlapi maro ultimul model. Anul trecut situaţia era pe cale să se schimbe, şapte-opt inşi fugiţi de acasă stăteau cu telefonul pe încă vreo doi-trei să-i scoată din bârlog şi le recitau de dulce până înduplecau pe vreunul să vină la teren.
Ceea ce s-a întâmplat însă depăşeşte toate aşteptările unuia care se numără oricând printre primii trei fanatici ai jocului de vineri, plecat de acasă mai mult în ideea unei degustări. Pe o ploaie rece şi sâcâitoare şi fără perspective de a se opri, şaptesprezece combatanţi au inaugurat noul an fotbalistic. S-a jucat pe structurile deja clasice, kopitanul Mitică îndeplinindu-şi visul de a-i avea parteneri pe Găbiţă şi tenisman, în faţa unor pelicani întăriţi cu Nicu şi Cristi Radio, dar fără doi dintre oamenii de bază, Paulică (sincere condoleanţe!) şi văru Dan. Campionii au început cu un om în plus, însă accidentarea lui Nicu a reechilibrat numeric echipele, prin frumosul gest al lui Bebe de a trece la adversari. Prima jumătate a meciului i-a aparţinut lui Cătălin, copilul apărând fantastic în cel puţin cinci-şase ocazii de unu la unu, iar guguştiucii, evident contrar cursului jocului, au deschis scorul. Cotcodac Silică, până atunci (şi după...) adormit, se demarcă, primeşte o centrare de pe dreapta şi cu o detentă imperială (măsurătorile de după meci au arătat o ridicare de la sol de circa 3,6 centimetri, record personal) catapultează balonul printre picioarele întredeschise ale lui Arghezi-Somnorilă.
Norocul pinguinilor (care au avut pe ansamblu o echipă mai bună) e că la faza imediat următoare s-a deschis sacul cu goluri, pterodactilii au început să lase spaţii libere, fie din dorinţa de a juca pe atac, fie datorită scăderii potenţialului fizic şi scorul s-a dus spre un 8-1, oarecum nemeritat. Golgeterii echipei, ca de obicei, Gică cu 5 bucăţi şi Găbiţă cu 3, restul şi vreo zece pase de gol revenindu-i lui Mitică. Starleta pelicană, în nota obişnuită, pe undeva sub zero, are totuşi satisfacţia de a fi reprimită (în perioadă de probă, după pile puse şi pe răspunderea prietenului Cristi) la nea Nicu. Loc în care s-a şi încheiat seara, cu doi-trei comeseni uşor aburiţi. Din decenţă, nu le spunem numele, dar presupunem că se ştiu...
Echipele, ca de obicei, vi le poate furniza tanti Vasilica, ar fi însă cazul să vă mai simţiţi şi voi, măcar cu o prăjitură.

PS: Accept o bere din partea celui ce "descifrează" primul titlul.

61 de comentarii:

  1. Nouăsprezece, cultule!

    RăspundețiȘtergere
  2. tembeluş, ia treci tu să te mediteze Matei la artimetică(?!). în rest, văd că ţi-ai câştigat dreptul să mă cinsteşti, dar ţi-e ruşine. nu-i nimic, primesc şi aşa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Îi las să te cinstească pe ăia care au vârsta mai apropiată de bacalaureat.
    La prima contabilizare a golurilor ne-au ieşit 7, pentru că eu nu îmi aminteam decât de două ale mele, dar până la urmă au fost 3: ăla de 2-1, cel mai important, când am pătruns prin lateral şi am tras cu stângul lângă bară la semiînălţime, ăla în care l-am driblat şi pe Cătălin, şi ultimul când a încercat Popicu să mă doboare şi a căzut tot el, după care striga că el a băgat-o în poartă! :)) Gică a dat sigur 5 bucăţi, că şi le-a numărat din timpul meciului, aşa că ăsta fost scorul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi am fost 19 iniţial, ca dovadă iată echipele:

    Pinguinii - Luci, Motanu, Gabi, Stelică, Mihai Tenismanu, Mitică, Gică, eu. Plus Bebe, trecut repede la ei.

    Pelicanii - Cătălin, Tavi, Robert, Cristi Radio, Claudiu, Vasea, Popică. Plus Nicu, ieşit destul de repede cu întindere.

    Alte consideraţii mâine, că acum mă grăbesc la un sfântu Nelu. Noi avem Ioni printre cei de ziua 5? Bronson parcă, nu-i aşa? Şi îmi mai amintesc de încă unul care n-a mai venit de ani de zile, parcă era contabil. Oricum, la mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Profesor-Doctor7 ian. 2012, 20:03:00

    Inca un inventator in matematica dupa nea Aghioase Lucian. Probabil ca la scoala ajutatoare noua plus opt e proba de bacalaureat!

    RăspundețiȘtergere
  6. DR. Docent in Matematici7 ian. 2012, 20:06:00

    De fapt am fost 13.Lucian zero barat, Motanu minus zero,Behaila zero cu felicitari,Tavi zero plus pentru incurajare, Vasea minus infinit,Mitica zero cu chelie.

    RăspundețiȘtergere
  7. ia uite, nene, a ajuns dom profesor să-l prindă pe ăla mic cu lecţia nefăcută! de premii ce să mai zic, o să se bucure Mitică...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce naiba, mă, nici măcar nu eram beat! Se vedea treaba că nu mai funcţionez fără combustibil...

    RăspundețiȘtergere
  9. Am satisfactia ca am marcat primul gol al anului 2012 si cu putin noroc poate il dau si pe ultimul(daca va fi cazul, voi apela la bunul meu amic R.)
    Popicule,ai oarecum dreptate,eu actionez de la minus infinit la plus infinit,spre deosebire de tine, care esti intepenit pe zero...

    RăspundețiȘtergere
  10. Unchiule Vasea, cind o sa stii cite laturi are un patrat mai stam de vorba.

    RăspundețiȘtergere
  11. MMotănele, pentru că vineri ţi-a ieşit a nu ştiu câta oară pasienţa încerc şă-ţi ofer şi eu o bere, bineînţeles tu urmând să-mi aduci ardeiul înflorit. Aşa că profit şi-mi încerc norocul pentru dezlegarea enigmei conţinută de titlul cronicii. Am apelat la un pelican voiajor care mi-a adus, zice el, o ciornă cu o variantă intermediară, a poeziei PLUMB de George Bacovia (era să scriu Gigi Băcăoanu-nu-mi iese din minte, după câte reuşite a avut vineri). Nu bag mâna-n foc că e un document autentic, dar versurile m-au şocat! Parcă nemuritorul poet simbolist ar fi asistat vineri la partida noastră, iar Il Fenomeno, prin jocul său, a reuşit să-l seducă şi pe acesta.
    Citeşte mai jos şi spune dacă nu am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  12. -ciornă adusă de un pelican voiajor-

    PLUMB

    Dormeau adânc picioarele-i de plumb,
    La fel şi bustul în pelican veşmânt -
    Erau cu toţii pe teren...şi era vânt...
    Doar lui îi scârţâiau încheieturile de plumb.

    Dormea neîntors talentul său de plumb
    Pe pătucel de plumb...de-am început să-l strig -
    Căci toţi luptau pe lângă "mort"...şi era frig..
    Iar lui îi atârnau izmenele-i de plumb.

    RăspundețiȘtergere
  13. Modesta echipă de legume, zarzavaturi, adei și gogoșari pinguini a zdrobit (masacrat,tocat,pasat,blenderizat,macerat și digerat) puternica echipă a pelicanilor. Notabilă revenirea kk-ului, de care s-au bucurat cel mai tare ( bucurie exprimată f. gălăgios) Cătălin, Tavi și Vasea.
    Cel mai pffuternic pelican a fost... kk...
    La golul lui Vasea, pe care mi-l însușesc, eram într-un moment de introspecție revelatoare, încercînd să descopăr de ce , la socoteală, mi-a ieșit un ou în plus. Vasea, pe care nu-l văzusem rătăcit lîngă poartă, a rezolvat dilema.
    În ceea ce-i privește pe pelicani, dacă vor continua să ignore neprețuitele indicății ale supertalentului de lîngă ei, nu-i văd obținînd altfel de rezulate.
    L.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pe poetul oCtavian Gogu il las in ale lui,ca e nevinovat.Ma supara insa Lucian Sarmale si in curind il voi pedepsi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Plevusca marunta,alde Mitica,Motanu si Stelica se lauda cu o victorie furata de la alegeri.Cit e el de slab, cu Mihai va dadeam zece!

    RăspundețiȘtergere
  16. Care alegeri, ce crezi că te alegea cineva?

    Aşa cum spuneam, revin cu nişte... aspecte. Lume multă pentru aşa vreme, dar terenul e ăla care e. Nu noroi, nu bălţi, dar la impactul cu sinteticul mingea ricoşa ca piatra plată pe luciul apei. Era greu pentru oricine să controleze pasele care nu erau la firul ierbii, de-aia Vasea a cam făcut balet, că numai aeriene i-aţi dat.
    În privinţa lui Mihai, nu-l contrazic pe destinsul meu antescriitor. Va veni şi data viitoare şi am stabilit că va juca la voi. Dacă s-ar repeta distribuţiile, voi aţi fi favoriţi. Păi vineri eu am jucat atacant pentru că Mihai şi Mitică au ţinut mijlocul. Chiar şi Mitică dacă ar fi trecut la voi ar fi echilibrat situaţia. Data viitoare va trebui să cobor la mijloc şi n-o să mai pot fi atât de proaspăt pe faza de atac. Iar Tenismanu nu numai că se scade de la noi, ci se şi adaugă la voi, se va vedea.

    RăspundețiȘtergere
  17. Domn Profesor cel Distins9 ian. 2012, 12:05:00

    Baiete, ai inceput sa-ti mai revii si s-ar putea sa treci clasa.Nu am nevoie de Mihai imi aleg un singur om de la voi si va dau batiste la schimb sa le udati.Hai ceapeu!

    RăspundețiȘtergere
  18. Gaby nu iti cer decat sa fi realist si sa asculti si parerea altora (Mihai). Iar un lucru pe care sigur il stii, dar nu vrei (parerea mea) sa il iei in seama este ca fotbalul este un joc de echipa. Ati avut cel putin 5 insi de valoare apropiata sau chiar mai mare decat cel mai bun om de la noi din echipa si aici iti dau voie sa alegi intre Claudiu si Cristi (restul echipei nu face faza de atac). Daca tie ti se pare ca intrand Mihai la noi (adica vor fi 3 insi de atac) balanta se inclina enorm in favoarea nostra, atunci inseamna ca nu esti realist. Iar daca ne vom mai intalni vreodata cu situatia de vineri eu imi doresc din partea ta ca esti cel mai bun om de la pinguini (parerea mea) sa iei atitudine si sa echilibrezi echipele.

    RăspundețiȘtergere
  19. Păi care e părerea lui Mihai? Şi de ce ar trebui să ne convingem teoretic, când se poate verifica practic? Plus că nu te-ai pus pe tine la socoteală. Eşti determinant pentru echipa ta din poziţia de portar, cu oricine altcineva în poartă vineri s-ar fi ajuns chiar la 20, presupunând că nu ar fi plecat lumea. Desigur, cu tine şi cu Nicu în câmp aţi fi dat şi voi 10, dar ce folos?
    Şi eu n-am folosit cuvântul enorm când am evaluat şansele. Favoriţi înseamnă şi 60% la 40%. Iar noi, cam în aceeaşi formulă, doar fără Mihai, am pierdut meciuri în care eram favoriţi şi mai clari.

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu zic sa il lasati si pe Pipicu/Popicu sa scrie o data cronica!

    RăspundețiȘtergere
  21. motanu supărat9 ian. 2012, 20:55:00

    pe lista muiştilor intră de ieri şi PSG. pleacă cu cotă de 1,1 şi 1,3 k conduc la pauză, prin min.25 a doua cotă creşte nesperat la 1,75, îi iau şi eu, rezultat uie! după pauză au 1,3 la victorie, dau gol, cota scade la 1,1, sunt egalaţi, cota de victorie creşte până la 5 şi după aia dau gol cu nişte amărâţi.

    sunt de acord să-l las pe geniu să scrie, după ce îmi recită alfabetul şi trece proba de dictare.

    RăspundețiȘtergere
  22. De vorbiti ma fac ca n-aud,
    Nu zic ba si nu va laud.
    Dantuiti precum va place,
    Nici va suier, nici v-aplaud

    RăspundețiȘtergere
  23. Nici te pisi
    Nici ca esti ud!

    RăspundețiȘtergere
  24. Poate era mai bine daca rezistai.Asta e, atata poti, atata spui!

    RăspundețiȘtergere
  25. motanu, la cerere10 ian. 2012, 13:09:00

    O, Geniule ce esti pustiu
    Cu fata ta de chercheliu
    Si mintea ta pe-un bigudiu
    Hranit cu votca si rachiu

    O, Geniule ce esti pustiu
    La fotbal vreau sa nu mai viu
    Sa joc cu tine, un zurliu
    Cazut in freza si zbanghiu

    O, Geniule ce esti pustiu
    Dar m-am gandit intr-un tarziu
    Si cred ca totusi o sa viu
    Sa rad de tine, un diliu

    O, Geniule ce esti pustiu...

    RăspundețiȘtergere
  26. Iar voi,... niste cocalari!Motane,mi-a placut si-ti dau o bere.Chiar daca ai gresit adresantul,efortul tau merita rasplatit.

    RăspundețiȘtergere
  27. Geniile de doi lei se felicita-ntre ei!

    RăspundețiȘtergere
  28. Deocamdata Motanu a scapat de poezie.Urmeaza fratele lui,Mitica sau Tavi-fata-de-plapuma.O sa ma consult cu secretara si va tin la curent.

    RăspundețiȘtergere
  29. Apropo,nu mi-ati spus daca v-a placut poezia mea.De a lui Motanel nu va intreb ca nu merita.Astept raspunsurile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  30. Poezia ta e abstracta si cam trasa de par,la fel ca si personajul.A lui Motanu e puerila,dar ti le zice bine,cel mai mult mi-a placut replica lui "n-am mai rezistat".Chiar asa, mai esti ud?

    RăspundețiȘtergere
  31. Fratelui Mitica

    S-a nascut la sapte luni
    Cu mustata si chelie
    Un baiat de pravalie
    Ce-i imita pe cei buni

    Parasit de ursitori
    Si cu mintea-ncetosata
    A zarit un card de ciori
    Le-a urmat grabit in zbor

    Hai ca ma grabesc.Continuarea mai incolo.

    RăspundețiȘtergere
  32. Criticule,vezi ca are deschis la aprozar si poti sa te duci sa-ti vezi neamurile!

    RăspundețiȘtergere
  33. bai cerebel, pana la urma iti place sau nu poezia? daca da, poate te apar de furia lui Mitica.

    RăspundețiȘtergere
  34. Revin cu un comentariu la meciul de vineri.
    De foarte mult timp pinguinii n-au mai avut aşa puternică formaţie. La început a fost şi un om în plus, care, ce e drept, urma să treacă în partea doua la noi. Apoi pelicanilor le-au lipsit cel puţin câte un jucator important, la mijloc-dintre Tudor, Eugen, vărul Dănuţ+Nicu ieşit accidentat- şi în apărare-dintre Balaurul, MihaiS, Virgil. Deşi cred că Bebe a jucat foarte bine în condiţiile date, prin plecarea lui Nicu echipa a pierdut mult în capacitatea de a lega jocul de la mijloc în sus.

    - continuare -

    RăspundețiȘtergere
  35. Chiar şi în această situaţie sunt convins că dacă nu se egala la 1 aşa de repede, lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Mobilizarea noastră pentru a ţine rezultatul ar fi creeat şi elanul unor şarje mult mai motivate pentru a mai aduce ceva goluri. Şi toate astea pe fondul precipitării jocului pinguinilor. Aşa totul s-a năruit într-o clipă şi norocul s-a întors împotriva noastră. Degeaba se bucură pinguinii că i-au dat 7 sau 8 goluri lui Cătălin. Păi el a scos prin intervenţii, nu cu noroc, cel puţin 4 goluri ca şi făcute în situaţii de unul singur cu 2 sau 3 adversari în preajmă. Nu zic că mămăliga din dotarea echipei noastre a fost în totalitate veriga slabă a apărării, dar sigur ea a fost vineri contaminată cu plumb. Şi s-a cunoscut pe ici pe colo, la vreo 2,3,4 goluri încasate. Nu poţi să fi picat în freză după secretară şi să mai joci cât de cât ceva.Asta e.
    Aşa, abia după meci unii pinguini au petrecut ca pentru Anul Nou. Ei şi! Care e problema? O să-i usture şi mai tare când o s-o încaseze foarte curând. Ai înţeles băi 0-absolut care e mesajul?

    RăspundețiȘtergere
  36. Siamezilor Tavi si Vasea

    Zarzavat marunt de ciorba
    Pastarnacii intra-n vorba
    Mergi la piata cu doi lei
    Poti sa iei si trei ca ei!

    RăspundețiȘtergere
  37. @Tavi: cel puţin 4 goluri, dar cel mult? Eu zic că a scos vreo 10, ne exasperase! Într-adevăr, egalarea rapidă a însemnat spargerea gheţii, chestiune esenţială.

    Dar am uitat să comentez ceea ce era mai important. Vineri trebuia să fie primul meci cu arbitru, însă se pare că acesta ar fi primit o ofertă de nerefuzat chiar vineri. Păcat, chiar şi un meci ar fi fost bine să ne arbitreze, ca să simţim diferenţa. Asta e, aducem arbitri străini! :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Criticule, criticule! Apuca-te de citit, daca poti, daca descifrezi literele.Sa spui de prima poezie ca e trasa de par...Analfabetule,mi-am batut joc de tine.Am facut-o special, eram sigur ca vei musca momeala.Prostovanule,afla ca Eminescu este autorul acelor versuri.Esti cunoscator in ale poeziei... ca Somnorila in ale matematicii.

    RăspundețiȘtergere
  39. Daca ma uit mai bine la tine si semeni cu Eminescu.Fii barbat si nu te lua de unii care nu iti pot raspunde ca nu stiu sa citeasca in speta Mitica!

    RăspundețiȘtergere
  40. demenţă totală cu pariurile. Galata e condusă în deplasare cu 2-0, după pauză şi bate cu 4-2. Fener joacă acasă, cu om în plus, e condusă până în min.75 cu 1-0, când are cotă la victorie 4,3. dă două goluri în 2 minute, 1x nici nu se mai plăteşte la pariuri.
    la baschet tot încerc pe sferturi, reuşesc cam 6-7 din 10, cote de la 1,8 în sus. în general mă bag în a doua jumătate, live (cu meciul în faţă), dar la unele mă abţin. daţi-vă cu părerea câte puncte s-au înscris în sfertul 4 dacă pân' atunci în primele trei s-au dat 30, 39 şi 52 de puncte.

    tălâmbul văd că are cititori, câte unul pe fiecare poezie. respect părerea Criticului, monorima mea e puerilă, dar corespunde personajului principal.

    RăspundețiȘtergere
  41. ma bucur anu asta ca ma-m regasit an echipa voastra chiar daca dupa meci echipa voastra fiind echipa agronomiei pe +pi va multumesc ca am fost primit de grupul agronomiei am observat ca fiecare vine pt ceva uni vin ja joace fotbal uni vin sa se joace gen matei etc si unu sa tipe

    RăspundețiȘtergere
  42. Cristi recupereaza și fortifica-ti piciorul, dupa care incet-incet pe cai. Avem treaba, pinguinii astia sunt dificili si infatuati, trebuie adusi cu picioarele pe pamant, adica sa-i gadile iarba sintetica la fundulet. Pe mamaliga al nostru, stii tu despre cine este vorba, il conduce secretara si nu mai joaca nimic de la un timp, asa ca ocupa nemeritat un loc in echipa. Noroc cu Vasea care mai inscrie pentru onoarea echipei.

    RăspundețiȘtergere
  43. S-a trezit fotbalistul-poet OCtavian Gogu.Du-te de te culca!

    RăspundețiȘtergere
  44. Maine incerc sa-l imit pe Vasea. Vreau sa marchez golul doi al pelicanilor pe 2012. Lucian, ce parere ai de chestia asta?

    RăspundețiȘtergere
  45. A schimbat cineva aspectul blogului sau e de la ei?!

    RăspundețiȘtergere
  46. Nici ora nu e setată ca lumea, e 1 AM în loc de 11 AM. Ia să umblu eu un pic la motor...

    RăspundețiȘtergere
  47. Se pare că e de la server, la noi setările sunt ok. Asta e, noi să fim sănătoşi!

    RăspundețiȘtergere
  48. Bai spanac cu ghete, daca tu dai gol vineri eu imi mananc adidasii!

    RăspundețiȘtergere
  49. Ai tu adidasi? Nu vezi ca esti sarit de pe fix! Si serverul si-a dereglat astazi ora exacta de cand ai luat contact cu blogul.

    RăspundețiȘtergere
  50. Ba baeti,atentie! POPICU este plecat(cu pluta?!?)
    in Dubai cu secretara,asa ca maine o sa-i ducem
    dorul.

    RăspundețiȘtergere
  51. s-ar putea să colaborez mâine cu Tavi la un gol şi să văd ce face atunci dom profesor. promit că-i aduc un borcan de muştar garnitură la adidaşi, că de tacâmuri nu cred că are nevoie.

    din tenis poţi face bani la pariuri doar dacă eşti vizionar. haplea-n chiloţi del Potro îi ia un break lui Baghdatis, are cotă 1,05 în primul set şi 1,10 la meci. ajunge în tie-break, conduce cu 4-2, cotă 1,12, după care serveşte UIE...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aseară, suspectă rău inversiunea pauză/final la Napoli-Cesena, 2 pauză / 1 final, dar şi una previzibilă la Osasuna - Barcelona, 1 pauză / 2 final.
      Puneai 10 lei pe astea două şi te învârteai de 1500 de Euro!

      Ștergere
  52. Motane, muratura la muraturi trage asa ca adu-i gogonele inaripatului.

    RăspundețiȘtergere
  53. Motanele, daca marchez doua goluri, tu ii aduci lui Maestrului mustar iute-de la Bunica- iar eu ii aduc ceva de citit(impreuna cu secretara)pentru saptamana viitoarea, Descult-de Z.S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văd că implementarea asta a răspunsului la un anume comentariu n-a reuşit decât în Mozilla, deocamdată. Deci atenţie, când va deveni funcţională în toate browserele, ultimul comentariu, cronologic, poate să nu fie ultimul, ci postat sub cel la care s-a răspuns (acum o să scriu un comentariul la Motanu)

      Ștergere
  54. văd că Mozilla ăsta mic iar umblă parfumat cu aritmetica. Tavi, contezi pe ajutorul meu!

    RăspundețiȘtergere
  55. Perfect Motanele! In cazul asta ar fi bine ca Gabita sa faca comentariul catre tine dupa cele doua goluri ale mele. Aaaa , am facut cumva vreo gafa?

    RăspundețiȘtergere
  56. Este de prisos sa va mai spun ca am tras jaluzelele la fereastra biroului. Lumina puternica a soarelui ma orbea. Doresc sa-mi pastrez acuratetea privirii atunci cand voi tintii vinclul portii domnului Lucian.
    Asadar ne vedem la 14-30 la ”iarba verde de acasa”.
    E fantastic MeteoMotanelul !

    RăspundețiȘtergere
  57. Bai Tavi ma intreaba cineva si nu stiu ce sa-i raspund.De care chiftea esti tu, cu sos sau marinata?

    RăspundețiȘtergere
  58. Tavi, SuperMaestrul catre Maestru13 ian. 2012, 14:22:00

    Bai goofy, esti pregatit pentru meci?

    RăspundețiȘtergere