duminică, 20 noiembrie 2011

Un posibil răspuns

Vineri 18.11.2011 s-a dat un răspuns la întrebarea din titlul cronicii precedente. Timp de aproape o săptămână băieţii au meditat la cele petrecute în ultimele etape şi au decis: pelicani şi pinguini. Nu a fost unanimitate, dar şovăiala palidă a unora a fost luată de valul majorităţii. S-a consemnat şi un acord între cele două grupări, ca de obicei pelicanii cedând din considerente pacifiste, unii ar zice umanitare. Astfel, avându-se în vedere perioada lungă de regenerare a speciei pinguine, precum şi depăşirea limitei maxime, peste care cumulul exagerat de experienţă pe ansamblul echipei duce inevitabil la contraperformanţă, s-a hotărât pentru revigorarea echipei ca alături de veşnicul tânăr Sile, să fie cooptaţi şi alţi jucători din categoria 2+ . Acesta a fost în fapt şi adevăratul motiv pentru care cerberii pinguini au dorit renunţarea la sistemul de joc între cele două grupări tradiţionale. Se spera ca în acest mod să se piardă urmele rezultatelor negative din perioada cuprinsă cu aproximaţie între sfârşitul lui august şi mijlocul lui octombrie. Încă o dată s-a dovedit că sângele apă nu se face şi mulţi dintre pinguini au preferat revenirea la vechiul sistem, care dă, pe bună dreptate, continuitate întrecerii şi substanţă fiecărui meci. Bravo lor. Un început al acţiunii se poate constata şi din alcătuirea formaţiilor:

Pelicanii: Popicu, MihaiS, Balaurul, Şorţuleţ, Cătă, văru’Dan, CristiBiciclistul, TvR-Tudor şi tânărul Claudiu ,
Pinguinii: Virgil, Bebe, Motanu, Stelică, Gaby, Mitică, Găbiţă, Gigi, Vasea şi LuciMessi

Aşadar, la pinguini, blocul tradiţional, cel cu experienţă, plus “argintul viu” Vasea şi zvârluga LuciMessi (sosit la teren ceva mai târziu). La număr… şi un om în plus, bonus pentru orice eventualitate. La pelicani găseşti de toate: tinereţe, experienţă, păpuşari haioşi, de data asta păguboşi, debutanţi talentaţi, dar cam individualişti etc. Una peste alta dragii mei, vineri a fost un meci foarte frumos şi disputat, precum în vremurile de glorie de odinioară. Meritul aparţine ambelor formaţii.
Scorul final a fost de 4-2 pentru… pinguini. Marcatori :


1-0 , Sile, care în apropierea buturilor, i-a tras subtil şi elegant preşul de sub picioruşe lui Ţăndărică, care în loc să respingă mingea, rupea biletele furnicilor care treceau linia porţii prin iarbă. A căzut bietul Ţăndărică pe spate, în propria poartă, lăsându-şi perechile de membre agăţate în aţele invizibile ale porţii precum o marionetă scăpată de sub controlul păpuşarului . Acesta este Sile, de aceea este unic!


2-0 şi 3-0 , Gigel, “încălzit bine înainte de meci la petrecerea unui amic”, care a demonstrat, fără dubii, că alcoolul consumat cu măsură face bine sportului (primul gol-şut fără speranţă, al doilea cu capul, la o respingere bună dar ghinionistă a lui Ţăndărică, la un şut al Vitezistului, după ce trecuse de Şorţuleţ) .


3-1 , văru’Dan, cu un şut spelendid, parcă din unghi, după o lungă perioadă de forcing pelican. De fapt el şi-a răscumpărat o parte din eroarea de la lovitura de pedeapsă ratată la scorul de 0-0. Atunci credem noi că s-a jucat în bună măsură meciul. A fost momentul în care în loc să fie 1-0 pentru pelicani, a urmat rapid 1-0 şi 2-0 pentru pinguini .


3-2 , CristiB, cu un şut puternic, vole magnific, din partea stângă. Trebuie spus că el are şi meritul obţinerii loviturii de pedeapsă de care aminteam. Şi astea fără a străluci în mod evident, dar făcând risipă de energie în atac, unde a rămas tot timpul meciului, fără să scoată prea multe cuvinte .


4-2 , cine altul decât Vitezistul, care în plin iureş pelican, şi după 7-8 ocazii enorme ale acestora, când mingea pur şi simplu nu a vrut să intre în poarta bravului expelican Virgil, a punctat în plină alergare, din lateral spre centrul careului, cu un şut puternic în cros.


În rest, la acest scor Motanu a trecut la pelicani după plecarea lui Tudor, iar mai înainte, Cătă a trecut în poartă, după ce a făcut o întindere, forţând să joace încă de la început, pentru a ajuta echipa.
Desigur, au fost ocazii şi de partea pinguinilor, care au jucat cu ambiţie şi în orice caz au dovedit mai mult pragmatism decât pelicanii, care au dominat, dar au fost ocoliţi şi de şansă. Un exemplu, poate nu cel mai sugestiv, a fost bara extraordinară a lui Şorţuleţ (pe el doar Motanul îl mai laudă), în vinclul porţii, la o centrare în forţă, caracteristică lui CristiB.
Repet pe final de cronică, a fost un meci reuşit, palpitant, specific confruntărilor între două formaţii cu o întreagă istorie scrisă la activ.


Actualizare (marţi 22.11, Oţelul-Basel)
Suporteri elveţieni odihnindu-se
(mai ales Stelică...:)

44 de comentarii:

  1. Tavi, ai făcut varză textul, mi-a luat mai mult să-l fac vizibil decât ţi-a luat ţie să-l scrii! La cuvintele cu galben n-am mai umblat, deşi cred că multe din ele sunt îngălbenite fără intenţie.
    Şi am şi atâtea completări de făcut...

    RăspundețiȘtergere
  2. multă lume nu a prins primul gol (oricum, ruşine mai mare decât sa-ţi dea Silică gol nu e decât să te execute Mitica sau Prostovanu...), de aceea încrecăm, prin întrebări, să reconstituim faza. ce credeţi dvs. că s-a întâmplat cu gibonul din poarta pelicană?

    a. şi-a luat ceas nou de la talciocul din Obor şi taman ce-şi făcea freza în el
    b. era preocupat să se miroasă daca s-a scăpat pe el şi nu s-a putut concentra
    c. îşi scria în gând o poezie de dragoste şi era preocupat de rimă
    d. era cu mâna în pantaloni şi-i făcea frecţii lui ăla foarte micu

    oricum, am sa-i dau o bere lui Gică. păcălicii din atac trebuiau motivaţi în vreun fel că prea se jucau şi era s-o furăm.

    RăspundețiȘtergere
  3. În primul rând îmi cer scuze pentru protestele pe care le-am provocat la plecarea lui Tudor, dar eu am crezut tot meciul că noi am jucat cu om în minus! Asta fiindcă de obicei echipa cu Tudor e mai numeroasă, tocmai ca să se echilibreze când pleacă el. Drept e că mi-a priit această impresie, fiindcă tot timpul îmi spuneam să pun osul că suntem mai puţini, aşa că am alergat mai mult, ba chiar am venit şi în apărare! :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. ca să fim drepţi, juma din victorie e a lui Mitică. s-a dus la ăla mic, l-a mirosit, şi-a dat seama că e cât de cât apt combatant şi a mers pe mâna lui.
    nu ştiu ce a făcut după meci, probabil că a găsit alţi sponsori, că l-a aşteptat degeaba nea Nicu cu coniacu'

    RăspundețiȘtergere
  5. după cum se vede totuşi, ăla mic era un pic parfumat...

    RăspundețiȘtergere
  6. Tavi se contrazice în privinţa motivaţiei de a renunţa la alegeri, meciul începuse fără nici un june la pinguini, abia când au venit Lucică Messi şi Paul a intrat Luci la noi, că invers ieşea măcel. Practic, aici s-a câştigat meciul, Luci arând partea stângă, chiar cu exces de zel. Dacă erau şi ei de la început, pentru respectarea nucleelor de echipă, probabil că la noi ar fi trebuit să treacă tînărul cel nou.

    RăspundețiȘtergere
  7. Continui cronica paralelă... La faza la care aţi marcat şi la care Biciclistul a apucat să ceară henţ-careu, nu încape nici o discuţie. Eu îmi amintesc foarte clar că, mai demult, Mitică a cerut fault în locul meu la vreo 10-15 metri şi a trebuit să batem o lovitură liberă fără nici un viitor, deşi eu marcasem! Şi eu m-am enervat atunci, dar ghiciţi pe cine...
    Şi o chestiune amuzantă legată de penalty-ul ratat (apropo, a fost la 0-1, nu la 0-0), chiar înainte s-a mărit terenul, aşa că Dan a executat de la o distanţă mai mare cu 2-3 metri! De-aia o fi şi ratat... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Încă una şi mă duc. Vasea o fi deschis el scorul, dar în rest a stricat de vreo câteva ori triunghiul cu mine şi cu Gică, ratând pase simple. Bine măcar că mi-a lăsat mingea la golul 4, cel care a încheiat suspansul. Îl consider coautor! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Motănele, crede-mă, dar nu am mai găsit mailul de confirmarede de care discutam. Probabil a fost şters atunci cand periodic am mai făcut curăţenie prin calculator. Am găsit în schimb confirmarea de la investitura mea pe blog, în calitate de cronicar. Imi pare sincer rău pentru Sile, dar sper să se descurce şi aşa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Găbiţă, pe cât de pasionat eşti de jocul în sine, pe atât de profesionist eşti în meseria de gazetar. Textul l-am început ieri noapte pe blog, l-am salvat în word, după care l-am continuat azi. Deranjul aşezării acestuia a survenit când l-am publicat. Eram presat cu masa de prânz şi de ceva asistenţă, aşa că i-am dat drumul fără să-l mai rafistolez. Scuze. Chestia cu galbenul, chiar nu i-am dat-o de capăt. Aseară, fiind cu textul pe ecranul cu postarea, am apăsat din curiozitate pe butonul cu "verificaţi ortografia". Au apărut marcajele cu galben, care nu au mai putut fi înlăturate nici cănd am butonat azi în word. Dacă mă rezolvi, spunându-mi cum să înlătur petele, ai vineri un gol garantat pe zona mea de apărare.

    RăspundețiȘtergere
  11. ce inseamna, domle, sa nu ai incredere in femei! Romania-Spania, la fotbal feminin cota 1,4 pentru 2 si bag doar cinci euro... lasa ca m-a spart Bayern, unde, atentie, la egal se returnau banii.

    Tavi, las-o asa cum a cazut, eu n-aveam nici un interes, dar caraghiosu' de Vasea e cateodata mai moale ca o fetita.

    RăspundețiȘtergere
  12. cu rezolvarea petelor adreseaza-te lui Popicu. el e expert, mai ales in alea de culoare galben si maro!

    RăspundețiȘtergere
  13. Tot lui Găbiţă. Într-adevăr lovitura de penaltiul a fost ratat la 1-0 pentru voi, dar asta nu schimbă prea mult situaţia. Dacă se egala, altfel ar fi arătat scorul final.
    Aţi avut om în plus şi până la venirea lui Paul şi a lui LuciM, tocmai pentru a compensa numeric faptul că la noi erau doi tineri. Luci a intrat la voi fără a fi vreun comentariu din partea noastră, tocmai în ideea din cronică. Şi asta se întâmpla la nici 5 min. de la începerea meciului. Unde este contradicţia?

    RăspundețiȘtergere
  14. Poate Popicu ne spune pe blog, ca să ştim cu toţii. Soluţia cu ştersul şi rescrierea e banală, dar cere timp. Doresc o rezolvare scurtă, inginerească.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cine vorbeste de fotbal, Tavi si cu Motanu! Primul poate sa-si duca mecla la Nufarul sa incerce aia sa i-o repare si apoi sa se apuce de fotbal cu nasturi ca deja ne-a plctisit. Pentru Motanu in mod special o sa ma documentez sa ii explic viata la tara, calare pe tractor.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Tavi: Contradicţia este asta: "s-a hotărât pentru revigorarea echipei ca alături de veşnicul tânăr Sile, să fie cooptaţi şi alţi jucători din categoria 2+" şi apoi spui despre singurul de la noi din categoria 2+, Lucică Messi, că a "sosit la teren ceva mai târziu", ceea ce noi n-aveam de unde să ştim!

    @Motanu: dacă tot ai pomenit de pariuri... la Ajax-Breda, în min 84 se înscrie pentru 2-0, dar Breda face 2-2 în min 85 şi 89!!! Ce luasem eu? Că Breda nu marchează mai mult de un gol!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Tavi: Ţi-am eliminat eu marcările cu galben, le-am lăsat doar la echipe, ca şi cum le-ai fi pus intenţionat. :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Unuia care ma enerveaza

    Eu, la bar sau cafenea
    El, cu vaca pe tarla
    Eu, cu dame la discretie
    El, disfunctie de erectie
    Eu, cu bani in buzunare
    El, plangand ca lenea doare
    Eu, cu scoala si cultura
    El, ghiorlan pe aratura
    Eu, la fotbal chiar campion
    El, un jalnic avorton
    Eu, la toate chiar sunt scula
    El, o jalnica faptura.

    Se pregatesc pentru poezii urmatorii: Tavi, Vasea si Mitica

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca nu se cuminteste intra si Catalin in colimatorul geniului!

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce surpriză ! Nemţenii citesc pe blogul nostru? Sau cuplul de atac pinguin Gi/Ga sponsorizează pe şest la Pinalty?
    Merci Găbiţă, restul am desăvârşit eu, intenţionat de data asta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Criticul literar din redacţia "Pelicanul sportiv"20 nov. 2011, 23:23:00

    Geniule, calmează-te, că o încasezi rău pe blog săptămâna asta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Un baiat cam de pripas
    Care-si zice Catalin
    O cam trage des pe nas
    Insa eu, bonom si fin
    Il mai las sa stea o tura
    Pana-l iau la tevatura.

    RăspundețiȘtergere
  23. PelicanRaduTanase21 nov. 2011, 18:53:00

    Dl Genius să fie una si aceeasi persoana cu Tandarica din cronica Sefului?

    RăspundețiȘtergere
  24. tălâmbule, ai încurcat-o. vezi că te iei de prietenii mei şi o să vină represaliile.

    RăspundețiȘtergere
  25. Băi, dar v-aţi înmuiat rău la concurs! În afară de Bebe, care e pe 4, nimeni în primii 20...

    RăspundețiȘtergere
  26. Gabita are un bilet in plus la meciul de pe National Arena.Cine doreste sa mearga la meci sa scrie pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  27. Băbăieţi, să nu înţelegeţi greşit, puteţi să scrieţi şi dacă nu vreţi! :)

    RăspundețiȘtergere
  28. exemplu de bafta porcului, la sume mici. pariez in al patrulea sfert pe un meci de baschet din Coreea under 137,5, FARA PRELUNGIRI. evident, nu vad meciul, iar la un moment dat papagalii-gazda, condusi pana atunci la 6-8 puncte, egaleaza la 68, 136 de puncte curate. singura sansa, fructificata de altfel, ara ca unii (in speta oaspetii) sa beneficieze de doua aruncari libere dintre care sa fructifice numai una si apoi fluier final. asa a si fost, fie ca au ratat una, fie ca au preferat posesia si nu a mai fost timp de alt fault.

    RăspundețiȘtergere
  29. Hai că v-am pus şi o poză de la schimbul de experienţă de aseară. Oţelul parcă este echipa pelicanilor, ia goluri de desene animate şi după aia hei-rup degeaba! :))

    RăspundețiȘtergere
  30. PelicanRaduTanase23 nov. 2011, 13:22:00

    Sefu, eu zic ca nu toate golurile date de pinguini sunt de desene animate, cum zice dl Gabita. De exemplu, cel al dlui Sile este o capodopera de probitate, seriozitate si talent nativ. A incercat dl Tandarica sa faca ceva, dar nu a reusit. L-au dat pe spate atetea insusiri, venite impreuna peste dansul. Restul e vedetism, din categoria ”Gugustuc, gugustiuc, gugustiuc”.

    RăspundețiȘtergere
  31. Măi PelicaneRT, unde vezi tu trei gugustiuci? Mi-am pus ochelarii şi acolo recunosc trei pinguini, dintre care cei doi G,cu G...n-aş zice de la gugustiuc, voiau pănă mai ieri alegeri. Acum cică fac schimb de experienţă în grup. Mă, fir-ar să fie, cică sunt şi elveţieni. Eu îi ştiam din Bolentin, de la Casa Scanteii şi din Tei.

    RăspundețiȘtergere
  32. Mai Tavi,de unde ai venit tu la Bucuresti? De la Pitesti sau de pe langa? Ai curaj sa te prezinti cu buletinul?

    RăspundețiȘtergere
  33. Anonim - atac la buletin?
    L.

    RăspundețiȘtergere
  34. Sunt nascut in Pitesti-Pitesti si ai mei locuiesc in centru (ce a mai ramas), adica zona 0, daca asta e important. Anomimule drag, ideea cu locatiile este alta, nu nare nicio legatura cu obarsia noastra primara. Nu face pe inocentul.

    Bine ai revenit Luciane.

    RăspundețiȘtergere
  35. Bai Tavi fata de budinca expirata, in cerebelul tau incapator, adica mai e loc liber destul, ce-o mai fi si aia probitate? Adica esti dispus, daca te las, sa-mi faci proba la ciorapi?

    RăspundețiȘtergere
  36. Să ştii M că nu mă impresionezi, ba din potrivă, mă dezguşti. Să fii aşa de rudimentar. Vai, vai, ce ruşine! Ce ruşine!

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu pot sa cred de ce e in stare MeteoMotanu. Echipamentul pentru meciul de astazi: incaltari cu ceva crampoane, tricou, sort, trening si schimburi pentru după. Ne vedem la teren, ora 14-30.
    Sile, ce e cu tine?

    RăspundețiȘtergere
  38. Da, chiar mă minunam şi eu de soarele ăsta, şi aseară s-a putut juca acceptabil după ce marţi mă speriase gerul la meciul Oţelului. O punem de nişte alegeri azi? Eu zic să facă Tavi cu Popicu! :)

    RăspundețiȘtergere
  39. E plin de vedete pe aici.Ce-ar fi sa faci TU alegeri cu Tavi?

    RăspundețiȘtergere
  40. Mopică, mi-e că te alege în echipă şi iar o să-mi fie greu... :)))

    RăspundețiȘtergere
  41. Eu zic sa faca alegeriGabita si Tandarica, doar pentru teren, echipele se cunosc. Sunt sigur ca Tandarica va venii impachetat in suba si incăltat in cisme (2 in picioare+el, a 3a , cu 2a numere mai mare decat celalalte) si vata in urechi.

    RăspundețiȘtergere
  42. Tavi stiu atatea rime cu Pitesti-sa traiesti ca te fac mai maro decat esti!

    RăspundețiȘtergere
  43. Tu vorbesti de maro! Ha, ha, ha.

    RăspundețiȘtergere